Pienen tilan lämmitys

Anonyymi

Hei onko vinkkejä sähköttömän tilan lämmitykseen jatkuvasti. Lyhyempi aikaiset lämmitykset onnistuu hyvin nestelämmittimillä mutta entäs jos puhutaan koko talven ylite tarve ja mahdollisimman tasainen lämpö? Kamiina on. tila on todella pieni 8neliöä. Onko kokemuksia diesel lämmittimistä, kauanko akku kestää löpö kulutus ja noin pienessä tilassa. Olisi ainakin tasainen lämpö käsittääkseni ne kalliimmat n. 1500€ vermeet.

2

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jälleen kyselyikäisen tekemä aloitus tästä aiheesta...

    • Anonyymi

      Eihän se akku juuri mitään kestä. Voit verrata mökin öljylämmintä auton lämmittämiseen sen omalla dieselillä tai bensiinillä. On jotain Ebereitä ja mikä se toinen tunnettu lämmitinmerkki autoissa nyt onkaan.

      Se pumppu vie paljon sähköä. Varmaan et käytä millään isollakaan akulla edes viikkoa öljylämmitintä, kun se pumppu on jatkuvasti oltava päällä. Luotettavaa latausta et saa mökille akkuun tai akkuihin aurinkovoimalla etkä tuulivoimalla.

      Minulla oli verkkosähköttömässä mökissä n. 20 v sitten jo silloin käytettynä ostamani Wallaksen lämmitin, jossa oli Toyota Hiacen diesel-moottorin hehkutulppa. Sen Wallaksen sai joskus kovalla yrityksellä hehkuttamaan, käyntiin.

      Vierellä oli akku. Vikaa oli polttoainepumpussa, jota ei ammattimieskään saanut kuntoon kuin lyhyeksi aikaa, jolloin sanoi työn olleen valmis ja maksoin laskun. Se lämmitin on seissyt mökillä vajassa nyt varmaan jo 20 vuotta. Se ei ollut halpa käytettynäkään.

      Toisin oli vanhoissa öljylämmittimissä. Niissä ei ollut pumppua, taisi öljysäiliö olla ylhäällä ja tulla omalla painollaan lämmittimeen. Niissäkin oli rajoittava tekijä öljysäiliö, kiinteä ja se oli lämmittimeen samaan kiinteästi rakennettu.

      Meillä oli kotona UPO Kultaliekki. Siihen aikaan ei ollut talolla sähköliittymää. Enin osa lämmityksestä tapahtui polttopuilla. Sähköt tuli vasta noin 1985.

      Luovuin ajatuksesta käynnistää kesämökillä lämmittimen etänä jollain tekstiviestisysteemillä, onneksi en hommannut puh.liittymää, koska se pa-pumppukin ryppyili. Samoin onneksi en ollut tehnyt hirsimökin seinään reikää paloeristeineen vaan luovuin koko lämmittämisideasta löpöllä. Nyt on tehty varaava takka avotakan tilalle ja siinä vierellä on myös toimiva Porin Matti kamina.

      Mökissä on 3 savuhormia, se kolmas on saunan kiukaan hormi. Sauna on mökin päädyssä ja jonne mennään verannalta omasta ovestaan, eikä mökin sisätiloista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2886
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2248
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      23
      1787
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe