Mitä hemmetin järkeä asua omistusasunnossa

Anonyymi

kun pelkkä yhtiövastike on saman verran kuin vuokra ??????!

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   sitä minäkin olen ihmetellyt......

  • Anonyymi

   Missä 80 neliöissä saunallisessa vuokra mukamas 280 puls vesi ja sähkö?mulla omistusasunnossa on 280 kkettä kannataako olla vuokralla?

  • Anonyymi

   Minulla on Helsingissa n. 70m2 kolmio. Vastike on n. 400e. Jos pistän asunnon vuokralle, niin markkinavuokra on n. 1200e.

  • Anonyymi

   Eihän se voi olla, koska silloin vuokranantajanlle ei jää mitään käteen. Tilapäisesti toki rahoitusvastikkeiden takia näin ehkä voisi olla.

   • Anonyymi

    Jos omistusasunnon ostaa olemattomalla omarahoitusosuudella (tai otetaan yhtiölainaosuus erillisen tonttivastike tappiin vedettynä), niin silloin omistusasunnon kk meno tosiaan voi olla vähän korkeampi kuin vastaavan asunnon vuokra. Ihan alkuun.

    Mutta...

    Vuokra menee 100 % kankkulan kaivoon ja vuokra tuppaa myös nousemaan. Jos nousua vaivaiset 2 %/vuosi, niin 900 €/kk vuokrasta tulee 15 vuodessa 1200 €/kk vuokra ja 30 vuodessa 1600 €/kk vuokra. Rahaa palaa kaikkiaan 438 tuhatta 30 vuodessa ja varallisuutta kertyy tarkalleen 0,00 euroa.

    Kaikki varmaan muistavat, miten tuhnut uhosivat 15 vuotta sitten "kaksion vuokra vain 450 €/kk eikä se nouse ikinä". Montako kättä nousee nyt, kun kysytään, onko vuokrasi enintään 450 €/kk?

    Vrt. hoitovastike 250 €/kk, lainanhoitokulu 800 €/kk. Hoitovastike nousee 2 %/vuosi, joten
    15 vuoden kuluttua omistusasujan kulut 330 800 = 1130 €, joten omistusasuja pääsee kk menoissa jo halvemmalla eikä lainakulu mene kokonaan kankkulan kaivoon - päinvastoin, jokainen lyhenys kartuttaa varallisuutta tyyliin 700 €/kk eli reilun 8 tonnia/vuosi.

    30 vuodessa omistusasujalla rahaa palaa vastikkeisiin 122 tuhatta. Lisäksi maksetaan lainaa se 800 €/kk 20 vuoden ajan. Tämä kulu onkin kiinteä (tasaerälaina) ts se ei nouse vuosien mittaan. Lainanhoitokulu 192 tonnia. Rahaa palaa kaikkiaan 122 192 = 314 tuhatta. Toki tämän päälle tarvitaan vielä muutama "kymppi" omarahoitusosuutta asuntoon sijoitettuna. Siinähän se syy onkin, ettei tuhnu pääse omaan....

    Huom. alkuvaiheessa omistusasulla oli velkaa ja lopussa velaton asunto (arvo tässä vaiheessa 350 000 €) ja lisäbonuksena asumiskulut vuonna 2052 vain 450 €/kk (hoitovastike), kun vuokaloiselta kupataan 1600 €/kk. Se pieni ero, minkä vuoksi tuhnu pysyy köyhänä ja omistusasuja vaurastuu.

    Tietysti tyffelit alkavat tässä kohtaa insemään remonteista tai että "jääkaappi jos hajoaa".

    Kun kertyvässä varallisuudessa on eroa 350 000 €/30 vuotta, niin ei asumismuotojen paremmuusjärjestys keikahda toiseksi yhdellä 50 000 € putkireontilla eikä jääkaapin uusimisella kerran kymmenessä vuodessa.


  • Anonyymi

   Reipas linjasaneeraus tehty niin vastike voi olla vaikka enemmän kuin vuokra. Toinen on se jos asunto sijaitsee jossain muuttotappiokunnassa, kaukana palveluista. Silloin voi olla riemuvoitto, että saa vuokralaisen joka maksaa edes sen vastikkeen.

   • Anonyymi

    Niin. Se linjasaneeraus ja paljon muutakin tulee kyllä eteen varmasti. Itse myin pari vuotta sitten 100 m2 asuntoni sikahalvalla, kun oli tulossa todella iso saneeraus ja siitä yli 100000 euron lasku kyseiseen asuntoon. Hoitovastike oli ollut kohtuullinen, kuitenkin yhtä ja toista remonttiakin tehty ja lisäksi maksettu vuosien mittaan eli pelkällä pienellä vastikkeella ei pitkälle selviä. Muutin asoasuntoon, siinä tietää asumiskulunsa, isoja yllätyksiä ei tule.

    Asumisella on aina hintansa! Ja hautaan ei saa mukaan mitään kuitenkaan.


  • Anonyymi

   Kerrostaloyksiön ostaminen oli elämäni tyhmin 'investointi'. Myytyäni sen muutin vanhaan omakotitaloon maalle ja tämä on koti. Asuntolainan loppu maksetaan tänä vuonna. Työleirihän tämä on, mutta se on hauskaa. Monipuolinen iso piha tarjoaa mahdollisuuksia elämiseen, mistä kerrostalossa kyyröttävä voi vain uneksia. Suomessa maaseudun omakotitalot ovat halpoja. Niitä ei kannata ostaa sijoitusmielessä, vaan suunnitella elävänsä kodissaan elämänsä loppuun. Minun unelmani on kuolla puutarhatöissä tai päästä ylöstempaukseen mukaan haravan varresta. Olen melko varma, etten lähde edes lietsottua sotaa pakoon, jos se tulee ennen ylöstempausta. Kotiin kuoleminen olisi etuoikeus.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   2275
  2. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   428
   1248
  3. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   74
   1055
  4. En ole kiinnostunut sinusta ikävä

   Ikämies, olet ilmaa luuseri olet.
   Ikävä
   87
   974
  5. Hyvästi, vaalea nainen

   Edelleen pyörit päivittäin mielessäni. Mitä teitkään minulle. Niin tuttu, vaikka tutkimaton. Kaipuu ja polttava tunne si
   Ikävä
   35
   841
  6. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   36
   808
  7. Pystytkö puhumaan seksistä?

   Tai onko se maailman luonnollisin ja parhaimmillaan kauneimpiakin asioita mistä et pysty puhumaan kokematta seksuaalista
   Sinkut
   122
   807
  8. Martinan ruukavalio

   Voi hyvää päivää taas, mitä tekstiä picukissa. -ohjeilla, jotka voita vaikka lopun ikää. -kesto 6viikkoa, voit kuin jatk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   730
  9. Olenko tehnyt sulle jotain

   Ikävää?
   Ikävä
   24
   710
  10. Oikeastaan rakastuneena

   On mukava olla😇 Niin huumaava olo. Olo varmaan niin, kuin maanisilla.. yhtään pysy paikalla, ajatus ei liiku, mihinkään
   Ikävä
   52
   688
  Aihe