Aitojen rakentaminen taloyhtiössä

Anonyymi

Taloyhtiön luhtitalon asuntojen väliaidat uusitaan. Vanhat kevytrakenteiset aidat ovat noin 130 cm korkeita. Niiden tilalle rakennetaan massiiviset n. 2 metriä korkeat aidat. Lisäksi luhtitalon kohdalla tontin matala raja-aita uusitaan. Senkin tilalle tulee massiivinen pari metsiä korkea aita. Mitä minä, joka asun saman taloyhtiön kerrostalossa hyödyn näistä uusista aidoista? Rikkooko tämä yhdenvertaisuusperiaatetta, kun myös minä joudun tästä maksamaan? Kuinka ollakaan hallituksen puheenjohtaja asuu luhtitalon alakerran asunnossa. Että tämmöinen tapaus.

13

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Luhtitalon alakerrassa tarvitaan aita niin että hallituksen puheenjohtaja ei pääse juoksentelemaan pitkin pihaa messuamassa aitojen tarpeellisuudesta.

    • Anonyymi

      Joo, kyllä nämä monesti omaa etuaan ajavat.

    • Anonyymi

      Varmaan pitää rakentaa aita yläkertaankin tasapuolisuuden vuoksi.

    • Anonyymi

      Maksavathan parvekkeettomatkin asunnot parvekeremontista, joten kyllä kerrostalon osakkaat maksavat oman osuutensa aitojen uusimisesta. Asunto-osekyhtiössä kun kustannusten jako ei perustu yksittäisen osakkaan saamaan hyötyyn.

    • Anonyymi

      Ihan normaali kustannusten jako. Jokainen osake maksaa taloyhtiön teettämistä remonteista, hyötyi tai ei. Minäkin maksan kattoremontista, vaikka asun 1. kerroksessa enkä tarvitse koko kattoa. Maksam myös hissiremontista saman kuin 6. kerroksen osakkaan (suhteessa osakkeiden jyvitettyyn määrään toki). Autopaikkojen lämpötolppien uusimisesta maksaa kaikki, myös autotottomat. Jne. Jne. Ei tässä ole mitään erikoista tai yhdenvertaisuusperiaatetta rikkovaa. Kävit varmaan yhtiökokouksessa, jossa asiasta päätettiin kertomassa eriävän mielipiteesi hankkeesta?

      • Anonyymi

        Kyllä kävin yhtiökokouksessa esittämässä eriävän mielipiteen, näin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kävin yhtiökokouksessa esittämässä eriävän mielipiteen, näin.

        Ok. No siellä kuitenkin yhdessä päätettiin hanke toteuttaa. Meni kaikkien lain kirjaimien mukaisesti. Taloyhtiössä asuessa pitää hyväksyä se, että saattaa joutua maksamaan remonteista, joista ei aina itse hyödy mitään. Miten voi edes omistaa kerrostaloasunnon, jos ei ymmärrä tällaisia perusasioita taloyhtiöiden päätöstenteossa tai kustannusten jaossa ja luulee, että aina rikotaan yhdenvertaisuusperiaatetta, jos kaikki ei hyödy samalla tavalla kaikesta.


    • Anonyymi

      Aitojen uusimisen olisi ymmärtänyt paremmin, jos uudet aidat olisi tehty samanlaisiksi kuin mitä vanhat aidat olivat. Tässähän on tapahtunut tason parantaminen.

    • Anonyymi

      Saahan sitä tasoa parantaa. Yhtiökokouksessahan asia on päätetty. Jos tehdään putkiremontti perinteisellä kaavalla ja kylpyhuoneet uusitaan, niin siinäkin yleensä taso paranee. Sama vaikka hissinkin kanssa. Ei se tarkoita, että jos taloyhtiö päättää tehdä yhteisiä remontteja, että taso saa olla korkeintaan alkuperäinen.

    • Anonyymi

      Kalliita uusia aitoja kyllä rakennetaan. Vanhatkin olisivat olleet vielä hyvässä kunnossa... Ehdotin, että olisi aika tehdä julkisivujen puuosien huoltomaalaus. Sitä kun ei ole tehty 15 vuoteen. Tämä ehdotus ei saanut kannatusta.

      • Anonyymi

        Jumalalta, joulupukilta tai mustanaamiolta voi rukoilla apua.


      • Anonyymi

        Se on sellaista, kun asioista pitää päättää yhdessä. Jos enemmistö katsoo, että aidat uusitaan, niin sitten ne uusitaan, vaikka jonkun vastustajan mielestä ne olisivat vielä hyvät. Jos enemmistö katsoo, että julkisivu on vielä ihan hyvä, niin sitä ei maalata, vaikka jonkun toisen mielestä se pitäisi maalata. Taloyhtiössä ei voi miellyttää kaikkia. Jotkut vastustaa putkiremonttejakin viimeiseen asti, kun "ihan hyvin ne toimii". Omakotitalo on ainoa asumismuoto missä saa päättää asiat itse. Toki vaimolla on yleensä ihan eri intressit mitä on "pakko" laittaa ja mikä on "ihan turhaa", että aina joutuu jonkun kanssa neuvottelemaan.


    • Anonyymi

      Meilläkin suunniteltiin putkiremontin yhteydessä sähkönousujen ja ryhmäkeskusten uusiminen asuntoihin samoja reittejä ja läpivientejä hyödyntäen. Vuodesta 1964 talossa asunut pappa vastusti kovaäänisesti, että ei tarvitse uusia, kun ei hänellä ollut kertaakaan 50 vuoden aikana kumpikaan niistä kahdesta 10A tulppasulakkeesta palanut ja toisen mielestä kolmivaihesähkö kerrostaloasunnossa on "kuin tykillä ampuisi". Onneksi eivät vanhat jyyrät pääseet jyrämään ja saatiin asuntoihin nykyaikaiset ja nykytarpeiden mukaiset sähkösyötöt ja ryhmäkeskukset ja samalla myös tietoverkkokaapelointi, niin saatiin myös nykyaikaiset nettiyhteydet, tosin näiden jyyrien mielestä turhia nekin, kun heille on lankapuhelinlangat jo 50 vuotta olleet aivan hyvät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe