Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kanavapuhaltimen teho

Anonyymi

Moi! Pitäisi löytää kanavapuhallin noin 2x2m kokoiseen äänityskoppiin. Putki tulee suoraan ikkunalta joka on noin 4m pitkä. Käytän 100mm hormikokoa.

Ongelma on siis, että mitenkä tehokkaan puhaltimen tarvitsen tuohon. Riittäisikö tämä:

https://pavunvarsi.fi/kanavapuhallin-vents-vko-quiet-100-oe-100mm

Vai olisiko tämä parempi:

https://pavunvarsi.fi/s-p-td-silent-kanavapuhallin-240m3-h-100mm

Vai joku vieläkin vähemmän ilmaa työntävä. Kopissa tulee siis aika lailla huhkittua että ilmaa kuluu ja kuuma tulee. Mitä eroa noilla malleilla on kun toiset on tuollaisia pitkulaisia ja toiset taas vaakapönttöjä?

Kiitos kaikille vastanneille. Vastanneiden kesken arvotaan erinäisiä elämänkohtaloita.

5

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensiksi lakiasiaa:

      https://www.finlex.fi/data/normit/37187/D2-2012_Suomi.pdf

      Yleinen suositustaso työtiloille näyttäisi olevan tasolla (8 dm³/s)/hlö, kun kodeissa noin kuusi. Tunnissa siis työtiloihin vajaat 30 kuutiometriä ilmaa per naama.

      Koppisi on niin pieni, että valitsisin hiljaisimman etenkin kyseessä kun on äänityskoppi. Tuskin se esittävä artisti bändeineen siinä kopissa on, mutta jos olet tallentimien ja miksereiden äärellä, niin jatkuva humina tulee käymään hermoille vaikka kuulokkeet päässä. ; )

      • Anonyymi

        Ensiksi onnittelut tyhmyyden tuomisesta julki. Tosin sen voisi tehdä muullakin tapaa, kuin tuhlaamalla palstatilaa hyödyttömiin sekoiluihin.

        8 l/s ei riitä mihinkään, kun tilaa piti myös jäähdyttää. Koppi on arvatenkin äänieristetty ja siinä on saatu kaupan päälle lämmöneristys. Tuskin siellä savikiekkoja raavitaan pimeässä, joten ihmisen lisäksi on valaistus ja jotain laitteita lämpöä tuottamassa.

        Jos sisään otetaan vaikka 20 °C ilmaa ja kopissa saa olla enintään 25 °C, niin 150 W tehon (josta ihminen tuottaa suurimman osan) poistamiseen tarvitaan 25 l/s ilmavirta. Ø100 mm pillissä virtausnopeutta 3,2 m/s. Tulee melua jo ihan ilman virtauksesta.

        Ensimmäisenä listattu kanavapuhallin on teholtaan 63 W. Se on todella paljon noin pienelle puhaltimelle, joten
        - puhallin tekee korkean paineen ja on äänekäs
        - puhallin lämmittää tuloilmaa huomattavasti

        Esitteessä mainittu 36 dB on puhaltimen kuoren läpi ympäristöön säteilevä melu. Puhallin tuottaa kanavaan paljon kovemman äänitason. Kanavaan pitäisi laittaa äänenvaimennin, muttei sekään kokonaan hävitä mökää, jos puhalin pukkaa jotain 70 dB lukemaa putkeen virtausmelu päälle. No, tietty melutaso laskee roimasti, jos puhallintapyörittää pienemmällä teholla. Mutta Ø100 mm pillin kanssa kierroksia ei voi paljoa laskea.

        Toinen puhallin lienee hiljaisempi - tosin speksit (teho, ilmavirta, paine, äänitaso) puuttuvat kokonaan. Edelleen ongelmana mm. virtausmelu. Pitäisi ennemmin laittaa 125 tai jopa 160 mm kanava, jolloin puhallinta voisi pyörittää hyvin pienellä kierrosluvulla, jolloin se on käytännössä äänetön. Tosin säädettävä 160 mm kanavapuhallin on kallis.... käytännössä voisi olla fiksuin laittaa joku laitetuuletin. Laitetuulettimet eivät tuota juuri lainkaan painetta, mutta sitä ei ison kanavan tapauksessa tarvitakaan.


    • Anonyymi

      Toi pienempi puhaltaa siis 60 litraa sekunnissa ilmaa täydellä teholla.
      Koko kopin tilavuuden verran ilmaa vaihtuu 26 kertaa tunnissa jos koppi on 2 metriä korkea, riittää myös tuulitunnelikäyttöön.

      Oliko tarkoitus puhaltaa ilmaa koppiin vai kopista ulos?
      Kumpi tahansa, jos haluaa että ilma vaihtuu, tarvii myös toisen reiän poisto / tuloilmalle jos koppi on tiivis.

    • Anonyymi

      Kiitos vastauksista. Ostin tuon ensimmäisen kommentin perusteella tämän: https://pavunvarsi.fi/ilmansiirrin-vents-100-quietline-k-oe-100mm

      Tämän lisäksi ostin äänieristettyä haitaria pätkän sisääntulon kohdille, mutta joudun ehkä tekemään sokkeloansan ääntä varten joka myös vaimentaa ilmavirtaa.

      Osaisiko kukaan sanoa voinko laittaa tuohon johtoon jonkinlaisen jännitteensäätimen väliin, jolla voisin itse säädellä ilmavirtausta?

      Toinen kysymys. En ole saanut vielä tuota puhallinta, mutta tuota virtajohtoa ajatellen kysyisin että onko noissa yleensä paikat maadoitusjohdolle?

      • Anonyymi

        Tätä puhallinta ei paljoa voi säädellä, kun ilmavirraksi luvataan 100 m³/h eli vajaa 28 l/s. Tämäkin pelkälle puhaltimelle - kanavan virtausvastus tiputtaa ilmavirran vähän pienemmäksi. Mutta vehje on pienitehoinen ja pyöriikin suht hitaasti, joten se tuskin kovin pahasti mölyääkään.

        Yleensä puhaltimet vaativat maadoituksen, mutta yleensä runko on metallia. Tämä vehje näyttää muoviselta ja silloin siinä tuskin on maadoitusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe