perustoimeentulo

Anonyymi

Nyt se kela jutun lykkäs ennen kun perustoimeentulosta 15e saunamaksu on hyväksytty koko summa mutta kesäkuusta lähtien siitäkin putoo 5e pois tämäkö on sitä perustoimeentulon kajoamisen idea kun jostain olen kuullut että toimeentuloo ei alenisi.PS. onko tämä indeksi korotus?SÄÄSTETÄÄNKÖ AINA ENSIN VÄHÄOSAISILTA JA SITEN RIKKAILTA.

8

136

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Varoitus kaikille!
   Suurin osa toimeentulotukilaissa säädetyistä tuista on ns. pakottavaa lain säädäntöä eli viranomaisella eli Kelalla ei ole mitään harkintavaltaa noiden tukien maksamiseen. Kela on siis velvollinen panemaan toimeen toimeentulotukilaissa säädettyjen tukien maksamisen. Jotkut ja varsin harvat lainkohdat antavat Kelalle harkintavaltaa mutta useimmat kohdat eivät. Kela näyttää kuvittelevan että sillä on jonkinlainen yleinen harkintavalta mutta ei sellaista ole olemassa ja pakottavia lain säännöksiä ei voi ohittaa harkintavallalla, jos niin tehdään niin kyseessä ei ole harkintavalta vaan harkittu mielivalta.
   Toimeentulotukilain 2. luvun 7b§:ssä sanotaan:
   "Perusosalla katettavien menojen lisäksi muina perusmenoina otetaan tarpeellisen suuruisina huomioon:"
   "1) yleisestä asumistuesta annetun lain (938/2014) 9 §:ssä tarkoitetut asumismenot, muun kuin yhtiömuotoisen omistusasunnon välttämättömät hoitomenot sekä välttämättömät asuntoon muuttoon liittyvät menot;"
   Tuossa 1 kohdassa mainittuja menoja voidaan kohtuullistaa 2. momentissa kerrotulla tavalla.
   Sen sijaan kohtien 2-7
   "2) taloussähköstä aiheutuvat menot;
   3) kotivakuutusmaksu;
   4) muut kuin perusosaan sisältyvät terveydenhuoltomenot;
   5) lasten päivähoitomenot sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan menot;
   6) lapsen tapaamisesta lapsen kanssa eri taloudessa asuvalle vanhemmalle aiheutuvat menot siltä osin, kun ne perustuvat kunnan toimielimen vahvistamaan sopimukseen tai tuomioistuimen päätökseen;
   7) välttämättömän henkilötodistuksen, oleskeluasiakirjan tai matkustusasiakirjan hankintamenot."
   Siis kohtien 2-7 mukaisia menoja tuo 2. momentti ei koske ja niitä ei laki anna kohtuullistaa vaan ne on huomioitava tarpeellisen suuruisena eikä laki anna Kelalle valtaa arvioida tuon tarpeen suuruuttakaan. Eli yksikään Kelan kohtiin 2-7 kohdistuva normi ei perustu lakiin joten "pataan" tulee hallinto-oikeudessa Kela-paralle jos jo noita syntyneitä menoja jälkikäteen kohtuullistetaan.
   Lainkohta löytyy tuolta:
   https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L2P7b
   Jokainen lukutaitoinen voi todeta ettei harkintavaltaa ole.

   Hyvät ihmiset, älkää tyytykö Kelan mielivaltaisiin päätöksiin vaan valittakaa niistä ja jos Kela häviää niin tehkää rikosilmoitus sillä se on ainoa tapa saada mielivalta loppumaan. Laillisuusvalvojille ei kannatta kannella koska heidän puolueettomuus on varsin kyseenalaista eivätkä he puutu Kelan virkailijoiden toimesta esitettyyn lakiin perustumattomaan neuvontaan ja ilmiselviin valheisiin.

   Kela sortaa asiakkaitaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. Noita tapoja ei opeteta pyhäkoulussa eikä niistä kerrota hyvän käytöksen kirjassa. Ne eivät ole ihmisten tapoja saati virkamiesten.
   Viranomaisen toiminta ei voi perustua tahallisiin laittomiin päätöksiin, asioiden vääristelyyn asiakkaan vahingoksi, asiakkaalle valehteluun eikä puutteelliseen ja virheelliseen neuvontaan. Monet Kelan ohjeet on lain vastaisia ja niiden perusteet perustuvat röyhkeään lain sisällöstä ja tarkoituksesta valehteluun asiakkaan vahingoksi. Laittomat ohjeet on virkarikokseen yllyttämistä ja järjestäytynyttä virkarikollisuutta.
   Viranomaisten kaiken toiminnan tulee perustua lakiin ja myös käytäntöjen tulee olla selkeitä, läpinäkyviä ja ennakoitavia. Tarkoitussidonnaisuuden periaatteen mukaan viranomainen voi käyttää toimivaltaa vain siihen tarkoitukseen, johon se on lain mukaan määritelty tai tarkoitettu käytettäväksi. Viranomainen ei saa ryhtyä edistämään muita tarkoitusperiä kuin niitä, jotka kuuluvat sen tehtäväpiiriin ja sisältyvät tapaukseen sovellettavan lain tavoitteisiin.

   Virkamies on kansan palvelija mutta Kelan palvelusväki käyttäytyy usein todella röyhkeästi, sellaista ei tarvitse sietää.

   Kelan harjoittama terrori toimeentulotukiasiakkaita kohtaan on jatkunut jo yli 5 vuotta, sen on loputtava.
   PS
   Jakakaa tätä ilosanomaa kaikille netissä, toreilla ja ihan joka paikassa missä liikuttekin ja varsinkin siellä missä ette liiku. Myös Kelan virkamiehet näyttävät olevan tiedottomia noinkin yksinkertaisesta asiasta että kaiken viranomaistoiminnan on perustuttava tarkoin lakiin, ei laittomiin ohjeisiin.

   • Anonyymi

    "Virkamies on kansan palvelija mutta Kelan palvelusväki käyttäytyy usein todella röyhkeästi, sellaista ei tarvitse sietää."

    Tuliko otettua pari kiljuhuikkaa liikaa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Virkamies on kansan palvelija mutta Kelan palvelusväki käyttäytyy usein todella röyhkeästi, sellaista ei tarvitse sietää."

    Tuliko otettua pari kiljuhuikkaa liikaa?

    Kyllä tuossa on se röyhkeä virkanilkki jolle on jotain keltaista nestettä noussut päähän, se pitää valuttaa sieltä pois keinolla millä hyvänsä.


   • Anonyymi

    Onko KELAN työntekijöissä pitkäkyntisiä?
    Väistämättä tällainen kysymys on noussut mieleen.
    Tuttavani joutui korona-aikana tiukoille ja yllättävän tapahtuman seurauksena pian puille paljaille.
    Ihme touhua KELAlta.
    Lähetettyjä samoja liitteitä vaadittiin jo kolmatta kertaa ja näin päätöstä saatiin pitkitettyä.
    Uusi hakemus seuraavassa kuussa. Taas sama rumba. Samat liitteet vaadittiin kahteen kertaan, ja taas päätöstä pitkitettiin verukkeella "odotetaan lisätietoja".
    Taas kielteinen päätös.
    Kolmannella hakemuksella (samat liittet) tuli noin 100 e.
    Netistä selvisi, että tilanne oli seilannut netissä moneen kertaan edestakaisin 3. vaiheesta taaksepäin 2. vaiheeseen. Sattumalta paljastui, että KELAn virkailija näppäili muutoksia jopa myöhään illalla.
    Päätökset kestivät kolme viikkoa.
    Ko. tuttavani eli monta kuukautta luottokortilla ja limiitti lähestyi.


   • Anonyymi

    "Jokainen lukutaitoinen voi todeta ettei harkintavaltaa ole."

    Virkailijan täytyy selvittää, täyttyvätkö ehdot tuen saamiseksi, joten ei niitä etuja ilman harkintaa myönnetä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Jokainen lukutaitoinen voi todeta ettei harkintavaltaa ole."

    Virkailijan täytyy selvittää, täyttyvätkö ehdot tuen saamiseksi, joten ei niitä etuja ilman harkintaa myönnetä.

    Tukien ehtojen täyttymisen selvittäminen on yksinkertaista hakemuksen mukana olevista tositteista, se ei ole harkintavaltaa, mutta jos virkanilkki hylkää todisteen ilman perusteellisia todisteita muka harkintavaltaa käyttäen ei kyseessä ole harkintavalta vaan harkittu mielivalta.
    Jos tositteessa lukee saunamaksun kohdalla 15€ ja virkanilkki hyväksyy vain 10€ täytyy asia erikseen perustella. Pelkkä Kelan laiton ohje tai normi ei riitä perusteluksi kun sitä ei laissa ole
    Vain tuomioistuimella on harkintavaltaa päättää siitä mikä todiste kelpaa ja mikä ei, sekin on peruteltava.


  • Anonyymi

   Ahne idealistityötön ei halua maksaa saunasta 5€ kuukaudessa vaan yhteiskunnan pitää maksaa se. Ja myös hänen saunakaljansa vaikka sitä ei perutuslaissa mainita.

   T.Lawetorder

  • Anonyymi

   Kuka kaljaa käskee ostaan

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   3046
  2. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   146
   3010
  3. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   556
   1997
  4. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   99
   1822
  5. Karmeita juttuja tapahtuu

   Pyöräilijä kuoli törmättyään betoni­porsaaseen alikulku­tunnelissa Kankaanpäässä – Tunneli oli pimeä, koska edellis­yönä oli alkanut ”kesä­sammutus”.
   Kankaanpää
   66
   1310
  6. Taidat mies olla sellainen

   että minne menetkin,saat naiset ihastumaan itseesi.....vähän luulen,että useampi nainen on jäänyt kiinni sinuun....olet lempeä ja itsevarma,hymyilet j
   Ikävä
   66
   1248
  7. Rantis vähän pyöristynyt?

   Nikosta nyt tänään julkaistut kuvat näyttävät hänen olevan varsin hyvävointisen näköinen. Syyttäjähän ei vaadi hänelle lisää vankeutta tästä toisen s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1163
  8. Miksi syntymättömien lasten oikeutta elämään puolustavat saamme kurat niskaamme?

   😏 Eikö yhteiskunnan tule puolustaa sen heikoimpia ja seuraavaa sukupolvea joka tilanteessa?
   Luterilaisuus
   512
   1003
  9. 188 - 8 oli Natoäänestyksen tulos eduskunnassa

   Nytkö sitten pulinat pois, kun on kansan(edustajat) puhuneet. Poissa oli 3 kansanedustajaa.
   Maailman menoa
   430
   958
  10. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   9
   861
  Aihe