Oon ollu laihiksella tässä pari kuukautta ja muutama kilo lähteny. Mut aina hirvee suklaanhimo. Oon miettiny et onko mitään ns korviketta suklaalle mitä ootte ite testaillu?
Herkkuja laihiksella?
79
1317
Vastaukset
- Anonyymi
Sokeroimaton kaakaojauhe sekoitettuna rasvattomaan maitoon keinomakeuttaja
- Anonyymi
Painonpudotuksen aikana minullekin iski silloin tällöin suklaan himo ja ostin silloin levyn tummaa suklaata (jotain 80 %:sta) eikä levyn syöminen silloin tällöin vaikuttanut yhtään painoon. Kiloja pudotin n. 20 kg kymmenen kuukauden aikana eli 2 kg per kuukausi mikä oli ihan hyvä tahti. Tumma suklaa ei käsittääkseni ole edes epäterveellistä vaan päin vastoin, kohtuudella tietenkin nautittuna. Syön nyt samalla rytmillä (useita pieniä aterioita päivässä) ja samoja ruoka-aineita kuin painoa pudottaessani, olen vain lisännyt kalorimäärä eivätkä pudotetut kilot ole tulleet takaisin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Painonpudotuksen aikana minullekin iski silloin tällöin suklaan himo ja ostin silloin levyn tummaa suklaata (jotain 80 %:sta) eikä levyn syöminen silloin tällöin vaikuttanut yhtään painoon. Kiloja pudotin n. 20 kg kymmenen kuukauden aikana eli 2 kg per kuukausi mikä oli ihan hyvä tahti. Tumma suklaa ei käsittääkseni ole edes epäterveellistä vaan päin vastoin, kohtuudella tietenkin nautittuna. Syön nyt samalla rytmillä (useita pieniä aterioita päivässä) ja samoja ruoka-aineita kuin painoa pudottaessani, olen vain lisännyt kalorimäärä eivätkä pudotetut kilot ole tulleet takaisin.
Niin, suklaa ei lihota sen enempää kuin mikään muukaan mitä kohtuudella syö.
Tämän palstan kirjoittajista suurin osa taitaa olla vanhan kansan setämiehiä jotka on jääneet 70-luvulle johonkin pohjoiskarjala-projektiin ja aikaan kun ei ollut mitään valikoimaa ja tietoa mistään. Ainut tietolähde oli Puska-Radio. Mitään muuta tietoa ei ruuasta edes saanut esittää, se oli Kekkoslovakian aikaa se. Ei ne ole sen jälkeen omaksuneet mitään uutta. Käsitykset naisista on samaa vuosikertaa.... Menneen ajan meisinkiä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin, suklaa ei lihota sen enempää kuin mikään muukaan mitä kohtuudella syö.
Tämän palstan kirjoittajista suurin osa taitaa olla vanhan kansan setämiehiä jotka on jääneet 70-luvulle johonkin pohjoiskarjala-projektiin ja aikaan kun ei ollut mitään valikoimaa ja tietoa mistään. Ainut tietolähde oli Puska-Radio. Mitään muuta tietoa ei ruuasta edes saanut esittää, se oli Kekkoslovakian aikaa se. Ei ne ole sen jälkeen omaksuneet mitään uutta. Käsitykset naisista on samaa vuosikertaa.... Menneen ajan meisinkiä.Tiedän vaikka kuinka monta keski-ikäistä ja vähän iäkkäämpää ihmistä, jotka eivät uskalla käydä lääkärissä eivätkä mene edes ilmaiseksi järjestettyihin kehon koostumusmittauksiin koska pelkäävät kuulla totuuden omasta terveydentilastaan. Monasti terveydentila kohenisi huomattavasti jo pelkästään vaihtamalla ne kovat rasvat pehmeisiin, mutta jostakin syystä moni pelkää enemmän kuin ruttoa siitä voipaketista luopumista Jotain pakkoa omasta terveydentilastaan huolehtimisen suhteen pitäisi varmaan olla., kenties 2-tyypin diabetes seulonnat pakollisiksi?
- Anonyymi
Suklaalle hyvä korvike on purukumi.
- Anonyymi
Siinä ei ole kaakaon mukana tulevia polyfenoleita. Aloittaja syö suklaata nimenomaan polyfenoleiden takia, ei sokerin takia.
- Anonyymi
Oma vinkkini on Lohilo suklaajäätelö. Se on tosi täyteläistä ja vähäkalorista jäätelöä. Näin kuumalla hyvä herkku. Pöntössä on alle 300 Kcal.
Mutta mitä vikaa on syödä suklaata esim normi Fazerin sininen patukka? Siinä on kilokaloreita 215. Eihän se haittaa jos sen syö ja jättää vaikka leivänpalan jne pois jos tekee mieli suklaata.
Voithan vetää koko levynkin jos et syö koko päivänä muuta tai hyvin vähän. Nälkä kyllä lähtee!
T kn Suklaassa on noin 550 kcal/100 g eli hyvin paljon. Minä syön jälkiruokana marjarahkaa ja siinä on keinomakeutettuna alle 100 kcal/100 kcal ja siinä on runsaasti proteiinia.
- Anonyymi
Uusi tutkimus: suklaa vähensi sydäntautikuolemia 27 prosenttia (eli luultavasti enemmän kuin lääkkeet??)
https://academic.oup.com/ajcn/article/115/6/1490/6548186?login=false Anonyymi kirjoitti:
Uusi tutkimus: suklaa vähensi sydäntautikuolemia 27 prosenttia (eli luultavasti enemmän kuin lääkkeet??)
https://academic.oup.com/ajcn/article/115/6/1490/6548186?login=falseSuklaan flavoinoidit, ei suklaa. 500 mg päivässä tuo tulee 250 makeuttamatonta keittiösuklaata.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Suklaan flavoinoidit, ei suklaa. 500 mg päivässä tuo tulee 250 makeuttamatonta keittiösuklaata.
"Fogelholm sanoo, että energiamäärä on sen verran iso, että kannattaa pohtia, onko tumman suklaan syöminen järkevin tapa lähteä edistämään terveyttä. Paljon energiaa ja kovaa rasvaa sisältävä suklaa saattaa lihottaa ja siten taas altistaa sydän- ja verisuonisairauksille."
https://www.hs.fi/ruoka/art-2000007632151.html - Anonyymi
Kun ei tarvitse syödä sitä sataa grammaa X tuotetta kun suklaapatukassa on jotain alle 40 g. Jos syö tuon patukan 215 Kcal niin mitä väliä tuijottaa jotain muutaman kilokalorin eroa. Miksi pitää nysvätä merkityksettömillä eroilla ja hässiä pilkkua? Suklaasta tykkäävillä on se suklaa pääasia eikä se että syö jotain makeaa. Jos pitää saada jotain mistä tykkää. Joutava fanaattisuus ei laihiksella tiedä muuta kuin nopeaa paluuta entiseen kun mielessä pyörii että mitä syön kun tämä loppuu...
Pitää sitä paitsi vertailla annoksia, kuten tuossa esitin. Voihan sitä vertailla että saat syödä ämpärillisen pinaattia tuohon kalorimäärään jos aletaan nysvätä kunnolla.
Suklaatakin on keinomakeutettua. Voi kyllä maha mennä sekaisin. Parasta olis raakasuklaa, siinä on rutosti enemmän ravinteita ja polyfenoleita kuin normi suklaassa. Ne tuhoutuu lämmitettäessä. Mut puhutaan aidosta suklaasta eikä suklaalla päällystetystä keksistä tai karkista. Musta ihan hyvä keino on ollut se että syö kerran viikossa jotain hyvää mitä ikinä haluaa . Se ei vaikuta mihinkään. Jos haluaa kompensoida sitä jotenkin niin syö muuta vähemmän sinä päivänä. Jo syö leipää niin leivät voi jättää pois koska parista leipäpalasta tulee jo ne suklaapötkyn 200 kcal energiat.
Siitä on jo yli puoli vuotta kun laihiksella söin koko päivän aikana Fazerin 250 g levyn ja aamupalankin. Pysyi hyvin päivän energia kurissa. Eikä ollut tippaakaan nälkä pariin päivään. Varmaan 3 pv kalorit jäi todella alhaisiksi. Koko ajan laihtuminen jatkui.
Pidä vaikka suklaapäivä joskus!
T kn - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kun ei tarvitse syödä sitä sataa grammaa X tuotetta kun suklaapatukassa on jotain alle 40 g. Jos syö tuon patukan 215 Kcal niin mitä väliä tuijottaa jotain muutaman kilokalorin eroa. Miksi pitää nysvätä merkityksettömillä eroilla ja hässiä pilkkua? Suklaasta tykkäävillä on se suklaa pääasia eikä se että syö jotain makeaa. Jos pitää saada jotain mistä tykkää. Joutava fanaattisuus ei laihiksella tiedä muuta kuin nopeaa paluuta entiseen kun mielessä pyörii että mitä syön kun tämä loppuu...
Pitää sitä paitsi vertailla annoksia, kuten tuossa esitin. Voihan sitä vertailla että saat syödä ämpärillisen pinaattia tuohon kalorimäärään jos aletaan nysvätä kunnolla.
Suklaatakin on keinomakeutettua. Voi kyllä maha mennä sekaisin. Parasta olis raakasuklaa, siinä on rutosti enemmän ravinteita ja polyfenoleita kuin normi suklaassa. Ne tuhoutuu lämmitettäessä. Mut puhutaan aidosta suklaasta eikä suklaalla päällystetystä keksistä tai karkista. Musta ihan hyvä keino on ollut se että syö kerran viikossa jotain hyvää mitä ikinä haluaa . Se ei vaikuta mihinkään. Jos haluaa kompensoida sitä jotenkin niin syö muuta vähemmän sinä päivänä. Jo syö leipää niin leivät voi jättää pois koska parista leipäpalasta tulee jo ne suklaapötkyn 200 kcal energiat.
Siitä on jo yli puoli vuotta kun laihiksella söin koko päivän aikana Fazerin 250 g levyn ja aamupalankin. Pysyi hyvin päivän energia kurissa. Eikä ollut tippaakaan nälkä pariin päivään. Varmaan 3 pv kalorit jäi todella alhaisiksi. Koko ajan laihtuminen jatkui.
Pidä vaikka suklaapäivä joskus!
T knTuossa linkkaamassani Hesarin jutussa sanottiin ettei raakasuklaassa ole enemmän polyfenoleita, joihin flavonoiditkin kuuluvat.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuossa linkkaamassani Hesarin jutussa sanottiin ettei raakasuklaassa ole enemmän polyfenoleita, joihin flavonoiditkin kuuluvat.
Siinä sanottiin näin "RAAKASUKLAA tarkoittaa suklaata, joka on valmistettu niin, ettei sitä ole kuumennettu yli 42 asteen. Marina Heinosen mukaan olennaista on kaakaon flavonoidien määrä, ei valmistustapa – tavallisenkin suklaan valmistusprosessissa voidaan saada säilymään terveyshyötyyn riittävä määrä flavonoideja. Hänestä raakasuklaan terveellisyys on ”väärää hypetystä”.
”Se, että suklaa on raakaa, ei tee siitä terveydelle parempaa”, Heinonen sanoo." - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siinä sanottiin näin "RAAKASUKLAA tarkoittaa suklaata, joka on valmistettu niin, ettei sitä ole kuumennettu yli 42 asteen. Marina Heinosen mukaan olennaista on kaakaon flavonoidien määrä, ei valmistustapa – tavallisenkin suklaan valmistusprosessissa voidaan saada säilymään terveyshyötyyn riittävä määrä flavonoideja. Hänestä raakasuklaan terveellisyys on ”väärää hypetystä”.
”Se, että suklaa on raakaa, ei tee siitä terveydelle parempaa”, Heinonen sanoo."Maitosuklaista maitojauhetta sisältävät sisältävät enemmän polyfenoleita kuin tuoremaidosta tehdyt.
Raakasuklaa sisältää saman verran tai vain hieman enemmän polyfenoleita kuin tumma suklaa, kun suklaat suhteutetaan kaakaopitoisuuden kanssa. Anonyymi kirjoitti:
"Fogelholm sanoo, että energiamäärä on sen verran iso, että kannattaa pohtia, onko tumman suklaan syöminen järkevin tapa lähteä edistämään terveyttä. Paljon energiaa ja kovaa rasvaa sisältävä suklaa saattaa lihottaa ja siten taas altistaa sydän- ja verisuonisairauksille."
https://www.hs.fi/ruoka/art-2000007632151.htmlJeps, jos noita flavonoideja saisi synteettisinä pillereinä niin tilanne voisi olla eri.
Anonyymi kirjoitti:
Kun ei tarvitse syödä sitä sataa grammaa X tuotetta kun suklaapatukassa on jotain alle 40 g. Jos syö tuon patukan 215 Kcal niin mitä väliä tuijottaa jotain muutaman kilokalorin eroa. Miksi pitää nysvätä merkityksettömillä eroilla ja hässiä pilkkua? Suklaasta tykkäävillä on se suklaa pääasia eikä se että syö jotain makeaa. Jos pitää saada jotain mistä tykkää. Joutava fanaattisuus ei laihiksella tiedä muuta kuin nopeaa paluuta entiseen kun mielessä pyörii että mitä syön kun tämä loppuu...
Pitää sitä paitsi vertailla annoksia, kuten tuossa esitin. Voihan sitä vertailla että saat syödä ämpärillisen pinaattia tuohon kalorimäärään jos aletaan nysvätä kunnolla.
Suklaatakin on keinomakeutettua. Voi kyllä maha mennä sekaisin. Parasta olis raakasuklaa, siinä on rutosti enemmän ravinteita ja polyfenoleita kuin normi suklaassa. Ne tuhoutuu lämmitettäessä. Mut puhutaan aidosta suklaasta eikä suklaalla päällystetystä keksistä tai karkista. Musta ihan hyvä keino on ollut se että syö kerran viikossa jotain hyvää mitä ikinä haluaa . Se ei vaikuta mihinkään. Jos haluaa kompensoida sitä jotenkin niin syö muuta vähemmän sinä päivänä. Jo syö leipää niin leivät voi jättää pois koska parista leipäpalasta tulee jo ne suklaapötkyn 200 kcal energiat.
Siitä on jo yli puoli vuotta kun laihiksella söin koko päivän aikana Fazerin 250 g levyn ja aamupalankin. Pysyi hyvin päivän energia kurissa. Eikä ollut tippaakaan nälkä pariin päivään. Varmaan 3 pv kalorit jäi todella alhaisiksi. Koko ajan laihtuminen jatkui.
Pidä vaikka suklaapäivä joskus!
T knSuklaa lämmitetään korkeintaan 50 C lämpötilaan eikö edes kovin pitkäksi aikaa. Lisäksi raakasuklaan rakenne on huono.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Suklaa lämmitetään korkeintaan 50 C lämpötilaan eikö edes kovin pitkäksi aikaa. Lisäksi raakasuklaan rakenne on huono.
Suklaa on herkuista terveellisin vaihtoehto.
Ainakin jos makeisista puhutaan. Suklaassaa on se hyvä puoli että sitä ei tarvitse paljon. Eihän kukaan päivittäin sitä ilkeä syödä.
Monet dieetit ja kuurit sisältää nykyään tummaa suklaata. - Anonyymi
"Suklaassa on noin 550 kcal/100 g eli hyvin paljon. Minä syön jälkiruokana marjarahkaa ja siinä on keinomakeutettuna alle 100 kcal/100 kcal ja siinä on runsaasti proteiinia."
Proteiinia syödään aivan liikaa. Taas joku proteiinihypetyksen uhri ... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Fogelholm sanoo, että energiamäärä on sen verran iso, että kannattaa pohtia, onko tumman suklaan syöminen järkevin tapa lähteä edistämään terveyttä. Paljon energiaa ja kovaa rasvaa sisältävä suklaa saattaa lihottaa ja siten taas altistaa sydän- ja verisuonisairauksille."
https://www.hs.fi/ruoka/art-2000007632151.htmlNiinpä. Jos fogelholmia lähtee sokeasti seuraamaan niin kannattaa syödä paljon sokeria ja jäätelöä. Jos haluaa saada harmaan ja vanhan ihon ja naaman...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kun ei tarvitse syödä sitä sataa grammaa X tuotetta kun suklaapatukassa on jotain alle 40 g. Jos syö tuon patukan 215 Kcal niin mitä väliä tuijottaa jotain muutaman kilokalorin eroa. Miksi pitää nysvätä merkityksettömillä eroilla ja hässiä pilkkua? Suklaasta tykkäävillä on se suklaa pääasia eikä se että syö jotain makeaa. Jos pitää saada jotain mistä tykkää. Joutava fanaattisuus ei laihiksella tiedä muuta kuin nopeaa paluuta entiseen kun mielessä pyörii että mitä syön kun tämä loppuu...
Pitää sitä paitsi vertailla annoksia, kuten tuossa esitin. Voihan sitä vertailla että saat syödä ämpärillisen pinaattia tuohon kalorimäärään jos aletaan nysvätä kunnolla.
Suklaatakin on keinomakeutettua. Voi kyllä maha mennä sekaisin. Parasta olis raakasuklaa, siinä on rutosti enemmän ravinteita ja polyfenoleita kuin normi suklaassa. Ne tuhoutuu lämmitettäessä. Mut puhutaan aidosta suklaasta eikä suklaalla päällystetystä keksistä tai karkista. Musta ihan hyvä keino on ollut se että syö kerran viikossa jotain hyvää mitä ikinä haluaa . Se ei vaikuta mihinkään. Jos haluaa kompensoida sitä jotenkin niin syö muuta vähemmän sinä päivänä. Jo syö leipää niin leivät voi jättää pois koska parista leipäpalasta tulee jo ne suklaapötkyn 200 kcal energiat.
Siitä on jo yli puoli vuotta kun laihiksella söin koko päivän aikana Fazerin 250 g levyn ja aamupalankin. Pysyi hyvin päivän energia kurissa. Eikä ollut tippaakaan nälkä pariin päivään. Varmaan 3 pv kalorit jäi todella alhaisiksi. Koko ajan laihtuminen jatkui.
Pidä vaikka suklaapäivä joskus!
T knEhdottomasti pahin suomalaisen ruokavalion lihottaja on leipä.
Kun jättää leivät pois niin voi syödä suklaatakin. Leivän mukana jää pois myös suola n ylisaanti ja päällysteongelmat. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ehdottomasti pahin suomalaisen ruokavalion lihottaja on leipä.
Kun jättää leivät pois niin voi syödä suklaatakin. Leivän mukana jää pois myös suola n ylisaanti ja päällysteongelmat.> Ehdottomasti pahin suomalaisen ruokavalion lihottaja on leipä.
Täällä on myös väitetty, että suomalaisten pahin lihottaja on kahvi.
En ole ihan vakuuttunut kummastakaan asiasta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
> Ehdottomasti pahin suomalaisen ruokavalion lihottaja on leipä.
Täällä on myös väitetty, että suomalaisten pahin lihottaja on kahvi.
En ole ihan vakuuttunut kummastakaan asiasta.Kahvijutussa lienee ollut pointtina se, että MKH:n mukaan kahvin kanssa on kerta kaikkiaan pakko syödä kahvileipää.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Jeps, jos noita flavonoideja saisi synteettisinä pillereinä niin tilanne voisi olla eri.
Tuossa tutkimuksessa käytettiin Mars Edgen tuotetta, luulen että jotain tämäntapaista https://www.cocoavia.com/pages/about-us Vaikuttaa siltä, että ei saa Suomessa
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuossa linkkaamassani Hesarin jutussa sanottiin ettei raakasuklaassa ole enemmän polyfenoleita, joihin flavonoiditkin kuuluvat.
No syö sitten tummaa suklaata jos pelkäät että ei tule tarpeeksi ravinteita suklaan osalta.
Yksi vaihtoehto näille serotoniineille ja antioksidanteille on syödä kaakaonibsejä. Ei ole sokeria lainkaan. Mutta ne on tosi karvaita eli kaakaota saa kyllä mutta sitä suklaakokemusta ei kun kerran herkusta on nyt kysymys. 👌
T kn - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Suklaa lämmitetään korkeintaan 50 C lämpötilaan eikö edes kovin pitkäksi aikaa. Lisäksi raakasuklaan rakenne on huono.
Niinpä niin. Mikähän sitten tarkoittaa "kovin"
pitkä aika tai on se riittävä tai ylenmääräinen aika. Riippuu varmaan lähteestä mistä tietonsa kaivaa. 🙂
T kn - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
> Ehdottomasti pahin suomalaisen ruokavalion lihottaja on leipä.
Täällä on myös väitetty, että suomalaisten pahin lihottaja on kahvi.
En ole ihan vakuuttunut kummastakaan asiasta.Kannattaa tsekata ainakin Finelistä, että mitä numerot kertoo sekä leivästä, kahvista että kaakaosta. Kun laskee yhteen mistä päivän kalorit koostuu niin tajuaa kuinka paljon voi syödä leivän tilalla.
Leipä on kyllä laihduttajan painajainen jos leivän varaan laskee ravitsemustaan. Leipäkulttuuriin kun kuuluu että leivän päälle on laitettava muutakin kuin ylähuuli. Kuivaa leipää ei syödä.
Leipä, levite ja päällykset = suurin osa päivän energiantarpeesta jo siinä.
Jos haluaa tosi ison liikkeen tehdä niin leivän poisjättäminen antaa todella paljon tilaa muulle, ravitsemuksellisesti paljon parempaan ravintoon. Ja vaikka tilaa herkkuun, siihen suklaaseen tai vaikka marjoihin. Marjat on äärettömän paljon parempaa ravintoa kuin leipä, sillä niitä voi popsia siltään.
Mansikoita nam!!! Kävin hakemassa just litran. Se hyvä puoli helteestä on että nälkä ei ole, ja voi popsia kylmänä salaattia ja marjoja. Kaliumia ja natriumia sekä magnesiumia täytyy tankata ettei ala huipata.
T kn - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kannattaa tsekata ainakin Finelistä, että mitä numerot kertoo sekä leivästä, kahvista että kaakaosta. Kun laskee yhteen mistä päivän kalorit koostuu niin tajuaa kuinka paljon voi syödä leivän tilalla.
Leipä on kyllä laihduttajan painajainen jos leivän varaan laskee ravitsemustaan. Leipäkulttuuriin kun kuuluu että leivän päälle on laitettava muutakin kuin ylähuuli. Kuivaa leipää ei syödä.
Leipä, levite ja päällykset = suurin osa päivän energiantarpeesta jo siinä.
Jos haluaa tosi ison liikkeen tehdä niin leivän poisjättäminen antaa todella paljon tilaa muulle, ravitsemuksellisesti paljon parempaan ravintoon. Ja vaikka tilaa herkkuun, siihen suklaaseen tai vaikka marjoihin. Marjat on äärettömän paljon parempaa ravintoa kuin leipä, sillä niitä voi popsia siltään.
Mansikoita nam!!! Kävin hakemassa just litran. Se hyvä puoli helteestä on että nälkä ei ole, ja voi popsia kylmänä salaattia ja marjoja. Kaliumia ja natriumia sekä magnesiumia täytyy tankata ettei ala huipata.
T kn"Kaliumia ja natriumia sekä magnesiumia täytyy tankata ettei ala huipata."
Huippauksesi johtuu todennäköisesti jostain muusta syystä kuin kaliumin, magnesiumin tai natriumin puutteesta. Ongelmasi liittyy mahdollisesti vaihdevuosiin.
Britanniassa ihmiset eivät osaa eläytyä talveen, jolleivät hytistele oikeaoppisesti kylmissään.
Suomessa taas ajatellaan, että saunassa pitää ähkyä mahdollisimman paljon.
Ja helteellä pitää tankata elektolyyyyyttejä 10 minuutin välein, jottei nestetasapainoksi kutsuttu asia häiriinny. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kannattaa tsekata ainakin Finelistä, että mitä numerot kertoo sekä leivästä, kahvista että kaakaosta. Kun laskee yhteen mistä päivän kalorit koostuu niin tajuaa kuinka paljon voi syödä leivän tilalla.
Leipä on kyllä laihduttajan painajainen jos leivän varaan laskee ravitsemustaan. Leipäkulttuuriin kun kuuluu että leivän päälle on laitettava muutakin kuin ylähuuli. Kuivaa leipää ei syödä.
Leipä, levite ja päällykset = suurin osa päivän energiantarpeesta jo siinä.
Jos haluaa tosi ison liikkeen tehdä niin leivän poisjättäminen antaa todella paljon tilaa muulle, ravitsemuksellisesti paljon parempaan ravintoon. Ja vaikka tilaa herkkuun, siihen suklaaseen tai vaikka marjoihin. Marjat on äärettömän paljon parempaa ravintoa kuin leipä, sillä niitä voi popsia siltään.
Mansikoita nam!!! Kävin hakemassa just litran. Se hyvä puoli helteestä on että nälkä ei ole, ja voi popsia kylmänä salaattia ja marjoja. Kaliumia ja natriumia sekä magnesiumia täytyy tankata ettei ala huipata.
T kn"Leipä, levite ja päällykset = suurin osa päivän energiantarpeesta jo siinä."
Lasketaanpa:
1 jälkiuunipalaviipale 83 kcal sipaisu margariinia 40 kcal
viipale 10% Polaria 25 kcal = 148 kcal
Ei ihan riitä!!! Anonyymi kirjoitti:
Niinpä niin. Mikähän sitten tarkoittaa "kovin"
pitkä aika tai on se riittävä tai ylenmääräinen aika. Riippuu varmaan lähteestä mistä tietonsa kaivaa. 🙂
T knSuklaa lämmitetään ensiksi noin 45 C lämpötilaan ja jäähdytetään sitten 25 C lämpötilaan ja sitä vatkataan jäähdytyksen aikana. Työstämistä varten se lämmitetään reiluun 30 C. Pienissä määrissä suklaa on kuumana ehkä 10 minuuttia.
Anonyymi kirjoitti:
Tuossa tutkimuksessa käytettiin Mars Edgen tuotetta, luulen että jotain tämäntapaista https://www.cocoavia.com/pages/about-us Vaikuttaa siltä, että ei saa Suomessa
Saanee iHerbistä mutta kaakaojauheessa taitaa olla parempi hintalaatusuhde.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kannattaa tsekata ainakin Finelistä, että mitä numerot kertoo sekä leivästä, kahvista että kaakaosta. Kun laskee yhteen mistä päivän kalorit koostuu niin tajuaa kuinka paljon voi syödä leivän tilalla.
Leipä on kyllä laihduttajan painajainen jos leivän varaan laskee ravitsemustaan. Leipäkulttuuriin kun kuuluu että leivän päälle on laitettava muutakin kuin ylähuuli. Kuivaa leipää ei syödä.
Leipä, levite ja päällykset = suurin osa päivän energiantarpeesta jo siinä.
Jos haluaa tosi ison liikkeen tehdä niin leivän poisjättäminen antaa todella paljon tilaa muulle, ravitsemuksellisesti paljon parempaan ravintoon. Ja vaikka tilaa herkkuun, siihen suklaaseen tai vaikka marjoihin. Marjat on äärettömän paljon parempaa ravintoa kuin leipä, sillä niitä voi popsia siltään.
Mansikoita nam!!! Kävin hakemassa just litran. Se hyvä puoli helteestä on että nälkä ei ole, ja voi popsia kylmänä salaattia ja marjoja. Kaliumia ja natriumia sekä magnesiumia täytyy tankata ettei ala huipata.
T knSuomalaisten ruokavaliota on tutkittu FinRavinto 2017 -tutkimuksessa.
Sen mukaan miehet saivat ruokaleivästä energiastaan keskimäärin vain 13 prosenttia (n=780) ja naiset vain 11 prosenttia (n=875), joten leivän hyvät hiilarit eivät voi olla lihavuusepidemian syy. Lähde: liitetaulukot 1a ja 1b em. tutkimuksesta.
Kun otetaan huomioon kaikki viljatuotteet (puurot, aamiaismurot, pullat, pizzat, keksit, suolakeksit ym.), niin viljaryhmä oli kuitenkin kokonaisuutena suurin energianlähde suomalaisten ruokavaliossa (miehet 30 E% ja naiset 29 E%). Eli huonoja hiilareita kannattaa vähentää, ja mielestäni aivan ensimmäiseksi! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suklaa on herkuista terveellisin vaihtoehto.
Ainakin jos makeisista puhutaan. Suklaassaa on se hyvä puoli että sitä ei tarvitse paljon. Eihän kukaan päivittäin sitä ilkeä syödä.
Monet dieetit ja kuurit sisältää nykyään tummaa suklaata.Näin on, ei ole oikeastaan yhtään dieettiä missä ei suklaa olis sallittu. Jopa suositeltavaa just jälkiruokana.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Kaliumia ja natriumia sekä magnesiumia täytyy tankata ettei ala huipata."
Huippauksesi johtuu todennäköisesti jostain muusta syystä kuin kaliumin, magnesiumin tai natriumin puutteesta. Ongelmasi liittyy mahdollisesti vaihdevuosiin.
Britanniassa ihmiset eivät osaa eläytyä talveen, jolleivät hytistele oikeaoppisesti kylmissään.
Suomessa taas ajatellaan, että saunassa pitää ähkyä mahdollisimman paljon.
Ja helteellä pitää tankata elektolyyyyyttejä 10 minuutin välein, jottei nestetasapainoksi kutsuttu asia häiriinny."Ongelmasi liittyy mahdollisesti vaihdevuosiin."
Taidan jättää mainitsematta mihin sinun ongelmasi mahdollisesti liittyy. 😂
Natrium ja kalium lähtee kehosta kun joutuu juoda vettä paljon niin just siksi niitä pitää saada tilalle. Varsinkin kun ketoilee. Huomasin että kannattaa otta tosissaan ketoasiantuntijoiden ohjeet tästäkin. Nestettä lähtee niin kovaa kyytiä, kun ei hiilarit pidättele ja kerää nestettä.
T kn - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Leipä, levite ja päällykset = suurin osa päivän energiantarpeesta jo siinä."
Lasketaanpa:
1 jälkiuunipalaviipale 83 kcal sipaisu margariinia 40 kcal
viipale 10% Polaria 25 kcal = 148 kcal
Ei ihan riitä!!!Kerro tuo kuudella.... Eihän tuo ole kuin yksi kuudesosa tai kahdeksasosa päivän leipäsuosituksista. Sain kuudella kerrottuna 888 Kcal noilla sinun epärealistisilla "sipaisuillakin" ja kumijuustolla jota ei syö Erkkikään. Ajattele, mikä energia pelkästä leivästä!!
Ja tosiaan, suklaapatukassa on vain 215 kcal! Kukaan ei taida laihdutuksen aikana kuvitella syövänsä useita suklaapatukoita päivässä mutta ei ajattele että hurja kalorimäärä tulee yhdestä leivästä päällyksineen. Hyvä kun toit tähän hyvän vertailukohteen muka suositeltavan leivän kitupäällyksilläkin (millä ei kukaan tosiasiassa leipäänsä syö) hurjan energiasisällön.
Jos vaikka jättää yhdenkään, saati useamman leivän päällyksineen pois ja voi syödä tuon tilalla suklaata ihan rauhassa ja hyvällä omallatunnolla. Ja tuo "sipaisu".... Mitenkähän tuonkin sitten kukakin käsittää... Sipaisee leivälle 5-10g margariinia, sipaisee 100g? Etkös sinä käytä tätä 100g suklaankin kohdalla yksikkönä kun vertaat annoksia?100 suklaata 100g margariinia ja 100 rahkaa? Terveellisyys, maku jne? Kukaan ei leipää ilkeä syödä ilman rasvaa ja rasvaisia päällyksiä.
Eli jos jättää leivät pois kokonaan ja syö yhden suklaapatukan päivässä miinuskaloreita on silti 600-800.
Kannattaa sipaista leivät veks kokonaan joksikin aikaa ja huomata mikä valtava vaikutus sillä on, kun saa melkein 1000 Kcal vähemmän päivässä energiaa tai syö vain yhden palan päivässä jos on kova leipäaddikti. Säästyy turhalta suolansyönniltäkin. Leivän suola levitteen suola päällyksen(Juusto, makkara, kinkku) suola. Tämä sitten vähintään "suositusten mukaan" 6-8 kertaa päivässä....
Vieläkö kukaan ihmettelee miksi kaikki laihdutusdieetit perustuu just ekana leivän pois jättämiselle tai minimiin eli yhteen palaan rajoittamiselle. Jos himoaa niitä päällyksiä ja ketoilee: niin ne voi syödä ilman leipää vaikka salaatinlehden päällä... Tai siemennäkkärin päällä.
T kn - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomalaisten ruokavaliota on tutkittu FinRavinto 2017 -tutkimuksessa.
Sen mukaan miehet saivat ruokaleivästä energiastaan keskimäärin vain 13 prosenttia (n=780) ja naiset vain 11 prosenttia (n=875), joten leivän hyvät hiilarit eivät voi olla lihavuusepidemian syy. Lähde: liitetaulukot 1a ja 1b em. tutkimuksesta.
Kun otetaan huomioon kaikki viljatuotteet (puurot, aamiaismurot, pullat, pizzat, keksit, suolakeksit ym.), niin viljaryhmä oli kuitenkin kokonaisuutena suurin energianlähde suomalaisten ruokavaliossa (miehet 30 E% ja naiset 29 E%). Eli huonoja hiilareita kannattaa vähentää, ja mielestäni aivan ensimmäiseksi!"Sen mukaan miehet saivat ruokaleivästä energiastaan"
En usko että yksikään ukko tässä maassa syö paljasta leipää.... 😂 - Anonyymi
"Minä syön jälkiruokana marjarahka"
Ja päälle koppa kaljaa. Unohdit kokonaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Ongelmasi liittyy mahdollisesti vaihdevuosiin."
Taidan jättää mainitsematta mihin sinun ongelmasi mahdollisesti liittyy. 😂
Natrium ja kalium lähtee kehosta kun joutuu juoda vettä paljon niin just siksi niitä pitää saada tilalle. Varsinkin kun ketoilee. Huomasin että kannattaa otta tosissaan ketoasiantuntijoiden ohjeet tästäkin. Nestettä lähtee niin kovaa kyytiä, kun ei hiilarit pidättele ja kerää nestettä.
T knKaakaojauheessa olisi sattumalta juuri hyvin paljon kaliumia ja magnesiumia.
Verenpainepotilaalle olisi hyötyä kaakaosta, koska kalium on suolan vastavaikuttaja. Toisaalta jos oma paino nousee kaloripitoisen suklaan tai kaakaon takia, verenpaine tuppaa ylipainon myötä kohoamaan ja kaakaon hyöty vähenemään. Tietenkin kaakaolla on myös muita terveysvaikutuksia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Sen mukaan miehet saivat ruokaleivästä energiastaan"
En usko että yksikään ukko tässä maassa syö paljasta leipää.... 😂Joo leipä on pahis, koska sen kanssa tulee syötyä kaikkea kamalaa. Itse suosin hiutaleita smoothien seassa, ja vain silloin tällöin (ihannetapauksessa) herkuttelen ruisleivällä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomalaisten ruokavaliota on tutkittu FinRavinto 2017 -tutkimuksessa.
Sen mukaan miehet saivat ruokaleivästä energiastaan keskimäärin vain 13 prosenttia (n=780) ja naiset vain 11 prosenttia (n=875), joten leivän hyvät hiilarit eivät voi olla lihavuusepidemian syy. Lähde: liitetaulukot 1a ja 1b em. tutkimuksesta.
Kun otetaan huomioon kaikki viljatuotteet (puurot, aamiaismurot, pullat, pizzat, keksit, suolakeksit ym.), niin viljaryhmä oli kuitenkin kokonaisuutena suurin energianlähde suomalaisten ruokavaliossa (miehet 30 E% ja naiset 29 E%). Eli huonoja hiilareita kannattaa vähentää, ja mielestäni aivan ensimmäiseksi!Finelistä tarkastettua:
1 keskikokoinen annos 30 g tummaa suklaata = 156 kcal
1 keskikokoinen annos 30g ruissekaleipää = 80 kcal
1 keskikokoinen annos 6 g margariini 60% = 32 kcal
1 keskikokoinen annos 8 g 24-27%juustoa, Edam = 27 kcal
Suklaa = 156 kcal, suolaa 7,6 mg,
Leipä ja päällys = 159 kcal , suolaa 516,5 mg,
Leipä ei ole mikään ravitsemuksellinen välttämättömyys. Se on vaan asia mihin joillain on himo kuten suklaaseenkin. Leivän sokeri ja suola ja sen rasvainen ja suolainen kyytipoika on hyvää. Maistuva kooste, herkku. Suolaista pullaa ja kakkua. Siitä ei jotkut voi millään luopua. Terveysväittämiin ei voi nojata kun katsoo suolan määrää.
Jo suolan saanti tekee leivästä huonon paitsi laihduttajalle niin kaikille muillekin koska suolan tarve tulee jo leivästä täyteen. Mitään muuta ei saisi enää syödä missä on suolaa, eihän kukaan niin mautonta elämää halua eikä pysty elää.
Jos miehille suositus on 9 palaa leipää päivässä ja päällykset päälle ( leikkeleineen) koska mies ei syö leipää kuin leikkeleiden alustana. Voi laskea että 9 leivänpalaa näillä ns. laihdutuspäällyksilläkin tekee jo 1431 kcal. Mut jos tulee makkaraa ja vähän enempi sitä rasvaa kun niin mennään jo 2000 kcal. Naisille 954 kcal.
Jos siis jättää leivät pois niin saa syödä mahan täyteen ravitsemuksellisesti korkealaatuisempaa ruokaa. Laihdutuksen aikana on siis ihan perusteltua jättää leipä pois ja ottaa vaikka se suklaa mielummin jos tykkää.
Kannattaa laittaa kaikki Fineliin niin voi yllättyä. Ei mikään kumma jos kaikki dieetit perustuu leivättömyydelle ja leivän jättämiselle vain herkutteluun, samalle viivalle kuten kakut ja pullat. Joskus ihan ok mutta se on sitten pois jostain kunnollisesta ravinnosta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Finelistä tarkastettua:
1 keskikokoinen annos 30 g tummaa suklaata = 156 kcal
1 keskikokoinen annos 30g ruissekaleipää = 80 kcal
1 keskikokoinen annos 6 g margariini 60% = 32 kcal
1 keskikokoinen annos 8 g 24-27%juustoa, Edam = 27 kcal
Suklaa = 156 kcal, suolaa 7,6 mg,
Leipä ja päällys = 159 kcal , suolaa 516,5 mg,
Leipä ei ole mikään ravitsemuksellinen välttämättömyys. Se on vaan asia mihin joillain on himo kuten suklaaseenkin. Leivän sokeri ja suola ja sen rasvainen ja suolainen kyytipoika on hyvää. Maistuva kooste, herkku. Suolaista pullaa ja kakkua. Siitä ei jotkut voi millään luopua. Terveysväittämiin ei voi nojata kun katsoo suolan määrää.
Jo suolan saanti tekee leivästä huonon paitsi laihduttajalle niin kaikille muillekin koska suolan tarve tulee jo leivästä täyteen. Mitään muuta ei saisi enää syödä missä on suolaa, eihän kukaan niin mautonta elämää halua eikä pysty elää.
Jos miehille suositus on 9 palaa leipää päivässä ja päällykset päälle ( leikkeleineen) koska mies ei syö leipää kuin leikkeleiden alustana. Voi laskea että 9 leivänpalaa näillä ns. laihdutuspäällyksilläkin tekee jo 1431 kcal. Mut jos tulee makkaraa ja vähän enempi sitä rasvaa kun niin mennään jo 2000 kcal. Naisille 954 kcal.
Jos siis jättää leivät pois niin saa syödä mahan täyteen ravitsemuksellisesti korkealaatuisempaa ruokaa. Laihdutuksen aikana on siis ihan perusteltua jättää leipä pois ja ottaa vaikka se suklaa mielummin jos tykkää.
Kannattaa laittaa kaikki Fineliin niin voi yllättyä. Ei mikään kumma jos kaikki dieetit perustuu leivättömyydelle ja leivän jättämiselle vain herkutteluun, samalle viivalle kuten kakut ja pullat. Joskus ihan ok mutta se on sitten pois jostain kunnollisesta ravinnosta."Jos miehille suositus on 9 palaa leipää päivässä ja päällykset päälle ( leikkeleineen)"
Tuo suositus ei käske syömään 9:ää viipaletta leipää vaan:
"Viljavalmisteiden suositeltava päivittäinen käyttömäärä on noin 6 annosta naisille ja noin 9 annosta miehille. Vähintään puolet käytetystä määrästä tulisi olla täysjyväviljaa. Annos tarkoittaa 1 dl:aa keitettyä täysjyväpastaa, -ohraa tai -riisiä tai muuta täysjyvälisäkettä tai yhtä leipäviipaletta. Lautasellinen puuroa vastaa kahta annosta.
Täysjyväviljavalmisteista tulisi suosia vähemmän suolaa sisältäviä vaihtoehtoja. Kuitupitoisuuden tulisi leivissä olla vähintään 6 g/100 g." - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Jos miehille suositus on 9 palaa leipää päivässä ja päällykset päälle ( leikkeleineen)"
Tuo suositus ei käske syömään 9:ää viipaletta leipää vaan:
"Viljavalmisteiden suositeltava päivittäinen käyttömäärä on noin 6 annosta naisille ja noin 9 annosta miehille. Vähintään puolet käytetystä määrästä tulisi olla täysjyväviljaa. Annos tarkoittaa 1 dl:aa keitettyä täysjyväpastaa, -ohraa tai -riisiä tai muuta täysjyvälisäkettä tai yhtä leipäviipaletta. Lautasellinen puuroa vastaa kahta annosta.
Täysjyväviljavalmisteista tulisi suosia vähemmän suolaa sisältäviä vaihtoehtoja. Kuitupitoisuuden tulisi leivissä olla vähintään 6 g/100 g."Vehnäjauhoa.... Vielä pahempi kuin mikään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaakaojauheessa olisi sattumalta juuri hyvin paljon kaliumia ja magnesiumia.
Verenpainepotilaalle olisi hyötyä kaakaosta, koska kalium on suolan vastavaikuttaja. Toisaalta jos oma paino nousee kaloripitoisen suklaan tai kaakaon takia, verenpaine tuppaa ylipainon myötä kohoamaan ja kaakaon hyöty vähenemään. Tietenkin kaakaolla on myös muita terveysvaikutuksia.Kappas, kun suklaa tehdään kaakaojauheesta. 😁
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Jos miehille suositus on 9 palaa leipää päivässä ja päällykset päälle ( leikkeleineen)"
Tuo suositus ei käske syömään 9:ää viipaletta leipää vaan:
"Viljavalmisteiden suositeltava päivittäinen käyttömäärä on noin 6 annosta naisille ja noin 9 annosta miehille. Vähintään puolet käytetystä määrästä tulisi olla täysjyväviljaa. Annos tarkoittaa 1 dl:aa keitettyä täysjyväpastaa, -ohraa tai -riisiä tai muuta täysjyvälisäkettä tai yhtä leipäviipaletta. Lautasellinen puuroa vastaa kahta annosta.
Täysjyväviljavalmisteista tulisi suosia vähemmän suolaa sisältäviä vaihtoehtoja. Kuitupitoisuuden tulisi leivissä olla vähintään 6 g/100 g."Se tarkoittaa useimmiten JUST sitä leipää miehillä sen makkaran ja rasvan alla.. Kun katsoo mitä ruokalan miehet syö. Miehet ei syö mitään puuroja.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Jos miehille suositus on 9 palaa leipää päivässä ja päällykset päälle ( leikkeleineen)"
Tuo suositus ei käske syömään 9:ää viipaletta leipää vaan:
"Viljavalmisteiden suositeltava päivittäinen käyttömäärä on noin 6 annosta naisille ja noin 9 annosta miehille. Vähintään puolet käytetystä määrästä tulisi olla täysjyväviljaa. Annos tarkoittaa 1 dl:aa keitettyä täysjyväpastaa, -ohraa tai -riisiä tai muuta täysjyvälisäkettä tai yhtä leipäviipaletta. Lautasellinen puuroa vastaa kahta annosta.
Täysjyväviljavalmisteista tulisi suosia vähemmän suolaa sisältäviä vaihtoehtoja. Kuitupitoisuuden tulisi leivissä olla vähintään 6 g/100 g."Kuitupitoisuus ei lainkaan korvaa valtavaa suolamäärää mitä tulee leivästä. Ja ne rasvan kalorit päälle. Kuitua saa mistä vain muustakin. Paremmasta lähteestä. Kuitu kuituna ja jätetään suolaleivät pois.
Kukaan mies ei syö paljasta leipää sillä se on kuivaa ja pahaa. Täälläkin yksi kuulutti ettei ole ikinä puuroja ja vellejä syönyt vaan aamiainen käsittää fasupaloja ja täytekakkua. Nekin on kyllä viljatuotteita että suositukset taitaa täyttyä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kerro tuo kuudella.... Eihän tuo ole kuin yksi kuudesosa tai kahdeksasosa päivän leipäsuosituksista. Sain kuudella kerrottuna 888 Kcal noilla sinun epärealistisilla "sipaisuillakin" ja kumijuustolla jota ei syö Erkkikään. Ajattele, mikä energia pelkästä leivästä!!
Ja tosiaan, suklaapatukassa on vain 215 kcal! Kukaan ei taida laihdutuksen aikana kuvitella syövänsä useita suklaapatukoita päivässä mutta ei ajattele että hurja kalorimäärä tulee yhdestä leivästä päällyksineen. Hyvä kun toit tähän hyvän vertailukohteen muka suositeltavan leivän kitupäällyksilläkin (millä ei kukaan tosiasiassa leipäänsä syö) hurjan energiasisällön.
Jos vaikka jättää yhdenkään, saati useamman leivän päällyksineen pois ja voi syödä tuon tilalla suklaata ihan rauhassa ja hyvällä omallatunnolla. Ja tuo "sipaisu".... Mitenkähän tuonkin sitten kukakin käsittää... Sipaisee leivälle 5-10g margariinia, sipaisee 100g? Etkös sinä käytä tätä 100g suklaankin kohdalla yksikkönä kun vertaat annoksia?100 suklaata 100g margariinia ja 100 rahkaa? Terveellisyys, maku jne? Kukaan ei leipää ilkeä syödä ilman rasvaa ja rasvaisia päällyksiä.
Eli jos jättää leivät pois kokonaan ja syö yhden suklaapatukan päivässä miinuskaloreita on silti 600-800.
Kannattaa sipaista leivät veks kokonaan joksikin aikaa ja huomata mikä valtava vaikutus sillä on, kun saa melkein 1000 Kcal vähemmän päivässä energiaa tai syö vain yhden palan päivässä jos on kova leipäaddikti. Säästyy turhalta suolansyönniltäkin. Leivän suola levitteen suola päällyksen(Juusto, makkara, kinkku) suola. Tämä sitten vähintään "suositusten mukaan" 6-8 kertaa päivässä....
Vieläkö kukaan ihmettelee miksi kaikki laihdutusdieetit perustuu just ekana leivän pois jättämiselle tai minimiin eli yhteen palaan rajoittamiselle. Jos himoaa niitä päällyksiä ja ketoilee: niin ne voi syödä ilman leipää vaikka salaatinlehden päällä... Tai siemennäkkärin päällä.
T kn"Vieläkö kukaan ihmettelee miksi kaikki laihdutusdieetit perustuu just ekana leivän pois jättämiselle tai minimiin eli yhteen palaan rajoittamiselle."
Oikeasti kaikki laihdutusdieetit perustuvat siihen, että sokerin ja vähäkuituisten hiilihydraattien määrää pyritään vähentämään. Niiden sijaan suositellaan syötäväksi kuitupitoisia ruokia eli täysviljaa, kasviksia, marjoja ja hedelmiä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Vieläkö kukaan ihmettelee miksi kaikki laihdutusdieetit perustuu just ekana leivän pois jättämiselle tai minimiin eli yhteen palaan rajoittamiselle."
Oikeasti kaikki laihdutusdieetit perustuvat siihen, että sokerin ja vähäkuituisten hiilihydraattien määrää pyritään vähentämään. Niiden sijaan suositellaan syötäväksi kuitupitoisia ruokia eli täysviljaa, kasviksia, marjoja ja hedelmiä.Suosittelen vielä kerran kaikille Tiina Laatikaisen julkaisua hiilihydraateista https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/114506/URN_ISBN_978-952-302-114-3.pdf .
Siinä on esitetty hiilihydraattien pisteytysmalli (taulukko 6), jossa kuitua, rautaa, folaatteja, magnesiumia, kaliumia sekä pehmeän rasvan prosentualista osuutta pitää olla vähintään x määrä, ja natriumille, kovan rasvan osuudelle, ja glykeemiselle indeksille on asetettu ylärajat. Yhteensä siis 9 ravintotakijää, kuitupitoisuudesta saa 2 pistettä, muista yhden. Maksimipistemäärä on 10, jonka sai esimerkkilistauksessa (taulukko 7) ainoastaan mustikka. Ruisleipä sai 9 pistettä. Juustosarvi sai yhden pisteen, kun taas pullapitko peräti 3 pistettä. Olen epäillyt riisipiirakoiden ravitsemuksellista arvoa, mutta ne saivat sentään 6 pistettä.
Tämä on paljon parempi malli kuin pelkkä glykeemiseen indeksiin tuijottaminen, jota hvp on joskus ( https://keskustelu.suomi24.fi/t/16755858/freestyle-libre-2#comment-108015740 ) suositellut. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suosittelen vielä kerran kaikille Tiina Laatikaisen julkaisua hiilihydraateista https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/114506/URN_ISBN_978-952-302-114-3.pdf .
Siinä on esitetty hiilihydraattien pisteytysmalli (taulukko 6), jossa kuitua, rautaa, folaatteja, magnesiumia, kaliumia sekä pehmeän rasvan prosentualista osuutta pitää olla vähintään x määrä, ja natriumille, kovan rasvan osuudelle, ja glykeemiselle indeksille on asetettu ylärajat. Yhteensä siis 9 ravintotakijää, kuitupitoisuudesta saa 2 pistettä, muista yhden. Maksimipistemäärä on 10, jonka sai esimerkkilistauksessa (taulukko 7) ainoastaan mustikka. Ruisleipä sai 9 pistettä. Juustosarvi sai yhden pisteen, kun taas pullapitko peräti 3 pistettä. Olen epäillyt riisipiirakoiden ravitsemuksellista arvoa, mutta ne saivat sentään 6 pistettä.
Tämä on paljon parempi malli kuin pelkkä glykeemiseen indeksiin tuijottaminen, jota hvp on joskus ( https://keskustelu.suomi24.fi/t/16755858/freestyle-libre-2#comment-108015740 ) suositellut.Tosin kannattaa huomata myös hänen huomautuksensa "Tulkinta pelkästään pisteiden perusteella tuotteiden paremmuudesta voi kuitenkin olla liian suoraviivaista, sillä ruokavalio on kokonaisuus eikä yhden yksittäisen elintarvikkeen syöminen tee siitä laadullisesti hyvää tai huonoa (Taulukko 7). Tämä pisteytysmalli antaa kuitenkin uudenlaisen mahdollisuuden hiilihydraattipitoisten elintarvikkeiden laadun tarkasteluun ja niiden järjestämisen suuntaa antavasti paremmuusjärjestykseen."
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tosin kannattaa huomata myös hänen huomautuksensa "Tulkinta pelkästään pisteiden perusteella tuotteiden paremmuudesta voi kuitenkin olla liian suoraviivaista, sillä ruokavalio on kokonaisuus eikä yhden yksittäisen elintarvikkeen syöminen tee siitä laadullisesti hyvää tai huonoa (Taulukko 7). Tämä pisteytysmalli antaa kuitenkin uudenlaisen mahdollisuuden hiilihydraattipitoisten elintarvikkeiden laadun tarkasteluun ja niiden järjestämisen suuntaa antavasti paremmuusjärjestykseen."
Luulen että KNM olisi haltioissaan, mutta hän on nyt valitettavasti poistunut palstalta koulutyttöjen vainon takia. Tai ehkä hän vain kyllästyi palstan yleiseen typeryyteen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Luulen että KNM olisi haltioissaan, mutta hän on nyt valitettavasti poistunut palstalta koulutyttöjen vainon takia. Tai ehkä hän vain kyllästyi palstan yleiseen typeryyteen.
Katsoin muuten, mikä olisi ollut ketonoviisin halveksiman appelsiinin pistetytys: 9/10, eli vain rautapitoisuudesta olisi poistettu yksi piste. Tässä Tiina Laatikaisen pisteytysmallissa sokeripitoisuus per se ei vaikuta ollenkaan, se tuleee huomioiduksi glykeemisenä indeksinä, joka appelsiinin kohdalla ei ylittäne pisterajana olevaa 70:tä.
Eli näin eri lailla voidaan hiilihydraatteja arvottaa. Kn:n mielestä appelsiini on suuri turmion lähde, Tiina Laatikaisen mallin mukaan lähes täydellinen hiilihydraatti.
- Anonyymi
Ja vastauksina jälleen kaloreista. Mihin se vaarallisin tekijä sokeri unohtui. Niinhän se on kun on niin paljon vääriä luuloja.
- Anonyymi
Olisiko Pohjoismaissa jokin sivu, jossa paljastettaisiin kaikki väärät luulomme?
- Anonyymi
Tohtori Ludwig suosittelee hiilihydraatteja ykkösvaiheessa (2 viikkoa) 25 E%, kakkosvaiheessa 35 E% ja kolmosvaiheessa 40 E%.
Nämä vastaavat 1800 kcal:n energiatasolla 113:a, 158:aa ja 180:tä grammaa hiilihydratteja.
2400 kcal:n energiatasolla vastaavat luvut ovat 150 g, 210 g ja 240 g.
Tohtori Ludwigin dieetti ei ole ketodieetti. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tohtori Ludwig suosittelee hiilihydraatteja ykkösvaiheessa (2 viikkoa) 25 E%, kakkosvaiheessa 35 E% ja kolmosvaiheessa 40 E%.
Nämä vastaavat 1800 kcal:n energiatasolla 113:a, 158:aa ja 180:tä grammaa hiilihydratteja.
2400 kcal:n energiatasolla vastaavat luvut ovat 150 g, 210 g ja 240 g.
Tohtori Ludwigin dieetti ei ole ketodieetti."Tohtori Ludwigin dieetti ei ole ketodieetti."
1. linkki
2. Ludwig on hyvin perillä ketodietistä-sinä et ole. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Tohtori Ludwigin dieetti ei ole ketodieetti."
1. linkki
2. Ludwig on hyvin perillä ketodietistä-sinä et ole.Lääkäri ja Harvardin tutkija tohtori David Ludwig ja hänen kollegansa julkaisivat seurantatutkimuksen vuoden 2018 raportille liikalihavuuden hiilihydraatti-insuliinimallista.
Alkuperäinen viiden kuukauden tutkimus osoitti, että ne, jotka noudattavat ruokavaliota, jossa vain 20 % energiasta on peräisin hiilihydraateista, polttavat yli 200 kaloria enemmän päivässä kuin ne, jotka noudattavat ruokavaliota, jossa 60 % energiasta on peräisin hiilihydraateista. Anonyymi kirjoitti:
Tohtori Ludwig suosittelee hiilihydraatteja ykkösvaiheessa (2 viikkoa) 25 E%, kakkosvaiheessa 35 E% ja kolmosvaiheessa 40 E%.
Nämä vastaavat 1800 kcal:n energiatasolla 113:a, 158:aa ja 180:tä grammaa hiilihydratteja.
2400 kcal:n energiatasolla vastaavat luvut ovat 150 g, 210 g ja 240 g.
Tohtori Ludwigin dieetti ei ole ketodieetti.Ludwikin mukaan hiilihydraatin laadulla on iso merkitys eli täysjyvää, kasviksia ja hedelmiä. Rasvoista hän kerroo näin:
'When eating a diet that is 40-50% fat, it is essential to choose high quality fats from a variety of sources. In the AH Program, we include recipes with many different fats to encourage a healthy balance in the body. While some people do well with animal fats and can use them often, others may need to focus more on the plant-based fats. Use your trackers and pay attention to how your body tolerates different fats. '
Ja:
' Nuts and seeds, avocados, coconut, butter or ghee, olives, and less processed cooking oils that are high in monounsaturated fats (such as olive oil or avocado oil), are the preferred sources of fat on the AH Program. If you choose seed oils for cooking, choose the high-oleic versions of oils like safflower or sunflower oil. These high-oleic seed oils and Avocado oil stand up well to high heat and even deep-frying. Canola oil can also be used, but is higher in polyunsaturated fats than other oils we recommend on a regular basis,'Anonyymi kirjoitti:
Lääkäri ja Harvardin tutkija tohtori David Ludwig ja hänen kollegansa julkaisivat seurantatutkimuksen vuoden 2018 raportille liikalihavuuden hiilihydraatti-insuliinimallista.
Alkuperäinen viiden kuukauden tutkimus osoitti, että ne, jotka noudattavat ruokavaliota, jossa vain 20 % energiasta on peräisin hiilihydraateista, polttavat yli 200 kaloria enemmän päivässä kuin ne, jotka noudattavat ruokavaliota, jossa 60 % energiasta on peräisin hiilihydraateista.He eivät mitanneet energiankulutusta vaan tarkkailivät painoa. Nusin tutkimuksessa ei havaittu hyötyä ketogeenisestä dieetistä kun energian kulutus mitattiin. Sen sijaan lihasta lähti enemmän.
- Anonyymi
"drdavidludwig.com"
Linkki jolla perustelet väitteesi? Anonyymi kirjoitti:
"drdavidludwig.com"
Linkki jolla perustelet väitteesi?https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2015/12/16/dr-david-ludwig-clears-up-carbohydrate-confusion/
Suomentaisitko tämän Ludwigin kirjoituksen;
'The bottom line is that GI has been extremely useful in the research setting for characterizing carbohydrate quality. But for most people, there’s no need to “eat by the numbers” – either glycemic index, total calories (4) or any other scale. Choosing whole instead of highly processed carbohydrates will naturally result in a low GI diet that will also have many other nutritious aspects including high content of fiber, vitamins, minerals and polyphenols.'
Ja
' The optimal macronutrient ratio – that is, the relative proportions of protein, carbohydrate and fat – has been the subject of intense debate for decades. Despite hundreds of studies on the topic, we still don’t know whether one special combination is best for everyone, or which ratios are best for specific medical conditions. '- Anonyymi
"Tärkein virhelähde on se että kalorien vähentäminen 30% johtaa perusaineenvaihdunnan vähenemiseen 30%. Nettotulos on se että ei laihdu."
50 vrk paaston aikana koehenkilön aineenvaihdunta väheni
1626 - 1413 kcal = 213 kcal eli 13 %
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4982520/
Siis kalorien vähentäminen 100% johti aineenvaihdunnan vähenemiseen 13 %! - Anonyymi
Dr Ludwig: ”Jos syöt aitoa ruokaa oikean määrän niin kehosi hoitaa kyllä itse loput”
Oikeanlaatuista ruokaa on kaikki ruoka jossa on runsaasti kuitupitoisia hiilihydraatteja, kohtuullisesti proteiineja ja kasvisrasvoja ja vain vähän tyydyttynyttä rasvaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Tohtori Ludwigin dieetti ei ole ketodieetti."
1. linkki
2. Ludwig on hyvin perillä ketodietistä-sinä et ole.Ludwig on hyvin perillä ketodietistä-sinä et ole.
- Anonyymi
10.05.2011 06:54
Tämä on viimeinen "keskusteluni" SUOMI24 kaatopaikalla. jatkossa kommentointini tapahtuu vain blogissani. Eipähä tällä sivulla monta asiallista sinun lisäksesi olekkaaan jäljellä.
terv veijo Anonyymi kirjoitti:
10.05.2011 06:54
Tämä on viimeinen "keskusteluni" SUOMI24 kaatopaikalla. jatkossa kommentointini tapahtuu vain blogissani. Eipähä tällä sivulla monta asiallista sinun lisäksesi olekkaaan jäljellä.
terv veijoEihän veku keskustele tällä palstalla vaan spämmää ja solvaa. Ei kyllä keskustele blogissaankaan. Ei edes saarnaa.
- Anonyymi
"Oon miettiny et onko mitään ns korviketta suklaalle mitä ootte ite testaillu?"
Miksi suklaalle pitää etsiä korviketta? Voi suklaata syödä ihan hyvin. Määrät ratkaisee. - Anonyymi
Xylitol-purkka on yes.
- Anonyymi
Suklaan himo ei lähde kuin suklaalla. 🍫
- Anonyymi
LAIHDUTUSTÄYTEKAKKU. tämä sopii laihduttamiseen.
4 munaa (8) 505g kananmuna 10 kpl
1 1/2 dl sokeria (3dl) 260 g sokeria 2,5 dl
1 dl vehnäjauhoja(2dl) 125g vehnäjäuho 2,5dl
1 dl perunajauhoja(2dl) 142g perunajauho 2,5 dl
6 mm (1 tl)leivinjauhetta(12mm) 13 mm leivinjauhe
- 5:den munan kakkuun väliin ja päälle yhteensä 9 dl litraa 2 kermaa ja 10 munan kakkuun 1,8 litraa
Väliin omenasosetta 1 mm keros ,mustaviinimarjahilloa 1 mm kerros
(10 munan kakkuun 8 keskikokoista banaania) kermaa
Päälle kermaa
Syödään kahdessa erässä ja päälle 600 km pyöräilyä. Tämä toimii ja on HERKULLISTA.jos ruoka on HERKULLISTA se laihduttaa.- Anonyymi
Toi oli taas Pilluilijan viesti, laskujeni mukaan 945. pilluilu tänä vuonna.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Toi oli taas Pilluilijan viesti, laskujeni mukaan 945. pilluilu tänä vuonna.
Pyydä että poikaystäväsi opettaa pitämään kirjaa oikeaoppisesti. Alekkain ruutuvihkoon vasemmalle ja alekkain ruutuvihkoon oikealle. Sen jälkeen toffeeta sinne mihin toinen poika sitä tapaa ruiskuttaa sinulle.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pyydä että poikaystäväsi opettaa pitämään kirjaa oikeaoppisesti. Alekkain ruutuvihkoon vasemmalle ja alekkain ruutuvihkoon oikealle. Sen jälkeen toffeeta sinne mihin toinen poika sitä tapaa ruiskuttaa sinulle.
Voi teitä pikku pirpanoita, kun olette niin sanavalmiita!
- Anonyymi
Saa sitä syödä mitä kakkua haluaa,minäkin pistin nyt omenapiirakan uuniin,pitää syödä sitä sitten kahvin kera.
Omenapiirakka
1 kg täysomenasosetta jossa ei ole vettä tai happamia omenia
4 kananmunaa
2 dl tummaa sokeria
2 dl appelsiinitäysmehua
5 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
80g rypsiöljyä
60g oliiviöljyä
2 rkl kanelia (siroitellaan pinnalle)- Anonyymi
"Omenapiirakka"
Parempi nimitys olisi sokeripiirakka. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Omenapiirakka"
Parempi nimitys olisi sokeripiirakka.Minä kutsun naisen häpykumpua piirakaksi. Nam! Ei haittaa hiilihydraatit!
- Anonyymi
kun minä laihdutan, en voi syödä mitään herkkuja, aina retkahdan ja uusi aloittaminen tapahtuu vasta 3-6 kk kuluttua, siis uusi motivaatio tulee.
laihiksella pääperiaate, syön 3 dl , tai 2 dl kiposta jotta näen ruokamäärän. koskaan en ota lisää, veden ja muun juon välillä, kaloritonta kuohuvaa (limpsaa ) en juo, koska se paisuttaa vatsaa. Maksimi määrä kerralla on siis 3 dl.
ja lisäksi jätän useita ruokia pois, se on helpompaa kuin vähentäminen.
JUURI nyt on keitettyä sekavihannesta tarjolla aamusta iltaan, otan sitä 3-4 ruokalusikallista ohimennen, lisäksi broilerisilta, sellaista miedolla lämmöllä paistettua 2 x 50 g. Lisäksi kalkkitablettia 500 mg vrk, monivitamiinia yhtä aikaa 2 vrk annos, sitä 2 kertaa viikossa.
Huoneenlämpöistä vetttä 1 dl annoksia , sopivasti.- Anonyymi
"kun minä laihdutan, en voi syödä mitään herkkuja, aina retkahdan ja uusi aloittaminen tapahtuu vasta 3-6 kk kuluttua, siis uusi motivaatio tulee."
Huomasitko tuosta jo itsekin mikä on ongelmasi?
Kerrot että et voi syödä herkkuja yhtään koska retkahdat.
Ja sitten kuitenkin retkahdat ja ahmit. Siksi koska olet yrittänyt hampaat irvessä vetää liika tiukalla ruokavaliolla!
Voisit hyvin ottaa laihdutusruokavalioon jotain lempiherkkua niin ei tule sitä retkahdusta.
Joskus vaatii että kirjoittaa auki tapansa niin vasta lukiessa tajuaa mikä se oma ongelma on.
Jos pitää suklaasta niin syö suklaata päivittäin tai viikoittain. Jos tykkää rasvaisesta voikkarista niin syö yhden rasvaisen voikkarin päivässä. Valitsee sen mitä mieli kaipaa koko ajan mitä vaille tuntuu jäävän kun laihduttaa! Mutta alle 250 kcal!
Suklaa täyteläisenä ja rasvaisena tyydyttää aivoja eikä laita raketin lailla verensokeria nousuun. Sitä ei tarvitse niin paljon kuin pelkkää glukoosia eli karkkia mielen rauhoittamiseksi eikä nosta verensokeria eli vaadi heti uudestaan sokerin laskettua uutta glukoosia koneeseen. Jos yhdessä suklaapatukassa on alle 250 kcal niin se sopii päivään aivan hyvin. Vähempikin voi riittää. Vaikka pari palaa. Ja se on terveellistä. Suklaa on siksi erinomainen laihduttajalle. Mutta muut ateriat pitää sitten olla todella sitä kasvista ja proteiinia ja noudattaa ohjeita.
Ihminen kaipaa sitä hyvää mihin on tottunut koska ruoka on nykyään myös nautinto. Ei itseään saa kiduttaa tai rangaista. Se johtaa vain sitten hedonismiin ja ylettömyyksiin. Jolloin taas ne katumusriitit. Ei tarvisi!
-valmennettava-
- Anonyymi
"Oon ollu laihiksella tässä pari kuukautta ja muutama kilo lähteny. Mut aina hirvee suklaanhimo. Oon miettiny et onko mitään ns korviketta suklaalle mitä ootte ite testaillu"
Suklaata ei tarvitse jättää eikä sille keksiä korviketta. Yksi patukka päivässä voi olla ihan ratkaisu. Siinä on kummallisen vähän energiaa. Mutta tosiaan vain yksi patukka. Pidä muuten päivän energiat minimissä.
Esim voit korvata yhden aterian suklaapatukalla jos haluat. Niin ei tarvitse luopua jostain tärkeästä. Voi jättää jotain muuta pois, hiilarit varsinkin. Älä syö suklaapäivänä muuta sokeria äläkä tärkkelystä. Suklaassa tai kaakaossa on serotoniinia ja kaikkea muutakin hyödyllista, ja aivojen ruokahalua säätelevä kemia tykkää kun saa suklaata. Varsinkin jos tottunut käyttämään ruokaa mielihyvän saamiseksi. Harvempi taitaa syödä ylen vain sen takia että syö vain tarvitsemansa, vaan sitä syödään tunneseikkojen takia, ja yksinäisyyteen jne. - Anonyymi
Mä en muutenkaan syö mitään makeaa, mutta ehdottaisin, että syö makean himoon porkkanapaloja. Mä tänään maistoin porkkanaa (kun en yleensä syö), ja on ihan hiton makeaa. Yhtä makeaa kuin hedelmät, joita myöskään en saata syödä makeuden vuoksi. Eli jos haluat kunnolla pistää suun makeaksi, niin ei muuta kuin pussi porkkanoita ja kuutioit!
- Anonyymi
Barebells proteiinipatukat. Ei lisättyä sokeria, todella hyviä. Googlaile. Löytyy ihan marketeista.
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos tienaaminen koneella kiinnostaa niin lue!
Olen kerrännyt muutaman linkin kyselysivustoille. Vastaa kyselyihin ja tienaa rahaa! Minimikotiutus on sivuilla 10e ja v11848Kimmo Kiljunen sekoili täysin - joutuu nyt syrjään
HS: Kimmo Kiljunen syrjään ulkoasiainvaliokunnan johdosta. SDP:n eduskuntaryhmä aikoo vaihtaa ulkoasiainvaliokunnan puh3681768Martina Aitolehti pitkästä aikaa tv:ssä - Nyt mukana kokkauskisassa!
Oho, Martina Aitolehti nyt kokkauskisassa! Häntä ei ole nähtykään pitkään aikaan tv:ssä. Mukana myös mm. Henny Harjusola2391594Keski-ikäiset julkkismiehet vaihtaa nuorempiin!
Seiska tietää kertoa: erikoisjoukot Janne Lehtosen vaimo yli 20v avioliitosta hakee eroa, Janne -ikuista rakkautta hehku281569Kimmo Kiljunen
"Kimmo Kiljunen, sdp, esittää rajuja väitteitä. Hän tapasi suomenvenäläisiä. Julki tulleella videolla hän vaatii rajaa2481151- 731003
- 58984
- 47746
Salassapito luottamuselimissä. Missä kulkee raja?
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila (kesk) kyselee, mitä minulle oma väki aikoo tehdä, kun toin hallituksen60745Miksi teet tästä niin vaikeaa?
Olisin sinun, jos haluaisit. Antaisin sinulle koko sydämeni. Et halua kohdata minua, vaikka kuitenkin haluat. Yritä jo p25699