Jos vainaja ja leski ovat tehneet keskinäisen omistusoikeustestamentin ja leskelle jää siis toisen kuoltua täys omistusoikeus vainajan perintöön, niin voiko leski tällöin myös testametata vainajan omaisuuden mnne haluaa? On olemassa kaksi rintaperillistä ja testamentissa on myös perillisiä ja näiden lapsia koskeva tarkka jako-ohje miten omaisuus jaetaan kummankin kuoltua. Lisäksi on vielä nimetty erään vainajan ja lesken puoliksi omistaman kiinteistön omistus toiselle rintaperilliselle leskenkin kuoleman jälkeen.
Omistusoikeustestamentti?
3
161
Vastaukset
- Anonyymi
Testamentata voi kelle haluaa, mutta rintaperillisillä on oikeus lakiosuuteen jota et voi sivuuttaa. Ainoastaan jos on rikollisuudesta kysymys. Rahallahan niistä selviää, lakiosuuksista.
- Anonyymi
Luin rajoitetusta omistusoikeustestamentista, josta on tuossakin kysymys, koska on nimetty toissijaisia edunsajia lesken kuoleman jälkeen ja tässä tapauksessa on leskellä oikeus myydä vainajan omaisuutta mutta ei testamentata eteen päin. Asia on siis selvä.
- Anonyymi
Ei ihan niinkään, vaan kun leski kuolee, saavat he toissijaisperilliset tuon omaisuuden, eli leski ei voi myydä taikka testamentilla määrätä testamentilla saatua omaisuutta, mutta omaa omaisuutta voi.
Lue perintökaaresta lesken pikeuksista, jossa lukee, ettei voi hävittää omaisuutta taikka vähentää arvoa, mutta laitampa kohdan tähän: " 3 §
Jos eloonjäänyt puoliso on antamalla lahjan tai muulla siihen rinnastettavalla toimella, ottamatta asianmukaisesti huomioon ===>>>ensiksi kuolleen puolison perillisten oikeutta, aiheuttanut omaisuutensa olennaisen vähentymisen,<<<<== on eloonjääneen puolison pesää jaettaessa hänen perillisilleen tulevasta osuudesta suoritettava ensiksi kuolleen puolison perillisille vastiketta heidän pesäosuutensa vähentymisestä.
Ellei vastiketta voida suorittaa, on lahja tai sen arvo palautettava, mikäli lahjan saaja tiesi tai hänen olisi pitänyt tietää, että lahjoitus loukkasi ensiksi kuolleen puolison perillisten oikeutta. Palauttamista koskeva kanne on nostettava vuoden kuluessa siitä, kun perunkirjoitus eloonjääneen puolison jälkeen toimitettiin, kuitenkin viimeistään kymmenen vuoden kuluessa lahjoituksen täyttämisestä.
Jollei lahjanlupauksena annettu sitoumus eloonjääneen puolison kuollessa ollut täytetty, älköön sitä saatettako voimaan sikäli kuin se loukkaisi ensiksi kuolleen perillisten oikeutta".
Kohdassa ei mainita millain perinyt, vaan testamentillakin saaneet ovat perillisiä, vaikkeivat rintaperillisiä (perintövero maksettava heidänkin).
T. Lawetorder
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1502019
Stubb kävi pelaamassa golfia Trumpin kanssa Floridassa
Presidentit tapasivat aamiaisella, pelasivat kierroksen golfia ja lounastivat yhdessä. Vierailu oli luonteeltaan epävir3241220Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?
Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.831028- 35898
Minkä kultakimpaleen
Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik31839- 52819
- 75786
Joustoasuminen , kyykyttämistä vai ihan vaan mielenvikaisuutta?
https://yle.fi/a/74-20149669 Kun asumistukia leikataan joittenkin sääntöjen mukaan,olis pakko muuttaa halvempaan. Mutta20769Ikävä on häntä
Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos56719Onko kaivattusi
Työelämässä vai ei? Jo on niin mitä ajattelet hänen ammatistaan? Jos ei ole niin haittaako se sinua?44711