Ulosotto on erittäin nöyryyttävää

Anonyymi

Olen karvaasti kokenut, mitä on olla ulosotossa. Olin joutunut tahtomattani ongelmiin. Lopulta jouduin pakolla ulosottoon. Se oli niin nöyryyttävää. Tuntui, että vajoan maahan. Moni soitti suutaan Maksa velkasi tyyliin. Se ei auttanut yhtään, vaan pahensi asioita. Sitten löytyi niitä, jotka luulivat minun eläneen holtitonta elämää. Ei se niin ollut. Harvassa olivat ymmärtäjät.
Asia ratkesi, kun hankin raudan lujan neuvottelijan, joka selvitti velkojalle asiani. Sitkeä vastapuoli taipui lopulta velassa, jonka lopun maksoin ja asiani selvisivät. En tiennyt sosiaalisesta luotosta. Nyt olen velka vapaa. Se tuntuu ihanalta.
Minusta syyttelyn sijaan voitaisiin miettiä ratkaisua. Kaikki ihmiset tai ihmisten onglmat eivät ole samasta kaavasta johtuvia. Älkää tuomitko muita ihmisiä. Yrittäkää etsiä ratkaisu. Tuskin kukaan haluaa vapaaehtoisesti ulosottoon.
Ulosotossa virkailija laskee suojarahan muistaakseni 400 e. Jos kymppikin menee tästä yli, niin silloin se peritään. Samoin veronpalautukset.Ulosottovirkailia nauttii samalla itse hyvää palkkaa ja huoletonta elämää. Joskus ulosottovirkailija on itse toiminut perintätoimistossa.
Perintätoimistoille ihmisten hätä on bisnes. Velkoja myy velan perintätoimistolle ja perintätoimisto rahastaa velallista. Tämä suututtaa todella paljon velallista. Hän ei useissa tapauksissa halua, että perintätöimisto tunkeutuu velallisen ja velkojan väliin. Moraalisesti se on erittäin raukkamainen ja hyvin kyseenalainen tako perintätoimistolta. Valitettavasti mikään sääntö ei estä tätä kyseensalaista toimintoa. Velkoja voi myös antaa toimeksiannon perintätoimistolle, joka perii asian velkojan puolesta. Perintätomisto tekee taas voittoa ihmisten hädällä.
Täytyy sanoa, että valkojat laittavat liian helposti myöhästyneestä laskusta asian perintätoimistoon karhukirjeen asemasta. Hävetkää. Jos ihmimillisesti jostain syystä yksi kerta unohtuu, niin ei tarvitse rikastuttaa perintätoimistoja. Jos saisin päättää, niin perintätoimistot kiellettäisiin suomessa.

69

3660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Perintäalalle hakeutuu sellaisia luonnevikaisia narsisteja tai psykopaatteja, joiden elämän tarkoitus on nöyryyttää vähäosaisia. Näitä luonteita löytyy myös ulosottajissa, jopa voudeissa. Kyynisyys ja myötätunnon puute kehittyy vähitellen ammattitaudiksi. Kun papeista puhutaan leipäpappeina (eivät tunnusta enää uskoa ollenkaan), samaa tapahtuu näillä velka-aloillakin.

      Olet oikeassa. Kylmää kyytiä ja paarialuokkaan ajoa on silloin kun talous kaatuu. En ikinä olisi minäkään tiennyt tätä alimman kastin sijaa, mutta elämä opetti. Näytti miten vaikeaa on olla yhteiskuntakelpoinen velkataakan jälkeen, teet sitten mitä vain. Oudointa on ollut huomata se, miten vähän saa normaalia asiakaspalveluakaan. Minulle ei mm. myyty tavaraa (käteismaksulla!) pienellä asuinpaikkakunnalla, koska myyjä luuli että huijaan kai. Samoin autonhuoltoa ei tehty, en saanut lvi-korjaajaa kun putki rikkoontui. Ym, ym....
      Vahva täytyy olla jokaisen ulosottovelallisen ja panna kapulaa rattaisiin jos huomaa että ylikävellään. Kukaan ei puolusta köyhää kuin vain toinen samanmoinen.

      • Anonyymi

        Turussakin luonnevikaisia löytyy


      • Anonyymi

        Totta. Vähäosaista ei puolusteta eikä auteta aidosti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turussakin luonnevikaisia löytyy

        keneen viittaat?


      • Anonyymi

        Kun seuraa esim usan ulosottoohjelmaa kaikki on maahanmuuttajia ja pahimmat on somalit. En ikään vuokrais mamulle asuntoani kun luulevat että heillä on oikeus asua imaiseksi kun suomi on ottanut vastaan. Ja paskat. Mamut on kaikista pahimpia ihan naurattaa kun tekosyitä keksii että ei tartte maksaa. Ekana vedetään rasistikortti tietysti. Siinä huomaa että ovat vajakkja


    • Anonyymi

      Asillinen alitus. Hienoa selvisit kaikesta. Itse luotin uskoin lapseni isän. Laitoin nimen paperin jossa hän vannoi hoitaa maksut.Ei meni ulosotton ja maksetavaksi. Korot ja kulut ulosotossa pilvissä. Hakeuduin 5 v,velkasaneeraus pääsin.Sinä ei katosottu velan suurus tai pienuus vaan maksu vara palkastani.Korot loppu. Mutta maksoin takaisin juuri tuon maksu varan takia 5 vuotta enemmän kuin alkuperäinen velka oli!Velkahan korkojen takia oli pilvissä ,pilvin noussut,eli siis käyttönössä kuin olisin elänyt toimentulotuella .Sen veran jättivät rahaa elämisen pakastani kuukausi. Mitä toimetulotuki asiakas saa vuokran sähkön jälkeen. Ei huomioit sv läket, tai sairala plk. Ei mitän. Velalista sossu ei auta. Selvisin.Nin hyvä rakasta ihmistä ei maailma enää ole että nimeni annan mihinkään paperin.Oppirahat maksoin kallit.

      • Anonyymi

        Ulosoton korko menee kokonaan velkojalle, ja se on pienempi kuin luottokortin korko.


      • Anonyymi

        "Velalista sossu ei auta."

        Ulosotto huomioidaan täysimääräisenä toimeentulotuessa, joten älä kirjoita p**kaa!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Velalista sossu ei auta."

        Ulosotto huomioidaan täysimääräisenä toimeentulotuessa, joten älä kirjoita p**kaa!!!!!

        Lisäksi työssäkäyviltä sossu jättää ottamatta huomioon palkasta 150 ensimmäistä euroa - etu sekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Velalista sossu ei auta."

        Ulosotto huomioidaan täysimääräisenä toimeentulotuessa, joten älä kirjoita p**kaa!!!!!

        Tarkkana täytyy olla, koska oma hakemukseni käsiteltiin ilman ulosmitattua tuloa. Eli laskivat bruttona tulot. Ihmettelin, koska tuli hylkäys kuin automaatista. Ja joo, selvisi sitten etteivät olleet huomioineet uo:n summaa ollenkaan.
        Kela kusettaa tarkoituksella ja siel on duunissa epäpätevät etuuskäsittelijät. Sellaiset nördöt jotka ei tiedä edes sanaa Ulosotto.


      • Anonyymi

        Mutta kukaanhan ei pakottanut sinua sinua laittamaan nimeä paperiin vai mitä?
        Eli ootte molemmat laittanut paperiin nimen ja sit vaan oot ollut että mies maksaa kaiken?
        Ja tuskin oot penniikään maksanut velasta?


    • Anonyymi

      "Ulosotossa virkailija laskee suojarahan muistaakseni 400 e. Jos kymppikin menee tästä yli, niin silloin se peritään"

      Höpsis. Esim. 1500 euron palkka- ja eläketuloista ulosmitataan vain 500 euroa, ja 1800 euron tuloista vain 600 euroa.

      1000 euron työeläkkeestä ulosmitataan 203 euroa, eli silloinkin käteen jää paljon enemmän kuin mainitsemasi 400 euroa.

    • Anonyymi

      Jaa jos itse muistelen omia puhelujani noihin perintälafkoihin, kun ne tuputti maksusuunnitelmia. Ni ne kai väänsi siellä itkua. Kun sanoin etten edes elä niin kauan. no mitään asiallista tietoa. Noiden maksu suunnitelmien tuputtajien taholta ei löytynyt. Piti jutella ihan oikeiden ulos-otto virnaomaisten kanssa. On siel avuttomia urpoja mut kun asiatekstillä mennään. Niin tietoa laista ja asetuksista tuli tosi kiitettävästi. Onneks mun velat vanheni vain sillä et ne kävi ulos-otossa 5 vuoden välein. Ei tarvinnut, asioida, minkää perintäpaskan kans. Mutta, kun ikää tuli lisää ja alkoi sukulaiset mullan alle hakeutumaan. Voiko olla sellasta paskaa, et joudut joka laskun erikseen vinkumaan, eikä mikään toimi maililla, eikä yhdellä puhelulla. No loppupeleissä kuolleen ennakkomaksut kuittaa melkein kaikki velat. Mut kolmen laskun takia. Sulla menee perintätoimiston urpoihin 10 puhelua ja saatanasti aikaa.............. Mikä täs laissa mättää, jos perintätoimiston urpo, ei voi muka kaikkia laskuja hoitaa samalla maililla tai soitolla............ei me voida ei me osata nyyh.......Se on sitä rahastusta kuolleella. Loppusummaksi ennakkomaksujen jälkeen omainen tuhlas paljon aikaa, sai pahaa mieltä..........ja perintätoimisto ainoastaan puhelinmaksuja...........ASIATONTA PASTILLIII, ETTENKÖ SANOS.

      • Anonyymi

        Kalliit, rahastus"palvelu"numerot pitkine, turhine nauhotteineen ja odotteluineen pitäisi lailla kieltää. Asiat pitää voida hoitaa normaalisti ilman lypsämistä.


    • Anonyymi

      Ulosottomies käy ja vie kaiken pois, jääden vain tyhjä asunto.
      400e raja, jos on karenssissa, ei jää mitään ulosottajalle.

      • Anonyymi

        Suojaosuus on lakisääteisesti kaikilla yksinäisillä samansuuruinen, eikä se riipu ollenkaan tulojen määrästä.


      • Anonyymi

        Miten ulosoton asiakkailla on varaa polttaa tupakkaa ja juoda viinaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten ulosoton asiakkailla on varaa polttaa tupakkaa ja juoda viinaa

        Ei ainakaan minulla ollut koskaan kumpaankaan varaa. En toki ole kaivannutkaan. Ruokaankaa ei ollut välillä rahaa. Onneksi ulosottohelvetti on omalta osaltani ohi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten ulosoton asiakkailla on varaa polttaa tupakkaa ja juoda viinaa

        Miksi ulosottovelallisella on varaa syödä lääkkeitä? Tai käydä ylipäänsä edes lääkärissä?
        Mennä naimisiin? Hankkia lapsia?
        Muuttaa, vaihtaa asuinpaikkaa?
        Ajaa polkupyörällä? Autonrämällä? Kalastaa? Omistaa soutuvene?

        Samaa sarjaa nämä kaikki ja vastaus on "elämä maksaa".
        Kaikilla ihmisillä on samat oikeudet elää elämäänsä. Joku pihistää kulut vaatteista, asunnon koosta tai julkihipoista. Addiktiot (ryyppäys ja nikotiiniriippuvuus) ovat sairauksia, joissa tarvitaan usein korvaavaa lääkitystä tai tsemppiryhmiä (AA). Ja on iso ryhmä meitä, jotka emme edes halua eroon stimulanteista. Toisten aivot tarvitsee kahvia ja pullaa, toiset sikarin ja konjakin.


    • Anonyymi

      alusta 23,20 euroa velallisen itsensä osalta ja 8,34 euroa päivässä velallisen elatuksen varassa olevan henkilön, esimerkiksi lapsen, osalta. Joten suojaosuus on n.700 kuussa yksinasuvaltakin. Mikäli saa palkkaa, eläkettä ulosmitataan joko 1/3, 2/3 tai enintään puolet sen mukaan mukaan miten tuloja on. Ulomittauksellakin on enimmöiskesto. Mitään kymppejä en ole kuullut perittävän. Tilille pitää jättää vähintään 1.5* suojaosuus, mikäli se on palkka tai eläketili. Koskee tietysti ns maksukautta.

      • Anonyymi

        "Joten suojaosuus on n.700 kuussa yksinasuvaltakin."

        No ei ole. Lasketaan ilmeisesti 20 päivän mukaan, mutta mukavastihan tuollakin pärjää. Eikä esimerkiksi vuodetta tai ruokapöytää saa ulosmitata.

        Toki velatkin vanhenevat, joko 15 tai 20 vuodessa (verovelat 5 vuodessa). Helpompaa on kuitenkin kiltisti maksaa ne pois. Itse maksoin yli 40.000 € ulosoton kautta, nyt on helppo hengittää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Joten suojaosuus on n.700 kuussa yksinasuvaltakin."

        No ei ole. Lasketaan ilmeisesti 20 päivän mukaan, mutta mukavastihan tuollakin pärjää. Eikä esimerkiksi vuodetta tai ruokapöytää saa ulosmitata.

        Toki velatkin vanhenevat, joko 15 tai 20 vuodessa (verovelat 5 vuodessa). Helpompaa on kuitenkin kiltisti maksaa ne pois. Itse maksoin yli 40.000 € ulosoton kautta, nyt on helppo hengittää!

        Suojaosuus on laissa määritetty päivää kohden. Lisäksi laissa on sanottu, että kuukaudessa on aina 30 päivää suojaosuutta laskettaessa. Ulosottokaari 4 luku 48 § https://tinyurl.com/ycknf893 sekä https://tinyurl.com/yyzsxrkp .


    • Anonyymi

      perintätoimistot ei osaa muuta kuin nöyryyttää ihmisiä

      • Anonyymi

        potut pottuina jos perseilevät ja heille vain haulikon kantaman verran etumatkaa


    • Anonyymi

      kannattaa välttää perintätoimistoja kuin ruttoa

      • Anonyymi

        Viisas neuvo.


      • Anonyymi

        ei kannata myöskään ottaa laskurahoitusta, koska se kertoo huonosta asiakassuhteesta, jos ei suoraan maksa laskuaan


      • Anonyymi

        Joo, kannattaa maksaa ne laskut ja velat ajallaan, niin ei tarvitse perintätoimistoistakaan murehtia.


    • Anonyymi

      Kuiskauksia vai huutoja?

      • Anonyymi

        Huutoja kuuluu, epäselvää viestintää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huutoja kuuluu, epäselvää viestintää.

        jotain älämölöä kuuluu länsi-suomesta


    • Anonyymi

      Tekevät asiakkaiden elämästä helvetin

    • Anonyymi

      Valehtelijoiden valtakunta ja vielä vastuuttomia toimijoita

    • Anonyymi

      Ulosottoon pitää saada muutos ja nopeasti. Tämä yritys saa tehdä rahaa pelkillä koroilla. Ei mikään firma voi laskea näin kovia korkoja laskulleen. Suomi on vittumainen. maa olla velallinen, missään muussa maassa ihmiset ei ole samanlaisia persläpiä toisilleen. Opetelkaa tavoille.

      • Anonyymi

        "Ulosottoon pitää saada muutos ja nopeasti. Tämä yritys saa tehdä rahaa pelkillä koroilla. Ei mikään firma voi laskea näin kovia korkoja laskulleen. Suomi on vittumainen. maa olla velallinen, missään muussa maassa ihmiset ei ole samanlaisia persläpiä toisilleen. Opetelkaa tavoille."

        Ulosottovirasto ei ole mikään yritys ja ne viivästyskorot menee suoraan velkojille. Ei pidä tehdä velkaa ellei perse kestä maksaa sitä!!


      • Anonyymi

        Persläpi on se, joka ei maksa velkojaan. Ei ulosottoon muuten joudu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persläpi on se, joka ei maksa velkojaan. Ei ulosottoon muuten joudu.

        Rehellinenkin voi joutua ulosottoon, mutta persläpi on sellainen ihminen, joka jättäytyy työttömäksi yhteiskunnan tukien varaan, koska velkojenmaksu ei ole hänen mielestään tarpeeksi "kannustavaa".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rehellinenkin voi joutua ulosottoon, mutta persläpi on sellainen ihminen, joka jättäytyy työttömäksi yhteiskunnan tukien varaan, koska velkojenmaksu ei ole hänen mielestään tarpeeksi "kannustavaa".

        Pelkkää kauhun tasapainoilua


    • Anonyymi

      Mittään muuta ei osata tehdä kuin pelotella

    • Anonyymi

      Mahtaa Suomi olla piilokorruption kärkimaita maailmassa. Rötöstelyssä ainakin asettunee aivan kärkeen. Suurissa rötöksissä Venäjä johtaa.

      • Anonyymi

        Joo, hyväveliverkostot jyrää. Näihin piireihin ei kaikkia kelpuuteta. Vain "hyvämaineiset" kelpuutetaan ja sitten sieltä norsuluutornista voidaan rötöksiä tehdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, hyväveliverkostot jyrää. Näihin piireihin ei kaikkia kelpuuteta. Vain "hyvämaineiset" kelpuutetaan ja sitten sieltä norsuluutornista voidaan rötöksiä tehdä.

        Munaton perintämies usuttaa ihmisiä muiden päälle vaikka itse syyllistynyt rikoksiin!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Munaton perintämies usuttaa ihmisiä muiden päälle vaikka itse syyllistynyt rikoksiin!!

        Pengottu rikollisesti toisen yksityisasioita murtautumalla puhelimeen / Whatsappiin?

        Kuulostaa siis todella tervehenkisten ihmisten toiminnalta! :(


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Munaton perintämies usuttaa ihmisiä muiden päälle vaikka itse syyllistynyt rikoksiin!!

        Kuka rikolliselta ostaa mitään palveluita?

        Ei kukaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Munaton perintämies usuttaa ihmisiä muiden päälle vaikka itse syyllistynyt rikoksiin!!

        "tuhoa se yhteistyö", "ei kannata tehdä yhteistyötä"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "tuhoa se yhteistyö", "ei kannata tehdä yhteistyötä"

        Ulosotto on laiminlyödyn velvoitteen pakkotäytäntöönpanoa, kyse ei ole lämpimästä ihmissuhteesta tai terapiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "tuhoa se yhteistyö", "ei kannata tehdä yhteistyötä"

        näiden kanssa ei kannata tehdä yhteistyötä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        näiden kanssa ei kannata tehdä yhteistyötä

        Kyse ei olekaan yhteistyöstä, vaan laiminlyödyn velvoitteen pakkotäytäntöönpanosta.


      • Anonyymi

        mitä voi perintäfirmalta odottaa


    • Anonyymi

      Hahah, kukaan ei joudu ulosottoon muuta kuin oman toiminnan seurauksena!

      • Anonyymi

        Ja tämähän ei pidä kaikkien kohdalla paikkaansa. Että hahhah .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tämähän ei pidä kaikkien kohdalla paikkaansa. Että hahhah .

        "Ja tämähän ei pidä kaikkien kohdalla paikkaansa. Että hahhah ."

        Miten ulosottoon joutuu ilman omaa syytä?


    • Anonyymi

      olen aina laskuni maksanut, enkä ole koskaan edes pikavippiä ottanut.
      mutta sitten tuli sanottua eräälle henkilölle netissä vittumaisesti ja sain
      kunnianloukkauksesta syytteen.
      1000e "kärsimyskorvaukset" jätin maksamatta, ja sinne karisi luotot.

      kalliiksi tulee kun sanot kusipäälle pari kovaa sanaa netissä.

    • Anonyymi

      kaverin perseilyjä minuun kohdistuneena ei sitten kukaan ottanut huomioon, olisi kai pitänyt tehdä itsekin rikosilmoitus, mutta suutahdin sen verran, että tuli sanottua liikaa henk.koht tietoja.
      eipä se slti kaverin mainetta kaada. eivät ehtineet somessa edes esillä olla kuin päivän.

      kuka nyt alkaisin makselemaan tyyliin 20e/kk tällaiselle riitapukarille, söisihän se miestä, joten päätin, että jätänpä maksamatta.

      • Anonyymi

        Ulosotossa on kyse laiminlyödyn velvoitteen pakkotäytäntöönpanosta.


    • Anonyymi

      Upiteerataan hyvin vuoksi

    • Anonyymi

      Olin noin 12vuotta veloissa , niin ne velat ei koskaa lyhentyny vaikka niitä makseli miten pysty, mutta onneks on läheisiä / perhe joka autto mut pois tästä velka helvetistä (10-15k velka) on nyt maksettu niin tekee mieli hakea töihinki nytte ku tietää että saa koko palkan itelle ilman että siitä lähtee mitään pois, (lyhennän mun viimestä 3k velkaa at the moment) mutta se ei haittaa.

    • Anonyymi

      Ulosotto ja perintä sucks

      • Anonyymi

        Laskujen maksamatta jättäminen sucks


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laskujen maksamatta jättäminen sucks

        varsinkin laskurahoitus sucks


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        varsinkin laskurahoitus sucks

        Varsinkin turkulaisten


    • Anonyymi

      mutta asioippa toimeentulosta KELAN kanssa nii ulos-otto on paljon säyseämpi kuin uskoitkaan.

    • Anonyymi

      Suomi on pummien paratiisi !!

    • Anonyymi

      Köyhiä on helppoa kyykyttää

    • Anonyymi

      Kohta helpottaa kaikilla. Joulukuussa rekisteri puhtaiksi!

      • Anonyymi

        Höpsis. Vain jos olet velkasi maksanut.


    Ketjusta on poistettu 32 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      143
      3019
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      48
      877
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      213
      832
    4. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      67
      804
    5. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      43
      790
    6. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      36
      783
    7. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      61
      722
    8. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      235
      697
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      36
      656
    10. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      42
      618
    Aihe