Rasisti ja kykenemätön henkilökunta Itiksen pisteellä

Anonyymi

Oli iso loukkaus erään henkilökunnan aiheuttaman kohtelun takia. Voiko joku Elisalla käydä läpi hänen kanssa? Nro H0016 noin klo 10:35 tiski oli oikealla nurkalla.
Kävin aamuna lapseni kanssa Itis-pisteeseen saadakseni mobiilivarmenne-käytön hänelle, Omakantan koronatodistusta varten. Ihan heidän nettisivunsa, että tämä voi tehdä myymälässä.
Otin vapaapäivä, jono oli 40 minsaa.

Ensin, tiskillä oleva mies kutsui hänen kaverinsa (ehkä esimies) palvelemaan minua, koska hän ei tiedä miten tehdä sen. Tämä mies näytti vähän epäkokeneelta jo kun sellaista pyyntö tuli.
Annoin kaikki dokumentit varmennuksen varalta (lapsen passi, minun non-suomalainen passi ja pysyvä oleskelulupakorttini yli 13v Suomessa).

Ensin, hän sanoi että todistus piti olla suomalainen ja minun oleskelulupani ei kelvannut, vaikka kerroin että se on pysyvä, ollut täällä 13+ vuotta. En ole Suomen kansallinen mutta oleskelulupa löytyi, miten suomalaisen oleskelulupakortti (sillä on henkilötunnuksesi myös) ei kelvannut kun sillä ja passillani, asioinnin kaikkien viranomaisten kanssa (!), jopa olen toiminut yrittäjänä asiakaspalvelu-alalla, palkatan muutamaa suomalaistakin. Näillä voin saada ison lainan pankista!

Sen jälkeen hän muutu aiheen täksi että, vain mieheni voi tehdä sen koska hän on suomalainen ja hän maksaa kuukausilaskua. Entä siinä jos itse pystyn maksamaan sen?
Onko kyse suomalainen ulkonäkö tai suomalainen suomalainen? Eli suomalainen virallinen oleskelulupa ei ole kelvollinen ja ei luotettava Suomessa ??!

Elisa yrityksenä pitää osoittaa tätä henkilökuntien laatu-ja tietokehitykseen, koska tämän piti olla niin simple ettei aiheuta tosi loukkavaa asiakaskokemusta, semmosen yritysedustajan oman epätietoinen- ja epäpätevä asenteen takia.
Ihan basic; ei kaikilla Suomessa on suomalaisen passi mutta oleskelulupa on. Ihan 2. tai 3. luokka kohdelu.

Pelkää mobiilivarmenne-hakemus omalle lapselle samalla sukunimellä. Luulin että olen ylpeä kun edistän aika paljon Suomelle verorahallani ja kun työllistän suomalaista, mutta tunteeni suomalaisena ei katsota, eikä hyväksytä. Tapaus on traumaattinen.

3

157

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei tuosta kannata hernettä nenään ottaa. Ensinnäkin kannattaa tiedostaa, että oleskelulupa ei ole minkään arvoinen henkilöllisyyttä todenettaessa. Suomessa on käytössä kaksi virallista henkilötodistusta; passi ja henkilökortti. Käytännössä mikään muu ei ole henkilötodistus, eikä mitään muuta saa hyväksyä. Ei edes ajokorttia. En tiedä minkä maan kansalainen olet, mutta joidenkin maiden passi ei kelpaa Suomessa henkilötodistuksena. Passin ja henkilökortin pitää täyttää tietyt tekniset edellytykset, kuten biometriset tunnisteet, jotta se on Suomessa ja EU alueella käypä.
   Elisan asiakaspalvelija on henkilökohtaisessa vastuussa, että mobiilivarmenne tehdään oikealle henkilölle. Lue tuosta ohjeet https://elisa.fi/varmenne/
   Byrokratia ei ole rasismia, vaan se on olemassa siksi että järjestelmään voi 100% luottaa, ja sen takia poikkeuksia ei tehdä henkilöllisyyden tarkistamisessa

  • Anonyymi

   Rasisti hommaan en ota kantaa, mutta toisaalta ihmettelen minkälaista henkilökuntaa vaikkapa gigantissa ja oikeissa tietokoneliikkeissä asiakasta palvelee. Ei mitään tietoa edes perusasioista. Ainoastaan osataan tyrkyttää jotakin kallista konetta. Eikä siitäkään mitään tietoa teknisistä ominaisuuksista. Tärkeää on edulliset maksuehdot.

   • Anonyymi

    80% myyjistä ei tiedä kuin puhelin nimen siis Samsung jne.. kaikki paikat missä olen ollut aloittavat sillä uusimmalla ja kalleimmalla mallilla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   4914
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   4075
  3. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   715
   2538
  4. Sofia juoksi huvikseen puolimaratonin 10min nopeammin kuin Martina

   Siinä se nyt sitten nähtiin... Hahhaaa... Sofia ei ole kulkenut missään "harjoitusleireillä" ja heitti kylmiltään 10 minsaa nopeamman ajan puolimarato
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   2110
  5. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   102
   2046
  6. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   133
   1936
  7. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   175
   1503
  8. Martina on niin nolo

   Nyt vetää teatteria et on hyvä äiti ja on lasten kanssa lintsillä. Pitäähän lippispojalle näyttää, että touhuaa lasten kanssa kaikkea kivaa. Lippispoj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   150
   1422
  9. Juristi Jaana Kavonius valmistelee maanpetossyytteitä Niinistölle ja Marinille

   Hän myös kannattaa kuolemanrangaistuksen palautusta maanpetoksesta
   Maailman menoa
   241
   1364
  10. Surettaa sun vuoksesi

   Minusta tuntuu, että olet jollain lailla luovuttanut elämän suhteen. Et ehkä tarkoituksellisesti, mutta pikkuhiljaa elämäsi on luiskahtanut käsistäsi.
   Tunteet
   103
   1213
  Aihe