ilmakon viritys

tietämätön veikko

Olisiko teillä hyviä ja helposti toteutettavia ilmakiväärin viritys vinkkejä?
Tarkoitukseni olisi saada vanhaan el gamooni lisää puhtia.

17

2063

  Vastaukset

  • eli otat entisen jousen pois ja menet kauppaan vanha jousi kourassa ja ostat tehokkaimman minkä saat siihen mahtumaan. Mitään jousen venyttämistä on turha yrittääkään..kolme laukausta lähtee äkäsemmin mut siihen se jää.

  • ...kannattaako se jousen vaihtaminen on vissii ainut "viritys" keino. yks äijä sano mulle et gamon pyssyissä ois piipussa joku mikä laskeelähtönopeutta
   en kyl o varma että onko mitään perää. vaihda tiivisteet kans

  • Haistappa kuule vittu!

  • Jousen vaihtamisen lisäksi voi myös laittaa prikkoja (aluslevyjä) jaittaa jousen alle...
   Sehän on vieläkin perinteisempi kuin uuden jousen laittaminen. (no laitettiinhan ennenkin joskus mopedin etujousi alkuperäisen jousen tilalle jolla sai pikkuisen lisää tehoa.

   • Siis prikkoja jousen alle?


   • kukkakakkakakku kirjoitti:

    Siis prikkoja jousen alle?

    Siis sen taakse.


  • hyvä keino nostaa lähtönopeutta on myös piipun lyhennys. Nyrkkisääntönä 10% lisää nopeutta saadakseen tulee piippua lyhentää(kitkaa pienentää) 20 %.

  • No starttikivääri.

   Ite nuoruudessa kun pienaria vielä saanut niin otimme porakoneen jolla porattiin patruunareikää isommaksi eli starttipistoolin paukun kokoinen reikä. Ilmajousesta sahaat puolet pois ja laitat iskuriksi ilmantuloreikään rautanaulan.

   Itse laitoin ensin ilmakon paukun, pienoiskiväärin paukullisen ruutia ja starttikiväärin paukku perään. Menee muuten kakkosnelosen läpi etttä kilahtaa.

   Erään kerran laitoin rutia muutaman mitallisen ja ammuin jolloin piippu lähti.

   Mutta järki käteen sen ruudin annostelun suhteen. Ehkä puoli pienoiskiväärin patruunallista ruutia starttipaukun lisäksi on mukavan tehokas jolla vares tipahtaa oksalta.

   • Noinkohan toimi?
    Itse tein vastaavan virityksen ilmaPISTOOLILLE, mutta ei ilmakiväärin normaali luoti kestänyt edes pelkkää hiltin paukkua, vaan halkesi.
    Luoteina käytinkin sitten 4,5 mm hauleja (ei hyvä osumatarkkuus) ja 4,5 mm kuparilangan pätkiä (noin 3 cm pituisia, jolloin osumatarkkuus pysyi kohtuullisena).
    Myöhemmin porasin tuon sitten pienoiskiväärin panoksela tomivaksi, mutta siinä ei ollut rihloja, ja toimikin sitten enää pelkästään loukusta lopettamiseen ja joulu-sian ampumiseen kun ampumamatka jäi alle puolenmetrin.


  • Toimi vallan mainiosti. Ampumisen väli oli pitkä kun piti ladata kuin perinteisen suustaladattavan. Hiltin panoksessa on kyllä voimaa keleesti enkä suosittele lisäruutia laittamaan. Teimme myös siten että laitoimme 2 ilmakon luotia ja väliin skeettihauleja joten osumatarkuus parani ja varmasti tipahti rotta ja harakka.

   Nykynuoret eivät taida harrastaa enään mitään virittelyä vaan tyytyvät hyllystä saataviin vekottimiin.

  • Otat piipusta tukevan otteen, tuet perää polveen ja taitat voimakkaalla liikkeellä piipun alaspäin kohti perää, kunnes kuuluu naksahdus ja piippu jää linkkuasentoon.
   Nyt ilmakko on viritetty.
   Asetat luodin piipun takaosan ylimenokartioon, ja suljet piipun.
   Eikun ampumaan.

  • Ota mäntä irti. Sorvaa o-renkaalle ura lähelle männän päätä. Jo tulee tiivistä ja puhtia. Niinpaljon, että tarkkuus kärsii. Vuskaava mäntä usein aiheuttaa puhdittomuutta.

  • Leikkaa mäntä ja jousiviritykset pois, tilalle mosin-nagantin lukkorunko/lukko. Piipun vaihdat haluamaasi kaliberiin. Vaikka 45-70. Ja ei kun ammuskelemaan.

  • tippa aseöljyä kudin "kuppiin" sen jälkeen kun se on asetettu pesään. Voimaa tulee paljon lisää, ja ääni repii korvat koska tuee ns diesel reaktio ja tapahtuu räjähdysmäinen palo piipussa kun öljy syttyy puristuksen takia. Mukavat liekit lentää kans piipusta. En kyllä suosittele laadukkaalla ja kalliilla aseella tekemään hajottaa aseen varmaan tusinan laukauksen jälkeen.

  • mulla olis tossa vissii 2 laatikkoo 9 mm starttipistooliin panoksia jos jollain tarvetta :D joni.kuitunen@hotmail.com

  • Mikähän on transferport suomeksi. Sitä kun poraa isommaksi niin pitäis tulla täydet tehot.jossain Espanjassa myydään ilmakkoja vajaalla teholla (alle 24 joulua) niin rajoiteen saa pois poraamalla tuota porttia isommaksi.gamon tehot kasvaa ja näin

   • Niin että mahdatko tietää, että mitä eroa on ilma- ja paineilmakiväärillä?

    Älä kaiva näitä vanhoja viestejä esille, jos sinulla ei ole niihin mitään annettavaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   149
   12698
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   181
   8204
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   202
   6055
  4. Kiuruvesi 12 koronatartuntaa!

   Määrä kasvaa. Kuinka tehokkaasti testaavat?
   Kiuruvesi
   37
   874
  5. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   29
   683