Erakoituminen kesämökille

Anonyymi

Kalastelee ja nauttii luonnosta. Ei Inarissa vaan Saimaalla .

25

623

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Samoin selkämerellä. Alko tympiä se, että palkasta ei jäänyt mitään käteen ja hankin itselleni potkut. Nyt puuhastelen hyvin pienilä tuloilla täällä mökillä saaressa.

  • Anonyymi

   Hienoa, minun ikuinen haaveeni on oma saari kaukana kaikesta.

   Saimaalla veneenä on 3 m kumivene ja 3,5 hv perämoottori. Auto pakko olla että pääsee kauppaan.

  • Anonyymi

   Kalastelee, nauttii luonnosta ja tekee näitä tärkeitä aktivointi aloituksia

  • Anonyymi

   Elämän muoto tämäkin, Saimaalla ollaan ja aurinko paistaa täydellä teholla...ihanaa.

   • Anonyymi

    Saimaa taitaa olla vielä vieras? Vedensekoittajamyrskyt. Talvipimeät kuukaudet,ja rospuuton yksin siellä saaressa.
    Niin sitten uskon,että tunnet jo Saimaan.
    Itse olen syntynyt yhden Saimaan osan vieressä. Vesillä tuli oltua.
    Sukulaisiani jopa eli koko elämänsä eräässä saaressa,jonne kulki yhteysalus. Höyrylaiva,sittemmin rautainen dieselkoneella.
    Ei,Saimaa ei ole aina kuin heinäkuun helteessä ätköttävä pintavesi. Syvät montut on 40-n. 70 m syviä.
    Kalaa kyllä on. Muutava v. sitten olin vesillä siellä.päin jonkin aikaa. Hyvä oli.


  • Anonyymi

   Tekisi mieli myös irrottautua oravanpyörästä, mutta ei ole mökkiä vielä. Pitkä työmatka on alkanut ahdistamaan tosi paljon nykyisillä polttoaineen hinnoilla. Suunnitelmissa on hankkia kuivanmaan mökki ja siirtyä sinne omavaraista elämää elämään.

  • Anonyymi

   Osta Saimaalta tontti.

   Eilen 800 g Säyneisen vetouistelulla, vieheenä Rapalan kelluva taimen 5 cm.

   Heräsin klo 10 maissa ja aamukahvit terassilla. Aurinkosähkö tuottaa yhteen akkuun virtaa toinen käytössä. Paneeli on pikku saaressa järvellä. Yö oli jo viileä ja kesän terä on mennyt, silti on vielä kesän äänet kuultavissa.

   Viereiseltä pellolta löytyi kivikirves, ikää tuhansia vuosia...asutusta on ollut silloinkin.Ihmeellistä.

   Pilvetön taivas, nyt vetouistelemaan.

  • Anonyymi

   Mustikoita poimimassa koko päivän meren saaressa. Huomenna vien ne asiakkaalle.

   Ei tämä aina helppoa ole tuulettomana hellepäivänä,mutta kyllä toimettomankin pitää töitä tehdä. Kiinteistövero, jätemaksu ym. Pakolliset on vapaaherrankin maksettava. Onneksi mökkivelka on jo maksettu.

  • Anonyymi

   Onpa kiireetön aamu taas, ei ole yhtään ikävä entistä elämää. Vielä 1 kuppi kahvia ja vetouistelemaan.

   Eilen 2 haukea ja 1 ahven. Katiskassa ei mitään...

  • Anonyymi

   Ihana aamu kahvilla, katiskan kautta selälle. Ei kala syö helteellä,+28 C lämmintä. Ilmastoidussa kaupasta kun tuli ulos niin lämpö todella tuntui hienolle.

   Puhtaassa Saimaan vesistössä on kiva kellua liivit päällä ja vesi on lämmintä.

   Yes ...

   • Anonyymi

    "Puhtaassa Saimaan vesistössä on kiva kellua liivit päällä ja vesi on lämmintä. "

    Liivit päällä (?????), etkö edes osaa uida?

    Ihan tiedoksi, että seniorikansalaillekin järjestetään uimakouluja.

    Kansalaisvelvollisuus on osata uida vähintään 200 metriä!


  • Anonyymi

   On tuo Marin kyllä kaunista katseltavaa. Kihnuttaa sietämättömän eroottisesti. Valitettavasti en ole Sabinan kanssa samalla viivalla kun olen vain tällainen vanha erakko.

  • Anonyymi

   Mulle mitään säästöä ei ainakaan mökillä elo tuo , päinvastoin kun kulut juoksee kumminkin kotona osakkeessa ja mökillä esim . sähkön suhteen . se puolivuotinen mökillä käynti ja tietty kesällä enempi vapaaherrana riittää vallan mainiosti , varsinkin 25 vuotisen mökkeilemisen jälkeen . Liikkuminenkin oli varsin kallista kesällä bensanhinnan takia , ettei tämä halpaharrastus kyllä ole .

   • Anonyymi

    Möin isomman asunnon ja ostin mökkipaikkakunnalta pienen yksiön. Kesät elän mökillä saaressa ja talvikausi menee yksiössä kärvistellessä. Myös autosta ja työpaikasta luovuin kun saavutin velattomuuden.

    En tiedä, onko tämä halpaa, mutta ainakin edullista. Elän työttömyyskorvauksella ja puutarhaviljelyllä. Kesäkaudella myös muutama kana ja kalastan ahkerasti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Möin isomman asunnon ja ostin mökkipaikkakunnalta pienen yksiön. Kesät elän mökillä saaressa ja talvikausi menee yksiössä kärvistellessä. Myös autosta ja työpaikasta luovuin kun saavutin velattomuuden.

    En tiedä, onko tämä halpaa, mutta ainakin edullista. Elän työttömyyskorvauksella ja puutarhaviljelyllä. Kesäkaudella myös muutama kana ja kalastan ahkerasti.

    Se vielä, että yksiö täällä savossa maksoi alle 30 000, kun isommassa kaupungissa sain kolmiosta 170 000. Velat pois, niin 55 vuotiaille yksin elämälle jäi ihan kelpo pesämuna oravanpyörästä irtautumiseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se vielä, että yksiö täällä savossa maksoi alle 30 000, kun isommassa kaupungissa sain kolmiosta 170 000. Velat pois, niin 55 vuotiaille yksin elämälle jäi ihan kelpo pesämuna oravanpyörästä irtautumiseen.

    Itsekin lopetin työt jo ennenkuin 50v tuli täyteen ja velat maksettuna , mökillä menee kesäajat mutta mökkimatka vielä rassaa , tuo asunnön vaihto vielä tekemättä ja muutto "maalle" hilvittää että tulee yksineläjä mökkihöperöksi , olisihan se iso muutos ja kun ikää tulee niin kait apuja saa paremmin pk-seudulla jos jotain sattuu . Harmittaa vaan kts. uutisia kun meillä suomessa tehdään kaikki kuten esim.liikkuminen niin kalliiksi ihan omatahtoisesti ja pitää joka asiassa olla etunenässä , ei riitä muiden muutosvauhti ja siitä maksaa kansa kalliisti , mutta vielä tässä hyvin pärjäilee kun tyynyn alle keränny vararahastoa.


  • Anonyymi

   Vapaa elämä, ihanaa. Asun mökillä 7 kk ja 5 kk sitten vuokralla kaupungissa.ILman talvea asuisin koko ajan, mutta ilmastolle me ei voida mitään.

   Elokuun yössä oli eilen kiva kävellä mökki tiellä tehokkaan 1400 lumeenin lampun kanssa. kävin katsomassa kiiltomatoja, tätä ennen tietenkin sammutin lampun.

   Saimaa, kaunis ja puhdas. Aina kun virvelin vapa ilmoittaa kalasta, on tunnelma....upea.

  • Anonyymi

   Vapaus ja hiljaisuus , luonnon äänet , mieli lepää . Hienot kelit vielä vaikka syksyä kohden mennään ja kosteus lisääntyy ja valoisa aika lyhenee kohtapuolin . Tänä syksynä pitänee käydä mökillä aina alkutalveen lämmittelemässä ja kuivaamassa kun tuskin tulee ylläpitolämpöjä talveksi jätettyä kuten yleensä tulevilla sähkönhinnoilla joihin meidän saamattomilla päättäjillä iso vaikutus.Pakkasten tullessa sitten mitään hätiä kun ilmakin kuivuu jo hiukkasen.

  • Anonyymi

   Elokuun yö ja tähtitaivas...hienoa. Täysi pimeys ympärillä, lähimmät katuvalot 17 km päässä.

  • Anonyymi

   Äkkiä keli muuttui, syksy vaatetus päälle ja makuupussin lämpimään eilen illalla. Tuulee joku 5 m/s pohjoisesta, kala ei syö tänään.

   Asun kalamajassa jossa ei ole lämmitystä eikä sähköä. Lämpöpatterin saa kun keittää kaasuliedellä 1 litran 100 c vettä Sigg retkipulloon ja siihen valmistajan suojapussi päälle. 2 tälläistä pulloa antaa lämpöä yöhön.

   Autosta saa normi sähkön inverttetillä, tabletit ym lataa samalla kun läppärillä surffaa netissä.

  • Anonyymi

   Järjen köyhyyttä on tuollainen makuupussissa hytiseminen.

  • Anonyymi

   Oisko vapautta....

  • Anonyymi

   Eilen 11.09.2022 oli todella hienoa ilma, Saimaa peilityyni. Ahvenet oli syönnillä selänkohdalla, uistimena oli Rapalan Shadow Rap.

   2 Joutsenta uiskenteli keskenään ja yöllä kuikka äänteli järvellä.

   Syksyn värit jo näkyvät koivuissa, jonnekkin kesä meni taas tullakseen takaisin.

  • Anonyymi

   Yöt ovat olleet kylmiä jo , onneksi tuli tehtyä polttopuita keväällä runsaasti niin ei viitsi tukeutua kalliisiin sähköpattereihin , 3 pesällistä päivässä ja sauna niin johan pysyy pirtti lämpimänä , tänä kesänä onkin tullu oltua enempi mökillä kuin kotosalla ja tämä olikin nyt viimeinen moottoripyörä reissu tältä kesää , aika siirtyä autoon loppusyksyn reissuihin , pumppu , laituri yms, syystyöt vielä mökin lämmityksineen ennen talven tuloa , taitaa jäädä ylläpito lämmön asetus pattereilla talven ajaksi jäädä väliin näillä sähkön hinnoilla tänä talvena , joskus ollut aikaisemminkin eikä ongelmia tullut .

  • Anonyymi

   Monta päivää meni ja ei kalaa, tänään tuli sitten 4,3 kg hauki. Rapalan Shad dancer oli vieheenä.

   Kivan tyyni kelikin tänään, hienoa ihailla ruskaa. Lintujen äänet on kyllä vaienneet, kuikka oli 2 pv sittemn äänessä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   3362
  2. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   3070
  3. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2506
  4. Riparilaisista vain 48 prosenttia uskoo jumalaan

   Seurakuntalaisessa on julkaistu tietoa riparilaisten uskosta jumalaan. Vain noin 48 prosenttia heistä uskoo jumalaan. Kun miettii ettei läheskään kaik
   Luterilaisuus
   401
   1914
  5. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   23
   1794
  6. 69
   1587
  7. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   334
   1454
  8. Vain idiootti ei tajua että USA räjäytti kaasuputken

   Tavoitehan oli tuhota Saksan ja EU:n talous.
   Maailman menoa
   365
   1297
  9. Taidat muija vieläkin elätellä toiveita

   Siitä, että ottaisin suhun yhteyttä. Mun aivopuolikkaat on laskeneet jo kaikki potentiaaliset syy-seuraus tulemat siitä.
   Ikävä
   58
   1175
  10. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   90
   1164
  Aihe