EU määrää pakko remontteja suomalaisille

Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-12431584
"Euroopan komissio kaavailee mittavia pakkoremontteja suomalaisten koteihin – Pohjanmaalla on huoli yksin asuvien vanhusten taloista.
Jos Euroopan komission ehdotus direktiivin muutoksesta menee läpi, Suomessa pitää korjata nopeasti 35 prosenttia rakennuskannasta. Remontit voivat olla mittavia vanhemmissa asuintalossa.
Asuinrakennuksista halutaan mahdollisimman vähäpäästöisiä ja energiaa vähän kuluttavia.
Komission korjausvaatimus koskisi niitä omakotitaloja, rivitaloja ja kerrostaloja, jotka kuuluvat nykyisin energialuokkiin G, F ja E. Rakennusten korjauskulut voivat VTT:n mukaan nousta yhteensä 13,7 miljardiin euroon.
Remontit voivat Kurikan mukaan maksaa yksittäiselle asunnonomistajalle tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia euroja. Talon nykyinen kunto ja siinä olevat lämmitysjärjestelmät vaikuttavat tietysti korjauskustannuksiin."

Tällaisia eu:sta tulevia hullutuksia tulee vastustaa.
En varmasti ala tekemään kymmenien tuhansien energiaremontteja, koska valtiolle on joutunut maksamaan perintöveroa kymmeniä tuhansia, sillä rahalla olisi voinut remontoida tätä tarkoitusta varten.
Toiseksi, Marinin hallitus on maksanut italialaisten kotiremontit.
Eräs 200 asukkaan kylän asukkaat saivat suomalaisilta elvytys rahaa 100 000€ kukin asukas tililleen, jolla remontoivat koko asuntonsa uudeksi.
Suomalaiset maksaa muidenkin etelä euroopan maiden asukkaiden kotien remontit, mutta suomalaisen remontteja ei valtio avusta.
Ei saa edes kotitalous vähennystä, kun ei ole tuloja ja niistä maksetuista veroista kymmenistä tuhansista perinnälstä eivät ole valtiolle verotuloja, jotka oikeuttavat kotitalous vähennykseen..
Eikä ole mitään remontteja varaa tehdä, kun kaikki maksaa ihan älyttömästi, maksuja ja veroja korotetaan ja lisätään jatkuvasti.
Kolmanneksi, olen vähentänyt päästöjä jo tarpeekis, kaikista ajoista ja liikkumisista olen tehnyt pyörällä 99%, että olen jo osuuteni tehnyt.

Eikä nyt kannata edes remontata, koska sodan uhka on ja kaikki pommitetaan paskaksi, ihan turhanpäiväistä laittaa rahaa vanjan asunnon remonttiin, kun se kuitenkin pommitetaan maan tasalle.

15

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Elämä on niin kuin sen järjestää, sano. Hah hah haaa!!!...

    • Anonyymi

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008540807.html
      "Huonoin on Suomessa G-luokka, jonne voivat päätyä esimerkiksi vanhalla öljypolttimella varustetut omakotitalot. Juuri näitä komissio patistelee nyt energiaremonttiin.
      – Joukossa voi olla heikossa kunnossa olevia ja todella pitkän aikaa sitten rakennettuja rakennuksia. Käytettävällä energiamuodolla on vaikutusta luokkaan. Öljyn lisäksi toinen on sähkölämmitys.
      Helpoimpia tapoja nostaa vanhan rakennuksen energialuokkaa on vaihtaa lämmitysmuoto toiseen, lisätä eristeitä taikka uusia ikkunoita. Nämä voivat tarkoittaa jopa kymmenien tuhansien eurojen remonttia.
      Käytännössä energialuokkaan vaikuttavat lämmitysmuodon lisäksi muutkin tekijät, kuten rakenteet ja jopa ikkunoiden ilmansuunnat. Sen sijaan asukkaan kulutustottumukset eivät siihen vaikuta."

      Hetkinen, tämä ei liity mitenkään rakennuksen energian kulutukseen, vaan on pelkästään pakkorahastusta, kuten tästä saamme todeta "Sen sijaan asukkaan kulutustottumukset eivät siihen vaikuta."

      Kulutus tottumuksilla on suuri merkitys energian kulutukseen eli pitääkö asuntoa 26 asteisena, vai 15 asteisena.
      Tässä se nähdään, ettei tällä energian säästötalkoilla ole mitään perää, jos asukkaan kulutuksella ei ole merkitystä.

      Meillä oli öljylämmitys, mutta teimme lämmitys remontin ja siirryimme kaukolämpöön eli oman osamme olemme tehneet ja mitään energia remontteja ei enää tehdä, koska energialuokka siirtyi korkeammalle luokalle.
      Sisäseinien eristystä ei tehdä, jos talon seiniä pakotettaisiin lisäeristämään, niin silloin uretaanit tai styroxit tiiliseinän päälle ulkoseinään.
      Liian työläs ja suuritöinen on sisäseinien eristäminen, pitäisi siirtää vesilämmitys patterit ja lattian alla menee putket, ei niitä pysty siirtämään.

      • Anonyymi

        Mistä sen virallisen luoituksen talosta saa selville?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä sen virallisen luoituksen talosta saa selville?

        Maksat tonnin niin saat korean paperin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maksat tonnin niin saat korean paperin.

        kenelle dona pitää laitttaa kouraan että aanelosta pukkaa asiasta


    • Anonyymi

      Euroopan unionin kannattajat saavat nyt nähdä sen EU n ihanuuden hohohooo

      • Anonyymi

        Minä äänestin eu:ta vastaan eli EI


    • Anonyymi

      Missä EU, siellä ongelma... monta ongelmaa...

    • Anonyymi

      Jos tällainen direktiivi on tosiaan tulossa, niin ukrainan eu-jäsenyyttä pitää lykätä sadalla vuodella. Muuten jokainen eu-kansalainen joutuu maksamaan näistä remonteista kymppitonnin per nuppi. Vauvasta vaariin!

      • Anonyymi

        Että pitikin olla ahon esko kesk pääministerinä kun eu hun liityttiin aaagghh


    • Anonyymi

      Vaikka tämä asuntojen energiatehokkuus vaatimus koskee kaikkai eu maita, niin ei sillä ole mitään merkitystä etelä euroopassa asuville, joiden asunnoissa tarkenee, eikä asuntoja tarvitse edes lämmittää, kun ulkona on aina kesäkelit ja pärjää vaikka harakanpesässä.
      Ihan eri asia täällä suomessa ja suomalaisten pitää saada helpotusta tällaisiin vaatimuksiin, täällä kuluu energiaa talvella ilmastollisista syistä.

    • Anonyymi

      "Se määritellään laskennallisen E-luvun avulla, jolla tarkoitetaan rakennuksen laskennallista ostoenergiankulutusta, joka on painotettu eri energiamuotojen kertoimilla.
      Ostoenergiankulutus koostuu lämmitys-, ilmanvaihto-, jäähdytysjärjestelmien sekä näiden järjestelmien apulaitteiden , kuten puhaltimien ja pumppujen, kuluttajalaitteiden ja valaistuksen energiankulutuksesta.
      Öljylämmityskään ei tarkoita välttämättä huonoimpiin luokkiin joutumista, jos talo on peruskorjattu. Lukua pienentävät aurinkopaneelit, maalämpö, puulämmitys, kaukolämpö ja lämpöpumput.
      E-luvulla ei ole suoraa yhteyttä rakennuksen tai sen asukkaiden todelliseen energiankulutukseen."

      Meillä on 1972 rakennettu omakotitalo. Energiatehokkuutta nostaa asunnossa, että on kaukolämpö, ei sähkölämmitys, eikä öljylämmitys.
      Ei ole myökään ilmastointia, joka jäähdyttää asuntoa kesällä.
      Lisäksi saunassa on puukiuas, ei kuku grammaakaan sähköä saunan lämmitykseen.
      Saunan lämmitysmuoto pitää kuulua tähän energialuokkaa, jos on sähkösauna, niin on huononmpi energialuokka, kuin puulämmitys saunalla.
      Asuntomme energialuokkaa nostaa, ettei ole jäähdytys laitetta talossa, joka lisää energiankulutusta.

      Uusi asunto, jossa on A-luokan energiataso, laskee monta luokkaa alemmaksi, jos asunnossa on sähkökiuas, ilmastointi ja sähkölämmitys, jos kerran ne vaikuttavat vanhempiin asuntohin, ei sillä asunnon rakennusvuodella ole mitään merkitystä, jos kerran ei ole asukkaiden energian säätämiselläkään, joten sähkölaskun sähkönkulutus pitää ottaa huomioon.
      Kahden hengen taloudessa ilman sähkölämmitystä sähkönkulutus 3kk ajalta täytyy jäädä alle 1200kWh eli sähölaskun saapumispäivä, kun 4 kertaa vuodessa sähkölasku tulee.

    • Anonyymi

      Mitään sisäseinien lämpöeristyksiä en ala tekemään, jos lämpöeristys, niin ulkopuolelle tiiliseinän päälle, koska ulkopuolella on tilaa.
      Päälle seinään asennettavat aurinkopaneelit, joita ei sitten voida kieltää, kun voi vedota eu:n energiatehokkuus määräykseen, joka on voimakkaampi taho, kuin kokkolan kaupungin rakennus osasto.

    • Anonyymi

      Ihan joutavanpäiväistä ja sama merkitys, kuin hyttysen pieru saharassa ilmastoon, mutta järkyttävän suuri merkitys ihmisten talouteen, jos pakkoremontteja määrätään.
      Yksi uusi kiinalainen kivihiilivoimala aiheuttaa enemmän päästöjä vuodessa, mitä kaikki suomen pakkoremontin kohteina olevat talot ilman remonttia aihettavat 50 vuodessa ja näitä kivihiilivoimaloita rakennetaan kymmeniä joka ikinen vuosi.

      • Anonyymi

        Niin, kyllä meidänkin pitää saada saastuttaa, koska kiinalaisetkin saatuttavat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe