Aitojen rakentaminen taloyhtiössä

Anonyymi

Taloyhtiön luhtitalon asuntojen väliaidat uusitaan. Vanhat kevytrakenteiset aidat ovat noin 130 cm korkeita. Niiden tilalle rakennetaan massiiviset n. 2 metriä korkeat aidat. Lisäksi luhtitalon kohdalla tontin matala raja-aita uusitaan. Senkin tilalle tulee massiivinen pari metsiä korkea aita. Mitä minä, joka asun saman taloyhtiön kerrostalossa hyödyn näistä uusista aidoista? Rikkooko tämä yhdenvertaisuusperiaatetta, kun myös minä joudun tästä maksamaan? Kuinka ollakaan hallituksen puheenjohtaja asuu luhtitalon alakerran asunnossa. Että tämmöinen tapaus.

13

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Luhtitalon alakerrassa tarvitaan aita niin että hallituksen puheenjohtaja ei pääse juoksentelemaan pitkin pihaa messuamassa aitojen tarpeellisuudesta.

    • Anonyymi

      Joo, kyllä nämä monesti omaa etuaan ajavat.

    • Anonyymi

      Varmaan pitää rakentaa aita yläkertaankin tasapuolisuuden vuoksi.

    • Anonyymi

      Maksavathan parvekkeettomatkin asunnot parvekeremontista, joten kyllä kerrostalon osakkaat maksavat oman osuutensa aitojen uusimisesta. Asunto-osekyhtiössä kun kustannusten jako ei perustu yksittäisen osakkaan saamaan hyötyyn.

    • Anonyymi

      Ihan normaali kustannusten jako. Jokainen osake maksaa taloyhtiön teettämistä remonteista, hyötyi tai ei. Minäkin maksan kattoremontista, vaikka asun 1. kerroksessa enkä tarvitse koko kattoa. Maksam myös hissiremontista saman kuin 6. kerroksen osakkaan (suhteessa osakkeiden jyvitettyyn määrään toki). Autopaikkojen lämpötolppien uusimisesta maksaa kaikki, myös autotottomat. Jne. Jne. Ei tässä ole mitään erikoista tai yhdenvertaisuusperiaatetta rikkovaa. Kävit varmaan yhtiökokouksessa, jossa asiasta päätettiin kertomassa eriävän mielipiteesi hankkeesta?

      • Anonyymi

        Kyllä kävin yhtiökokouksessa esittämässä eriävän mielipiteen, näin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kävin yhtiökokouksessa esittämässä eriävän mielipiteen, näin.

        Ok. No siellä kuitenkin yhdessä päätettiin hanke toteuttaa. Meni kaikkien lain kirjaimien mukaisesti. Taloyhtiössä asuessa pitää hyväksyä se, että saattaa joutua maksamaan remonteista, joista ei aina itse hyödy mitään. Miten voi edes omistaa kerrostaloasunnon, jos ei ymmärrä tällaisia perusasioita taloyhtiöiden päätöstenteossa tai kustannusten jaossa ja luulee, että aina rikotaan yhdenvertaisuusperiaatetta, jos kaikki ei hyödy samalla tavalla kaikesta.


    • Anonyymi

      Aitojen uusimisen olisi ymmärtänyt paremmin, jos uudet aidat olisi tehty samanlaisiksi kuin mitä vanhat aidat olivat. Tässähän on tapahtunut tason parantaminen.

    • Anonyymi

      Saahan sitä tasoa parantaa. Yhtiökokouksessahan asia on päätetty. Jos tehdään putkiremontti perinteisellä kaavalla ja kylpyhuoneet uusitaan, niin siinäkin yleensä taso paranee. Sama vaikka hissinkin kanssa. Ei se tarkoita, että jos taloyhtiö päättää tehdä yhteisiä remontteja, että taso saa olla korkeintaan alkuperäinen.

    • Anonyymi

      Kalliita uusia aitoja kyllä rakennetaan. Vanhatkin olisivat olleet vielä hyvässä kunnossa... Ehdotin, että olisi aika tehdä julkisivujen puuosien huoltomaalaus. Sitä kun ei ole tehty 15 vuoteen. Tämä ehdotus ei saanut kannatusta.

      • Anonyymi

        Jumalalta, joulupukilta tai mustanaamiolta voi rukoilla apua.


      • Anonyymi

        Se on sellaista, kun asioista pitää päättää yhdessä. Jos enemmistö katsoo, että aidat uusitaan, niin sitten ne uusitaan, vaikka jonkun vastustajan mielestä ne olisivat vielä hyvät. Jos enemmistö katsoo, että julkisivu on vielä ihan hyvä, niin sitä ei maalata, vaikka jonkun toisen mielestä se pitäisi maalata. Taloyhtiössä ei voi miellyttää kaikkia. Jotkut vastustaa putkiremonttejakin viimeiseen asti, kun "ihan hyvin ne toimii". Omakotitalo on ainoa asumismuoto missä saa päättää asiat itse. Toki vaimolla on yleensä ihan eri intressit mitä on "pakko" laittaa ja mikä on "ihan turhaa", että aina joutuu jonkun kanssa neuvottelemaan.


    • Anonyymi

      Meilläkin suunniteltiin putkiremontin yhteydessä sähkönousujen ja ryhmäkeskusten uusiminen asuntoihin samoja reittejä ja läpivientejä hyödyntäen. Vuodesta 1964 talossa asunut pappa vastusti kovaäänisesti, että ei tarvitse uusia, kun ei hänellä ollut kertaakaan 50 vuoden aikana kumpikaan niistä kahdesta 10A tulppasulakkeesta palanut ja toisen mielestä kolmivaihesähkö kerrostaloasunnossa on "kuin tykillä ampuisi". Onneksi eivät vanhat jyyrät pääseet jyrämään ja saatiin asuntoihin nykyaikaiset ja nykytarpeiden mukaiset sähkösyötöt ja ryhmäkeskukset ja samalla myös tietoverkkokaapelointi, niin saatiin myös nykyaikaiset nettiyhteydet, tosin näiden jyyrien mielestä turhia nekin, kun heille on lankapuhelinlangat jo 50 vuotta olleet aivan hyvät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3619
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1419
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1330
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1249
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1144
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1038
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1029
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1026
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe