Hög moral nivån inte sparar

Anonyymi

Hög moral, gott uppförande och civilkurage eller god social status i en konfessionell kristen miljö kommer inte att rädda människans själ!

En välartad, renhårig, så kallad ”anständig person” med hög moral befinner sig i samma syndiga position inför GUD som de värsta brottslingarna och de socialt utstötta, knarkare, perversa personer osv.
Den gudlösa människan är ofrälst och på väg mot fördömelse på sin höga eller låga moraliska nivå.


Jesus räddar den värsta förövaren enligt samma princip som den rena syndaren med hög moral. Allt människan behöver göra är att först erkänna och bekänna sin syndighet. Endast den botfärdige och syndaren kan få ta del av Jesu försonande blods förtjänst. De självrättfärdiga och trotsiga, de självrättfärdiga och högmodiga känner inte att de behöver Guds barmhärtighet.
Varje människa måste lära känna sin egen verklighet, att hon är en olycklig och förlorad syndare utan Jesus. Detta är ibland svårt för en väl uppfostrad och så kallad respektabel person. Är det inte underbart? – Människor som tror att de är bra är i underläge inför Gud.

Det finns bara två grupper av människor:

de ogudaktiga i sitt syndiga tillstånd, som inte har kommit till tro
de benådade, som har kommit till tro och accepterat den uppståndne Jesus som försoning för sina synder och som ångrar sina synder.

Varje människa måste inse att hon utan Jesus är en syndare och på väg mot fördömelse! Detta faktum förändras inte av status, rikedom eller god moral. Men Jesus dog på korset som ett ersättningsoffer för oss alla. Vill du acceptera honom som din frälsare och Herre? Det är bara detta som avgör ditt eviga öde! Hög eller låg moral eller status och rikedom har ingen betydelse här. ”Alla hava ju syndat och äro i saknad av härligheten från Gud; och de bliva rättfärdiggjorda utan förskyllan, av hans nåd, genom förlossningen i Kristus Jesus, honom som Gud har ställt fram såsom ett försoningsmedel genom tro, i hans blod. Så ville Gud — då han i sin skonsamhet hade haft fördrag med de synder som förut hade blivit begångna — nu visa att han dock var rättfärdig.” Rom. 3:23-25 (rättfärdighet = oskuld). ”Men åt alla dem som togo emot honom gav han makt att bliva Guds barn, åt dem som tro på hans namn;”. Johannes 1:12.

Men även om det goda innehållet i livet och en god moralisk standard inte räddar, är det fortfarande hedervärt. Men frälsningen kan bara komma som en gåva från Gud, genom hans nåd, när du tar emot Jesus som försoning för dina synder och ditt livs Herre. Gud kommer då att börja träna dig i gott och kristet uppförande och i Bibelns läror. Därifrån kommer också en gemensam god moralisk standard att utvecklas. Galaterbrevet 5:22 Att komma till tro förändrar en person. En kristen vill vara ren både på insidan och på utsidan. När Jesus bor i ditt hjärta blir ditt beteende vänligt och empatiskt mot din nästa. Men först måste vi ta emot nåden. En person kan komma till Jesus som en trasig, misshaglig syndare och en trasig person, en person som har förlorat allting eller en person som till det yttre är välmående. Och Jesus lovar: ”Allt vad min Fader giver mig, det kommer till mig; och den som kommer till mig, honom skall jag sannerligen icke kasta ut.” Johannes 6:37.

Ta ett trosbeslut NU!
”Men såsom medarbetare förmana vi eder ock att icke så mottaga Guds nåd, att det bliver utan frukt. Han säger ju: »Jag bönhör dig i behaglig tid, och jag hjälper dig på frälsningens dag.» Se, nu är den välbehagliga tiden; se, nu är frälsningens dag.” 2 Korintierbrevet 6:1,2.

W.L.


https://jeesusonherraturku.wordpress.com/2021/07/05/hog-moral-nivan-inte-sparar/

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

        Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
        Maailman menoa
        271
        2636
      2. En sitten aio sinua odotella

        Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
        Ikävä
        73
        1431
      3. Muistatko kun kerroin...

        että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
        Ikävä
        41
        1421
      4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

        Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
        Kotimaiset julkkisjuorut
        23
        1179
      5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

        Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
        Ikävä
        7
        1154
      6. En vain ole riittävä

        Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
        Ikävä
        27
        1153
      7. Kuka sinä oikeen olet

        Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
        Ikävä
        48
        1146
      8. Kellä on rumin tukka?

        Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
        Haapavesi
        9
        1131
      9. Oon pahoillani että

        Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
        Ikävä
        46
        1083
      10. Kuinka paljon nalle harmittaa

        Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
        Ikävä
        9
        1063
      Aihe