Mihin katosi

Anonyymi

Pörssi Sähkön reaaliaikainen hintataulukko katosi ,miksi?

9

324

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Fortumin sähkösopimukseen ei voi luottaa, jos tekee puhelimessa.

   Luvattiin kalliista perusmaksusta vapautusta, ei kuitenkaan mitään tullut. KWh hinta vähan yli 15 sent. oli kuitenkin sopparissa 30 sent. jota joutuu maksamaan koko sopimusajan.

   Nyt kuitenkin tulee uusi voimala josta voi tulla alennusta hintaan.

  • Anonyymi

   Mitä hintataulukkoa tarkoitat? Periaatteessahan sellaista ei ole vaan kuluttajan maksama hinta riippuu myyjästä ja sopimuksesta.
   NordPoolin sivuilta löytyy kyllä taulukot ihan tunneittain eli Market Data- NordPool day ahead- välilehti FI eli Suomen aluehinta. Voit valita tunneittain, päivittäin, viikoittain, kuukausittain tai vuosittain, Ei tuo ole minnekään kadonnut.
   Mutta tämä on siis pörssissä maksettava veroton hinta eli siihen lisätään ALV 24% sekä myyjän välityspalkkio jolloin päästään suunnilleen kuuttajan maksamaan hintaan.
   Ja ilman mahdollista perusmaksua.

  • Anonyymi

   Tarkoitan sitä, että puhelimessa sovittiin perusmaksusta vapaa 3 kk mutta ei tullut sitä.

   Puhuttiin 15,5 sent. yksikköhinnasta ja käsitin sen hinnan sopparin alussa olevan ja sitten, jos markkina hinta nousee niin noudatetaan markkina hintaa.

   Nyt toteutuneessa sopparissa lähdettiin siitä, että koko määräaikaisen sopparin ajan maksetaan 30 sent. yksikköhintaa vaikka markkiinahinta menisi alle 10 sent.

   Joidenkin firmojen tarjouksissa oli perusmaksu ilmainen 1v. ja yksikköhinta alle 20 sent.. Vedin olettamuksen, että Saksan epäonnistuneet energialaskut tarvitsevat maksajaa.

   • Anonyymi

    Puhelimessa ei sähkösopimuksia kannata tehdä. Kaikki pitää saada paperille ja se paperi pitää lukea ajatuksella ja moneen kertaan ennen hyväksymistä.


   • Anonyymi

    Kukuttajana sinulla on 14 päivän perumisoikeus.

    Tai sitten voit tehdä Fortumille reklamaation. Itse tein, ne soitti seuraavalla viikolla kertoakseen että sopimus toiveiteni mukaisesti purettu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puhelimessa ei sähkösopimuksia kannata tehdä. Kaikki pitää saada paperille ja se paperi pitää lukea ajatuksella ja moneen kertaan ennen hyväksymistä.

    juuri näin..... jos joku puhelimessa tarjoaa jotain, niin AINA pitää pyytää tarjous sähköpostiin tms... että pystyy oikeesti näkee hinnat. Kokemuksen mukaan Suomi ei ole enään niin luotettava että kaikki suulliset lupaukset menee luvattujen mukaisesti. On kokemusta niin puhelinliittymistä kuin muistakin puhelinkauppiaista.


  • Anonyymi

   Esim: https://sahko.tk/

   • Anonyymi

    mistähän ne tietää jo huomisen hinnat laittaa tuohon kursoriin ?
    jos sattuukin tulee myrskytuuli ja tuulivoimalat rullaa täysillä, niin eix sillo pitäis olla halpaa ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    mistähän ne tietää jo huomisen hinnat laittaa tuohon kursoriin ?
    jos sattuukin tulee myrskytuuli ja tuulivoimalat rullaa täysillä, niin eix sillo pitäis olla halpaa ?

    No kun se sähköpörssi toimii niin, että edellisenä päivänä huutokaupataan seuraavan päivän sähköt tunneittain eriteltynä, Ostajat yrittää arvailla etukäteen tuulet ja isommat remontit tuotantolaitoksilla. Joskus tulee virhearvioita, joskus ei.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Antti Hulkon taidot eivät riittäneet

   Hesarin juttua Hanoi Rocksin konsertista: "Rockbiiseissä hänen ikuinen tapansa venyttää kieliä hieman summittaisesti tuo vain hyvää punkmaista rosoa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   4053
  2. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   244
   2844
  3. Millainen on liian erikoinen nainen?

   Kysymys otsikossa. Mikä aiheuttaa sen, ettei kelpaisi kumppaniksi.
   Ikävä
   71
   1838
  4. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   243
   1741
  5. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   4
   1547
  6. Kun viimeksi näin sinut nainen

   Näytti vartalosi taas yhtä kuumottavalta kuin kaikilla muilla kerroilla kun olemme olleet tekemisissä. Oletko valmis tapaamaan siinä paikassa?
   Ikävä
   38
   1316
  7. Ajattelen sua joka ainoa päivä

   kaikesta huolimatta, kaikesta sattuneesta huolimatta. Minua tietyllä tavalla pelottaa nähdä sua, koska ei olla tavattu pitkästä aikaa enkä tiedä laink
   Tunteet
   28
   1309
  8. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   101
   1259
  9. Annathan vielä kerran anteeksi?

   Saisin rauhan. Tunnen liian vahvasti eri tunteita ja en osaa hillitä niitä tietyssä mielentilassa. Kyllä varmaan tiedät. Ei se silti tietenkään oikeut
   Ikävä
   62
   1172
  Aihe