Ok-talon ostaminen

Anonyymi

Vanha huonokuntoinen ok-talomme ison kaupungin keskustan tuntumassa myytiin hyvään hintaan ison tontin ja rakennusoikeuden turvin. Nyt pohdinnassa joko rivari asunto tai ok-talo. Rivari asunto ilmeisesti pitää arvonsa paremmin, mutta kun pitäisi saada pari kavioeläintä omalle pihalle, niin ok-talo melkein ainut vaihtoehto.

Mitä kaikkea nyt pitäisi ottaa huomioon, kun etsimme uutta ok-taloa. Emme halua seuraavaa taloa, jonka perustukset hajoaa käsiin ja remontoinnista tulee liian kallista. Onko mahdotonta löytää hyväkuntoista taloa, jonka perustukset pysyy kasassa vielä vuosia eteenpäin? Uudisrakennusko ainut järkevä vaihtoehto? Huonosti näyttää ainakaan etuovessa ok-talot menevän kaupaksi. Ellei ne kelpaa muille, emme mekään uskalla edes harkita yhtäkään.

11

812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin huonoa talon mörskää ei olekaan ettei se yhtä ihmis-ikää pystyssä pysyisi.
      Kyllä se vaan niin on että ihmisparka heppoisempi tekele täällä on.

      • Anonyymi

        Juu pointtihan juuri oli se, että jo yhden ihmisiän nähneen talon osto tässä juuri mietityttääkin. Meidän vanha talo oli jo nähnyt yhden ihmisiän ja nyt joku raukka haluaa sen näkevän vielä toisenkin. Mutta mites sitä itse uskaltaa ostaa seuraavan yhden ihmisiän jo nähneen talon toisen kerran, kun ensimmäisestä on jo huonoja kokemuksia? Remonttitaitoja ei itseltä löydy, eikä liiemmin miljoonia pankkitililtä. Silti se oma talo pitäisi jotenkin löytää ja siinä pitäisi vielä pystyä sitten asumaankin.


    • Anonyymi

      Älä koskaan luota kiinteistönvälittäjän hankkimaan kunto arvioijaan. Ne voivat olla kiinteistön välittäjien serkkuja eikä ne osaa mitään.

    • Anonyymi

      Muistakaa että olette vastuussa viisi vuotta myymänne talon kaikista virheistä. Jos ja kun ostaja löytää myymästänne talosta jonkin virheen jota ei ole tarkkaan kauppakirjassa yksilöitynä, on edessä oikeudenkäynti. Tuomitut korvaukset ja oikeudenkäyntikulut syövät helposti kaikki talon myynnistä saadut rahat.

      Kannattaa unohtaa uuden asunnon ostaminen. Myynnistä saadut rahat kannattaa pitää tilillä jotta voitte sitten maksaa korvaukset ja oikeudenkäyntikulut.

      • Anonyymi

        "Muistakaa että olette vastuussa viisi vuotta myymänne talon kaikista virheistä. "
        Ei, vaan menee yksinkertaistettuna näin:
        Muistakaa, että olette vastuussa viisi vuotta myymänne talon salaisista virheistä. Virheiden tulee olla merkittäviä, luokkaa ~10% myyntihinnasta on usein katsottu merkittäväksi.
        300.000 kaupat, niin alle 30.000 euron korjauskuluja ei ainakaan YLEISTÄEN kannata lähteä peräämään oikeusteitse. Häviö on hyvin mahdollinen - saattaa olla virheestä riippuenn jopa todennäköinen. Päälle kymppitonnien oikeuskulut.


    • Anonyymi

      Talon myyjän pitää tehdä kuntotutkimus. Jos on epäseviä tapauksia , niin ostaja sitten maksaa ne lisätutkimukset osana kauppahintaa , jos niin pitkälle päästään.

    • Anonyymi

      Et ole yksin Anonyymi, tässä toinen Anonyymi B etsimme omakotitaloa. Löysimme lupaavan talon, huoneita sopiva määrä, kiva piha. Ehkä hinta vähän yläkantissa verrattuna kuntoon, pintaremontti koko taloon ja lisäksi kylppäri/sauna ja jossain vaiheessa ilmastointi olisi pitänyt uusia sen iän takia. Talo oli piilosokkeli sellainen ja homekoira merkkasi pari kolme kohtaa ja kuntotarkastuksessa ilmeni että alaohjauslaudassa oli kosteusvaurio joka selitti talon tunkkaisen ilman! Emme ostaneet taloa mielestämme ison riskin takia. Ehkä talon olisi voinut korjata mutta remoneille olisi varmasti tullut niin paljon hintaa ettei tuntunut järkevältä.

      Itse suosittelen homekoiria jos jotain epätavallista hajua ostettavassa talossa on ja tietysti kuntotarkastus myös. Kun kysyin asunnonvälittäjältä että onko kyseessä piilosokkelitalo niin sanoi ettei ole, on rakennettu laatalle! Kaikki piilosekkelitalot on tietääkseni rakennettu laatalle. Tarkkana kannattaa olla talokaupoilla, kannattaa ottaa joku kaveri tms. jos on ekaa kertaa talokaupoilla, niin kuin mekin.

      • Anonyymi

        Valesokkelin näkee lähes aina yhdellä silmäyksellä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valesokkelin näkee lähes aina yhdellä silmäyksellä...

        Niin, eikö sen näe samantien ihan julkisivusta. Jos ulko-oven alareuna on lähellä maan pintaa, alempana kuin sokkelin yläreuna, niin kyseessä on valesokkeli.


    • Anonyymi

      Eikö tuota asiaa jo eläintenkin kannalta olisi pitänyt miettiä ennen myyntiä?
      Missä eläimet - oletan että kyse on hevosista- ovat nyt? Toivottavasti sellaisessa paikassa että niistä huolehditaan asianmukaisesti.
      Jos uutta omakotitaloa ei löydy, hevoset joko myydään eteenpäin- toivottavasti eläinrakkaalle, vastuuntuntoiselle ja asialliselle ihmiselle - tai pistetään ns.lihoiksi.

      Miten on mahdollista, ettei tällaista asiaa ole etukäteen mietityy?

      Missä ihmeen omakotitalossa pidetään hevosia?

      Täytyy olla aika iso tontti ja tontilla vielä lämmin tallitila hevosille, eihän hevosia voi ulkona kylmässä, sateessa, tuulessa ja kovassa 20-30 asteen pakkasessa pitää! Eläinrääkkäystä se olisi. Vesi jäätyy ämpäriin ja rehu homehtuu!
      Haloo…
      Joten, miten kuvittelette asuvanne omakotitalossa- ja pitävänne siellä vielä hevosia ilman kunnollista suojaa?
      Maatalo olisi hyvä ratkaisu, hyväkuntoinen, sähköistetty, maalämmöllä lämpiävä ja hyvin varustettu, juokseva vesi jne. Siellä olisi tilaa hevosten juosta ja elää hyvää elämää.

    • Anonyymi

      20v tutkimuksia ja fise pätevyydet. Rta, putkistojen fise pätevöitynyt kuntotutkija ja sähkö. Uusissakin järkyttävät virheet ja vauriot nykyään. Miljoonaluokassa korjaukset ja kymmenen vuotta oikeustaistelua. Tätä se on nykyään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3411
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      173
      1449
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1228
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1112
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      795
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      782
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      739
    Aihe