Sähkölasku

Anonyymi

Äitini kuoli tammikuussa 102v ja hänen asuntonsa jäi kuudelle lapselle joista olen yksi. Asunto menee myyntiin. Lopetan äidin nimissä ollutta sähkösopimusta, mutta sähköyhtiö vaatiikin kaikkien kuuden valtakirjaa. Muita valtakirjoja sain tehtyä hautajaisissa mutta lähtivät pois. Kaikilla ei ole edes tietokonetta, vanhin siskoni on jo 83v eikä tajua paljoakaan. Sisarukseni asuvat Porissa, Hgissä, Jaalassa, Pellossa ja Haminassa. Lähdenkö nyt ajelemaan tuhansia km.

9

256

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kierros valtakirjalla yhdeltä toiselle,postin kautta,viimeinen palauttaa ensimmäiselle.

   • Anonyymi

    Niin, eihän tuo nyt paljon maksa, jos lähettää jokaiselle kirjeen, missä on allekirjoitettava valtakirja ja pyytää vastaanottajaa palauttamaan samalla tavalla.


  • Anonyymi

   Kaikki sähköyhtiöt ei tuollaista valtakirjaa vaadi, meillä minä yhtenä kuolinpesän osakkaana lopetin sähkösopimuksen puhelimitse ja se onnistui, vuosi oli 2020.

   • Anonyymi

    Tein saman ilkeän naapurin kiinteistölle. Jo loppui musiikin soitto.


  • Anonyymi

   Meinaatko myydä talon ilman sähköjä?

   Pidä nyt vain se sopimus voimassa kunnes talo on myyty, uusi omistaja sitten toimittaa kauppakirjan verkkoyhtiölle jolla saa sopimukset itselleen. Myyjälle ei jää mitään tarvetta irtisanoa sähköjä ellei halua ehdottomasti pitää taloa pimeänä ja vaikeuttaa ainakin talon näyttöä. Sitä paitsi myyntiyhtiölle voit muuttoilmoituksella ottaa sopimuksen omiin nimiisi ilman mitään kauppakirjoja.

   Ota myös huomioon että liittymissopimus vaatii vähintään ylläpitosopimuksen teon ettei sitä aleta purkaa, tyhmimmillään irtisanot vanhan sähköliittymän kokonaan talosta ja uusi omistaja joutuu maksamaan tuhansia sähköliittymästä. Tämä on suoraan talon arvosta eli myyntihinnasta pois.

  • Anonyymi

   Kauppa käy hitaasti ja laskut kasvaa kallistaa energiasta?👽

  • Anonyymi

   Harkitsematonta sanoa sähkösopimus irti ellei myyntitilanteessa saa edes valoja päälle....?!

  • Anonyymi

   Kysymys oli valtakirjoista joita sähköyhtiö vaatii.

   Sähköyhtiöt ovat julkista valtaa, ymmärtämättömät eivät tätä tajua, mutta niin hassulta kuin se tuntuukin, niin kyllä se niin on.

   Sähköliittymää ei kannata irtisanoa, kuten täällä on neuvottu ja perusteltu miksi ei, joten sanon niihin, että näin on, koska ilman sähköliittymää olevaa kiinteistöä on vaikea myydä taikka pitää alentaa myyntihintaa kaksinkertaisesti liittymän hinnan verran, sama asiia veden kanssa (kannattaa huolehtia vesilukkojen vesimäärä vähintään kerran kuukaudessa laskemalla niihin vettä).

   Mutta aloitukseen, sähköyhtiöllä ei ole lskiin perustuvaa oikeutta vaatia valtakirjoja muilta oikeudenomistajilta, ainoastaan myydessä kiinteää omaisuutta, (talo lasketaan kiinteästi maapohjaansa kuuluvaksi kiinteäksi omaisuudeksi), joten tuollaisen liittymän irtisanomiseen ei vaadita valtakirjoja.

   Valtakirjojen vaatimiseen ainoa syy on oman perseen suojaaminen mahdollisilta tulevilta oikeudenkäynneiltä, ei muuta syytä.

   Riippuen sähköliittymästä, niin hinnat vaihtelee myöskin jakelupiireittäin.

   On pieni hinta maksaa pieni sähkölasku,(joka maksetaan kuolinpesän varoilla, jollei ole, se kerätään muilta osakkailta ja hyvitetään osakkaalle lopullisessa jaossa), kuin joutua alentamaan hintaa useita tuhansia.

   Tässä vaasan sähköverkko hinnasto liittymistä, huomatkaa viimeisin, että sijainniltaan huono (verkkoyhtiön mukaan) katsotaan tapauskohtaisesti.

   Sähköjä muutenkaan ei kannattsisi katkaisuttaa, vaan myykää kiinteistö/asunto pikapikaa, koska lämmlttämätön alkaa rapistuun nopeasti.

   T. Lawetorder

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   3808
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   3445
  3. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   721
   1966
  4. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   76
   1563
  5. Sofia juoksi huvikseen puolimaratonin 10min nopeammin kuin Martina

   Siinä se nyt sitten nähtiin... Hahhaaa... Sofia ei ole kulkenut missään "harjoitusleireillä" ja heitti kylmiltään 10 minsaa nopeamman ajan puolimarato
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   1388
  6. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   105
   1122
  7. Surettaa sun vuoksesi

   Minusta tuntuu, että olet jollain lailla luovuttanut elämän suhteen. Et ehkä tarkoituksellisesti, mutta pikkuhiljaa elämäsi on luiskahtanut käsistäsi.
   Tunteet
   99
   980
  8. Martina on niin nolo

   Nyt vetää teatteria et on hyvä äiti ja on lasten kanssa lintsillä. Pitäähän lippispojalle näyttää, että touhuaa lasten kanssa kaikkea kivaa. Lippispoj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   966
  9. Juristi Jaana Kavonius valmistelee maanpetossyytteitä Niinistölle ja Marinille

   Hän myös kannattaa kuolemanrangaistuksen palautusta maanpetoksesta
   Maailman menoa
   226
   935
  10. Oon päättänyt että palstailu loppuu kohta

   Aion lähestyä sinua oikeasti ja ottaa selvää onko sulla tunteita. Loppuu nämä arpomiset, toivomiset ja kuvittelut.
   Ikävä
   98
   920
  Aihe