Koskikalastus

Anonyymi

Koskikalastus alkaa 26.5. helatorstaina kello 12.00 päivällä Tipas- ja Lontanjoessa. Tipasojan osakaskunta istuttaa 300 kiloa kirjolohta. Parin kilon vonkaleita suurimmat. Tipasojan kyläyhdistys myy makkaraa, kahvia ja pullaa Tipasjoen Pungankosken kodalla avajaisissa, käteismaksu. Kalastuslupia saa Kesport Piipposelta, Välikosken lomamökeiltä, varmaan myös paikan päältäkin avajaisissa ja puhelinlupia myös saa. Koskikalastuslupa maksaa 15 euroa vuorokausi ja kausilupa 40 euroa. Ennen juhannusta yleensä täydennysistutus. Sallittu heittouistin ja perho. Kireitä siimoja.

23

1650

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tosi hyvä sää koskikalastukseen. Kalastaa voi useamman päivän ja kesällä myös.

    • Anonyymi

      Koskikalastuksen avajaisissa suurin kalakilpailussa ollut voittaja kirjolohi 2,755 kiloa. Kohtalaisen hyvin kirjolohi on napannut vieheisiin ja perhoihin. Kirjolohta, taimenta ja harjusta on hyvin saatavilla jokiosuuksien Koskista.

      • Anonyymi

        Tarvitaanko koskikalastukseen liikennelupa?


    • Anonyymi

      Tipasjoessa on hyvä rapukanta. Joki- tai täplärapuja. Rapuja esiintyy hyvin Pungan- ja Louhikoskessa.

    • Anonyymi

      Koskiosuuksilla hyvä kalastaa ja niitä on paljon.

    • Anonyymi

      Olisiko Sotkamossa koskia tai jokia mitä voisi ennalistaa kalastuskuntoon?

    • Anonyymi

      Tipasjoen Louhikosken niskalla pieni betoninen myyllypato ja rakennus, ne pitäisi purkaa. Lontanjoessa voisi suorittaa koskien kiveämistä ja ennallistamista. Tipas- ja Lontanjoki ovat yhteydessä Sotkamon suuriin järviin ja vesistöihin, joten kalat pääsevät nousemaan. Lontanjoessa on Ämmänputous, joka on tunteikas luonnon vesiputous.

    • Anonyymi

      Kanootilla on mukava vaeltaa Sotkamon vesistöissä ja samalla voi vetää uistintakin. Vuokatissa löytyy eräoppaita ja kanoottejakin, jos omat kanootit eivät ole mukana.

    • Anonyymi

      Hyviä vieheitä ovat vibrax-lipat, esim. Väri Kulta. Vaapuista hyvä Nils Master invincible ja spearhead, värit oranssi-ruskea ja kelta-viher-punertava. Tipasjärven alapuolisilla koskilla on yleensä ollut taimenta hyvin, jotka ottavat vibrax-lippoihin koskessa. Kirjolohta viihtyvät koskissa ja koskien niskaosuuksilla. Perhokalastajatkin suosivat virtaisia paikkoja. Suvantojen syvännekohdistakin voi saada lohikalaa.

    • Anonyymi

      Välikosken lomamökeillä ollut aina mukava majoittua. Kalastus- ja metsästysreissuilla. Samalla voi käydä hiidenportin kansallispuistossa retkeilemässä. Savusaunat, saunat ja uiminen on mukavaa.

    • Anonyymi

      Nouseeko Sapsokoskeen arvokalaa?

    • Anonyymi

      Missä puroissa on taimenia?

    • Anonyymi

      Tipasjärven alapuolella on Tipasjoessa seuraavia koskialueita, joista voi kokeilla järvitaimenta ja kirjolohta: mylly-, raja-, saari-, pysty-, korpi-, haara-, hevonperseen-, mato- ja tyräkoski. Järvitaimenta on vuosien mittaan istutettu poikasina, mätimunalaatikoissa ja isompina taimenina. Joka vuosi kirjolohi-istutuksia täydennysistutuksin. Tipasjoki jatkuu alavirrassa väli-, pungan-, louhi- ja veneheitonkoskina. Lontanjoki koskineen on myös istutusten piirissä. Sapsokoskeen pääsevät vaelluskalat nousemaan ja siitä edelleen ylöspäin Lontanjoen vesistöön. Harjusta esiintyy myös.

      • Anonyymi

        Kiitos asiallisesta ja hyvästä vastauksesta


    • Anonyymi

      Tätä jokikalastusmahdollisuuksien runsautta kannattaa kyllä tuoda julki kaikessa mediassa. Hieno harrastus paikalliselle ja matkailijalle. Ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.

    • Anonyymi

      Mistäs varmimmat kuhasaaliit?

    • Anonyymi

      Tipasojan osakaskunnan vesistöissä ovat hyviä kuhavesistöjä iso Hietanen ja pieni Hietajärvi, lisäksi iso ja pieni tipasjärvi. Vetouistelijat tykkäävät vetouistelua ainakin. Isoa ja pientä kuhaa. Lisäksi vahva haukikanta. Rannalta kalastettaessa kahluuhousut tarpeen. Veneenlaskupaikat pieni Hietasella ja pieni tipasjärvellä.

      • Anonyymi

        Kiitos!Täytyy todeta, ettå kautta aikain tämän palstan asiallisimmat vastaukset. Pitää kertoa myöhemmin miten tärppäsi. Kireitä siimoja kaikille kesään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos!Täytyy todeta, ettå kautta aikain tämän palstan asiallisimmat vastaukset. Pitää kertoa myöhemmin miten tärppäsi. Kireitä siimoja kaikille kesään!

        Tämän palstan häiriköinti järjettömyyksillä on/oli tuskin sattumaa. Keskustelujen poistatus alkoi saada huomiota, joten lukijoita alettiin häätämään tolkuttomalla älänmölöllä. Kyllästyyhän sellaiseen, eikä sitten enää tule seurattua palstaa. Ehtivät poistattamaan kiperät keskustelunaiheet. Jo ennen kuin asiasta ehtii edes syntyä kunnon keskustelua. Kuten esim. paikallislehden uutisoinnin ja kirjoittelijoiden motiiveista käyty keskustelu.


    • Anonyymi

      Juhannuksena kalaa ruokapöytään. Suolattuna, savustettuna ja grillattuna.

    • Anonyymi

      Retkitelttailukelitkin alkavat olla hyvät, kalalla voi majoittautua telttaan. Teltta pystyyn valitun kalapaikan viereen ja voi keskittyä kunnolla kalastukseen.

    • Anonyymi

      Onko tullut kalaa?

    • Anonyymi

      Lontanjoen uittorakenteita kunnostavat. Kohta alkaa ravustuskin. Kalastuskautta runsaasti jäljellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe