ISTANBUL kiinnostaa!

Istanbuliin

Istanbul tuntuu kiinnostavalta ja kiehtovalta kaupungilta. En ole siellä koskaan käynyt, mutta suunnitelmissa olisi alkukesästä mennä.

Olisiko kenellä antaa matkavinkkejä. Minne voisi majoittua edullisesti? Tuttavani suositteli Taksim-aukion läheisyyttä. Onko hyvä alue majoittumista ajatellen?

Mitkä paikat ovat siellä käyneiden mielestä MUST-käyntikohteita?

Olen kiitollinen kaikista vinkeistä!

4

1248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sini-Lintu

      Jos ei ole Euroopan ulkopuolella reissannut Istanbulista on hyvä aloittaa. Kaupunki on samalla länsimainen että itämainen. Ihmeteltävää riittää, mutta toisaalta monin paikoin olo kuin Euroopassa konsanaan.

      Istanbulissa on kaksi kaupunkia. Uusi ja vanha. Kummatkin sijaistevat Euroopan puoleisessa Istanbulissa.

      Vanha kaupunki on yleisesti ottaen se alue, jossa turistit majoittuvat. Alueella sijaitsevat moskeijat, museot, turistikaupat sekä vanhat korttelit puutaloineen. Vanhassa kaupungissa ovat ns. turistikorttelit, joissa on hostellia ja hotellia vieri vieressä. Viimeisin huuto tuntuu olevan ns. boutique-hotellit, jotka ovat romanttisen itämaiseen tyyliin sisustettuja pieniä hotelleja. Hinnatkin ovat sitten kalliipia. Viime vuonna huone tähän aikaan vuodesta maksoi halvimmillaan 40 miljoonaa liiraa (n. 25 euroa?). Hotel Hanedan on yksi näistä boutique-hotelleista.

      Uudesta kaupungista löytyy myös runsaasti hotelleja. Tosin näitä mainostetaan vähemmän turistioppaissa. Amerikan suurlähetystön lähellä esimerkiksi on paljon halpoja keskitason hotelleja. Persoonattomampia perushuoneita, mutta hinnoiltaan halvempia. Itse maksoin tinkimisen jälkeen 32 miljoonaa liiraa (19 euroa). Yksi oli nimeltään Hotel Inka. Siellä on joskus majoittunut ruotsalaisia turistiryhmiäkin.

      Uusi kaupunki on otollisempi majoituspaikka, jos haluaa bailata. Sultanahmetissa (vanhakaupunki) ei ole yöbaareja, vaan kaikki löytyvät uudesta kaupungista, Istiklal Caddesilta ja sivukujilta. Iltaisin ja öisin kadut täyttyvätkin valtavista ihmismääristä. Istiklal Caddesi on myös mainio ostoskatu. Myös tavalliset katuravintolat ovat uudessa kaupungissa halvemmat kuin vanhassa.

      Jos ei ole elokuussa matkaan lähdössä, niin kannattaa ihan mennä paikan päälle ja siellä valita hotelli. Näin saa mieleisensä majapaikan ja jopa säästää rahaa. Ennakkoon varatuissa huoneissa ei ole tinkimisen varaa, mutta paikan päällä saattaa saada aika mainiotkin alennukset. Kalliimmassa Sultanahmetissa alennukset ovat suurempia kuin halvemmassa uudessa kaupungissa.

      Matkaoppaista löytää usein parhaimmat vinkit. Netissä tarjolla on usein kalliimmat hotellit.

      Istanbulissa voi tehdä mitä vaan! Viikko vierähtää kuin siivillä.

      • Istanbuliin

        Kiitos tosi paljon noista vinkeustä! Matkakuume vain nousi entisestään - ja hyvä niin!! Muutkin Istanbulissa käyneet, antakaa vinkkejä ekakertalaiselle nuorelle miehelle!


    • Tapu

      Istanbul on tosiaan mahtava käyntikohde. Tuhatvuotinen historia on kerroksissa jokapuolella. Valtavat basaarit ja ihmismyllälkkä ovat elämys sinänsä. Ja turkkilaiset ovat aika ystävällisiä. Sovi kuitenkin aina hinnoista etukäteen, ostitpa mitä tahansa. Taksim ja Belu ovat kalliita seutuja, oikea Istanbul on Sultanahmetin alueella ja ymäristössä. Suosittelet että majoitut johonkin Sultanahmetin halvoista hotelleista, ne maksavat n 10€ yöltä yhden hengen huoneessa. Ihan kävelymatkan päässä löydät kaikki "must" paikat: Suuret moskeijat, Aya Sofia, Topkapi ja Suuri Basaari. Tee myös venematka Bosborilla. Näitä halpoja hotelleja löydät sivulta www.hostel.com

      • Zeynep1

        "oikea Istanbul on Sultanahmetin alueella ja ymäristössä."

        Hehe,, Istanbulissa vuosia asuneena en voi muuta sanoa etta se oikea Istanbul loytyy *kaikkialta muualta* kuin Sultanahmetista.

        Vaikka Sultanahmetin hotellit ovatkin lievasti halvempia kuin Taksimin (n. 5e/yo), vedattavat alueelle tulevat taksikuskit turistiraukkoja nenasta sen kun jaksavat, ravintolat on selvasti kalliimpia kuin esim Taksimissa ja joka paikkaan, jossa Istanbulin OIKEA arkielama on (turistihumun ulkopuolella) kestaa matka vahintaan 35 minuuttia. Oikealla tarkoitan niita paikkoja joissa aikaansa viettaa, syo, kahvittelee ja shoppailee koulutetut ja asialliset paikalliset ihmiset.

        Kaupungissa asuneena suosittelen, etta majoitut Taksimiin ja kavaiset vanhassa kaupungissa Sultanahmetissa katsomassa nahtavyydet.

        Sultanahmetin ulkopuolella on myos iso laja nahtavyyksia: Ortakoy, Bebek, Sariyer, Beyoglu, Fransiz Sokagi, Nevizade Sokak, Istiklal Caddesi, Nisantasi, Dolmabancen palatsi jne jne. Kaikkiin naihin paasee nopeammin Taksimista kuin Sultanahmetista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6620
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3948
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1979
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1515
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe