Miksi koulu ei voisi alkaa myöhemmin

Anonyymi

Miksi koulu ei vois alkaa esimerkiksi 14.00 ja loppua illasta. Voisit aamuisin nukkua vähän pidempään ja olisit koulussa aina virkeä. Omasta mielestä koulut voisivat alkaa myöhemmin joskus iltapäivisin ja lopua iltaisin. Mutta siinä olisi riski bussilla kulkijoille,kävelijöille ja pyöräilijöille. Ja se saattaisi tuoda stressiä olla yksin myöhään bussissa. Mutta koulut voisivat silti alkaa myöhemmin. Itse olen ilta ihminen enkä aamu ihminen. Uskoisin että moni tykkäsi tästä ideasta.

11

356

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei se illalla aloittaminen ja myöhään lopettaminen mitään hauskaa olisi. Usko pois. Aiemmassa työpaikassa itselläni alkoi työvuoro yhdessä vaiheessa klo. 15 ja päättyi klo. 23. Kotona olin yleensä hieman ennen puolta yötä, ja työmatkan kuljin autolla. Tämä oli hetken aikaa hauskaa, mutta ei tuota olisi jaksanut loppumattomiin. Onneksi siirryttiin järkevämpään iltavuoroon, eli aloitettiin klo. 12 ja lopetettiin klo. 20.

  • Anonyymi

   oletan et tos kävis vaa nii et koko päivä tavallaan vaa siirrettäis eteenpäin et oltais silti ihan yhtä väsyneitä koska mentäis myöhemmi nukuu

  • Anonyymi

   Siis koulujen ja monien töiden olisi parempi alkaa vasta 10:00 ja ihan typerää pakottaa, että joka päivä on vähintään 8 tuntia. Se on ihan liikaa ja terveydelle haitaksi ja vaikeuttaa oppimista/kehittymistä. Etenkin lapsille ja nuorille, mutta koulut menee boomerien keksimien työaikojen mukaan ja työajat on ihan hirveitä.

   • Anonyymi

    Voidaan ihan vapaasti mennä tähän. Mikäli työt aloitettaisiin klo. 10 ja lopetettaisiin normaalisti klo. 16, niin palkkaakin tulisi siltä 6:lta tunnilta. Tuo pari tuntia tekee jo aika ison eron siihen, että teetkö 6:n tunnin tai 8:n tunnin päivän. Itse yleensä olen työpaikalla 7:30 ja lopettelen siinä 15:30-15:45.


  • Mistä on tullut tuo kummallinen ajatus, että olisit virkeämpi, jos nukkuisit päivällä ja valvoisit yöllä? Päivällä on hankala nukkua jo valoisuudenkin vuoksi, ja ehkä myös metelin.
   Kaikki harrastukset pitäisi sitten tehdä yön pimeydessä. Ja entä jos haluaisit vaika katsoa jotain TV:stä, mutta pitäisikni silloin olla koulussa?
   Ihmisten toiminta on muutenkin jo liikaa painottunut myöhäiseen iltaan ja yöhön. Koulujen ja töiden alkamista voisikin siirtää aikaisemmaksi, niin ei tarvittaisi tätä typerää kesäaikaakaan.

   • Anonyymi

    Itse tein melkein 4 vuotta 3-vuorotyötä. Eli jouduin valvomaan öisin ja nukkumaan päivisin. Kyllä siihen pystyy ja sen oppii, kun on hieman pakko. Yövuoron jälkeen menin noin klo. 8 nukkumaan, ja heräsin noin 16-16:30. Tämä onnistui oli sitten kesä tai talvi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itse tein melkein 4 vuotta 3-vuorotyötä. Eli jouduin valvomaan öisin ja nukkumaan päivisin. Kyllä siihen pystyy ja sen oppii, kun on hieman pakko. Yövuoron jälkeen menin noin klo. 8 nukkumaan, ja heräsin noin 16-16:30. Tämä onnistui oli sitten kesä tai talvi.

    Tämä on nuorten palsta! Ei työssäkäyvien aikuisten.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämä on nuorten palsta! Ei työssäkäyvien aikuisten.

    Annoin vaan esimerkin, että vuorokausirytmi kääntyy aika helposti ylösalaisin. Ei kannata lukea vastausta, jos menee heti tunteisiin.


  • Anonyymi

   Mitä jos rupeaisit aikanasi nukkumaan eikä aamuyöstä !

  • Anonyymi

   Vanhukset tuli tänne Nuorten palstalle heti pätemään, että kuinka nuorissa ja lapsissa on vikaa.
   Tajuamatta ollenkaan kuinka viallisiin ja epäterveellisiin "normaaleihin" heidät on aivopesty vuosien ajan.
   Nuoret sentään vielä tajuaa, että tämä pakotettu aikataulu haiskahtaa hyvinkin vialliselta ja osaa vielä ajatella itse. Eikä ole vain tyhjäpäisenä, että niin sen kuuluu mennä kyseenalaistamasta järjettömyyttä.

   • Anonyymi

    Jaahas, taas pikku perseläpi tuli pätemään. Yhteiskunta ei voi toimia siten, että porukka nukkuisi päivät ja valvoisi yöt. Suurin osa ihmisistä kuitenkin haluaa elää päiväsaikaan. Aika iso töistäkin tehdään päivällä. Eli joo, olet aika heikoilla mielipiteesi kanssa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   720
   6826
  2. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   74
   1297
  3. "Haitta-poliitikko" Riikka Purra sai täyslaidallisen yritysjohtajilta

   "Vastuutonta isänmaan vahingoittamista" Useat yritysjohtajat kritisoivat perussuomalaisten maahanmuuttolinjaa. Muun muassa sijoittaja ja yrittäjä Pet
   Maailman menoa
   635
   902
  4. Purra on täysin oikeassa: EU:sta voi ja pitää erota

   Britannialle ei ole koitunut todellisuudessa mitään haittaa siitä, että se erosi EU:sta. Ei ainakaan Maailman Pankin tilastojen mukaan. Erilaiset "asi
   Perussuomalaiset
   173
   843
  5. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   16
   840
  6. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   89
   711
  7. Ohjeita nettideittailun aloittaville

   Voisin kuvitella, että tätä aihetta on palstalla suhteellisen paljon jo käsitelty, mutta en alkanut kaivella mitään arkistoja. Kertokaapa mitä vinkke
   Sinkut
   120
   700
  8. Mies mikä on sun mielestä suurin

   este sille ettei meidän tutustuminen ole edennyt? Ja uskotko vielä että tavataan?
   Ikävä
   49
   667
  9. Kiersin männä keänä entisiä tuttavia etsimässä

   Pitkää Timppaa en löytänyt, enkä myöskään veljeksiä. Härkökankaalla oli joku kone edessä tutkailessani. Kaipa ne entiset tuttavani jossakin siellä ov
   Suomussalmi
   47
   662
  10. Yle-kysely: SDP ohitti perussuomalaiset - Keskusta romahti jo vihreiden taakse

   Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa kärkikolmikon kannatuserot kaventuivat entisestään. Kokoomus on ykkössijalla 2,5 prosenttiyksikön erolla SDP:hen.
   Maailman menoa
   165
   662
  Aihe