Omistusoikeustestamentti?

Anonyymi

Jos vainaja ja leski ovat tehneet keskinäisen omistusoikeustestamentin ja leskelle jää siis toisen kuoltua täys omistusoikeus vainajan perintöön, niin voiko leski tällöin myös testametata vainajan omaisuuden mnne haluaa? On olemassa kaksi rintaperillistä ja testamentissa on myös perillisiä ja näiden lapsia koskeva tarkka jako-ohje miten omaisuus jaetaan kummankin kuoltua. Lisäksi on vielä nimetty erään vainajan ja lesken puoliksi omistaman kiinteistön omistus toiselle rintaperilliselle leskenkin kuoleman jälkeen.

3

197

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Testamentata voi kelle haluaa, mutta rintaperillisillä on oikeus lakiosuuteen jota et voi sivuuttaa. Ainoastaan jos on rikollisuudesta kysymys. Rahallahan niistä selviää, lakiosuuksista.

  • Anonyymi

   Luin rajoitetusta omistusoikeustestamentista, josta on tuossakin kysymys, koska on nimetty toissijaisia edunsajia lesken kuoleman jälkeen ja tässä tapauksessa on leskellä oikeus myydä vainajan omaisuutta mutta ei testamentata eteen päin. Asia on siis selvä.

   • Anonyymi

    Ei ihan niinkään, vaan kun leski kuolee, saavat he toissijaisperilliset tuon omaisuuden, eli leski ei voi myydä taikka testamentilla määrätä testamentilla saatua omaisuutta, mutta omaa omaisuutta voi.

    Lue perintökaaresta lesken pikeuksista, jossa lukee, ettei voi hävittää omaisuutta taikka vähentää arvoa, mutta laitampa kohdan tähän: " 3 §

    Jos eloonjäänyt puoliso on antamalla lahjan tai muulla siihen rinnastettavalla toimella, ottamatta asianmukaisesti huomioon ===>>>ensiksi kuolleen puolison perillisten oikeutta, aiheuttanut omaisuutensa olennaisen vähentymisen,<<<<== on eloonjääneen puolison pesää jaettaessa hänen perillisilleen tulevasta osuudesta suoritettava ensiksi kuolleen puolison perillisille vastiketta heidän pesäosuutensa vähentymisestä.

    Ellei vastiketta voida suorittaa, on lahja tai sen arvo palautettava, mikäli lahjan saaja tiesi tai hänen olisi pitänyt tietää, että lahjoitus loukkasi ensiksi kuolleen puolison perillisten oikeutta. Palauttamista koskeva kanne on nostettava vuoden kuluessa siitä, kun perunkirjoitus eloonjääneen puolison jälkeen toimitettiin, kuitenkin viimeistään kymmenen vuoden kuluessa lahjoituksen täyttämisestä.

    Jollei lahjanlupauksena annettu sitoumus eloonjääneen puolison kuollessa ollut täytetty, älköön sitä saatettako voimaan sikäli kuin se loukkaisi ensiksi kuolleen perillisten oikeutta".

    Kohdassa ei mainita millain perinyt, vaan testamentillakin saaneet ovat perillisiä, vaikkeivat rintaperillisiä (perintövero maksettava heidänkin).

    T. Lawetorder


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   2744
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   16
   2354
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   188
   1397
  4. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   96
   1343
  5. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   84
   1169
  6. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   47
   1047
  7. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   278
   1044
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   69
   985
  9. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   77
   941
  10. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   863
  Aihe