Masennus..?

Anonyymi

Oon 10v koht 11 ja epäilen et mulla on masennus. Mulla on ollu alakuloinen olo nyt jotain 1,5 vuotta. Mun vanhemmat erosivat 8 kuukautta sitten mikä aiheutti enemmän pahaa oloa. Oon lintsannut muutaman kerran kokonaan koulusta sanomalla että päätä särkee tai oksettaa, vaikka syynä olisi oikeasti hurveä ahdistus. Oon saanut muutaman paniikkikojtauksenkin tän 1 ja puolenvuoden aikana sekä joskus tulee sellasia kohtauksia että itken ehkä minuutin, rauhotun hetkeksi, ja sitten vielä vähän itkua. Tekis mieli tappaa itteni ja oon harrastanut viiltelyä nilkkoihin. En uskalla tehdä ranteisiin jos äiti huomaa. Äitini on aaika vihainen ja addiktoitunut tinderiin. Joskus saattaa huutaa jos sanon etten jaksa nyt tehdä mitään ): Viiltely vie pahanolon pois hetkeksi. En uskalla soittaa mihinkään apu-puhelimeen koska olen hyvin epävarma. Jos esim. sanon jotain väärin tai asia ei oikeasti ole paha tai jos joku huomaa että olen soittanut sinnneee tai jos he sanovat että kerro äidillesi/isällesi tästä tai jotain. Vihaan muutenkin mun äämtä ku se on sellanen oudon karhee :/ eli älkää auttako niin että soita jonnekki enkä myöskään halua kertoa vanhemmilleni tai jotainnn.

Kettokaa ees onko kyseessä oikea masennus

8

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se viiltely jättää sitten jäljet nilkkoihin joten sä elät niitten arpien kanssa loppuelämäsi.

      • Anonyymi

        juu, ja yllättävän hyvin näkyvät. Mulla käsissä arpia ja häpeän niitä helvetisti, ikää 52 ja johtavassa asemassa.


    • Anonyymi

      Sen vähän mitä minä masiksesta tiedän, ja väitän että tiedän, niin ihan selvää masennustahan se on. Sen verran myös sanon kaiken maailman auttavista puhelimista, että niihin ei pysty sanomaan mitään väärää. Sit jos puhuminen jänskättää, niin on nää vlaoa, ja sekaisin chätit, niissa voi olla ihan anonina. Toki sama toimii puhelimessa... "Oho nyt vähän pätkii... ja lyöt luurin korvaan."

      Mä kuvittelisin, että joku kontaktihan sun johonki aikuiseen / ammattilaiseen täytyy saada. Nuorille on myös paljon sellaisia nuorten mielenterveystoimistoja, klubitaloja ja kulttuuripajoja. riippuen paikkakunnista, ja voip olla että olet vähän nuori joihinkin niihin.

      Googlaa kuitenkin rohkeasti, ei se ota mitään jos ei annakkaan.

      Koulussa sit tietty terkkarit, kuraattorit jne? Ne saa palkkaa siitä että ovat siellä sinua varten.

      Tän enempää en tähän osaa auttaa. Tsemppiä.

    • Anonyymi

      Toivottavasti olet saanut jotain apua; masennuksestahan tuo kielii etc. Itsellä on sellainen historia, että isäni tappoi itsensä ollessani 9v. Kun olin jo ennestään arka ja syrjäänvetäytvvä, pääsin koulukiusattavaksi. Sitä riemua eri muodoissaan kesti 1974-81. Välissä oli hiukan ehkä helpompia aikoja, kunnes äitini teki myös viimeisen ratkaisunsa. Yritin työstää yhtä aikaa järkytystä, holismianu & käydä töissä. MTK laittoi kyselyn voinnistani, johon kerroin Ed mainitut asiat. Vastasivat, että "On hienoa, kun sinulla on voimavaroja". Olin tyrmistynyt kirjeestä, mutta ehkä pahinta oli, kun yleinsn itseni super-ukoksi, joka kestää kaiken, kun on pakko. Niin siinä ei käynyt...Sain loparit töistä jatkuvien poissaolojen takia, no toisaalta paikka, jossa silloin olin, piti sisällään muitakin juoppoja. Otin ne loparit raskaana, mutta nyt sain (periaatteessa) keskittyä äitini juttuun ja... juoda. Lyhennän tätä sen verran, että vajaa neljä vuotta eteenpäin jätin viinat täysin ja ekat pari vuotta olo, kuin rakastuneella; ei painanut murheet. Pikkuhiljaa keski-ikää lähestyessä tajusin, että en ole käsitellyt tapahtuneita ja 2019 jäi mahdollisuus koko terapiaan. Nyt jo 57, jolla eräskin asia ahdistava/epävarma. Usein tuntuu, etten muuta viisasta tehnyt, kuin raitistuminen. En suinkaan tätä väheksy, mutta muut asiat ovat retuperällä ja apua asioihin ei meinaa saada.

      • Anonyymi

        Kovan elämänkoulun olet joutunut käymään.


    • Anonyymi

      Vanhempien ero on vaikuttanut sinuun ja olet surullinen. Yritä päästä viiltelystä eroon se ei ole sinulle tai kenellekkään hyväksi ja niistä jää myös ikäviä jälkiä.

      • Anonyymi

        kyllä sellaiset tapaukset jättää jälkeensä asioita ja kun on lapsi niin ei niitä osaa oikein käsitelläkkään mitenkään. masennushan siitä seuraa kun ei ole päässyt ratkomaan asioita joihin olisi pitänyt saada vastaus ja kertoa omista tunteistaan .
        Tuota että ottaa viinaa en oikein käsitä kun itse en voisi ottaa tippaakaan silloin kun masentaa , mutta me ollaan niin erinlaisia ihmisinä .


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4603
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe