Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Laatikkomallin ns "ilmastointilaite" muutamia tärkeitä asioita joilla parannus.

Anonyymi

Se pitää olla aina 2 putkinen ja laitteeseen otetaan ilman ulkoa ja puhalletaan viilennettynä sisälle ja poistoputki ulos. Laite lähelle ikkunaa ylös kunnon telineelle ja ikkunaan kunnolla tiiviisti tehty peitelevy esim ohuesta vanerista jossa on eristelevy juuri oikeat reijät. Poistoputki pitää olla eristetty kunnolla.

Laatikkomallin "ilmastointilaite" on harhaanjohtavaa markkinointia jonka takia niitä alettiin myymään, muovikuorien sisältä paljastaa kiinasta pikaisesti kasaan räiskitty viritelmä.

Kaikissa oikeissa ja toimivissa = kylmää tuottavissa, hiljaisissa, vähän virtaa vievissä pitää olla 2 eri yksikköä ja putket välissä.

Autoissakin on toimiva ilmastointi ja yhtään autoa ei uutena saisi kaupaksi ilman sitä.
sisällä on hiljaista vaikka suuttimista tulee jääkylmää ilmaa tarvittaessa. Näissäkin on kompura kaukana ja laudutin tuulettimiin, ei saisi näillä yhden laatikon "ilmastointilaitteen tekniikalla" toimivaa viilennystä sisälle autoon.

5

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      " Se pitää olla aina 2 putkinen ja laitteeseen otetaan ilman ulkoa ja puhalletaan viilennettynä sisälle ja poistoputki ulos. "

      Kaksiputkinen kyllä, mutta ei noin.
      Viilennettävä ilma otetaan sisältä ja puhalletaan viileänä takaisin sisälle. Jäähdytysilma otetaan ulkoa ja puhalletaan kuumana takaisin ulos.
      On siis kaksi erillistä ilmankiertoa, kylmän ja kuuman patterin läpi.
      Kaikissa jäähdytyslaitteissa on aina kaksi patteria kylmenevä ja kuumeneva, niiden ilmakanavointi on vain järjestettävä niin että kuuman patterin kierto tulee ja menee ulkoa.

      • Anonyymi

        Tärkeää on että korvausilmana ei imetä ikkunasta 30 asteista ulkoilmaa edes varjon puolelta. Eli kaikki ikkunat pidetään kiinni, sisäilmaa vain kierrätetään jäähdytyspatterin läpi, ja lauhdutusilma otetaan putkella ulkoa, ja sinne myös puhalletaan takaisin. Näin saadaan jäähdytyspömpeli toimimaan kuten ilmalämpöpumppu.


    • Anonyymi

      Miksi ei 2-putkisina ole myynnissä ?

      • Anonyymi

        Hyvä kysymys.
        Ilmeisesti kiinalainen näkemys aiheesta on, että riittää kun laite puhaltaa viileää johonkin yhteen tiettyyn suuntaan. Toiminta nähdään samoin kuin tavallisella tuulettimella, ei välitetä koko huoneen viilennyksestä lainkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kysymys.
        Ilmeisesti kiinalainen näkemys aiheesta on, että riittää kun laite puhaltaa viileää johonkin yhteen tiettyyn suuntaan. Toiminta nähdään samoin kuin tavallisella tuulettimella, ei välitetä koko huoneen viilennyksestä lainkaan.

        Käsistään kätevä nikkaroi sen toisen ilmanottoaukon päälle vanerista liitäntälaatikon johon voi ympätä putkiyhteen toiselle putkelle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe