arduino to pc

Anonyymi

Moikka, kysymys? Onko jotain konstia millä saan arduinon lähettämään tietokoneelle tietoa? Ymmärrykseni mukaan pystyn vain lataamaan arduino ohjelman arduinoon, mutta miten saisin esimerkiksi lämpötila arvon jotenkin syötetyksi arduinosta suoraan tietokoneelle?

Kiitos jo etukäteen

8

95

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Silloin kun sinulla on USB-johto (kaapeli) kiinni PC:ssäsi niin olet yhteydessä sarjaliikenteen kanssa siis RS232 kanssa PC koneeseesi. Kun ohjelmassasi on "serial.println"-lauseita niin ne tulostuvat ohjelmointitilassa tuon USB-kaapelin kautta PC koneen monitorille.
      Katso:
      https://docs.arduino.cc/software/ide-v2/tutorials/ide-v2-serial-monitor

      Varsinaisessa ohjelman ajossa sinulla pitäisi olla jokin RS232-pääteohjelma, jolla luet sitä samaa RS232-porttia samoilla asetuksilla kuin arduinon ohjelmassakin.
      Yksi sarjaporttiohjelma on esim "PUTTY" mutta näitä on satoja muitakin....

      • Anonyymi

        Eli siis Arduino on USB - kaapelilla kiinni tietokoneessa.

        Tuon USB - kaapelin kautta tapahtuu tiedonsiirto siten, että tietokoneen puolelle ilmaantuu USB - driverin kautta virtuaalinen sarjaportti jonka kanssa voi sitten keskustella pääteohjelman tai vaikkapa Python - ohjelmointikielen avulla. Virtuaalisen sarjaportin toisessa päässä on Arduinon oma prosessori.

        Mitään fyysisiä sarjaportteja ei tässä tarvita jos tuo USB - liitäntä kelpaa.


    • Anonyymi

      Lähinnä miten saan arduino-clin kautta toimimaan tuon serial monitorin. Esimerkkinä jos rakennan valo katkaisimen joka sytyttää valot, mutta olisi tarkoitus tietokone ohjelman kanssa kommunikoida ja kertoa tälle ohjelmalle myös valojen olevan päällä. Saitko kiinni ajatuksesta? Tuo taisi jo kertoakkin kommenttisi miten se toimii, mutta tuo rs on minulle vielä tuntematon käsite.

      • Anonyymi

        Hyvä aloittaa tutustuminen sarjaporttiin. kuten tuosta https://www.hutasu.net/elektroniikka/sulautettu-elektroniikka/sarjaliikenne-ja-sarjaportti/
        Tai yleensä guuglata asiasta.
        Niin tuon cli:n kanssa. et todenäköisesti onnistu. Tai en tiedä kun en ole arduinon kanssa pelehtinyt. AVR on paljon tutumpi vaikka se on työkiireiten takia ollut vuosikymmenen jäissä.
        Eli siinä kortissasi on joku sarjaportti liitäntä (rs tai USB). Sen kautta sitten kulkee viestit PC-arduino. Nyky PC koneissa ei taida olla enää rs-portteja, ainakaan läppärimuodossa. Pöytäkoneista pitäs löytyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä aloittaa tutustuminen sarjaporttiin. kuten tuosta https://www.hutasu.net/elektroniikka/sulautettu-elektroniikka/sarjaliikenne-ja-sarjaportti/
        Tai yleensä guuglata asiasta.
        Niin tuon cli:n kanssa. et todenäköisesti onnistu. Tai en tiedä kun en ole arduinon kanssa pelehtinyt. AVR on paljon tutumpi vaikka se on työkiireiten takia ollut vuosikymmenen jäissä.
        Eli siinä kortissasi on joku sarjaportti liitäntä (rs tai USB). Sen kautta sitten kulkee viestit PC-arduino. Nyky PC koneissa ei taida olla enää rs-portteja, ainakaan läppärimuodossa. Pöytäkoneista pitäs löytyä.

        Vielä pöytäkoneisiin saa PCI-sarjaportteja (RS232). eivätkä ole edes kalliita.
        DeLock PCI-Express x1 kortti, 2xsarjaporttia ja 1xrinnakkaisportti, RS-232
        Läppäriin voi löytyä jokin palikka USB-portin kautta ellet sitten halua sitä itse tehdä. Mutta ymmärtääkseni useimmat ohjelmointikielet pystyvät lukemaan tuota Arduinon USB-liitännän kautta lähettämää viestiä ja tietenkin myös lähettämään arduinolle viestejä.


    • Anonyymi

      Helpottaa muiden neuvomista jos kerrot mitä ohjelmoitikieltä hallitset tai aiot käyttää. Arduinoa varten tietenkin mitä tuo arduinon C-muunnos sitten onkin mutta sen lisäksi sinun pitää osata joku kieli , joka tukee sitä vastaanottavaa PC:tä. Ja jos kerran aiot Arduinoa ohjelmoida eikö olisi järkevää opetella sitä PC:tä varten samaa pohjaa oleva kieli. C#, C jne.

      • Anonyymi

        C-kieli ei ole ainoa vaihtoehto.

        Konekielelle käännettäviin kieliin kuuluu myös Objectpascal, ja sitä kääntää freepascal -kääntäjä:

        https://wiki.freepascal.org/

        Huomaa kuitenkin: Jos et itse koodaa arduinolle (usein AVR -prosessori) dynaamista muistinhallintaa, niin silloin objectpascalissa ei voi käyttää class -sanalla määriteltyjä luokkia/objekteja, vaan ainoastaan object -sanalla määriteltyjä voi käyttää, samoin dynaamisia merkkijonoja ei voi käyttää, vaan ainoastaan vanhanaikaisia pascal -merkkijonoja voi käyttää, siis näin:

        type
        Str63 = String[63];

        var
        S : Str63;

        Tuollainen S -merkkijono kuluttaa 64 tavua RAM -muistia, 1 tavu pituudelle, ja 63 tavua merkeille. Tuossa ei ole siis dynaamista muistinkäyttöä lainkaan, vaan tuon S:n koko on kiinteästi 64 tavua, ja maksimipituus merkkijonolle on 63 merkkiä.

        Toki voit itse valita haluamasi maksimipituuden kullekin merkkijonolle, maksimi mahdollinen on 255 merkkiä, mutta kannattaa ottaa huomioon todellinen tarve, sillä mikrokontrollereissa on usein hyvin niukasti RAM -muistia saatavilla, ja siitäkin osa menee pakollisiin tarpeisiin kuten pinomuistiksi.

        Sama rajoitus koskee myös C -ohjelmointia, eli kekomuistista varattavia muistitiloja ei voi käyttää, paitsi jos itse ohjelmoit tuen niille.

        ObjectPascalissa: Jos välttämättä tarvitset dynaamisen muistinhallinnan, niin sen voi ohjelmoida itse, ja asettaa sen voimaan SetMemoryManager() -aliohjelmalla.

        JOS aiot sotkea assembleria korkean tason kielen sekaan, niin tämä on Objectpascalissa helpompaa kuin C/C -kielissä. Varsinkin gcc:ssä tuollainen on erittäin hankalaa.

        Tulkattavan kielen (kuten Java) käyttöä mikrokontrollerissa en voi suositella: silloin sekä Javaohjelman että Java -ajoympäristön pitäisi mahtua yhtäaikaa muistiin, että olisi edes mahdollista !

        Tuosta FreePascalista löytyy versioita AVR:lle, PC:lle (Windows, Linux, molemmat sekä 32- että 64 -bittisenä versiona).

        Jos aiot koodata jotain, mikä vaatii ajan tarkkaa käsittelyä, niin todennäköisesti tuollaiset joutuu kirjoittamaan assemblerilla joka tapauksessa. Siis keskeytyskäsittelijöitä yms.
        Toki riippuu tapauksesta: jos tulee kellokeskeytys kerran sekunnissa, niin sen voi hoitaa Objectpascalillakin, mutta jos niitä kellokeskeytyksiä tulee 10.000 tai 100.000 kertaa sekunnissa, niin assembler voi olla ainoa vaihtoehto, nopeuden takia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2786
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      94
      2086
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      145
      899
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe