Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Auttakaa Olympus mju II kanssa!

Anonyymi

Tosiaan, mulla on ollut vuoden käytössä mummuni vanha Olympus mju II, joka on toiminut moitteettomasti ja olen monet filmikuvat sillä ottanut. Nyt kuitenkin filmirullani oli kahta kuvaa vaille täynnä, kunnes yht'äkkiä kaverini aikoessa ottaa kuvaa, kamera alkoi vilkuttaa E-merkkiä eikä ottanut kuvaa. Koitin vaihtaa patterit, mikä ei auttanut. Tarkastelin kameraa lähempää ja uskoisin, että kamera on jossain vaiheessa tippunut tms. koska linssi ei mielestäni aukea kunnolla. Koitin pelastaa filmirullani ja kelata sen (ei ollut kelannut valmiiksi koska filmirulla ei ollut täynnä) , ja kamera kyllä surisee ja näytölle ilmestyy 0, mutta filmirulla ei ollut kelannut ja E-merkki tulee pian takaisin. Onko mitään enää tehtävissä? Haluaisin todella kovasti saada edes filmirullan pelastettua, sen verran tärkeitä kuvia siellä:(. Vai olisiko mahdollista, ettei kamera olekaan rikki vaan en vain osaa käyttää sitä? Onko jotain liikkeitä, jotka huoltaisivat filmikameroita? Olen todella kiitollinen jo nyt kaikista vastauksista:).

8

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se on rikki, koska se on olympus.

    • Anonyymi

      Osta Samsung Galaxy s22 ultra niin ei tarvitse pohtia tuollaisia.

      • Anonyymi

        Yksikään normaali valokuvausta harrastava aikuinen ihminen ei taatusti osta lelukameraa valokuvausta varten.

        Sinunlaisesi lapselliset ja köyhät kakarat ovat eri asia, koska sinulla ja muilla typerillä kavereillasi ei ole varaa oikean kameran ja oikeiden objektiivien ostamiseen.


      • Anonyymi

        Ei tarvitse olla samsung. Mikä tahansa kännykkä joka on vähemmän kuin 10 vuotta vanha, hakkaa laadussa ja kätevyydessä nuo museoromppeet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvitse olla samsung. Mikä tahansa kännykkä joka on vähemmän kuin 10 vuotta vanha, hakkaa laadussa ja kätevyydessä nuo museoromppeet.

        Sinä olet kyllä niin tietämätön ja ymmärtämätön idiootti, että olet aivan varmasti holhouksen alainen.


    • Anonyymi

      Filmin saat pelastettua menemällä kameran kanssa aivan pimeään tilaan (esim. vessaan). Sitten pimeässä avaat kannen ja vedät rullan pois kameran puolalta ja kelailet käsin rullaamalla sen filmin kasettiin sisälle.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Varmista tilan pimeys oleskelemalla siellä muutama minuutti jotta silmät tottuvat hämärään. Jos pimeys ei ole täydellinen voi kameran aukaista ja filmin kelata kasettiin jonkun valoa läpäisemättömän peiton alla, siis pimeyden apuna, ei auringonvalossa. Aikonaan myytiin pimennyspusseja tuohon tarkoitukseen, mutta lienee historiaa.

        Kameran korjauttaminen saattaa olla hankalaa nykyaikana. Kysele huoltofirmoista, mutta luultavasti saat toimivan käytetyn halvemmalla kuin mitä korjauttaminen tulisi maksamaan. Mitään laatuun perustuvaa järkeä hommassa ei tietenkään ole, mutta ei kaiken tarvitse olla järkevää.


    • Anonyymi

      Mju ii objektiivi ei tule kantta avattaessa ulos. Kamera tuuttaa objektiivin ulos ja tarkentaa vasta kuvaa otettaessa. Mistä sivutuotteena julma laukaisuviive. Näin ainakin oma yksilöni.

      Ei näitä kannata korjata, Jo pelkkä vianhaku kustantaa enemmän kuin kameran arvo. Käytettyä hakuu... tosin ei siinäkään kauheasti mieltä. Ennemmin rahat käytettyyn digikameraan. Jos kuvaformaatiksi riittää kymppikuva, niin siihen laatuun pystyy mikä vaan vehje.

      BTW yksi mahdollinen vika on, että filmi on lähtenyt irti kasetin puolelta. Kuvia ei enää saa otettua eikä filmiä kelattua takaisin kasettiin. Irronnut filmi pitäisi pilkkupimeässä saada pyöriteltyä pois kameran ottokelalta ja tungettua alkup. tai muuhun valotiiviiseen purkkiin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe