Miten suhtauduit piiskan saantiin?

Anonyymi

Kun sait oikean selkäsaunan, niin otitko kiltisti vastaan, vai tohditko rimpuilla?
Kumpi on rohkeampi, se joka antaa piiskata rauhassa vai se joka tappelee vastaan?

37

5293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vanhempani eivät olisi periksi antaneet eivätkä toisaalta turhasta lyöneet, joten otin ne harvat selkäsaunat yleensä ihan kiltisti. Mielipiteeni varmasti paistoivat joskus naamalta, mutta menin aina ottamaan selkään kun käskettiin. Ääntä sai lähteä kunhan ei kironnut, ja pieni kiemurtelu oli ihan tavallista. Käsiä ei saanut laittaa takaliston eteen eikä karkuun rimpuilu käynyt päinsä. Jos ei mennyt kuten piti, kuritus jatkui sitten pidempään ja kovasti toruttiin. Eipä sellaista usein sattunut. Tiesin pääseväni helpommalla pitämällä mielenosoitukset pääni sisällä.

    • Anonyymi

      Meillä oli tosi kova kuri ja vanhemmat ankaria kurittajia.
      Ensin määrättiin piiskojen määrä. Sitten määrättiin riisumaaman kaikki housut pois ja hakemaan vyö siivouskaapista, jossa kuritusvälinettä säilytettiin.
      Jos niskoitteli, riisumisessa vyön haussa tai yritti laittaa käsiä suojaksi, sai lisää kuritusta.

      Kaveri sanoi joskus itkevänsä ja huutavansa heti piiskaamisen alussa kunnolla, niin vanhemmat ei kurita niin kovasti. Kerran yritin kokeilla samaa, kun isä alkoi piiskaamaan. Äiti seurasi vieressä ja tajusi juoneni. Ohje isälle oli, "ei armoa, kurita täysillä loppuun asti" itsestä tuntui, että saatoin saada kovemman kurituksen temppuni takia.

    • Anonyymi

      Meillä äiti oli kotona ja isä töissä. Vanhemmille lapsille äiti sanoi monesti, että kun isä tulee kotiin, saatte piiskaa. Se tarkoitti nahkavyötä, eikä mitään piiskaa. Minä pyysin äitiä, että jos voisitte piiskata (teitittelimme vanhempia) ja äiti piiskasi, aikka kipeää teki koivuvitsat, mutta ei sentään pahoja mustelmia

      • Anonyymi

        Meillä kans puhuttiin aina piiskasta vaikka kyllä se useimmiten nahkavyö oli, jota saatiin. Mummolassa oli koivurisu aina sisällä valmiina, jota saatiin ( siis ihan isä tai äiti piiskasi, ei isovanhemmat)


    • Anonyymi

      Siellä se piiska oli valmiina aina, ja jos ei sattunut olemaan joutui joskus itse hakemaan. Kerrankin, kun oli jo pylly paljaana, äiti huomasi, että risu oli jo kuivunut liiaksi ja minun piti käydä metsän reunasta hakemassa. Äiti ei muuten puuttunut lasten touhuihin mitenkään, mutta jos teki jotain kiellettyä tai kiroili tms. oli se piiska. Yleensä ihan malliksi vain, mutta kuitenkin. Piiskaa pyllylle. Ei kannattanut pullikoida vastaan, niin säilyi hyvät välit äidin kanssa.

    • Anonyymi

      Jos yhtään itseäni vahvempi henkilö rupesi minua piiskaamaan niin minä menin heti täsin kipsiin pelosta, enkä osannut puolustaa itseäni mitenkään. Tuon takia minut on pari kertaa piiskattu häpeällisen korkeassa iässä. Tuolla kaavalla saisin vieläkin selkäsaunan joltain pelottavalta kaverilta, vaikka olen jo itsekin aikuinen.

    • Anonyymi

      Olin 17, en vielä 18, kun sain piiskaa. "Tämä asia on puhuttu moneen kertaan, siihen asti, kun olet täysi-ikäinen, niin..."
      Ei se sen enmpää vaikuttanut mihinkään, mutta olipahan hyvä muistutus. Äiti piiskasi, en vastustellut mitenkään.

    • Anonyymi

      Meillä sai piiskaa (remmiä) aika säännöllisesti rippikouluikään asti. Sen jälkeen muita rangaistuksia, mm. arestia. Isällä oli erikoinen muisti. Joskus 17-18 -vuotiaana kun meillä oli tulisia riitoja vanhempia kanssa, isä harmitteli ääneen, että "tuolle likalle olis pitänyt aikanaan antaa kunnolla remmiä, niin olis oppinut olemaan". Eipä muistanut, että juuri sitähän hän oli tehnyt vielä pari vuotta aiemmin ja vieläpä aika usein. Ehkä se, että täysi-ikäisyyden kynnyksellä uskalsin kapinoida vahvasti vanhempia vastaan juontui siitä, että enää ei ollut pelkoa selkäänsaamisesta.

    • Anonyymi

      Yleensä itkin jo ennen toimitusta. Yritin selvitä ängyttämällä kyyneleet silmissä.Mutta harvoin se auttoi. Selkäsaunan aikana sitten jo ulistiin ja pyydettiin anteeksi kaikkea mahdollista. Yleensä tuli koivu tai pajuvitsaa.Jälkien parantelu kesti sitten n.2 viikkoa.

    • Anonyymi

      Ei kait siihen mitenkään suhtautunut. Ne, eli vanhemmat, olivat päättäneet miten kuuluu olla ja elää, ja jos ei kaikki mennyt heidän mielensä mukaan, heillä oli yksi konsti olemassa, ja se oli se piiska. He eivät puuttuneet mitenkään muuten lastensa elämään, kun ruokkimalla ja vaatettamalla ja antamalla määräyksiä. Oli siinä hyvätkin puolensa, ja tämä yksi pakollinen "paha" eli piiskaus. Joskus se hoidettiin pikavauhtia pois, mutta useimmiten siitä tehtiin oikein ohjelmanumero. Katsokaa nyt; näin käy tottelemattomille tai kiroileville, tei valehtelijoille tai tupakanpolttajille tai vaikka mitä... Housut alas nyt! Seiso siinä nyt vähän aikaa ja mieti tekosias! Siinä sitä sitten odoteltiin housut kintuissa, kun muu porukka kulki ympärillä. Piiska oli aina pihalta haettu piiska ja annettiin ihan tosissaan. Ja sen jäkeen piti vielä kääntyä nurkkaan päin häpeämään ja varmaan senkin takia, että muut näkivät punaiset rannut takapuolessa.

    • Anonyymi

      Tuo oli se osa rangaistusta, joka teki siitä vielä nöyrryyttävämmän kuin pelkkä selkäsauna. Ensin housut alas. Sitten nuhdesaarna housut nilkoissa seisten. Ja kun remmiä oli annettu, olohuoneen nurkkaan seisomaan pylly punaisena 1min./ikävuosi. Teininä siellä sai seistä vartinkin nurkassa ja muu perhe jatkoi elämää normaalisti. Jotkut saattoivat katsoa TV:tä vieressä tms. Aina sai pelätä, että omia tai sisarusten, varsinkin veljeni kavereita tulee, kun joku meistä tytöistä seisoi nurkassa
      Ei onneksi tainnut tulla...

    • Anonyymi

      Oletettavasti piiskaa yritettiin kaikin keinoin välttää, mutta lapsena sitä oli vain niin ajattelematon, että kaikenlaisia kepposia tuli silti tehtyä, minkä seurauksena piiska heilui. Toisaalta eipä ne vanhempien säännöt olleet niin johdonmukaisia, joten ei sitä aina tiennyt etukäteen, millaisista teoista saa piiskaa. Kurituspäätöksistä ei tietenkään voinut minnekään valittaa, vaikka koki saavansa epäoikeudenmukaista kohtelua.

      Vanhemmat myös iskostivat ajatuksen, että piiskan saamisen aikana piti pysyä kiltisti paikallaan, tai muuten rangaistus olisi ankarampi. Itse ainakin tottelin vanhempiani siinä toivossa, että rangaistus olisi lievempi - joskaan se ei ollut helppoa koska piiskaaminen sattui niin paljon. Jos piiska piti itse hakea, niin opin myös, että mitään onnettomia risuja ei kannattanut tuoda, koska siinä tapauksessa isä uhkasi hakevansa kunnon piiskan - mitä ikinä se tarkoittikaan. Tehtävästä kyllä selvittiin, kun toi mukanaan reilun mittaisen vitsan, vaikka tiesin että sen isku tulee kirvelemään.

      • Anonyymi

        Ei kannattanut pullikoida, vaan oli otettava piiskaus vastaan. Olisi tullut vaan lisää hankaluuksia.


    • Anonyymi

      Minä kyllä pistin kampoihin minkä pystyin, mutta piiskaa sain kuitenkin. Piiskaaja ei ollut paljoakaan minua pitempi mutta painoi 15 kg enemän kuin minä, oli lihaksikas jässikkä.

      Muutamassa viikossa olin sellaisessa tilassa, että salaa katselin hänen pullistelevia lihaksiaan ja yöllä fantasioin, että olin hänelle lujassa otteessa ja sain piiskaa. Hän oli niin voimakas, että en edes hävennyt hänen antamaansa piiskaa.

    • Anonyymi

      Asuttiin keittiö kammari mökissä, puolenkymmentä kakaraa. Miten siinä mihinkään suhtautui. Jatkuvaa taistelua ja mekastusta, kun "aina" joku oli saamassa piiskaa tai tukkapöllyä. Ei siinä paljoa ujosteltu, oli tyttö tai poika, "pylly" paljaaksi ja risua. Tuo oli nyt vähän liioiteltua, ei se koko aikaa ollut tuollaista, mutta oli se sitäkin.

    • Anonyymi

      Meillä se taisi olla ihan kahdenvälinen juttu, kun en muista yhtään kertaa, että jollekin toiselle lapselle olisi annettu piiskaa, eikä minulle annettua piiskaa pahemmin mainostettu, vaan se annettiin aina silloin, kun muita ei ollut paikalla. Saattoi olla muutaman päivän takainen juttu, josta sitten piiskattiin.

    • Anonyymi

      Sain kerran koulussa yhdeltä naisopettajalta. Vei välitunnilla opettajainhuoneen takahuoneeseen (joku varasto) ja antoi karttakepistä. Repi housut alas ja paljaalle takapuolelle. Kotona en puhunut asiasta mitään, enkä muuallakaan, kun olisi pitänyt kertoa syykin kuritukselle.

    • Anonyymi

      En rimpuillut vastaan. Meillä ei huudettu eikä räyhätty. Äiti vaan sanoi, että tuosta saat sitten piiskaa. Sitten sain piiskaa ja asia oli hoidettu. Jonkinlainen piiska oli aina jossakin näkyvillä, eikä siitä sen enempää puhuttu.

      • Anonyymi

        Meilläkin oli vähän sama meininki, esimerkiksi, kun oli "määräys", että omat astiat piti itse korjata pois pöydältä ja siivota omat jälkensä, niin jos olivat astiat jääneet pöydälle, antoi äiti piiskaa ja sanoi, että annan piiskaa, että muistat seuraavalla kerralla. Sen verran piiskasi, että voi sanoa. Pylly paljaaksi, ja piiskalla muutaman kerran. Sama juttu oman huoneen siivouksen kanssa. Ei tarvinut olla ihan tip-top, mutta jos oli ihan kaaos, niin joutui puhutteluun: Miltä tämä näyttää? Tästä on ollut puhetta, housut alas jne..


    • Anonyymi

      Eipä siihen tarvinnut erityisesti suhtautua. Meillä kuritusta annettiin varsin harkiten ja pääsääntöisesti aiheesta. Jos oli tehnyt tieten tahtoen väärin ja jäi siitä kiinni niin ainakin minulle oli kunnia asia ottaa vastaan siitä seurannut rangaistus. Kiinnijäämistä tietysti yritti aina välttää mutta jos ei tunnustanut tekoaan seuraus oli yleensä ankarampi. Muutamia kertoja olen saanut selkään asioista joihin en ole ollut syyllinen. Niiden kertojen suhteen olen ajatellut niin että kaikista en ole jäänyt kiinni joten tilanne on tietynlainen tasapeli. Joskus sain vitsaa varsin pienestä asiasta kuten kotiintuloajan rikkomisesta. Se tuntui kohtuuttomalta silloin koska en ollut varsinaisesti tehnyt mitään pahaa. Ainoastaan unohtanut ajan kulun. Tästä huolimatta hain vitsan pystypäin mutta hammasta purren ja otin pyllyni paljaaksi ilman protestointeja. Muutaman kerran selkäsauna on ollut tekoon nähden liian kova mielestäni mutta nekin on kestetty.

    • Anonyymi

      Olin jo yli 15 vuotias ja mielestäni hyvin kasvatettu, kun sain piiskaa ensimmäisen ja viimeisen kerran. Minun olisi pitänyt tajuta, että se, mitä tein oli todella väärin. Jäin tekosestani kiinni ja sain piiskaa niin, että tuntui. Otin opikseni. Pikkukakaroita on ihan turha piiskalla opettaa, mutta tuon ikäinen, mitä olin jo tajuaa ja tekeee tekosensa tietoisesti ja tahallaan.

    • Anonyymi

      Meitä oli kolme tytärtä ja aika villejä kaikki. Minä olin keskimmäinen ja nuorempi reilun vuoden nuorempi ja vanhin viisi vuotta vanhempi. Äiti nantoi joskus meille ns leikisti piiskaa kun oltiin oltu liian vauhdikkaita. Piti tulla syliin ja muutaman kerran läpsäistiin pepulle. Se oli lähinnä hauskaa leikkiä. Monesti kertoi miten oli itse saanut vitsaa ja remmiä paljaalle pepulle. Kun vauhti kiihtyi niin ja kasvettiin niin meidänkin piti ottaa pylly paljaaksi ja läpsyt kovenivat. Isosisko oli meistä ensimmäinen joka sai kunnon selkäsaunan. En muista mistä oli kyse mutta kova riita ja huuto oli käynnissä kun heräsin yöllä. Oletan että mattopiiska oli se johon siskoni peppu tutustui. Ensimmäinen oma selkäsaunani tapahtui vitsalla. Itse asiassa se olisi kuulunut isosiskolle mutta minä en laverrellut vaan kärsin rangaistuksen. Pikkusiskoni oli aika herkkä ja vitsan saaminen tuntui hänestä kovin ahdistavalta joten otin hänen puolestaan monet selkäsaunat. Se nyt vain oli niin että kun vitsa oli otettu käyttöön niin sitä myös käytettiin. Ja saatiin remmiäkin joitakin kertoja ja tuntui yhtä pahalta kuin äiti kertoi omasta nuoruudestaan. Ei siinä paljon istuminen kiinnostanut muutamaan päivään kun peppu oli sinimusta.

    • Anonyymi

      Meitä oli me kaksostyttäret ja muita lapsia ei ollut ja tietysti vanhemmat kuului perheeseen. Ihan lapsina meitä ei piiskattu. Niin kauan kuin muistan lapsuudesta niin meitä aina uhkailtiin selkäsaunalla ja kerrottiin kuinka ennen annettiin risua remmiä ja mitä milloinkin ja miltä se tuntui. Oltiin siskon kanssa aika omapäisiä joten sekin päivä koitti kun saatiin ensimmäinen selkäsauna. Sen verran hyvin meitä oli aiheesta pohjustettu että selkäsauna tuntui luonnolliselta asialta vaikka ensimmäinen kerta tuntui aika kamalalta. Yhtä kauhealta tuntui se kun piti katsoa vierestä kun oma sisko sai selkään ensimmäisenä ja piti odottaa omaa vuoroa. Vanhempien tarinoista oli jäänyt sellainen käsitys että jos sai selkäänsä niin se piti myös kestää. Ja ihan syyttähän meitä ei ikinä piiskattu. Muutenkin kasvatus ja omatunto sanoivat sen että jos oli tehhnyt jotakin väärin niin siitä piti kärsiä rangaistus. Meillä se sitten ilmeni selkäsaunana sen eri muotoineen ja hyväksyimme sen. Oli suorastaan kunnia-asia ottaa kunnolla selkään jos sen oli ansainnut. Näin ennen.

    • Anonyymi

      Noin kymmenvuotiaana +/- vietin kesiä serkkujeni luona maalaistalossa, jossa oli kaksi "piikaa". Kun itse en vielä silloin ollut itse saanut piiskaa, niin aika mielenkiinnolla seurasin, kun nämä piiat saivat piiskaa, kun joku oli tehty väärin tms. Ainakin muutamia kertoja kesän mittaan. Meillä kotona oli vanhemmat sisarukseni kyllä tutustuneet hra koivuniemeen, mutta silloin en juurikaan päässyt sitä peliä seuraamaan muuten kuin kuuntelemalla.

    • Anonyymi

      Tavanomaisia piiskauksia oli siinä iässä jo saatu lukemattomia, mutta tällä kertaa tuli täys lamaannus, eikä osannut sanoa/tehdä mitään. Olimme pikkuserkkuni, joka oli myös luokkakaverini, kanssa lukemassa joihinkin sisäänpääsykokeisiin keskikoulun jälkeen. Olimme kaverin piharakennuksessa, mutta ei me mitään luettu, vaan juotiin vodkaa. Kaverin äiti ilmestyi ovelle kun meillä oli pullo pöydällä, ja riemastui aika tavalla. Lähti takaisin ulos ja laittoi oven säppiin ulkopuolelta.Jonkin ajan kuluttua tuli takaisin piiskojen kanssa ja julisti tuomionsa. Kummaltakin perse paljaaksi ja sen jälkeen punaiseksi. Ei siinä osattu tehdä muuta kuin totella kun samalla alkoi vodkakin vaikuttaa. Saatiin oikein kunnon läksytys ja siellä sitten nostelimme housuja aika äänettöminä.

    • Anonyymi

      Tuossa aamulla kun lakkasin varpaankynnet niin tuli mieleen kun teininä saatiin piiskaa aina kun jäi kiinni kynsien lakkaamisesta,,,saatiin kyllä muulloinkin suht usein.

    • Anonyymi

      Sain Vitsaa olin kai noin 7Vuotias olin Haistattanut Opettajalla Pitkätpaskat Äiti Riisui Alapääni paljaaksi Tappelin vastaan pitiminua vasemmassa kainallossaan rupsutteli vitsalla pikkasen 9vuotiaana Luotin Äitiini Annoin Riisua Ja Piiskata Vapaasti 10 Ikäisenä Hain Itse vitsan monasti olimme aina kahtestaan kun sain pyllylleni.

    • Anonyymi

      Kun aikoinaan oltiin "kakaroita" meille määriteltiin jonkinlaiset sanktiot erinäisistä luvattomista tekosista, oli yhtenä rangaituksena "piiskaa pyllylle" ja se piti itse sanoa, mistä sitten sitä piiskaa tulee. Ja varmaankin sitä sitten rikottiin, kun piiskaakin olen saanut.

    • Anonyymi

      Silloin 70-luvulla oli myös vitsat käytössä. Itsellä oli siten,että olen saanut vitsaa. Nuoremmat serkut ja monet kavereista eivät enää saaneet piiskaa. Lisäksi silloin aina tiedettiin joku joka sai piiskaa ja itse olin myöskin tunnettu poika tässä asiassa ja piiskoista sai kuulla myös naljailua. Eli olin siis juuri se naapurin poika josta aina arvattiin, että nyt se saa piiskaa.

    • Anonyymi

      Vastustelin alkuun vitsan saantia muutaman kerran sitten annoin Äitin piiskata vapaasti luotin Äitii hain itse aika usein vitsan valmiiksii Äitin pyynnöstä sain 16 vuoitiaana vielä vitsaa .

    • Anonyymi

      Aluksi vastustelin Pikkuhiljaa haimme yhtessä vitsan Parin vuoten päästä hain itse vitsan Äitin pyynnöstä annoin piiskata vapaasti Teini iässä sain myös Remmiä .

    • Anonyymi

      Se oli ihan tavallista, että piiskaa sai, eikä sitä kannattanut sen enempää vastustella, mutta kerran muistan, kun olin saamassa piiskaa sellaisesta, johon olin syytön. Sain kuitenkin, mutta syynä olivat ne v--- alkuiset sanat, joita päästelin. Ja sainkin aika reippaat löylytykset.

    • Anonyymi

      Teini-iässä sain melko usein äidiltäni piiskaa, sitten tuli taukoa, kunnes hän
      päätti että vaikka olin jo aikuinen selkäsaunoja on syytä jatkaa. Saan siis
      edelleen selkään, enimmäkseen vitsalla, ja se on nyt vain hyväksyttävä
      ainakin toistaiseksi.

      • Anonyymi

        Onks toi vitsa enemmän symbolinen ele siitä, että äiti ei tykkää käytöksestäsi, vai tekeekö se vitsa oikeasti kipeää? Luulis että nuoremmille lapsille se vitsa sattuu enemmän.


      • Anonyymi

        Sain Vitsaa Äidiltä Aikuisena Noin 10Vuoden ajan kerran pari vuodessa sain remmiä muutaman kerran hyväksyin tämän.


    • Anonyymi

      Kyllä Vitsa Tuntuu Pyllyllä Onko lapsi tai Aikuinen Sain lapsena 5-6Kertaa vuotessa 17 vuotiaana olin vielä potkimassa Äitin Reisienpäällä muutaman kerran annoin piiskata nyt aikuisena saan vitsaa Sattuu Mutta Ihanaa!

    • Anonyymi

      Jos haluut piiskaa kirjoita mulle

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe