Susikeskustelu

Anonyymi

Kuten hyvin tiedämmekin, ensin sudet tappoivat kymmeniä lampaita Korpelan lähistöllä ja muutama päivä myöhemmin Kannuksen keskustassa jolkotteli yksi näistä hyvin syöneistä susista.

Facessa on ollut kiivasta keskustelua aiheesta. Etelä-suomesta asti annetaan meille nyt neuvoja kuinka lampaita tulisi suojata vaikkapa susiaidoin. Ne ei ole varmaankaan ilmaisia ja käsittääkseni sudet ovat pystyneet läpäisemään myös tämäm kalliin suojauksen.

Huomasin juuri että paikallinen rekkakuski-yrittäjä ohjeisti asiassa lampaiden omistajia facessa. Ohje oli sellainen että mikäli alueella liikkuu susia niin älkää laittako lampaita valvomattomille alueille. Tai sitten valvotte niiden turvallisuutta ihan paikan päällä. No joo, mitä tuohon sanoisi. Tuskinpa tämä rekkamieskään tykkäisi siitä mikäli lammasfarmari ottaisi kantaa asiaan josta ei mitään ymmärrä. Voisihan lammasfarmari tokaista vaikkapa niin "fiksusti" että kun polttoainekustannukset nousevat liian suuriksi niin lopettakaa rekkojen ajaminen. Yrittäjien kuuluisi pitää yhtä samoin kuin meidän kaikkien Kannuslaisten, eiköstä vann...?

61

2672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Korvaako valtio menetetyt lampaat, vastaisitko ihan fiksusti. Tappaahan ihmisetkin omia tuotantoeläimiään nälkään ja huonoon hoitoon. Näitähän tulee ilmi ympäri Suomea . Ummistetetaanko silmät helpommin näiltä.

      • Anonyymi

        Jos sudella on koti vakuutus se korvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sudella on koti vakuutus se korvaa.

        Susi tappoi lapsen venäjällä viime viikolla. Ks. Daily mirror.


    • Anonyymi

      Näyttää siltä että Facesta on poistettu aiheeseen liittyviä keskusteluita. Siinä samassa häipyivät kaikkitietävän rekkakuskin aamuöiset mongerrukset;)

      • Anonyymi

        Juu video ja aloitus on poistettu ja sain Facebookilta vakavan varoituksen ja banniuhkauksen koska yllytin videolla rikokseen.
        Sinänsä hauska että itse en ole kuvannut videota ja koko julkaisun pointti oli se että susi juoksee keskustassa, eikä se mitä jonne ölisee etupenkillä.


    • Anonyymi

      Sudet ei tarvi suojelua, ovat ravintoketjun huipulla, ei saisi antaa ihmisten jotka eivät tiedä mistään mitään saada tahtonsa läpi, helppo se on aukoa pitää paikasta missä susia ei oo, vaikka jokailinen susi joka tulee lähelle taloja ammutaan, laji selviää

    • Anonyymi

      Susihukkaset ovat vähän kuin huonot naapurit, yhtä vaikeita poistettavia vaikka aiheuttavat paljon haittaa ympäristölle.

      • Anonyymi

        Konstit on monet sanoi akka kun sudella pöytää pyyhki


    • Anonyymi

      Lampaat "risuaitauksessa" parin kilometrin päässä asutuksesta. Syöttinä korvausrahoille kuten saamelaisilla.
      Pedot elättävät poronomistajia poronhoitoalueen kaakkoiskulmalla Kainuussa, kertoo Lapin Kansa.

      Ruokaviraston tilastojen mukaan suurimmat vahingonkorvaukset suurpetojen tappamista poroista ovat päätyneet jo vuosien ajan samalle alueelle ja samoille ihmisille.

      Kolme poronomistajaa Hossa-Irnin paliskunnasta Pohjois-Kainuusta on saanut viiden vuoden aikana valtiolta yli 1,5 miljoonaa euroa petovahingoista. Korvaus on moninkertainen verrattuna esimerkiksi koko paliskunnan yhteenlaskettuihin teurastuloihin samalla viiden vuoden jaksolla, Lapin Kansa kertoo.

      Käytännössä useampi poronomistaja on tuottanut jo vuosia lihaa ahmoille, karhuille ja susille, ei ihmisille.

      • Anonyymi

        Aikamoisia syytöksiä esität, taitaa olla aika rakkaita kotieläimet eikä kukana halua niitä menettää


      • Anonyymi

        Eli kieroutuneessa ajatusmaailmassasi lampaiden kasvattaja oli riemuissaan kun hän löysi kymmeniä lampaitaan joko kuolleena tai henkitoreissaan? Hän oli onnistunut houkuttelemaan sudet paikalle tekemään teurastuksen ja kohta koittaisi tilinteon aika korvausten muodossa.

        En ole kyllä hullumpaa lukenut aikoihin, susien suojeluvietti lisättynä kateellisuudella saa joidenkin mielet pyörähtämään näköjään täysin käsittämättömiin sfääreihin, surullista...


    • Anonyymi

      Suomessa kuolee tai vammautuu vakavasti liikenteessä vuosittain noin 700 ihmistä. Susi on tappanut ihmisen maassamme viimeksi 1882 eli 140 vuotta sitten. Nyt vaaditaan koululaisille kuljetuksia vedoten susien vaarallisuuteen. Sähköaitaa tai paimenkoiria lampaille niin pysyy hukat loitolla.

      • Anonyymi

        Susi on tappanut ihmisen viimeksi 2019 ei kannata uskoa noiden susien ihannoijien juttuja aina ne on vääräsä heh


      • Anonyymi

        Kannattaisi kasvattaa Susilauma sinun asuntosi viereen, Saisit sitten Nauttia susista, heh, heh


    • Anonyymi

      Joka päivä vanhemmat tuo kymmeniä lapsia aamuisin omilla autoilla kouluun oli susia tai ei. Suurin osa ylipainoisia ja koulumatka alle kilometri. Iltapäivästä osa vielä haetaan ettei vain tarvitse liikkua.

      • Anonyymi

        Puhut asiaa taksit vaan yrittää vielä rahastaa kyydeillä.Olen nähny karhuja ja susia,mut en kerro missä,kun ihmiset on noin tolloja.Susi on arka eläin joka ei tule ihmisen päälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhut asiaa taksit vaan yrittää vielä rahastaa kyydeillä.Olen nähny karhuja ja susia,mut en kerro missä,kun ihmiset on noin tolloja.Susi on arka eläin joka ei tule ihmisen päälle.

        https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wolf_attacks

        kerro heidän omaisille


    • Anonyymi

      Nuori oli aupairina Lontoossa ja perheessä oli 2 kouluikäistä lasta. Joka aamu ja iltapäivä lapset piti saattaa ja hakea koulusta. Ei susien vaan ihmispetojen takia. Se se pahin peto on. Ei tarvi kun ilta uutisia katsoa ja kauhistella.
      E

      • Anonyymi

        Tuoko todistaa suden vaarattomuuden?


    • Anonyymi

      Näin suden kaapatun kuvan kannus fasepookissa.Lienee tää kuvan kaapannu joku maailman kuulu valokuvaaja..

      • Anonyymi

        Ja nyt siis tämä tarkoittaa mitä?


    • Anonyymi

      Sosialistit lietsoo susipelkoa feikki kuvilla.

      • Anonyymi

        Kokoomuslaiset tykkää susista?


    • Anonyymi

      Kauhajoella mies teurasti tuotantoeläimiä halal menetelmällä enimmäkseen lampaita. Leikkaamalla kurkut auki tainnuttamatta. 4 kk, ehdollista että silleen.

      • Anonyymi

        Ja nyt on Sudet siis vaarattomia?


    • Anonyymi

      Meidän on vaan totutteleminen täällä susirajalla näihin susiin Kumpikohan täällä oli ensin susi vai ihminen?

      • Anonyymi

        jaa Karhuja saa kaataa vaikka olivat täällä ensin mutta ei sutta?


    • Anonyymi

      Lypsykarjatilallisen lopettamisen yhteydessä kokeilla samaa eli viedä karja parin kilometrin päähän "nevalle" ja nostaa korvaukset. Nyt Kannuksessa samoilla seuduilla lähes naapurissa tapettu nälkään navetassa toista sataa nautaa mutta suden tappamista lampaista nostetaan iso meteli.

    • Anonyymi

      Tunturirallissa kuoli neljäkymmentä poroa ralliautojen yliajamina mutta tapahtuma järjestetään vuosittain.

      • Anonyymi

        poronkäristys on nannaa se


    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ca6bbac2-b666-4831-b440-adcf67628a18 kohta on hirvet ja peurat ja kauniita syöty täältäkin ja mitä siitä sitten seuraa? Maksan puukauppatuloista 24% alvtä ja 34% veroa, silti etelän aivopestyjä vihreitä pitäisi antaa määritellä miten täällä eletään suden kanssa, ilman asetta ei ole kohta asiaa metsäpalstalle ja jos sitä joutuu käyttämään sutta kohti niin vankilaan joutuu. en minä puutu mihin homopuistoja tehdään niin miksi etelän paskat pitäisi kuunnella yhtään.

    • Anonyymi

      On hienoa,että meillä suomessa on metsän eläimiä.Jos jostain pitäis saada kaatolupa olis tärkeää saada se suomea johtavista lehmistä.

      • Anonyymi

        Susia ei tarvita näin paljon


    • Anonyymi

      Muistitko lukita ovesi ja autosi, ketä eniten pelkäät.

      • Anonyymi

        Mikä on ettei mee jakeluun, susia on liikaa, ei varmasti kukaan kirjoittaisi mitään jniistä os ei näin olisi, Mee kattomaan mehtään


    • Anonyymi

      Susia on liikaa ja niiden määrää pitää vähentää paljon,ei sudet kuten ei mikään muukaan luontokappale saa alkaa tullaa liiaksi ihmisen alueelle etenkään susi

    • Anonyymi

      Jouduin kerran keskusteluun susialueella elelevän metsästäjän kanssa. Hän väitti että metsään ei voi enään mennä ilman asetta turvallisesti. Ja hän väitti myös että etelän vihreät eivät susien takia uskalla tulla kehä kolmosen ulkopuolelle. Samaan aikaan etelän vihreät retkeilevät ja myös yöpyvät samalla alueella teltoissa ja ovat tosiaan tyytyväisiä jos edes kuulevat suden ulvovan. Näkeminen on heidän mielestään jo lottopottiin verrattava onni. Kyllä tosiaan on parasta jättää päätösten tekeminen rohkeille nuorilla naisille eikä paskat housussa tärisevillä äijänhoriskoille jotka pelkäävät varjoaankin. Ja niinhän nyt onkin.

      • Anonyymi

        Mielenkiintoinen näkökanta "urhealta" ja "pelkäämättömältä" sankarilta.

        Ensinnäkin kirjoittaessasi palopuhettasi sinulta taisi unohtua se, että tämän avauksen pääpointti oli susien aiheuttamat tuhot eikä se kuka on rohkein mies näillä nurkilla.

        Toiseksi, ne aikuiset ihmiset jotka haluavat että pihoille tunkevat sudet tulisi poistaa tavalla tai toisella eivät kyllä ole huolissaan oman terveytensä puolesta. Huoli liittyy varmasti lähes aina omiin pikku lapsiin- tai lapsenlapsiin ja ehkä myös omiin kotieläimiin.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielenkiintoinen näkökanta "urhealta" ja "pelkäämättömältä" sankarilta.

        Ensinnäkin kirjoittaessasi palopuhettasi sinulta taisi unohtua se, että tämän avauksen pääpointti oli susien aiheuttamat tuhot eikä se kuka on rohkein mies näillä nurkilla.

        Toiseksi, ne aikuiset ihmiset jotka haluavat että pihoille tunkevat sudet tulisi poistaa tavalla tai toisella eivät kyllä ole huolissaan oman terveytensä puolesta. Huoli liittyy varmasti lähes aina omiin pikku lapsiin- tai lapsenlapsiin ja ehkä myös omiin kotieläimiin.

        Tämä metsästäjä oli huolissaan omasta turvallisuudestaan ja ehkä koiransa turvallisuudesta.


      • Anonyymi

        Teenpä rohkean arvauksen:

        Olet poikamies eli sulla ei oo lapsia joista kantaa huolta? Ja työksesi ajelet rekkaa...?
        Ja alkoholikin maistuu?

        3 kysymystä, tais kaikki mennä oikein:)


    • Anonyymi

      Kaikin puolin synkkä ja ahdistava paikka Kannus. Pirullisia ihmisiä paljon, on mukaviakin.

    • Anonyymi

      Onko hirviä ammuttu liikaa, ettei riitä susille ruokaa enää metsässä?

      • Anonyymi

        Oi kun viisas nielipide


    • Anonyymi

      Minä näin eilen Ruokolahden kadonneen leijonan.Kolme juopunutta rekka autoa ajoi sitä takaa.

      • Anonyymi

        Nerokasta, nauratko kun eka kannuslainen menettää henkensä susien takia?


    • Anonyymi

      Susia on ihan liikaa ja on ajan kysymys koska ne käyvät ihmisten kimppuun,sitä ei kannata jäädä odottamaan vaan on toimittava viherhousujen kommaukset saa jättää ihan omaan arvoonsa eikä niistä pidä välittää:)

    • Anonyymi

      Pysyttele sisätiloissa ja liiku vain autolla niin ei tarvitse pelätä. Varovaisuutta kuitenkin liikenteessä sillä yli 200 kuolee vuosittain ja 900 loukkaantuu vakavasti. Mikäli kuitenkin uskallat mennä vaikka sienimetsälle ota jäykkäkouritus rokotus jos susi vain puraisee takalistoon.

    • Anonyymi

      ei sujet syö kivijärvistä vaikka asuu kannuksesa niin pahan hajunen henkitys sillä on

    • Anonyymi

      Osu ja uppos viime hetkillä, kiitos sitkeille metsästäjille:)

    • Anonyymi

      Nyt vain lisää syöttejä Risunevalle ja muille asumattomille paikoille korvauksien toivossa.

    • Anonyymi

      Hengenpelastus mitalit hakuun näille urheille metsästäjille. Toivottavasti eivät poseeraa tapetun suden kanssa paikallislehdessä.

      • Anonyymi

        Sekö on nurin? Hyvä homma! Pääsee käymään metsäpalstalla nyt ilman vaaraa että 8 sutta hyökkää kun niitä on vain 7 jäljellä


    • Anonyymi

      Susi oli ammuttu 2 minuuttia ennen luvan umpeutumista.Saisko tänne ampujan kuvan,että vois onnitella tätä pää vikasta.

      • Anonyymi

        Oho. Mikkelin kivitalon yläkerroksesta jyrähti kova vaatimus:)

        Jos haluat että sudet säästyy ja myös lampaat säästyy niin pakkaa reppusi telttoineen ja tule lampaita vahtimaan. Yötä päivää. Veikkaanpa että työesteet ei ole sinun kohdallasi esteenä saapumisellesi;)


      • Anonyymi

        Mikä ihmeen susifetiisi ihmisillä on, totta kai niitä tulee karsia kivalla kädellä, mielenvikaisuutta kasvattaa kantaa näin


    • Anonyymi

      Onhan tuo lampaiden pito tosi tärkeä maataloudelle. Ja lampaan lihaa saa joka marketista. Harmi jos sudet syö ne enkä saa enää karitsan viulua kaupasta. No Uudesta Seellannista tulee esim, pääsiäiseksi tonnikaupalla.

      • Anonyymi

        Kiva että viittttuilet kannuslaisille veronmaksajille, onko nyt hyvä mieli?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiva että viittttuilet kannuslaisille veronmaksajille, onko nyt hyvä mieli?

        Olen Kannuslainen ja maksan veroni.


    • Anonyymi

      millonkohan taas joku kotieläin pääsee hengestää näitten susien takia?

      • Anonyymi

        Joku päivä ne tappaa muutakin


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe