Tyttökanin iso maha

Chloe

Minulla on kaksi reilun vuoden ikäistä kania, naaras ja uros. Uros on kastroitu ja kanini elävät yhdessä tilavassa aitauksessa. Tyttökanini on madotettu viimeksi n. vuosi sitten. Ongelmani on se, että tyttökanillani on iso maha, joka tuntuu melko kovalta/kiinteältä. Joudun pesemään kanin alapään todella usein, koska se on löysässä kakassa. Siivoan kanieni aitauksen niin usein, että likaisista oloistakaan likainen alapää ei voi johtua. Kanini tekee välillä tavallisia papanoita, mutta yöaikaan aitaukseen ilmestyy ripulia. Syötän kaneilleni porkkanaa, leipää, kiinankaalta ja siemensekoitusta sekä heinää, eikä ruokavalioon ole tullut muutoksia, joiden takia kanini maha olisi mennyt sekaisin. Poikakanillani ei ole samoja ongelmia kuin tyttökanilla. Kysyisin, että mistä ns. turvonnut maha voi johtua? Voiko noin nuorella kanilla olla mahd. kasvain?? Tarkotus on viedä kani maanantaina eläinlääkäriin, sillä tätä ripulin ja normaalien papanoiden vuorottelua on kestänyt jo useita kuukausia. Mutta olisin kiitollinen jos jollain olisi tarkempaa tietoa/omakohtaisia kokemuksia asiasta.

14

2437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koons

      sille maistuu ruoka tai sitte soon antanu toiselle kanille ;). No hei, jos epäilet, että kanisi on sairas, tai että sillä on kasvain mahassa, ota ihmeessä yhteyttä eläinlääkäriin.

    • mini's skidi

      kanillasi voi hyvinkin olla jo kasvain, mutta huomioi, ettei kani ole mikään laiheliini vaan suht. pullea (ei mikään läski)

    • ***********

      antaa kaalia ollenkaan.Minun käsitys on että ei, koska kaasua kerääntyy kanin mahaan.

      • miinuuuuu

        moi kiinankaali ei ole hyväksi mutta normaali kaali on ok jos antaa vain n 2-4 lehdykkää ja leipäkin voi aiheuttaa vatsan puruja riippuu leivästä .....mitäs leipää niille annat .... voit tietenkin käydä myäs eläinlääkärin tärkastuksessa viemässä kanisi mutta silloin voit joutua viedä toisenkin kanisi...


      • Anonyymi
        miinuuuuu kirjoitti:

        moi kiinankaali ei ole hyväksi mutta normaali kaali on ok jos antaa vain n 2-4 lehdykkää ja leipäkin voi aiheuttaa vatsan puruja riippuu leivästä .....mitäs leipää niille annat .... voit tietenkin käydä myäs eläinlääkärin tärkastuksessa viemässä kanisi mutta silloin voit joutua viedä toisenkin kanisi...

        Normaaliin kaaliin kani voi kuolla


    • Edward

      Siemensekoitus on sellaista että se löysyttää mahaa aika ajoin. Itse annoin naaras-pupulleni siemensekoitusta ja takapuoli oli tosi usein kakassa. Nyt annan vähemmän siemeniä ja enemmän Genesistä.

      Kaaleja ei mielestäni pitäisi kaneille antaa, juuri tuon mahaan kerääntyvän kaasun takia ;)

      Kanithan tekevät normaalisti sellaisia löysiä "rypälemäisiä" kakka pötkylöitä kovien papanoiden lisäksi, eli se on normaalia. En sitten tiedä kuinka löysää tarkoitat ripulilla, mutta kannattaa ihmeessä tarkastuttaa eläinlääkärillä, ettei ole mitään vakavampaa ;)

      Hyvää kesän odotusta sinulle ja pupuillesi, ja onnea lääkärissä käyntiin ;)

      -Edward

      • Chloe

        Sepä tässä eniten ihmetyttääkin, että poikakanilla ei ole mitään vastaavanlaisia ongelmia, vaikka sen ruokahalu on jopa parempi kuin tyttökanin=)Tiedän mitä tarkoitat rypälemäisillä papanoilla, mutta kyse on ihan ripulista...eikä alapään pitäisi tietääkseni sotkeutua nuista rypälepapanoista..? Tyttökanini on muuten kyllä melko "luiseva"...on tosin aina ollut, isoa mahaa lukuunottamatta. Toivottavasti eläinlääkärillä käynti selvittää asioita eikä kyseessä ole mitään vakavaa. Mukavaa kevättä sinulle ja pupuille!=)


      • Anonyymi

        Kanin ruokavalioon ei kuulu siemenet eikä kaali ollenkaan.


    • BubuFriend

      että kanisi stressaisi öisin kylmyydestä? tai siis jos se on ulkona ja muutenkin jos se on varmaanki talvisin sisällä niin tekikö se samalail tai siis oliks sil sillo ripuli aiana yön jälkeen?..yleensä ku ajattelisin niin ulkona voi olla öisin kylmä tai onki aika kylmä tai onks se joku rotu mikä sopii ulkonaka elämiseen..siks vaa kelasin ku ite joskus vanhemmilla asuessani jouduin luopuu pupust ja myöhemmi sain kuulla surukseni että se oli kuollu kylmyytee ku sitä oltii pidetty ulkona aitauksessa=(..sillo oli ollu lokakuu eli musta aika älytöntä, luulis et järkiki sanois jotai..sil ei ollu ees mitää lämmityskoppii tai mitää semmosta... tai voisiko poika pupusi olla niin "innokas" lisääntymisviettien kanssa että tyttö on ihan hermona asiasta..Mä vaan epälisin että myös noista voi kanin ripulointi johtua.. ripulihan voi olla aika kohtalokaskin kanille ja aina tavallista huonompi asia kanilla..ja kanithan ei kestä pitkään jatkunutta ripulia pidemmän päälle..se menee tosi huonoksi..tosin kyllä kastroimisen jälkeen yleensä poikien halut vähenee..mun pojan halut ainaki väheni aivan mielettömästi..toivottovasti saat apua asiaan ja et se lakkais..lääkärille meno on kyl ehdottomasti hyvä asia...

      • Chloe

        Kanini eivät ole öisin ulkona, vaan navetassa isossa aitauksessa jossa talvisin on lämmitys. Kun pidin kanejani ensimmäisiä viikkoja/kuukausia yhdessä, niin tyttökani yritti kyllä ahkerasti "tehdä pikkupupuja" poikakanin kanssa, mutta en ole enää pitkiin aikoihin huomannut että se yrittäisi samaa. Ovat hyviä kavereita keskenään=)


    • Sipsu

      Kiinankaali ja siemensekoitus pois ruokavaliosta! Toinen kerää kaasua ja toinen aiheuttaa ummetusta. Röntgenistä selviää onko kyse näistä vai kasvaimesta.

      Kanin pitäisi syödä yöpapanat, mutta ilmeisesti kaali löysää vatsaa, joten ne ei yöpapanoita ole. Jatkuva ripuli vai johtaa suolen toiminnan lakkautumiseen. Katsokaa mikä siellä mahassa mättää ja lääkkeet sen mukaan. Ruokavalioon enemmän heinää ja vähemmän muuta. Kaalia ja siemenia ei ollenkaan, tummaa leipää vain pikkuisen päivässä, vaaleaa ei ollenkaan. Paitsi jos kani joutuu heinä-leipä-vesi-kuurille. Ripottele ruuan joukkoon maitohappobakteereja, ne saattavat auttaa vatsan tasapainon löytymiseen.

      • ami24

        Hei!

        Suosittelisin vaihtamaan siemenseoksen pellettiin; siemenet ovat varsin lihottavia, tai ainakin kanin sisäelimet rasvoittuvat vaikkei lihavuutta ulospäin näkyisikään. Kaalia en antaisi ollenkaan, todennäköisesti se on syynä ripuliin. Riippuen tietysti määristä... Annathan myös kovaa leipää tai näkkileipää? Lisäksi pajun tms. oksat ovat kanille mukavaa ajankulua.


    • Chloe

      Tänään käytiin kanin kanssa eläinlääkärissä. Eläinlääkäri tunnusteli kanin mahaa ja totesi että mitä todennäköisimmin kyse on loisista. Eläinlääkäri antoi kanille loishäätölääkityksen ja sanoi että viikon kuluessa pitäisi ruveta näkymään muutoksia mahassa. Totesi kanin hyväkuntoiseksi ja reippaaksi=) Kiitos kaikille teille jotka jaksoitte/viitsitte vastata viestiini ja mukavaa kesän odotusta kaikille!=)

    • Kani-isä

      Siemeniä ei saa antaa kanille kiinan kaalia voi antaa mutta kohtuu määrällä ! Vaiha ruokavalio hitaasti eläinkaupasta saa genesis timothy ruokaa 6€ kilolta tai netistä 15kg pakkauksia 60€
      Jos haluat laihduttaa kania laita se vesi heinä dieetille kuulostaa julmalta mutta kani pärjää mainiosti pelkällä vedellä ja heinällä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe