Hiiristä tietoa

Hei olen 12 vuotias tyttö ja olen hankkimassa itselleni 3-6 naaras hiirtä. Olen ottanut hiiristä jo vähän yli puol vuotta tietoa eli tiedän hiiristä jo aika paljon mutta haluaisin silti lisää tietoa.
-ASUMUS
olen ajatellut hankkivani hiirille ikean muovi boxsin koska se on isompi kuin duna ja kevyempi kuljettaa kuin terraario (kuljetus on minulle tärkeää koska asun vuoroviikoin vanhempieni luona joten joudun kuljettamaan hiiriä mukanani sillä vanhempani eivät halua hoitaa niitä ainakaan paljoa)johon sitten poraan kattoon reikiä joka on 79cm pitkä 56cm leveä ja 40cm korkea tai sitten otan vähän pienemmän kun toi on jo mun mielestä tosi iso. Tuli kans mieleen kuinka usein hiiren asumuksen järkkää kannattaa vaihtaa? Mielipiteitä teiltä??
-SISUSTUS
Olen ajatellut kerääväni metsästä keppejä ja kiviä jotka pesen ja uunitan huolellisesti. Olen myös innokas askartelia ja olen askarrellut tuleville hiirilleni paljon kaikkea esim: Mökkejä wc-paperirulla tunneleita, pajusiltoja jäätelötikuista, tikapuita, vanhoista sukista punottuja köysiä, roikkuvia tasoja yms..
Onko teillä mitään ideoita mitä muuta voisin askarrella? Kertokaa mitä kaikkea virikkeitä minun kannattaisi ostaa hirille?! Mietin myös kumpi on tärkeämpi pesuhiekka vai vessahiekka?
RUOKA
Syöttäisin hiirilleni bunnyä ja ostaisin lisäksi jauhomatoja, yrttejä ja muita herkkuja. Kuinka usein kannattaa antaa tuoreita hiirille ja mitä tuoreita kannattaa antaa?

Kertokaa kans mistä kannattaa ostaa hiiret?
jos teillä on vielä jotain lisättävää nii kertokaa ihmeessä.😁
VASTATKAA ASIALLISESTI🥰!

5

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ovatko vanhempasi valmiita viemään hiiret eläinlääkäriin nopeallakin aikataululla? Ovatko he valmiita maksamaan satoja euroja hiirten eläinlääkärikäynneistä?

      Ota selvää hiirten sairauksista ja niiden tunnistamisesta etukäteen. Sairastunut hiiri tulee yleensä eristää laumasta ettei se tartuta muita. Mieti valmiiksi miten aiot sen toteuttaa.

      http://hiiret.fi/fin/terveys/?pg=2&sub=1

      http://hiiret.fi/fin/terveys/?pg=2&sub=2

      • vanhempani tekee mitä vaa eläinten eteen ja on valmiita maksamaaan hiirten eläinlääkäreistä ja olen myös ottanut sairauksista jonkin verran selvää.🥰


    • Anonyymi

      Toi asumus on muuten hyvä mutta jotkut hiiret saattaa syödä muovia (omat järsii kaikkea). Hiiret saattaa stressaa jatkuvaa muuttoa, niin miettisin sitä vielä. Ekan kuukauden aikana en kauheasti vaihtais järjestystä , mutta sen jälkeen ehkä enintään kerran viikos. Hiiret ei tarvitse kylpyhiekkaa sillä putsaavat itse itsensä, mutta voivat toki tykätä siitä. Vessahiekka ei ole myöskään pakollista mutta helpottaa huomattavasti siivousta (jos hiiret sitä käyttävät).
      Ruokinta ideasi on musta hyvä, mutta hiiret kuluttaa sen pussin aika nopee loppuun. Ite annan tuoreruokaa n.2 kertaa viikossa.
      Omat hiiret hankin kasvattajalta, ihan senkin takia kun ovat niin alttiita sairauksille, niin sieltä saa todennäköisemmin kesymmän ja terveen hiiren.

      Hankintaa kannattaa silti miettiä sillä hiiret vie enemmän aikaa ja vaivaa kun vaikka hamsteri, sairastuvat helpommin ja vaativat enemmän tekemistä.

      • okei kiitos tiedosta!🥰


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8751
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2361
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe