EU määrää pakko remontteja suomalaisille

Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-12431584
"Euroopan komissio kaavailee mittavia pakkoremontteja suomalaisten koteihin – Pohjanmaalla on huoli yksin asuvien vanhusten taloista.
Jos Euroopan komission ehdotus direktiivin muutoksesta menee läpi, Suomessa pitää korjata nopeasti 35 prosenttia rakennuskannasta. Remontit voivat olla mittavia vanhemmissa asuintalossa.
Asuinrakennuksista halutaan mahdollisimman vähäpäästöisiä ja energiaa vähän kuluttavia.
Komission korjausvaatimus koskisi niitä omakotitaloja, rivitaloja ja kerrostaloja, jotka kuuluvat nykyisin energialuokkiin G, F ja E. Rakennusten korjauskulut voivat VTT:n mukaan nousta yhteensä 13,7 miljardiin euroon.
Remontit voivat Kurikan mukaan maksaa yksittäiselle asunnonomistajalle tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia euroja. Talon nykyinen kunto ja siinä olevat lämmitysjärjestelmät vaikuttavat tietysti korjauskustannuksiin."

Tällaisia eu:sta tulevia hullutuksia tulee vastustaa.
En varmasti ala tekemään kymmenien tuhansien energiaremontteja, koska valtiolle on joutunut maksamaan perintöveroa kymmeniä tuhansia, sillä rahalla olisi voinut remontoida tätä tarkoitusta varten.
Toiseksi, Marinin hallitus on maksanut italialaisten kotiremontit.
Eräs 200 asukkaan kylän asukkaat saivat suomalaisilta elvytys rahaa 100 000€ kukin asukas tililleen, jolla remontoivat koko asuntonsa uudeksi.
Suomalaiset maksaa muidenkin etelä euroopan maiden asukkaiden kotien remontit, mutta suomalaisen remontteja ei valtio avusta.
Ei saa edes kotitalous vähennystä, kun ei ole tuloja ja niistä maksetuista veroista kymmenistä tuhansista perinnälstä eivät ole valtiolle verotuloja, jotka oikeuttavat kotitalous vähennykseen..
Eikä ole mitään remontteja varaa tehdä, kun kaikki maksaa ihan älyttömästi, maksuja ja veroja korotetaan ja lisätään jatkuvasti.
Kolmanneksi, olen vähentänyt päästöjä jo tarpeekis, kaikista ajoista ja liikkumisista olen tehnyt pyörällä 99%, että olen jo osuuteni tehnyt.

Eikä nyt kannata edes remontata, koska sodan uhka on ja kaikki pommitetaan paskaksi, ihan turhanpäiväistä laittaa rahaa vanjan asunnon remonttiin, kun se kuitenkin pommitetaan maan tasalle.

15

247

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Elämä on niin kuin sen järjestää, sano. Hah hah haaa!!!...

  • Anonyymi

   https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008540807.html
   "Huonoin on Suomessa G-luokka, jonne voivat päätyä esimerkiksi vanhalla öljypolttimella varustetut omakotitalot. Juuri näitä komissio patistelee nyt energiaremonttiin.
   – Joukossa voi olla heikossa kunnossa olevia ja todella pitkän aikaa sitten rakennettuja rakennuksia. Käytettävällä energiamuodolla on vaikutusta luokkaan. Öljyn lisäksi toinen on sähkölämmitys.
   Helpoimpia tapoja nostaa vanhan rakennuksen energialuokkaa on vaihtaa lämmitysmuoto toiseen, lisätä eristeitä taikka uusia ikkunoita. Nämä voivat tarkoittaa jopa kymmenien tuhansien eurojen remonttia.
   Käytännössä energialuokkaan vaikuttavat lämmitysmuodon lisäksi muutkin tekijät, kuten rakenteet ja jopa ikkunoiden ilmansuunnat. Sen sijaan asukkaan kulutustottumukset eivät siihen vaikuta."

   Hetkinen, tämä ei liity mitenkään rakennuksen energian kulutukseen, vaan on pelkästään pakkorahastusta, kuten tästä saamme todeta "Sen sijaan asukkaan kulutustottumukset eivät siihen vaikuta."

   Kulutus tottumuksilla on suuri merkitys energian kulutukseen eli pitääkö asuntoa +26 asteisena, vai +15 asteisena.
   Tässä se nähdään, ettei tällä energian säästötalkoilla ole mitään perää, jos asukkaan kulutuksella ei ole merkitystä.

   Meillä oli öljylämmitys, mutta teimme lämmitys remontin ja siirryimme kaukolämpöön eli oman osamme olemme tehneet ja mitään energia remontteja ei enää tehdä, koska energialuokka siirtyi korkeammalle luokalle.
   Sisäseinien eristystä ei tehdä, jos talon seiniä pakotettaisiin lisäeristämään, niin silloin uretaanit tai styroxit tiiliseinän päälle ulkoseinään.
   Liian työläs ja suuritöinen on sisäseinien eristäminen, pitäisi siirtää vesilämmitys patterit ja lattian alla menee putket, ei niitä pysty siirtämään.

   • Anonyymi

    Mistä sen virallisen luoituksen talosta saa selville?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mistä sen virallisen luoituksen talosta saa selville?

    Maksat tonnin niin saat korean paperin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maksat tonnin niin saat korean paperin.

    kenelle dona pitää laitttaa kouraan että aanelosta pukkaa asiasta


  • Anonyymi

   Euroopan unionin kannattajat saavat nyt nähdä sen EU n ihanuuden hohohooo

   • Anonyymi

    Minä äänestin eu:ta vastaan eli EI


  • Anonyymi

   Missä EU, siellä ongelma... monta ongelmaa...

  • Anonyymi

   Jos tällainen direktiivi on tosiaan tulossa, niin ukrainan eu-jäsenyyttä pitää lykätä sadalla vuodella. Muuten jokainen eu-kansalainen joutuu maksamaan näistä remonteista kymppitonnin per nuppi. Vauvasta vaariin!

   • Anonyymi

    Että pitikin olla ahon esko kesk pääministerinä kun eu hun liityttiin aaagghh


  • Anonyymi

   Vaikka tämä asuntojen energiatehokkuus vaatimus koskee kaikkai eu maita, niin ei sillä ole mitään merkitystä etelä euroopassa asuville, joiden asunnoissa tarkenee, eikä asuntoja tarvitse edes lämmittää, kun ulkona on aina kesäkelit ja pärjää vaikka harakanpesässä.
   Ihan eri asia täällä suomessa ja suomalaisten pitää saada helpotusta tällaisiin vaatimuksiin, täällä kuluu energiaa talvella ilmastollisista syistä.

  • Anonyymi

   "Se määritellään laskennallisen E-luvun avulla, jolla tarkoitetaan rakennuksen laskennallista ostoenergiankulutusta, joka on painotettu eri energiamuotojen kertoimilla.
   Ostoenergiankulutus koostuu lämmitys-, ilmanvaihto-, jäähdytysjärjestelmien sekä näiden järjestelmien apulaitteiden , kuten puhaltimien ja pumppujen, kuluttajalaitteiden ja valaistuksen energiankulutuksesta.
   Öljylämmityskään ei tarkoita välttämättä huonoimpiin luokkiin joutumista, jos talo on peruskorjattu. Lukua pienentävät aurinkopaneelit, maalämpö, puulämmitys, kaukolämpö ja lämpöpumput.
   E-luvulla ei ole suoraa yhteyttä rakennuksen tai sen asukkaiden todelliseen energiankulutukseen."

   Meillä on 1972 rakennettu omakotitalo. Energiatehokkuutta nostaa asunnossa, että on kaukolämpö, ei sähkölämmitys, eikä öljylämmitys.
   Ei ole myökään ilmastointia, joka jäähdyttää asuntoa kesällä.
   Lisäksi saunassa on puukiuas, ei kuku grammaakaan sähköä saunan lämmitykseen.
   Saunan lämmitysmuoto pitää kuulua tähän energialuokkaa, jos on sähkösauna, niin on huononmpi energialuokka, kuin puulämmitys saunalla.
   Asuntomme energialuokkaa nostaa, ettei ole jäähdytys laitetta talossa, joka lisää energiankulutusta.

   Uusi asunto, jossa on A-luokan energiataso, laskee monta luokkaa alemmaksi, jos asunnossa on sähkökiuas, ilmastointi ja sähkölämmitys, jos kerran ne vaikuttavat vanhempiin asuntohin, ei sillä asunnon rakennusvuodella ole mitään merkitystä, jos kerran ei ole asukkaiden energian säätämiselläkään, joten sähkölaskun sähkönkulutus pitää ottaa huomioon.
   Kahden hengen taloudessa ilman sähkölämmitystä sähkönkulutus 3kk ajalta täytyy jäädä alle 1200kWh eli sähölaskun saapumispäivä, kun 4 kertaa vuodessa sähkölasku tulee.

  • Anonyymi

   Mitään sisäseinien lämpöeristyksiä en ala tekemään, jos lämpöeristys, niin ulkopuolelle tiiliseinän päälle, koska ulkopuolella on tilaa.
   Päälle seinään asennettavat aurinkopaneelit, joita ei sitten voida kieltää, kun voi vedota eu:n energiatehokkuus määräykseen, joka on voimakkaampi taho, kuin kokkolan kaupungin rakennus osasto.

  • Anonyymi

   Ihan joutavanpäiväistä ja sama merkitys, kuin hyttysen pieru saharassa ilmastoon, mutta järkyttävän suuri merkitys ihmisten talouteen, jos pakkoremontteja määrätään.
   Yksi uusi kiinalainen kivihiilivoimala aiheuttaa enemmän päästöjä vuodessa, mitä kaikki suomen pakkoremontin kohteina olevat talot ilman remonttia aihettavat 50 vuodessa ja näitä kivihiilivoimaloita rakennetaan kymmeniä joka ikinen vuosi.

   • Anonyymi

    Niin, kyllä meidänkin pitää saada saastuttaa, koska kiinalaisetkin saatuttavat.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   137
   2290
  2. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   1956
  3. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   63
   1207
  4. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   396
   1098
  5. Karmeita juttuja tapahtuu

   Pyöräilijä kuoli törmättyään betoni­porsaaseen alikulku­tunnelissa Kankaanpäässä – Tunneli oli pimeä, koska edellis­yönä oli alkanut ”kesä­sammutus”.
   Kankaanpää
   34
   928
  6. Taidat mies olla sellainen

   että minne menetkin,saat naiset ihastumaan itseesi.....vähän luulen,että useampi nainen on jäänyt kiinni sinuun....olet lempeä ja itsevarma,hymyilet j
   Ikävä
   34
   925
  7. Rantis vähän pyöristynyt?

   Nikosta nyt tänään julkaistut kuvat näyttävät hänen olevan varsin hyvävointisen näköinen. Syyttäjähän ei vaadi hänelle lisää vankeutta tästä toisen s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   866
  8. 188 - 8 oli Natoäänestyksen tulos eduskunnassa

   Nytkö sitten pulinat pois, kun on kansan(edustajat) puhuneet. Poissa oli 3 kansanedustajaa.
   Maailman menoa
   421
   865
  9. Miksi syntymättömien lasten oikeutta elämään puolustavat saamme kurat niskaamme?

   😏 Eikö yhteiskunnan tule puolustaa sen heikoimpia ja seuraavaa sukupolvea joka tilanteessa?
   Luterilaisuus
   483
   845
  10. Älä luovuta vielä

   jos vaan tykkäät. Otan yhteyttä jossain vaiheessa (mieheen), jos tää ei muuten onnistu.
   Ikävä
   51
   718
  Aihe