Hög moral nivån inte sparar

Anonyymi

Hög moral, gott uppförande och civilkurage eller god social status i en konfessionell kristen miljö kommer inte att rädda människans själ!

En välartad, renhårig, så kallad ”anständig person” med hög moral befinner sig i samma syndiga position inför GUD som de värsta brottslingarna och de socialt utstötta, knarkare, perversa personer osv.
Den gudlösa människan är ofrälst och på väg mot fördömelse på sin höga eller låga moraliska nivå.

Jesus räddar den värsta förövaren enligt samma princip som den rena syndaren med hög moral. Allt människan behöver göra är att först erkänna och bekänna sin syndighet. Endast den botfärdige och syndaren kan få ta del av Jesu försonande blods förtjänst. De självrättfärdiga och trotsiga, de självrättfärdiga och högmodiga känner inte att de behöver Guds barmhärtighet.
Varje människa måste lära känna sin egen verklighet, att hon är en olycklig och förlorad syndare utan Jesus. Detta är ibland svårt för en väl uppfostrad och så kallad respektabel person. Är det inte underbart? – Människor som tror att de är bra är i underläge inför Gud.

Det finns bara två grupper av människor:

de ogudaktiga i sitt syndiga tillstånd, som inte har kommit till tro
de benådade, som har kommit till tro och accepterat den uppståndne Jesus som försoning för sina synder och som ångrar sina synder.

Varje människa måste inse att hon utan Jesus är en syndare och på väg mot fördömelse! Detta faktum förändras inte av status, rikedom eller god moral. Men Jesus dog på korset som ett ersättningsoffer för oss alla. Vill du acceptera honom som din frälsare och Herre? Det är bara detta som avgör ditt eviga öde! Hög eller låg moral eller status och rikedom har ingen betydelse här. ”Alla hava ju syndat och äro i saknad av härligheten från Gud; och de bliva rättfärdiggjorda utan förskyllan, av hans nåd, genom förlossningen i Kristus Jesus, honom som Gud har ställt fram såsom ett försoningsmedel genom tro, i hans blod. Så ville Gud — då han i sin skonsamhet hade haft fördrag med de synder som förut hade blivit begångna — nu visa att han dock var rättfärdig.” Rom. 3:23-25 (rättfärdighet = oskuld). ”Men åt alla dem som togo emot honom gav han makt att bliva Guds barn, åt dem som tro på hans namn;”. Johannes 1:12.

Men även om det goda innehållet i livet och en god moralisk standard inte räddar, är det fortfarande hedervärt. Men frälsningen kan bara komma som en gåva från Gud, genom hans nåd, när du tar emot Jesus som försoning för dina synder och ditt livs Herre. Gud kommer då att börja träna dig i gott och kristet uppförande och i Bibelns läror. Därifrån kommer också en gemensam god moralisk standard att utvecklas. Galaterbrevet 5:22 Att komma till tro förändrar en person. En kristen vill vara ren både på insidan och på utsidan. När Jesus bor i ditt hjärta blir ditt beteende vänligt och empatiskt mot din nästa. Men först måste vi ta emot nåden. En person kan komma till Jesus som en trasig, misshaglig syndare och en trasig person, en person som har förlorat allting eller en person som till det yttre är välmående. Och Jesus lovar: ”Allt vad min Fader giver mig, det kommer till mig; och den som kommer till mig, honom skall jag sannerligen icke kasta ut.” Johannes 6:37.

Ta ett trosbeslut NU!
”Men såsom medarbetare förmana vi eder ock att icke så mottaga Guds nåd, att det bliver utan frukt. Han säger ju: »Jag bönhör dig i behaglig tid, och jag hjälper dig på frälsningens dag.» Se, nu är den välbehagliga tiden; se, nu är frälsningens dag.” 2 Korintierbrevet 6:1,2.

W.L.

https://jeesusonherraturku.wordpress.com/2021/07/05/hog-moral-nivan-inte-sparar/

0

189

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

    Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
    Maailman menoa
    116
    5022
   2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

    No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
    Suomalaiset julkkikset
    21
    1974
   3. Ei mutta nallukkani

    Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
    Ikävä
    202
    1089
   4. Suutuitko mulle mies

    Nyt lopullisesti?
    Ikävä
    73
    1026
   5. Mikä johti siihen että

    Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
    Ikävä
    65
    958
   6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

    vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
    Maailman menoa
    360
    884
   7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

    Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
    Kotimaiset julkkisjuorut
    33
    861
   8. Ikuinen hiljaisuus

    On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
    Tunteet
    158
    819
   9. En ole varma siitä, nainen

    Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
    Ikävä
    64
    791
   Aihe