Miksi koulu ei voisi alkaa myöhemmin

Anonyymi

Miksi koulu ei vois alkaa esimerkiksi 14.00 ja loppua illasta. Voisit aamuisin nukkua vähän pidempään ja olisit koulussa aina virkeä. Omasta mielestä koulut voisivat alkaa myöhemmin joskus iltapäivisin ja lopua iltaisin. Mutta siinä olisi riski bussilla kulkijoille,kävelijöille ja pyöräilijöille. Ja se saattaisi tuoda stressiä olla yksin myöhään bussissa. Mutta koulut voisivat silti alkaa myöhemmin. Itse olen ilta ihminen enkä aamu ihminen. Uskoisin että moni tykkäsi tästä ideasta.

11

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei se illalla aloittaminen ja myöhään lopettaminen mitään hauskaa olisi. Usko pois. Aiemmassa työpaikassa itselläni alkoi työvuoro yhdessä vaiheessa klo. 15 ja päättyi klo. 23. Kotona olin yleensä hieman ennen puolta yötä, ja työmatkan kuljin autolla. Tämä oli hetken aikaa hauskaa, mutta ei tuota olisi jaksanut loppumattomiin. Onneksi siirryttiin järkevämpään iltavuoroon, eli aloitettiin klo. 12 ja lopetettiin klo. 20.

    • Anonyymi

      oletan et tos kävis vaa nii et koko päivä tavallaan vaa siirrettäis eteenpäin et oltais silti ihan yhtä väsyneitä koska mentäis myöhemmi nukuu

    • Anonyymi

      Siis koulujen ja monien töiden olisi parempi alkaa vasta 10:00 ja ihan typerää pakottaa, että joka päivä on vähintään 8 tuntia. Se on ihan liikaa ja terveydelle haitaksi ja vaikeuttaa oppimista/kehittymistä. Etenkin lapsille ja nuorille, mutta koulut menee boomerien keksimien työaikojen mukaan ja työajat on ihan hirveitä.

      • Anonyymi

        Voidaan ihan vapaasti mennä tähän. Mikäli työt aloitettaisiin klo. 10 ja lopetettaisiin normaalisti klo. 16, niin palkkaakin tulisi siltä 6:lta tunnilta. Tuo pari tuntia tekee jo aika ison eron siihen, että teetkö 6:n tunnin tai 8:n tunnin päivän. Itse yleensä olen työpaikalla 7:30 ja lopettelen siinä 15:30-15:45.


    • Mistä on tullut tuo kummallinen ajatus, että olisit virkeämpi, jos nukkuisit päivällä ja valvoisit yöllä? Päivällä on hankala nukkua jo valoisuudenkin vuoksi, ja ehkä myös metelin.
      Kaikki harrastukset pitäisi sitten tehdä yön pimeydessä. Ja entä jos haluaisit vaika katsoa jotain TV:stä, mutta pitäisikni silloin olla koulussa?
      Ihmisten toiminta on muutenkin jo liikaa painottunut myöhäiseen iltaan ja yöhön. Koulujen ja töiden alkamista voisikin siirtää aikaisemmaksi, niin ei tarvittaisi tätä typerää kesäaikaakaan.

      • Anonyymi

        Itse tein melkein 4 vuotta 3-vuorotyötä. Eli jouduin valvomaan öisin ja nukkumaan päivisin. Kyllä siihen pystyy ja sen oppii, kun on hieman pakko. Yövuoron jälkeen menin noin klo. 8 nukkumaan, ja heräsin noin 16-16:30. Tämä onnistui oli sitten kesä tai talvi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse tein melkein 4 vuotta 3-vuorotyötä. Eli jouduin valvomaan öisin ja nukkumaan päivisin. Kyllä siihen pystyy ja sen oppii, kun on hieman pakko. Yövuoron jälkeen menin noin klo. 8 nukkumaan, ja heräsin noin 16-16:30. Tämä onnistui oli sitten kesä tai talvi.

        Tämä on nuorten palsta! Ei työssäkäyvien aikuisten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on nuorten palsta! Ei työssäkäyvien aikuisten.

        Annoin vaan esimerkin, että vuorokausirytmi kääntyy aika helposti ylösalaisin. Ei kannata lukea vastausta, jos menee heti tunteisiin.


    • Anonyymi

      Mitä jos rupeaisit aikanasi nukkumaan eikä aamuyöstä !

    • Anonyymi

      Vanhukset tuli tänne Nuorten palstalle heti pätemään, että kuinka nuorissa ja lapsissa on vikaa.
      Tajuamatta ollenkaan kuinka viallisiin ja epäterveellisiin "normaaleihin" heidät on aivopesty vuosien ajan.
      Nuoret sentään vielä tajuaa, että tämä pakotettu aikataulu haiskahtaa hyvinkin vialliselta ja osaa vielä ajatella itse. Eikä ole vain tyhjäpäisenä, että niin sen kuuluu mennä kyseenalaistamasta järjettömyyttä.

      • Anonyymi

        Jaahas, taas pikku perseläpi tuli pätemään. Yhteiskunta ei voi toimia siten, että porukka nukkuisi päivät ja valvoisi yöt. Suurin osa ihmisistä kuitenkin haluaa elää päiväsaikaan. Aika iso töistäkin tehdään päivällä. Eli joo, olet aika heikoilla mielipiteesi kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6013
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3801
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      238
      2108
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1840
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1279
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1055
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe