Tupakointi kerrostalossa

Anonyymi

Mua ottaa pääuhän kun rappukäytävästä ja parvekkeen kautta kesäkuumalla tunkee tupakan savua sisälle. Ei vittu mikään auta. Joo laitappa parvekkeen ovea kiinni puolen tunnin välein tms. Kahta puolta poltetaan jatkuvasti.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/10935

Käykää allekirjottamassa, kyllä tähän on saatava stoppi.

87

2672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin kauan kun tupakan myynti, hallussapito ja polttaminen on laillista, tuolla ei ole toivoakaan.

    • Anonyymi

      Olet oikeassa. Saatanallista helvettiä on asua tupakoivien naapurina.
      Vieläpä niin, että tupakoivat ostivat asunnot koska se s….nan taloyhtiö ei ole älynnyt kieltää parveketupakointia.
      Sitten sen varjolla ettei kieltoa ole, tupakoidaan vaikka he tietävät että savut häiritsevät. Ja tupakoimattomille sanotaan vain; muuta pois! Vaikka tupakoivat itse ovat muuttaneet taloyhtiöön jälkikäteen. Itse olen asunut taloyhtiössä vuosikymmenen.

      Valitettavasti tupakointikiellon saaminen taloyhtiöön on tehty äärimmäisen vaikeaksi.
      Jo se että osake- enemmistöllä ratkaistaan ihmisten terveyteen liittyviä kysymyksiä on epäoikeudenmukainen. Eli jos enemmistö voittaa, toisille terveyshaitan aiheuttaminen saa jatkua rauhassa mikä kertoo vain lainsäädännön puutteellisuudesta.
      Yksilönoikeuden ja omistusoikeuden nimissä et voi aiheuttaa muille terveyteen liittyvää uhkaa, mitä tupakansavu juuri edustaa.
      Et voi niin, mutta käytännössä voit jos olet oikein s..nallinen luonne.

      Siksi on syytä nyt käydä allekirjoittamassa parveketupakoinnin kieltoa koskeva kansalaisaloite, koska usko siihen että tupakointikielto yhtiökokouksessa hyväksyttäisiin automaattisesti perustuu valheeseen.

      Se ei ole itsestäänselvyys!

      Se on tuurista kiinni, minkälaisia itsekeskeisiä addiktoituneita kessuttelijoita taloyhtiössäsi asuu, tupakointikieltoa ei tule vaikka kuinka vuosikausia sitä pyrit taloyhtiöösi saamaan. Tupakoivat voittavat aina.

      On olemassa jo lähiöitä joissa yhteenkään taloyhtiöön ei ole haettu tai ei ole saatu tupakointikieltoa. Ne lähiöt ovat hirvittäviä paikkoja asua, siivottomia, likaisia ja haisevia.
      Tupakka haisee pihoilla, rappukäytävissä, sisäänkäyntien edustoilla, kadulla, bussipysäkeillä, puistoissa- ihan joka ainoassa paikassa jos sattuu oikeaan aikaan olemaan liikkeellä.
      Järkyttäviä ghettoja. Kuka näitä haluaa? Täytyy olla aika erikoisia persoonia!

    • Anonyymi

      Aihe ei lakkaa koskaan olemasta ajankohtainen.
      Tupakoivat naapurit, OSTAKAA ILMANPUHDISTUSLAITTEET KOTEIHINNE, jos on varaa polttaa rahaa taivaalle, on rahaa ostaa niitä tarpeellisia puhdistuslaittetakin jotta naapurit eivät kärsisi.
      MYÖS PARVEKKEILLE.!

      • Anonyymi

        Sen päivän kun näkisi että tupakoitsijat välittäisi kanssaeläjistään ja lakkaisivat saastuttamasta ilmaa.


    • Anonyymi

      Jokaisessa asunnossa sama ongelma. Ei voi pitää parvekkeen ovea tai ikkunaa auki edes 15 minuuttia kun koko huoneisto täyttyy jo tupakansavusta. Eikä ongelmaa pääse pakoon millään, koska yhtäkään asuntoa savuttomasta talosta ei ole tarjolla.

      • Anonyymi

        Siis missä ihmeen talossa tuollaista esiintyy? Ihan kuin olisi jokin asunnottomien hmisten miesten/ naisten asuntola?
        Yhtään asuntoa savuttomasta talosta tarjolla?


    • Anonyymi

      Joka asunnossa missä asunnut se prkl tupakansavu tunkeutuu ilmastointikanavia pitkin huoneistoon,postiluukun tai ovien raosta! Olen siis näiden tupakoitsijen terrorien uhri, meidän jotka kärsitään omassa kodissa toisen terrorisointia pitäisi saada korvausta valtiolta tai ainakin vuokranalennusta!

      • Anonyymi

        Teeppä ilmoitus kaupungin terveystarkastajalle. Eli yhteys kaupunkisi
        asumisterveysyksikköön ihan ensimmäisenä. .
        Sitä ennen, pidä hajupäiväkirjaa hissukseen, kenellekkän kertomatta , terveystarkastajan käynti sitten siihen sopivaan aikaan , kun tupakanhajua pääsääntöisesti esiintyy aina suht säännöllisesti ja jatkot sitten hänen antamien ohjeiden mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teeppä ilmoitus kaupungin terveystarkastajalle. Eli yhteys kaupunkisi
        asumisterveysyksikköön ihan ensimmäisenä. .
        Sitä ennen, pidä hajupäiväkirjaa hissukseen, kenellekkän kertomatta , terveystarkastajan käynti sitten siihen sopivaan aikaan , kun tupakanhajua pääsääntöisesti esiintyy aina suht säännöllisesti ja jatkot sitten hänen antamien ohjeiden mukaan.

        Ei tehoa. On liian hankalaksi tehty koko homma. Itse väsyin pidettyäni vuoden ajan hajupäiväkirjaa.

        Tätä ei enää jaksa.

        Tupakka haisee aina viikonloppuisin. Nytkin olohuoneeseen tulee seinänaapurista elementtirakenteiden kautta tupakansavut, mutta minkäs teet. Et voi mitään, keskustelu ei tuo tulosta,
        En jaksa enää, olen väsynyt ja on täysin alistettu, pahoinpidelty olo. Viimeistään nyt olen havainnut, että olen mitättömyys, pelkkä paska tässä taloyhtiössä, minusta ei ihmisenä välitetä lainkaan, olen arvoton, yhtä hyvin voisin olla kuollut.

        Tekisi kieli tappaa itseni.

        Aloittavat aina kessuttelun iltasella. Toinen kessuttelupaikka on keittiö, joss on myös haissut tupakka jo muutaman viikon, kahden kuukauden ajan, aamulla ja illalla. Aina sama juttu.

        Kolmas haisupiste on eteinen. Tulee alakerrasta elementtirakojen kautta ja pistorasioiden kautta ja toisen seinänaapurin kessuttelusta. Minua on siunattu kolmella tupakoijalla, kaikki lähimpiä naapureita, vi..maisia ihmisiä. Suorastaan kuin suoraan Belsepuun kuumuudesta tänne roudattu seurakseni.

        Eli, elän tupakansavun keskellä yhä edelleen. Parveketupakointi on jäänyt mutta se on tupakointi on siirtynyt sisätiloihin josta se leviää joka paikkaan.

        Hankin taannoin ilmanraikastimen joka suoltaa imelän hajuista hajua huoneeseen, vastavoimaksi tupakanhajulle. Pakko oli keksiä jotain.

        Ensi kuussa hankin 500€ maksavan ilmanpuhdistimen, kun saan rahaa säästettyä sen verran. Se riitänee sekä eteisen, keittiön ja olohuoneen ilman puhdistamiseen tupakansavusta.
        Tupakoivien naapureiden ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin haista, tuottaa paskanhajua toistuvasti muiden asuntoon.
        Helppoa elämää, ei vaadita edes ostamaan ilmanpuhdistinta, se kuu,uu hajuhaitoista kärsivän tehtäviin.
        Elämme oikeusvaltiossa jossa tupakoivilla on suuremmat ja isommat oikeudet kuon tupakoimattomilla. Koska tupakoivat maksavat enemmän veroa tupakoiniillaan kuin minä terveydelläni ja sillä että yritän pitää terveydestäni huolta olemalla polttamatta.

        Näin se maailma menee. Haittojen tuottajaa palkitaan ja haitoista kärsivää rangaistaan.


    • Anonyymi

      Kansalaisaloitteella ei ole vieläkään riittävää määrää allekirjoittajia ja ruskin saadaankaan.
      Kokeiltaa sen sijaan myyntiä koskevaa kieltoa kaikille tupakkatuotteille joista tulee haitallisia yhdist.sisältäviä aerosoleja, kuten poltettavat tupakat, sähkötupakat, piipputupakat une.
      Tupakoinnin eli keuhkoihn vedettäville nikotiinituotteille on jo vaikka kuinka paljon korvaavia tuotteita. Ei ole mikään pakko polttaa tuottaen terveyshaittoja muille..

    • Anonyymi

      Toinen vaihtoehto kerrostalotupakoinnille on tämä:

      kaikki taloyhtiössä asuvat tupakoijat ostavat yhdessä myynnissä olevan, ylimmän kerroksen asunnon oli se mnkä tahansakokoinen tahansa , vaikka yksiö tai kaksio ja tekisivät siitä kaikille yhteisen kessuasunnon johon kaikilla tupakoivilla olisi avain.

      Asunto tilkitään mahdollisimman hyvin ja tiiviisti ja eristetään taloyhtiön muusta ilmastoinnista koko huoneisto. Näin pääsevät kaikki vapaasti käryttelemään mihin vuorokaudenaikaan tahansa, oli sää mikä tahansa lämpimiin sisätilihin.

      Tai yksi ostaa sen asunnon ja tekee tarvittavat rempat ja vuokraa sitä nimellisesti sitten kessuttelijoille. Taloyhtiö itsessään voi myös toimia ostajana?

      . Mahdolliset järjstyshäiriöt hoitaa sitten taloyhtuön hallitus ja isännöitsijä.

      • Anonyymi

        Minä asunkin nyt ns. tupakoimattomassa talossa. Minulla on tosin vielä tavaraa melko paljon vanhassa asunnossa ja kävin siellä äsken taas. Siellä tosiaan oli tukahduttava tupakansavu, kun siinä terassilla purin puutarhakeinua. Hyvä, että tein muuttopäätöksen tupakoimattomaan taloon. Saattaa olla, että siellä vanhalla asunnolla myös ns. huumesätkät tuoksuvat, koska se haju on niin henkeä salpaava


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä asunkin nyt ns. tupakoimattomassa talossa. Minulla on tosin vielä tavaraa melko paljon vanhassa asunnossa ja kävin siellä äsken taas. Siellä tosiaan oli tukahduttava tupakansavu, kun siinä terassilla purin puutarhakeinua. Hyvä, että tein muuttopäätöksen tupakoimattomaan taloon. Saattaa olla, että siellä vanhalla asunnolla myös ns. huumesätkät tuoksuvat, koska se haju on niin henkeä salpaava

        Onneksi olkoon uudesta asunnosta, kodista. Toivon mukaan siellä et törmää ilmiöön; salaa tupakointi.


    • Anonyymi

      Ei tarvita kuin muutama yli- innokas kessuttelija joko viereisessä rapussa tai omassa rapussa niin asumishelvetti on valmis.
      Savua tulee toistuvasti sisälle. Välillä on taas taukoa, ihan kuin olisi jokin sairas kidutusmenetelmä kyseessä. Ihan sama kuin ihminen ensin väsytteäisiin, annettaisiin lopulta nukahtaa ja sitten taas herätteäisiin väkisin, tämä jatkuisi kuukausikaupalla, eikä saa kiinni mistään, ei voi todistaa. Hajut vain tulevat huonetilaan joko myöhään illalla tai yöaikaan.
      Eikä tarvita kuin taloyhtiössä yhtä tupakoivia suojeleva henkilöä, hallituksen jäsenenä, joka tehokkaasti vesittää kaikki yritykset saada tupakointikieltoa taloyhtiöön, kaksinaamaista Pelle- Hermannia joka edessäpäin on ystävällinen ja hymyilevä, mutta selän takana todella pirumainen äijä.

    • Anonyymi

      Olen ollut todella aktiivinen, kaikkialta on haettu uutta kotia, vuokra, asumisoikeus ja kauempaa sellaista todella edullista pientä omistusasuntoa.

      Ongelmia on vain yksi, rakastan kotiani. Maisemia, auringonvaloa, tilaa ja palveluiden läheisyyttä. Naapurit hiljaisia. Ei häiriköintiä, paitsi se tupakointi.
      Mutta inhoan taloyhtiötä, järkyttävä viha- rakkaus- suhde kuluttaa todella. Välillä inhoan sitä todella vahvasti, sen ihmisiä ja kaikkea siihen liittyvää, sitten taas katson ikkunasta ulos, puiden ruskaa ja auringonvaloa ja rakastan sitä näkymää, enkä henno luopua siitä ja rakastan sitä hiljaisuutta mikä talossa vallitsee.
      Ja samaa auringonvaloa löytyy kyllä muualtakin, mutta ei taas välttämättä tilaa, rauhaa eikä hiljaisuutta.?
      Viimeksi jouduin poistumaan huoneesta sinne tulvivan järkyttävältä haisevan tupakansavun vuoksi. Sain päänsärkyä siitä kärystä.
      Eli, pahimmillaan osa asuintilasta on käyttökevotonta sinne tulevan hajun johdosta.. Erillisessä keittiössäkin ( = ylellisyyttä) haisee usein aamulla savun haju, joku polttaa sisällä härskisti naapureistaan välittämättä.
      Eteiseen tulee toisen seinänaapurin käryt, ei päivittäin kuitenkaan onneksi, mutta silloin tällöin, viikottainkin jopa.

      Muutama vuosi sitten taloyhtiön hallituksen jäsen oli kysynyt myynkö asuntoni , häntä asunto kiinnosti. Ja kas kummaa, hallituksen jäsenen työkaveri, osti seinän takaaa ison perheasunnon ja muutti siihen. Nyt siinä asuu tämän miehen poika ilmeisesti naisystävänsä kanssa.
      Ehkä ajatus on se, että isä ja poika saisivat asua naapureina, kukapa tietää, mutta ensin pitää saada ”se yks henkilö sieltä helvettiin”
      Nyt tuntuu siltä, että häiriköinti tupakoinnin avulla on tarkoituksellista eli asunto menee myyntiin ja se isäpappa ostaa sen sitten, on lähellä isä, poika ja pojan tuleva perhe.

      Siis näitä kummallisia kuvioita voi aina liittyä siihen outoon, yhtäkkiä ilmaantuvaan häiriköintiin tupakansavulla, näin ajattelen,..on varmaan ihan sairaita ajatuksia..? On, on.

      Tai tyttöystävän/ poikaystävän pitää saada edullinen asunto siitä vierestä.
      Kaks’ kämppää vierekkäin ja voidaan aina vaihtaa asuntoa keskenään, onhan se kivaa, kun voi mennä omaan asuntoon ja taas vierailla toisen kämpässä…vuoroviikoin. Kummallakin omat, mutta silti ihan lähellä. Just.
      Kukapa tietää, voi olla sattumaa tai sitten ei. Ja siihen, ettei tupakointikieltoa saada kirveelläkään taloon. Sitten, kun tietty henkilö lähtee, voi mahdollisesti tilanne muuttua. Juu, kyllä on,…mielikuvitusta kerrakseen.
      En silti ihan vielä vielä mene hoitoon, otan sen pillerin 😀

      • Anonyymi

        Pelle- Hermannilla salainen suhde tupakoivaan naapurin muijaan. Polkevat kumpikin samaa naista? Tupakoiva ja Pelle- Hermanni, eikä vaimo tiedä mitään. Voi olla kokonainen paneskelukööri taloyhtiössä. Seksi- Vallu, ja P..u- Pirkko..hahaa..siksi ette saa kieltoa aikaan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelle- Hermannilla salainen suhde tupakoivaan naapurin muijaan. Polkevat kumpikin samaa naista? Tupakoiva ja Pelle- Hermanni, eikä vaimo tiedä mitään. Voi olla kokonainen paneskelukööri taloyhtiössä. Seksi- Vallu, ja P..u- Pirkko..hahaa..siksi ette saa kieltoa aikaan..

        Turku on kyllä omituinen paikka..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turku on kyllä omituinen paikka..

        Näitä kaikkien kavereita—Pelle-Hermanneja—— on joka paikassa ja kaupungossa..


    • Anonyymi

      sähkötupakka ei haise , poltettava tupakka pitäisi kieltää lailla tai taloyhtiössä sallittaisiin sähkötupakointi ainoastaan

    • Anonyymi

      THL:n sivuilta voi käydä lukemassa sähkötupakan mahdollisista haitoista. Aerosolit siitäkin leviävät samalla tavalla kuin tupakastakin, mutta hajuttomasti. Terveyshaitat sivullisille ..? Yhtä pahoja tai lievempuä.
      Joissain taloyhtiösissä on kielletty myös sähkötupakan polttaminen, kuten Arktian uusissa kohteissa Tampereella. Tosin mikäänhän ei estä salaa polttamasta, mutta haitat polttajalle itsekkeen ovat yhtä vakavia tai vähintään yhtä haitallisia kuin poltettaessa tavallista tupakkaa.

      • Anonyymi

        Sähkötupakkaa ei polteta, siinä ei ole mitään palavaa.
        Olen höyrytellyt kotona kohta 10 vuotta eikä kukaan tiedä (haista) meillä käytetyn sähkötupakkaa. Vaimoni ei ole koskaan polttanut, mutta höyryttelyni ei häiritse häntä tippaakaan. Jos polttaisin tupakkaa, niin avioero olisi satavarma. Höyryttely ei muuten ole häirinnyt myöskään vieraitamme, eikä jälkikasvuamme.
        Tieteellistä näyttöä minulla ei ole ja tiedän höyryttelyn olevan epäterveellistä. Kuitenkin oman kokemuksen perusteella tiedän, että tupakan poltto on monin kerroin epäterveellisempää ja tappavampaa.
        Ikäni ollut nikotiinikoukussa, mutta viimeiseen kymmeneen vuoteen en ole ainoatakaan savuketta polttanut, enkä tule polttamaan.


    • Anonyymi

      Se on kyllä ikävää. Kärsin siitä itsekkin.

      • Anonyymi

        Kävin katsomassa tänään uutta asuintalokohdetta . Ihana paikka, täysin omakotitaloaluetta, vihreää , tai oikeammin ruskan eri värejä joka paikassa, niin rauhallista ja kaunista eikä missään haissut tupakka.
        Tosin omakotitaloalueella haisee sitten mahdollisesti puunpoltto ja keväisin/ syksyisin roskienpoltosta tulevat savut, mutta taloyhtössä on sisällä huoneistoissa ja parvekkeilla tupakointi kielletty. Metsää ympärillä joka suuntaan, oikea maalaisidylli. Bussilla pääsee keskustaan ja on kauppoja bussimatkan päässä.
        Palveluita ei ole niin hirveästi lähietäisyydellä kuten täällä pääkaupunkiseudulla. Mutta mielummin palveluiden vähäisempi määrä, kuin tämä tuhkakupissa asumisen tunne ja jatkuva ympärillä vellova tupakanhaju, kotona ja ulkona.
        Toinen vaihtoehtokin on ,löytyy uimarantaa, rantaraittia, kauppaa..eikä haise tupakka joka kulman takana kuten täällä. Asunnoissa ei varmasti polteta, ihmiset ovat tarkkoja siitä etteivät pilaa tupakalla kallista asuntoaan. Ei parvekkeitakaan.
        Pääkaupunkiseutu ja ihan tietty kaupunki ja sen kaupunginosa edustaa todellista asumishelvettiä, tupakka haisee joka paikassa, ulkona ja sisällä. Sitä ei pääse mihinkään pakoon. Paitsi muuttamalla pois koko kaupungista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kävin katsomassa tänään uutta asuintalokohdetta . Ihana paikka, täysin omakotitaloaluetta, vihreää , tai oikeammin ruskan eri värejä joka paikassa, niin rauhallista ja kaunista eikä missään haissut tupakka.
        Tosin omakotitaloalueella haisee sitten mahdollisesti puunpoltto ja keväisin/ syksyisin roskienpoltosta tulevat savut, mutta taloyhtössä on sisällä huoneistoissa ja parvekkeilla tupakointi kielletty. Metsää ympärillä joka suuntaan, oikea maalaisidylli. Bussilla pääsee keskustaan ja on kauppoja bussimatkan päässä.
        Palveluita ei ole niin hirveästi lähietäisyydellä kuten täällä pääkaupunkiseudulla. Mutta mielummin palveluiden vähäisempi määrä, kuin tämä tuhkakupissa asumisen tunne ja jatkuva ympärillä vellova tupakanhaju, kotona ja ulkona.
        Toinen vaihtoehtokin on ,löytyy uimarantaa, rantaraittia, kauppaa..eikä haise tupakka joka kulman takana kuten täällä. Asunnoissa ei varmasti polteta, ihmiset ovat tarkkoja siitä etteivät pilaa tupakalla kallista asuntoaan. Ei parvekkeitakaan.
        Pääkaupunkiseutu ja ihan tietty kaupunki ja sen kaupunginosa edustaa todellista asumishelvettiä, tupakka haisee joka paikassa, ulkona ja sisällä. Sitä ei pääse mihinkään pakoon. Paitsi muuttamalla pois koko kaupungista.

        Jatkuu:
        Kävn taas katsomassa kohdetta. Harvoin törmää niin ihastuttavaan asuinalueeseen. Uimaranta kävelymatkan päässä, hiihtolatu melkein lähtee kodin vierestä.

        Luontoa ympärillä vakka kuinka paljon. Aivan ihana paikka, pelkkiä hyvin hoidettuja omakotitaloja ympärillä ihanine pihoineen ja puineen, puutarhoineen. Eikä haissut tupakka missään. .
        Toista se oli heti kun tänne tuli. Hyi helvetti sitä käryä ja likaa. Nyt jo odotan, että pääsen pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkuu:
        Kävn taas katsomassa kohdetta. Harvoin törmää niin ihastuttavaan asuinalueeseen. Uimaranta kävelymatkan päässä, hiihtolatu melkein lähtee kodin vierestä.

        Luontoa ympärillä vakka kuinka paljon. Aivan ihana paikka, pelkkiä hyvin hoidettuja omakotitaloja ympärillä ihanine pihoineen ja puineen, puutarhoineen. Eikä haissut tupakka missään. .
        Toista se oli heti kun tänne tuli. Hyi helvetti sitä käryä ja likaa. Nyt jo odotan, että pääsen pois.

        Ei toteutunut unelma, rahat eivät riitä, pankkivelkaa ei voi ottaa, korot pilvissä, hinnat nousussa ja oman asunnon arvo = 0 €


    • Anonyymi

      entä hajuveden tai deodoraqntin lemu? sekin haittaa ja hien hajukin haittaa paqljon.

      • Anonyymi

        Minua häiritsee tupakointi. Ei kiinnosta kenenkään deodorantit, hajuvedet tai hienhajut.
        Ei edes ruoan käryt häiritse, mutta helvetin kessuttelu, syanidin ja formalehydin ja muun paskan sekoitus, hyi helvetti.
        Ihan kuin olisi tehty joku jumalattoman myrkyllinen seos jostain aineista. Kammottava löyhkä, päätä alkaa särkeä, eikä tuuletus auta. Joku aivokääpiö tuottaa koko ajan sitä myrkkynhajua asuntoon ilmastoinkanavantai oven tai parvekkeen kautta.


    • Anonyymi

      Asumme vanhaa heka- kerostaloa Itä-Helsinki 94. Samoista ongelmista kärsimme. Emme enää!uusinhan valmistuneisiin taloihin on heti tupakointi kielto kuin peruskorjatuihin taloihin.Ja vanhoihin taloihin uudet asukaat savvat tupakointi kiellon. 1 ihmisen valitus tupakointi häirtsevää: Ei Auta. Tarvitaan 2 muun asukaan eri huoneistot ainakin valitukseen.Jotta paperiss on 3 allekirjoitusta,Yksihän on sinun. Päivämäärät ja kellon ajat.Meillä Hyvä isänöitsiä hankki tupakointi kiellon taloihin.Tupakointi kielletty parvekkeet ja piha. Tupakoitsijoille osoitettu paikka tupakointiin ulkona. Huvittavinta kun asun yksin.Ikääkin on ja ei miestä selän takana. Minusta tehtiin syntipukki .1 henkilö joka ei asu edes sama linja.ei parvekeet sama linja. Kaljassako? Kysy häiritseekö tupakointin sinua? Sammaa jatkoi toinen ja kolmas pisti paremmaksi 10 savukettani päivässä, ei voi häiritä ketään .Poltta siis parveke Lasitukset kinni 7 päivää 24 h. läpi vuoden ajat.Ymärtämättä kun rinnakkaisparvekkeet on seinässäkin raot toisen parvekkeeseen kuin lattiassa, katossa. Se haju leviää ja nousee muuten aina ylöspäin kuin sivuille toki leviää.On tupakoitsijan ominaishaju ei haista sitä itse. Heillä parveke materialitkin tarttuu haju ja kostealla sateisella säällä heidän parvekket juuri siksi haisee kuin raadolta.leviää haju muille. Mutta se raukamaisuus eivät uskaltaneet sanoa mitän nille henkilöille joilla puolisot ja ovat myös tupakoimattomia. Käydän 1 ihmisen kimppuun eri aika rappu käytävässä.Kuitenkin he pupit menevät ulos tupakalle. Eivät vastusta sitä pupin omistajalle, vaan ymärtävät. Mutta sama syy kuin pupit,julkiset tilat,työ paikat. Tupakointi aihetaa ongelmia terveys riskin myös parveke tupakoinissa muille.Meillä jokaisella on oikeus raitisen sisä ja ilmaan ja MEIDÄN RAKAILLA LEMMIKKI ELÄMILLÄMME.

      • Anonyymi

        Tässä talossa on tupakointi kielletty. Mutta hississä haisee aina tupakka. Tupakoitsijat käyvät pihalla tupakointi alueella ja sitten ajavat hissillä kotiinsa, tällaista on jatkuvasti, joten tupakanhaju on tarttunut hissin seiniin ja kattoon ja lattiaan. Kyllä siinä hississä on joku tupakoinutkin, kun niin vahva haju siinä hississä on, ovat pitäneet sitä nuoriso siis jopa ns. tupakkakoppina, sehän on ymmärrettävää, jos ovat humalassa öiseen aikaan ja hissiä eivät normaalit kunnon ihmiset yöllä tietenkään käytä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä talossa on tupakointi kielletty. Mutta hississä haisee aina tupakka. Tupakoitsijat käyvät pihalla tupakointi alueella ja sitten ajavat hissillä kotiinsa, tällaista on jatkuvasti, joten tupakanhaju on tarttunut hissin seiniin ja kattoon ja lattiaan. Kyllä siinä hississä on joku tupakoinutkin, kun niin vahva haju siinä hississä on, ovat pitäneet sitä nuoriso siis jopa ns. tupakkakoppina, sehän on ymmärrettävää, jos ovat humalassa öiseen aikaan ja hissiä eivät normaalit kunnon ihmiset yöllä tietenkään käytä.

        Olen tehnyt joskus saman havainnon. Meillä MUUTAMAT nimenomaan FIKSUT polttavat takapihalla ja kun tulevat hissillä ylös se hengityksestä ulos tuleva ilma ja vaatteisiin tarttunut tupakansavu haisee hississä, ihan samoin kun haisee oluen ja tupakan sekoitus pienessä tilassa.
        Se mielestäni on todella olematon ja mitättömän pieni haitta verrattuna siihen mitä tupakointi parvekkeilla ja huoneistojen sisätiloissa tuo. Haistan mielummin hississä ajoittain tai useiamminkin tuoksahtavaa tupakansavua kuin toistuvasti kotona joka paikassa haiseva tupakanKÄRYÄ.
        Tosi hienoa että ihmiset viitsivät ja vaivautuvat polttamaan ulkona, nostan kyllä hattua näille ihmisille ja kiitän..🤗😊 todella hieno asia, kumpa täälläkin kaikki tupakoivat tekisivät samoin…


    • Anonyymi

      Ette siis kärsi enää tupakansavusta? Hieno homma. Täällä vielä kärsitään, valitettavasti yhä ja edelleen jopa pahenevassa määrin.
      Naapureista on tullutv huolimattomia ja unohtelevia. . Enää ei välitetä senkään vertaa vaan poltetaan reilusti sisätiloissa jopa keittiön ilmanvaihtoventtiiliin asentaen putki jolloin iliesiruulettomen kautta tupakoidessa katkut siirtyvät seuraavan , ylemmän kerroksen tiloihin ilmastointikanavaa pitkin ja paskaset naurut päälle.
      Asenne on HAISTAKAA PASKA TUPAKOMATTOMAT ME MÄÄRÄÄMME TÄÄLLÄ NYT TÄSTÄ LÄHTIEN ELI PAINIKAA V…UUN TÄÄLTÄ JOS ETTE TUPAKOI , , eli kunnon mafiameininkiä.
      Kaikki mahdollista ja ,täysin lailista v.2022- 2030 …Suomessa…
      Koko ajan olen katsomassa uutta asuntoa, mutta kun on tämä sota, lama ja pelko ettei saa asuntoa myytyä..,ja joutuu hunnigolle.
      Toisaalta, onko oman elämänlaatu minkä arvoinen, onko nykyinen asunto enää edes oma koti vai onko se ottanut haltuun joku saa..nallinen pa..kaperse, todennäköisesti näin on käynyt.
      V..mainen naapuri on käytännössä ottanut asunnon pois itselleen, omaan käyttöönsä tupakointinsa kautta , joten yhtä hyvin voin sen myydä, mutta en hänelle vaan puolta pahemmalle rääväsuulke juopolle, päihdeongelmaiselle joka metelöinnillään tekee taas vuorostaan tupakoivan elämästä HELVETILLISEN. ..SE PARHAITEN NAURAA JOKA VIIMEKSI NAIRAA JA KOSTO ON PARASTA KYLMÄNÄ. . eikä saa ulos, kun metelöi juuri sopivasti, päiväsaikaan, kuuluvia perheriitoja , poikkeuksellisen äänekästä seksielämää öisin, joka yö muija ja ukko huutaa kurkku suorana…etkä voi valittaa kun taas meteli hiljenee vähäksi aikaa ja alkaa uudestaan…🤪😂😄😘🥴😵😈 juuri rimaa hipoen…elävät.. aivan kuten tupakoivatkin..elävät ja toimivat..todella naapuriaan ärsyttäen mutta ei voi mitään…kaikki laillista..

      • Anonyymi

        Juuri näin, tuota se vuosia kestänyt fyysinen ja henkinen väkivalta teetättää, pohjatonta vihaa ja katkeruutta.
        Ja se, ettei kukaan pysty oikeasti tekemään yhtään mitään. Käytännössä sinut murhataan, viedään ihmisarvo, suhtaudutaan kuin et olisi edes olemassa.

        Asenne on kuin tämä: ” Naapurissa ei asu ketään, voin rauhassa poltella ja jos sinne menee savut, muuttakoot SE EPÄIHMINEN pois tai pitäkööt turpansa tukossa” - se on asenne jolla tapetaan ihmisiä, tehdään heistä näkymättömiä ja pelkkiä mitättömyyksiä joista ei tarvitse välittää eli , viedään ihmisarvo.
        Olen menettänyt uskoni täysin ja 100% ihmisiin ja heidän muka ” hyvyyteensä” käytännössä sellaista ei ole olemassakaan, on vain äärimmäisen v..maisia pe….kiä.


    • Anonyymi

      Kävin allekirjoittamassa tuon kansalaisaloitteen. Harmi kun allerkirjoituksia on kertynyt noin vähän. Tupakoivat paskiaiset on saatava kuriin!

      • Anonyymi

        Tämä on se ongelma. Heitä, joita ongelma ei suoranaisesti koske, ei kinnosta muiden ongelmat. Segrekaatio on jo niin tehokkaasti eriyttänyt eri asuinalueita, että suurin osa asuu alueilla, missä tupakointi ei ole ongelma, se on kielletty tai alueella ei asu tupakoivia tai he tupakoivat siten, ettei se aiheuta muille ongelmia. Aika monessa taloyhtiössä ollaan valmiita hakemaan tupakointikieltoaja päätös sille on myönteinen useinmiten, lähes 80-90%: sti. Ei kukaan muu, paitsi tupakoivat itse sallisi tupakointia parvekkeilla ja sisätiloissa.

        Ja myös ne tupakoivat jotka pystyvät ajattelemaan muitakin ihmisiä, suhtautuvat myönteisesti tupakointikieltoihin, koska ymmärtävät että ihan oikeasti naapurit voivat kärsiä tupakansavujen leviämisestä. Normaali ihminen kykenee tämän ymmärtämään ja mukauttaa tupakointinsaa siten ettei siitä koidu haittaa muille.
        Pääosin hyvin Itsekeskeiset, joustamattomat ihniset eivät ymmärrä lainkaan tupakointikieltojen hakua ja vastustavat niitä viimeiseen asti, eli pitävät sitkeästi oletetuista ” oikeuksistaan” kiinni vaikka muut kärsisivätkin. Heitä ei muiden ”nirppanokiksi ja kaikesta turhasta valittavien ” hätähuudot kiinnosta tai heidän hengitysilmansa tai kotonsa savuttomuus, päinvastoin.

        Meidän taloyhtiössä äänestettäessä, osa ei vaivautunut ottamaan edes kantaa, ihan kuin olisi kyse jotain henkilökohtaisesta riidasta johon ei haluta puuttua ja pysytään riidan ulkopuolella.

        Osa mielistelee kumpaakin osapuolta, jättämällä äänestämättä puoleen tai toiseen, eli ei edes esitetä kantaa: en osaa sanoa.Halutaan pysyä puolueettomana, ikään kuin se toisi ratkaisun tupakansavusta kärsivän elämään? Miten typerää, sekin edustaa kannanottoa, ettei ota kantaa, se kertoo välinpitämättömyydestä tai tarpeesta hallita toisia, nöyryyttää ja osoittaa ettei pidä toista ihmistä minkään arvoisena.
        Minun mielestäni sellainen edustaa kaltoinkohtelua siinä missä itse tupakointi edustaa pahoinpitelyä, ainakin näin minä asian koen hyvin vahvasti; tupakointi naapureista piittaamatta on pahoinpitelyä ja soisin olevan yleisen syytteen alaista toimintaa, riippumatta siitä onko tupakointia kielletty vai ei. Koska siinä tuotetaan tietoisesti epämiellyttävää, elämänlaatua ja terveyttä heikentävää katkua toisen henkilökohtaiseen tilaan, suoraan asunnon omistajan parvekkeelke ja asunnon sisätiloihin. Samoin alennetaan asunon omistan omaisuuden arvoa, pilataan myös tupakansavun kautta huonekaluja, pintoja, vaatteita jne.joutumatta vastuuseen yhtään mistään tai korvaamatta mitään, esim.vaatteiden pesulalaskuja, huonekalujen uusimisia jne.

        Toinen välinpitättömyyteen johtava ajattelutapa on se, että asia koetaan niin henkilökohtaiseksi, hieman sama kuin puututtaisiin toisen sisustusvalintoihin, vaikka kyse on tupakoimattomien ihmisten oman kodin hengitysilmasta.
        Käsittääkseni tupakoimattomalla on oikeus puhtaaseen, savuttomaan hengitysilmaan kotonaan ja parvekkeellaan. Tupakoiva vie kaikki nämä oikeudet surutta ja vastuuseen joutumatta.
        Sotii aika vahvasti minun oikeustajuani vastaan.

        Voisi myös kysyä, kuinka moni hyväksyisi lähinaapurikseen pahoja, terveydelle vaarallisia aineita savupiipustaan päästelevää yritystä siihen taloyhtiön välittömään läheisyyyteen. Ei varmaankaan moni, mutta ei osata ottaa kantaa siihen, saako naapuri tuottaa epäterveellisiä, pahalta haisevia savuja lähinaapueiden hengitettäväksi ja pilaamaan parveke- ja huoneistotiloja? HALOO, MITÄ EROA NÄILLÄ ON?

        Tehdas, tuotantolaitokselle ei lupaa heruisi, mutta tupakoinnille huoneistojen sisällä ja parvekkeille on lupa vapaasti tuottaa sitä löyhkää muiden hengitettäväksi tupakoinnin kautta?

        Tätä epäloogisuutta en vain voi käsittää.
        Ei se että on oikeutettu hallinnoimaan jotain asuintilaa
        tai hallinnoi osake- enemistöä, voi olla pätevä syy jatkaa naapurille haju- ja terveyshaittoja tuovaa harrastustaan.
        Ei myöskään taloyhtiön asukkaiden pätevyys riitä siihen, että he voisivat ottaa kantaa siihen, mikä on epäterveellistä, haitallista tai häiritsevää tupakointia- ei ainakaan hajusta kärsivien puolesta. Ei edes enemmistönä. Miksi siis toisten terveyteen vaikuttavista asioista päättävät ne tahot, jotka ovat tupakoinnista riippuvaisia?
        Eivät nämä tupakointia kotioloissaan ja parvekkeilla harrastavat voi ymmärtää sitä, että toiset kärsivät, he ajavat vain sitä omaa etuaan siinä, että saavat jatkaa omaa harrastustaan vaivautumatta lähtemään toisaalle, ulos pihalle.
        Jos on laiska ja suhtautuu välinpitämättömästi naapureihinsa, tapa jatkuu.. Muut joiden asuntoihin eivät katku leviä, kiittävät onneaan, voivat äänestää kieltoa vastaan jopa, mutta heidän äänensä, eikä muiden äänet eivät kuulu. Jos edes hekin joiden asuntoihin savut eivät tule, valittaisivat, mutta ei…ollaan hiljaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on se ongelma. Heitä, joita ongelma ei suoranaisesti koske, ei kinnosta muiden ongelmat. Segrekaatio on jo niin tehokkaasti eriyttänyt eri asuinalueita, että suurin osa asuu alueilla, missä tupakointi ei ole ongelma, se on kielletty tai alueella ei asu tupakoivia tai he tupakoivat siten, ettei se aiheuta muille ongelmia. Aika monessa taloyhtiössä ollaan valmiita hakemaan tupakointikieltoaja päätös sille on myönteinen useinmiten, lähes 80-90%: sti. Ei kukaan muu, paitsi tupakoivat itse sallisi tupakointia parvekkeilla ja sisätiloissa.

        Ja myös ne tupakoivat jotka pystyvät ajattelemaan muitakin ihmisiä, suhtautuvat myönteisesti tupakointikieltoihin, koska ymmärtävät että ihan oikeasti naapurit voivat kärsiä tupakansavujen leviämisestä. Normaali ihminen kykenee tämän ymmärtämään ja mukauttaa tupakointinsaa siten ettei siitä koidu haittaa muille.
        Pääosin hyvin Itsekeskeiset, joustamattomat ihniset eivät ymmärrä lainkaan tupakointikieltojen hakua ja vastustavat niitä viimeiseen asti, eli pitävät sitkeästi oletetuista ” oikeuksistaan” kiinni vaikka muut kärsisivätkin. Heitä ei muiden ”nirppanokiksi ja kaikesta turhasta valittavien ” hätähuudot kiinnosta tai heidän hengitysilmansa tai kotonsa savuttomuus, päinvastoin.

        Meidän taloyhtiössä äänestettäessä, osa ei vaivautunut ottamaan edes kantaa, ihan kuin olisi kyse jotain henkilökohtaisesta riidasta johon ei haluta puuttua ja pysytään riidan ulkopuolella.

        Osa mielistelee kumpaakin osapuolta, jättämällä äänestämättä puoleen tai toiseen, eli ei edes esitetä kantaa: en osaa sanoa.Halutaan pysyä puolueettomana, ikään kuin se toisi ratkaisun tupakansavusta kärsivän elämään? Miten typerää, sekin edustaa kannanottoa, ettei ota kantaa, se kertoo välinpitämättömyydestä tai tarpeesta hallita toisia, nöyryyttää ja osoittaa ettei pidä toista ihmistä minkään arvoisena.
        Minun mielestäni sellainen edustaa kaltoinkohtelua siinä missä itse tupakointi edustaa pahoinpitelyä, ainakin näin minä asian koen hyvin vahvasti; tupakointi naapureista piittaamatta on pahoinpitelyä ja soisin olevan yleisen syytteen alaista toimintaa, riippumatta siitä onko tupakointia kielletty vai ei. Koska siinä tuotetaan tietoisesti epämiellyttävää, elämänlaatua ja terveyttä heikentävää katkua toisen henkilökohtaiseen tilaan, suoraan asunnon omistajan parvekkeelke ja asunnon sisätiloihin. Samoin alennetaan asunon omistan omaisuuden arvoa, pilataan myös tupakansavun kautta huonekaluja, pintoja, vaatteita jne.joutumatta vastuuseen yhtään mistään tai korvaamatta mitään, esim.vaatteiden pesulalaskuja, huonekalujen uusimisia jne.

        Toinen välinpitättömyyteen johtava ajattelutapa on se, että asia koetaan niin henkilökohtaiseksi, hieman sama kuin puututtaisiin toisen sisustusvalintoihin, vaikka kyse on tupakoimattomien ihmisten oman kodin hengitysilmasta.
        Käsittääkseni tupakoimattomalla on oikeus puhtaaseen, savuttomaan hengitysilmaan kotonaan ja parvekkeellaan. Tupakoiva vie kaikki nämä oikeudet surutta ja vastuuseen joutumatta.
        Sotii aika vahvasti minun oikeustajuani vastaan.

        Voisi myös kysyä, kuinka moni hyväksyisi lähinaapurikseen pahoja, terveydelle vaarallisia aineita savupiipustaan päästelevää yritystä siihen taloyhtiön välittömään läheisyyyteen. Ei varmaankaan moni, mutta ei osata ottaa kantaa siihen, saako naapuri tuottaa epäterveellisiä, pahalta haisevia savuja lähinaapueiden hengitettäväksi ja pilaamaan parveke- ja huoneistotiloja? HALOO, MITÄ EROA NÄILLÄ ON?

        Tehdas, tuotantolaitokselle ei lupaa heruisi, mutta tupakoinnille huoneistojen sisällä ja parvekkeille on lupa vapaasti tuottaa sitä löyhkää muiden hengitettäväksi tupakoinnin kautta?

        Tätä epäloogisuutta en vain voi käsittää.
        Ei se että on oikeutettu hallinnoimaan jotain asuintilaa
        tai hallinnoi osake- enemistöä, voi olla pätevä syy jatkaa naapurille haju- ja terveyshaittoja tuovaa harrastustaan.
        Ei myöskään taloyhtiön asukkaiden pätevyys riitä siihen, että he voisivat ottaa kantaa siihen, mikä on epäterveellistä, haitallista tai häiritsevää tupakointia- ei ainakaan hajusta kärsivien puolesta. Ei edes enemmistönä. Miksi siis toisten terveyteen vaikuttavista asioista päättävät ne tahot, jotka ovat tupakoinnista riippuvaisia?
        Eivät nämä tupakointia kotioloissaan ja parvekkeilla harrastavat voi ymmärtää sitä, että toiset kärsivät, he ajavat vain sitä omaa etuaan siinä, että saavat jatkaa omaa harrastustaan vaivautumatta lähtemään toisaalle, ulos pihalle.
        Jos on laiska ja suhtautuu välinpitämättömästi naapureihinsa, tapa jatkuu.. Muut joiden asuntoihin eivät katku leviä, kiittävät onneaan, voivat äänestää kieltoa vastaan jopa, mutta heidän äänensä, eikä muiden äänet eivät kuulu. Jos edes hekin joiden asuntoihin savut eivät tule, valittaisivat, mutta ei…ollaan hiljaa.

        ''...että ihan oikeasti naapurit voivat kärsiä tupakansavujen leviämisestä...

        Ihan aikuisten oikeasti, tupakansavu ei leviä asunnosta toiseen.
        Tupakansavun haju voi jollain kummallisella tavalla levitä asunnosta toiseen.
        Tupakansavun hajuun ei ole kukaan sairastunut, ei vaikka se paskalta haiseekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ''...että ihan oikeasti naapurit voivat kärsiä tupakansavujen leviämisestä...

        Ihan aikuisten oikeasti, tupakansavu ei leviä asunnosta toiseen.
        Tupakansavun haju voi jollain kummallisella tavalla levitä asunnosta toiseen.
        Tupakansavun hajuun ei ole kukaan sairastunut, ei vaikka se paskalta haiseekin.

        Tupakansavut leviävät huoneistosta toiseen parvekkeella tapahtuvan tupakoinnin seurauksena. Menneenä kesänä pitäessäni parvekeovea auki, huoneistooni levisi tupakansavua täysin vapaasti ja esteettä. Ihmiset tupakoivat tuolloin ehkä paria kerrosta alempana, viereisissä asunnoissa, siis sivulla. Silti kaikki savut tulivat omalle parvekkeelleni.
        Eli tuuli kuljettaa savua joka suuntaan, myös siihen seinänaapurin parvekkeelle.

        Talon rakenteista riippuen savu kulkeutuu myös parvekkeiden kautta alhaalta ylös jos parveketakenne on toiselta seinustaltaan , siitä lattiatasolta aukinainen.
        1970- 80 -luvun elementtitaloille oli tyypillistä ” kaikkialta tuulettuvat parvekkeet” jolloin oli tehty vedenpoistoaukkoja parveke- elementin lattiatasolle , ja parvekeikkunan puoleisen senän lattiataso oli avoinainen eli alakerran parvekkeelle jopa näkee esteettä, ilma kiersi siis joka paikassa.
        Se kai oli ajatuksena tuolloin taloja rakennettaessa, ettei parveke pääse homehtumaan vaan myös kuivuu sadeveden sinne ajautuessa. . Parvekelasituksia ei silloin asennettu automaattisesti. Kaikki oli avointa.
        Näistä aukoista siis savut kulkeutuvat parvekkeilta toiselle.

        Sitten ikkunoihin.
        Vanhoissa taloyhtiöissä ikkunat yleensä jossain vaiheessa uusitaan ja uusissa ikkunoissa on usein ilmanvaihtoa varten tuuletusaukot- joita ei siis vanhoissa ikkunoissa ollut) joita voi säätää joko täysin auki tai puolittain auki, —- kiinni niitä ei saa pitää, koska ilmanvaihdon täytyy huoneistoissa toimia ongelmitta ja esteettä.

        Näiden ilmanvaihtoaukkojen kautta myös tulee ne tupakansavut parvekkeelta huoneistoihin. Unohtamatta parvekeovia, mikään rakennelma ei ole ilmatiivis, eikä myös saa olla ilmatiivis, emme voi elää suljetussa purkissa.
        Jos ikkunan alla poltetaan suoraan, kaikki savut tulevat aina jonkun ikkunasta sisälle sen ilmanvaihtoventtiilin kautta.

        Palataan taas 1900- luvulle.

        Myöhemin tuli parvekelasitukset, mutta niitä 1970-80- - luvulla rakennettujen parvekkeiden elementtiaukkoja ei ole rapattu umpeen millään tavalla, ne ovat edelleen täysin avonaisia, useimmilla saattaa olla joku muovilevy kiinnitettynä tai lauta sen aukon peitteenä, mutta mikään ei ole muutoin estämässä savujen leviämistä alakerran parvekkeilta yläkerran parvekkeille.
        Levyt eivät myöskään ole tiiviitä, vaan niissä on aina rakoja joissa ilma kiertää.

        . Jos parvelesitukset ovat suljettu, niin sitä voimakkaammin savut myös siellä parvekkeella pysyvät, siksi tupakansavusta kärsivät on pakotettuja pitämään parvekelasituksia auki vuoden ympäri. Sulkeminen ei poista hajuhaittojen leviämistä vaan jopa pahentaa sitä, koska alhaalta tulee edelleen ne savut, ei kiinteä levy tai mikään lauta ole niitä estämässä, savu löytää pienenkin raon mistä se nousee ylöspäin ja sen tupakansavusta kärsivän parvekkeelle.
        Toinen tyyli saada parvekkeelleen savua on juuri avoin parvekelasitus, eli teit niin tai näin, mikään ei ole estämässä savujen leviämistä. Savu tulee monesta paikasta, alhaalta ja sivusta riippumatta siitä olivatko parvekelasitukset auki vai kiinni.

        Samoin asuntojen seinäelementtien saumoja ei ole rapattu umpeen, kunnolla. Läntätty ehkä sementtiä tukkeeksi pahimpiin kohtiin, mutta kunnon saumatiivistyksiä ei ole tehty. Olen jopa kuullut siitä kuinka haljennut betonielementti on paikattu liimateipillä koko elementin pituudelta.

        Eli seinäelementiti ovat vain nosturilla nostettu pystyyn ja seinäpintaan on nakattu jotain halpaa kipsilaastia, joka lähtee pois vedellä pyyhittäessä.
        Mutta se lattian ja seinän välinen kiinnnityskohta on jätetty vanhoissa taloissa viimeistelemättä, eli siellä on pieniä koloja ja hiuksenhienoja aukkoja, joiden kautta iilmanpaine imaisee savut viereistä asunnosta jossa poltetaan..

        Samoin seinän sisällä olevat kaapelointikotelot, ne missä sähköjohdot ja kuparipuhelinjohdot kulkevat, ovat pysyysuoraan huoneistoista toiseen ja niiden kautta myös tupakansavut leviävät.
        Ei 1900- luvulla edes ajateltu mitään tupakointiin liittyviä ongelmia, koska joka paikassa tupakointiin. Rakennustekninen osaaminenkin ja työ kuin työntekijätkin olivat eri aikaa edustavia.
        Käytännössä jokainen elementtisauma olisi käsiteltävä jollain sikaflexillä, samoin parvekeaukkoon betonilla täysin umpeen mutta nekään eivät poista parvekkeiden kautta tulevaa savuongelmaa. Jos metrin päässä tupakoidaan, on tyhmemmänkin käsitettävä että se savu kulkeutuu myös naapurin parvekkeelle. Johan se ulkonakin tulee, bussipysäkillä oleva tupakoi muutaman meyrin päässä , kaikki savut leviävät esteettä sivullisten hengitettäväksi ja aistittavaksi.
        Myös uusissa asunnoissa parvekkeilta leviää tehokkaasti savut toisten parvekkeille . Tuuli tuo naapuriparvekkeella tupakoivan savut omalle pavekkeelle, lasituksista huolimatta.

        Kannattaa perehtyä käsitteeseen passiivinen tupakointi jos lukutaitoa riittää,
        Peruskoulu tehnyt kuitenkin parhaansa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tupakansavut leviävät huoneistosta toiseen parvekkeella tapahtuvan tupakoinnin seurauksena. Menneenä kesänä pitäessäni parvekeovea auki, huoneistooni levisi tupakansavua täysin vapaasti ja esteettä. Ihmiset tupakoivat tuolloin ehkä paria kerrosta alempana, viereisissä asunnoissa, siis sivulla. Silti kaikki savut tulivat omalle parvekkeelleni.
        Eli tuuli kuljettaa savua joka suuntaan, myös siihen seinänaapurin parvekkeelle.

        Talon rakenteista riippuen savu kulkeutuu myös parvekkeiden kautta alhaalta ylös jos parveketakenne on toiselta seinustaltaan , siitä lattiatasolta aukinainen.
        1970- 80 -luvun elementtitaloille oli tyypillistä ” kaikkialta tuulettuvat parvekkeet” jolloin oli tehty vedenpoistoaukkoja parveke- elementin lattiatasolle , ja parvekeikkunan puoleisen senän lattiataso oli avoinainen eli alakerran parvekkeelle jopa näkee esteettä, ilma kiersi siis joka paikassa.
        Se kai oli ajatuksena tuolloin taloja rakennettaessa, ettei parveke pääse homehtumaan vaan myös kuivuu sadeveden sinne ajautuessa. . Parvekelasituksia ei silloin asennettu automaattisesti. Kaikki oli avointa.
        Näistä aukoista siis savut kulkeutuvat parvekkeilta toiselle.

        Sitten ikkunoihin.
        Vanhoissa taloyhtiöissä ikkunat yleensä jossain vaiheessa uusitaan ja uusissa ikkunoissa on usein ilmanvaihtoa varten tuuletusaukot- joita ei siis vanhoissa ikkunoissa ollut) joita voi säätää joko täysin auki tai puolittain auki, —- kiinni niitä ei saa pitää, koska ilmanvaihdon täytyy huoneistoissa toimia ongelmitta ja esteettä.

        Näiden ilmanvaihtoaukkojen kautta myös tulee ne tupakansavut parvekkeelta huoneistoihin. Unohtamatta parvekeovia, mikään rakennelma ei ole ilmatiivis, eikä myös saa olla ilmatiivis, emme voi elää suljetussa purkissa.
        Jos ikkunan alla poltetaan suoraan, kaikki savut tulevat aina jonkun ikkunasta sisälle sen ilmanvaihtoventtiilin kautta.

        Palataan taas 1900- luvulle.

        Myöhemin tuli parvekelasitukset, mutta niitä 1970-80- - luvulla rakennettujen parvekkeiden elementtiaukkoja ei ole rapattu umpeen millään tavalla, ne ovat edelleen täysin avonaisia, useimmilla saattaa olla joku muovilevy kiinnitettynä tai lauta sen aukon peitteenä, mutta mikään ei ole muutoin estämässä savujen leviämistä alakerran parvekkeilta yläkerran parvekkeille.
        Levyt eivät myöskään ole tiiviitä, vaan niissä on aina rakoja joissa ilma kiertää.

        . Jos parvelesitukset ovat suljettu, niin sitä voimakkaammin savut myös siellä parvekkeella pysyvät, siksi tupakansavusta kärsivät on pakotettuja pitämään parvekelasituksia auki vuoden ympäri. Sulkeminen ei poista hajuhaittojen leviämistä vaan jopa pahentaa sitä, koska alhaalta tulee edelleen ne savut, ei kiinteä levy tai mikään lauta ole niitä estämässä, savu löytää pienenkin raon mistä se nousee ylöspäin ja sen tupakansavusta kärsivän parvekkeelle.
        Toinen tyyli saada parvekkeelleen savua on juuri avoin parvekelasitus, eli teit niin tai näin, mikään ei ole estämässä savujen leviämistä. Savu tulee monesta paikasta, alhaalta ja sivusta riippumatta siitä olivatko parvekelasitukset auki vai kiinni.

        Samoin asuntojen seinäelementtien saumoja ei ole rapattu umpeen, kunnolla. Läntätty ehkä sementtiä tukkeeksi pahimpiin kohtiin, mutta kunnon saumatiivistyksiä ei ole tehty. Olen jopa kuullut siitä kuinka haljennut betonielementti on paikattu liimateipillä koko elementin pituudelta.

        Eli seinäelementiti ovat vain nosturilla nostettu pystyyn ja seinäpintaan on nakattu jotain halpaa kipsilaastia, joka lähtee pois vedellä pyyhittäessä.
        Mutta se lattian ja seinän välinen kiinnnityskohta on jätetty vanhoissa taloissa viimeistelemättä, eli siellä on pieniä koloja ja hiuksenhienoja aukkoja, joiden kautta iilmanpaine imaisee savut viereistä asunnosta jossa poltetaan..

        Samoin seinän sisällä olevat kaapelointikotelot, ne missä sähköjohdot ja kuparipuhelinjohdot kulkevat, ovat pysyysuoraan huoneistoista toiseen ja niiden kautta myös tupakansavut leviävät.
        Ei 1900- luvulla edes ajateltu mitään tupakointiin liittyviä ongelmia, koska joka paikassa tupakointiin. Rakennustekninen osaaminenkin ja työ kuin työntekijätkin olivat eri aikaa edustavia.
        Käytännössä jokainen elementtisauma olisi käsiteltävä jollain sikaflexillä, samoin parvekeaukkoon betonilla täysin umpeen mutta nekään eivät poista parvekkeiden kautta tulevaa savuongelmaa. Jos metrin päässä tupakoidaan, on tyhmemmänkin käsitettävä että se savu kulkeutuu myös naapurin parvekkeelle. Johan se ulkonakin tulee, bussipysäkillä oleva tupakoi muutaman meyrin päässä , kaikki savut leviävät esteettä sivullisten hengitettäväksi ja aistittavaksi.
        Myös uusissa asunnoissa parvekkeilta leviää tehokkaasti savut toisten parvekkeille . Tuuli tuo naapuriparvekkeella tupakoivan savut omalle pavekkeelle, lasituksista huolimatta.

        Kannattaa perehtyä käsitteeseen passiivinen tupakointi jos lukutaitoa riittää,
        Peruskoulu tehnyt kuitenkin parhaansa?

        Jatkuu:
        Lisäksi tupakansavut leviävät jopa huoneiston ulko- oven kautta rappuun ja pausta taas toisten asuntoihin. On ihan itse koettu ja haistettu. Mikään ulko- ovi ole umpitiivis. Eteisessä on käytännössä koko ajan mieto tupakanhaju, tulee rakenteiden kautta , naapuri tupakoi sisätiloissa. On vaikea näyttää toteen ja asettaa kieltoja.
        Näin epätasa- arvoisesti meitä taloyhtiön asukkaita kohdellaan, toisilla on vain oikeuksia mutta ei velvollisuuksia ( tupakoivat) , toisilla ei ole oikeuksia, vain velvollisuuksia.( tupakansavusta kärsivät).


      • Anonyymi

        Mikä ihmeen kitinä?
        Ihan asiasta valitan, sinä taas ..niin.. mistä oikeaastaan valitat?
        Jätä lukematta jos osuu jotenkin tai ehkä on vain hyväkin asia, että näet maailmaa ja ajatuksia oman tupakkapilvesikin takaa?
        Ehkä sinua kiusaa se, että joku näyttää sinun välinpitämättömän elämänasenteesi Ja sen , ettei tupakoivat osaa ajatella asioita muiden ihmisten näkökulmasta. .

        Minkähänlaista tupakoijaa itse edustat? En viitsi edes arvailla.

        Menetkö ulos tupakalle vai röyhkeästi vain marssit oma tupa >> oma lupa>> ei kuulu muille mitä teen>> poltan vaan tän yhen, ei pitäis häiritä s..tana ketään>> haistakoot huilu muut - partsillesi käryttämään vaikka tiedät, että naapuri joutuu siellä asunnossaan hengittelemään sinunkin savujasi?
        Entä jos naapurissasi tai viereisellä partsilla nukkuuu päiväuniaan pieni vauva? Mitä väliä, painukoot muksuineen hevon kuuseen>> mä poltan missä mä haluun polttaa>>>😖😠
        Näinkö se menee sinun maailmassasi ja ehdoillasi kun eletään.?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ihmeen kitinä?
        Ihan asiasta valitan, sinä taas ..niin.. mistä oikeaastaan valitat?
        Jätä lukematta jos osuu jotenkin tai ehkä on vain hyväkin asia, että näet maailmaa ja ajatuksia oman tupakkapilvesikin takaa?
        Ehkä sinua kiusaa se, että joku näyttää sinun välinpitämättömän elämänasenteesi Ja sen , ettei tupakoivat osaa ajatella asioita muiden ihmisten näkökulmasta. .

        Minkähänlaista tupakoijaa itse edustat? En viitsi edes arvailla.

        Menetkö ulos tupakalle vai röyhkeästi vain marssit oma tupa >> oma lupa>> ei kuulu muille mitä teen>> poltan vaan tän yhen, ei pitäis häiritä s..tana ketään>> haistakoot huilu muut - partsillesi käryttämään vaikka tiedät, että naapuri joutuu siellä asunnossaan hengittelemään sinunkin savujasi?
        Entä jos naapurissasi tai viereisellä partsilla nukkuuu päiväuniaan pieni vauva? Mitä väliä, painukoot muksuineen hevon kuuseen>> mä poltan missä mä haluun polttaa>>>😖😠
        Näinkö se menee sinun maailmassasi ja ehdoillasi kun eletään.?

        Muita huomioimattomat tupakoijat ovat käytännössä ihan samanlaisia kuin holtittomat endurokuskit, huumeita kauppaavat 15 vuotiaat kakarat, muita nuoria ryöstelevät jengin jäsenet ja kaikkeen muuhun rikolliseen syyllistyvät teini-ikäiset; hyödynnetään aikaa ja sitä ettei teosta joudu vastuuseen missään instansissa, kukaan ei pysty kieltämään tai valvomaan yhtään mitään.
        Asenne muihinkin on ihan samanlainen, välinpitämätön ja itsekeskeinen ja ana kun joutuu vastaamaan jostain, syytetään muita, uhriudutaan. Kehittymättömiä aivoiltaan toki, mutta että samaa tekevät täysi - käiset, 30-40 vuotiaat, on tosi outoa.


      • Anonyymi

        Ja mä alan laskuttamaan sinua terveyden menetyksestä, henkisestä kuormittumisesta, stressistä, käyttökelvottomista tupakalta haisevista vaatteista, verhoista ja huonekaluista. Asunnon myyntiarvon laskusta, elämänlaadun ja asumisviihtyvyyden menetyksestä, hajuhaitasta, jatkuvista toistuvista päänsäryistä,, sietämättömistä asuinolosuhteista. Alahan pulittamaan rahaa kaikesta.
        Maksa vuokrat kans useammalta vuodelta, kuka tällaisesa haisevassa läävässä viitsisi asua ja vielä maksaa siitä, asuniskelvoton asunto, on , kuin vanha Hesalainen 1970- luvun lähiöpubi, perjantai- ilta toistuu jatkuvasti joka viikonloppu samat käryttelyt, helvetti soikoon.
        Painu ulos siitä haisemaaan mun asunnosta! , ja pysy ulkona haisemassa ja tuomasta niitä paskanhajuja mun asuntoon. Ymmärrätkö taliaivo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mä alan laskuttamaan sinua terveyden menetyksestä, henkisestä kuormittumisesta, stressistä, käyttökelvottomista tupakalta haisevista vaatteista, verhoista ja huonekaluista. Asunnon myyntiarvon laskusta, elämänlaadun ja asumisviihtyvyyden menetyksestä, hajuhaitasta, jatkuvista toistuvista päänsäryistä,, sietämättömistä asuinolosuhteista. Alahan pulittamaan rahaa kaikesta.
        Maksa vuokrat kans useammalta vuodelta, kuka tällaisesa haisevassa läävässä viitsisi asua ja vielä maksaa siitä, asuniskelvoton asunto, on , kuin vanha Hesalainen 1970- luvun lähiöpubi, perjantai- ilta toistuu jatkuvasti joka viikonloppu samat käryttelyt, helvetti soikoon.
        Painu ulos siitä haisemaaan mun asunnosta! , ja pysy ulkona haisemassa ja tuomasta niitä paskanhajuja mun asuntoon. Ymmärrätkö taliaivo?

        Eihän näitä saatanan paskalääviä saa edes vuokrattua kenellekkään. Kuka hullu tulee asumaan näihin asuntoihin joissa naapurit tupakoivat toistuvasti ja savut tulevat naapuriasuntoihin. Niin että vuokratukojen menetys, omaisuuden arvon menetys siihen päälle vielä.
        Tai joudut valitsemaan sen saatanallisen kessuttelijan vuokralaiseksi joka pilaa lisää sun asuntoas röökaamala sisällä ja sen kyllä tietää minkätyyppisiä nämä velttovirtaset, löysäkulliset äjänretaleet ja niiden kiimaiset muijansa ovat, kaikki jotain vähävirtasia tai narkkeja, pistävät palasiksi koko kämpän.
        Joten, pitäkää te mulkkukyrvät, paskanhajun tuottajat turpanne kiinni tai painukaa ulos suoltamaan peräsulkaasujanne.. 👿🤬😡


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ihmeen kitinä?
        Ihan asiasta valitan, sinä taas ..niin.. mistä oikeaastaan valitat?
        Jätä lukematta jos osuu jotenkin tai ehkä on vain hyväkin asia, että näet maailmaa ja ajatuksia oman tupakkapilvesikin takaa?
        Ehkä sinua kiusaa se, että joku näyttää sinun välinpitämättömän elämänasenteesi Ja sen , ettei tupakoivat osaa ajatella asioita muiden ihmisten näkökulmasta. .

        Minkähänlaista tupakoijaa itse edustat? En viitsi edes arvailla.

        Menetkö ulos tupakalle vai röyhkeästi vain marssit oma tupa >> oma lupa>> ei kuulu muille mitä teen>> poltan vaan tän yhen, ei pitäis häiritä s..tana ketään>> haistakoot huilu muut - partsillesi käryttämään vaikka tiedät, että naapuri joutuu siellä asunnossaan hengittelemään sinunkin savujasi?
        Entä jos naapurissasi tai viereisellä partsilla nukkuuu päiväuniaan pieni vauva? Mitä väliä, painukoot muksuineen hevon kuuseen>> mä poltan missä mä haluun polttaa>>>😖😠
        Näinkö se menee sinun maailmassasi ja ehdoillasi kun eletään.?

        Sinulla ei ole mitään käsitystä kuinka tulee toimia jos kerrostalossa halutaan kieltää tupakointi parvekkeella tai jopa omistusasunnoissa. Mutta, onneksi on suomi24 jossa voit levittää harhojasi:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla ei ole mitään käsitystä kuinka tulee toimia jos kerrostalossa halutaan kieltää tupakointi parvekkeella tai jopa omistusasunnoissa. Mutta, onneksi on suomi24 jossa voit levittää harhojasi:)

        Itse taidat elää jossain höttölandiassa, pilven reunalla mömmöjäsi poltellen?
        Tiedän tasan tarkkaan kuinka toimitaan , teoriassa - käytännössä tämä ei vain aina toimi.

        Asunto- osakeyhtiölaissa määrätään, että tupakointikieltoa voi taloyhtiö hakea vapaaehtoisesti kunnalta jos se päättää yhtiökokouksessaan niin tehdä.
        Haku kuitenkin edellyttää osakkaiden kuulemista haun suhteen, ja myös kannanottoa siihen puolletaanko vai vastustetaanko hakua. Tämän asian ympärillä voidaan velloa tarkoituksellisesti jopa useita vuosia, vellominen ei johda mihinkään, mikä onkin tarkoitus, koska pyrkimyksenä on ollut koko ajan hidastella asian etenemistä. Tarkoituksellista viivyttelyä, tahallista mokailua, unohduksia, taktista tietämättömäksi heittäytymistä. Henkilökohtaisesti kaikki nähty ja koettu.
        Jos enemmistö päättää vastustaa tupakointikiellon hakua, sitä ei haeta. Riippumatta siitä, kärsiikö joku tupakoinnista vai ei.
        Seuraavaksi tupakoivat voivat söpsöttää hallituksen kanssa jostain pelisäännöistä, koska taloyhtiötö uhkaa myös korjausvelvoitteet jos tupakansavun leviämistä ei voida vapaaehtoisin toimin estää eli taustalla kumittelee tämä velvoite taloyhtiölle estää savujen leviäminen- käsky. Tätä uhkausta viidaan käyttää rajoitetusti, sekin menettää tehonsa.

        Käytännössä nämä ohjeitukset jotka ovat ehkä vain esim.tämäntyyppisiä; vältetään tupakointia tiettyyn kellonaikaan , mennään, pyritään tupakoimaan ulkosalla pihalla jne.— on täyttä huuhaata tupakansavusta kärsivän kannalta.
        Savut tulevat asuntoihin jos ne ovat rakenteellisista syistä joka tapauksessa leviämässä muiden tiloihin. Eivät ne katso kellonaikoja. Ja eivät velvoita ketään yhtään mihinkään.

        Eli, uhkana voi aina esittää ” korjausvaatimuksia” ja velvoitteita , käytännössä nämä unohdetaan heti parin oluen jälkeen viikonloppuisin, myöhään iltasella ja marssitaan partsille tupakoinaan. .
        Toiset pyrkivät sitten tekemään siten, että polttavat liesituulettimen edessä ja katkut ilmastoitinkanavaan irrotettavan putken kautta tai reilusti ihan sisällä, välittämättä meneekö seinät ja kalusteet tervaan. Ihan sama, kunhan saa poltella.

        Ja tietysti ajankohta kessuttelulle täytyy tarkoin harkita, yöaika on sopiva, vaimon , tyttöystävän kanssa sinne ihailemaan kuutamoa ja tähtitaivasta, olut toisessa, tupakka toisessa kädessä.

        Samat savut toisten asuntoihin, aamulla haihtuneet, lievä tupakanhaju aistittavissa, verhoihin hajut jäävät pysyvämmin, lopulta ei erota haiseeko asunnossa mikä, tupakka vai haiseeko vain verhot tupakalle tai sohvanpäällinen tai sohvatyynyt. Samoin käy vaatteille, kun tuntitolkulla huoneistoon tunkeaa savua kaikkia mahdollisia kanavia pitkin, mutta aamulla jäljellä vain ehkä mieto haju, savujen haihtuessa koko tilaan , et voi todistaa selkeää tupakanhajua, korkeintaan vain miedon tupakan hajun.
        . Silti yöllä asuntoon tullut ihan selkeää tupakansavua JOTA EI SIIS SAISI ASUNTOON TULLA, ASUNNOSSA EI SAA HAISTA TUPAKKA. Käytännössä haisee joka viikonloppu, jopa niin että haju mahdolisesti tarttu vaatteeisiin, ja haihtuu niistä ajan kanssa.
        Toinen, vaikeampi tapa sitten, jos häiritsevää tupakointia ei saada kuriin, eikä taloyhtiö edelleenkään suostu enemmistöpäätöksellä hakemaan kieltoa, on terveydensuojelulaki. Se oikeasti velvoittaa taloyhtiötä rakenteiden korjaamiseen. Sittenhän korjaavat. Jos asia on sillä hoidettu ok. Oliko pakko tupakoida ” huomaamatta tai salaa yöllä” ? Kuvitellen etteivät ne savut ketään yöllä haittaa, ihmisethän nukkuvat..eivätkä ole valveilla olkkarissa kaysomassa jotain yösarjaa. Eihän tupakansavusta kärsivät saa olla omassa asunnossaan missä tahansa , yöllä pitää nukkua..tuutuutupakkarulla..

        On vain niin ettei se rakenteiden korjaus estä parvekkeiden kautta tulevia savuja.

        Sieltä ne tulevat joka tapauksessa aina, teit mitä tahansa. Käytännössä siis tupakointikiellon asettaminen on ainoa ratkaisu, ei polteta sisällä, eikä parvekkeilla.
        Tupakointikiellon estämiseen taloyhtiössä monet käyttävätkin kaiken energiansa . . Ettei sitä ensinnäkään haettaisi. Aina perusteluna näillä on: kuka valvoo, .ei kannata kunnei voi valvoa..blaablaa...
        Kas kun näitä tupakointikiellon vastustajia on enemistö talossa, silloin on myös todellisia hankaloittamispyrkimyksiä asian osalta takuuvarmasti odotettavissa eikä keinoja kaihdeta.

        Jos taloyhtiössä niukka enemmistö vastustaa tupakointikiellon hakua ja se enemmistö saa taaksensa jonkun arvostetun, pitkäaikaisen hallituksen edustajan, joka periaatteessa vaikka inhoaa henkilökohtaisista syistä tupakointikieltoa vaativaa henkilöä, niin taisteluun tulee henkilökohtainen, ilkeämpi sävy. Siitä tulee tupakoivien leiriläisten ja tupakointia vastustavan yksittäisen henkilön kahnaustilanne, jolloin se menee henkilöön. Silloin tilanne mutkistuu. Harvoin näin tapahtuu, mutta ei mitenkään ennenkuulumatonta.
        Eli tupakanhajun päiväkirja, terveystarkastajan käynnit, useampikin ehkä, aina ei onnaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse taidat elää jossain höttölandiassa, pilven reunalla mömmöjäsi poltellen?
        Tiedän tasan tarkkaan kuinka toimitaan , teoriassa - käytännössä tämä ei vain aina toimi.

        Asunto- osakeyhtiölaissa määrätään, että tupakointikieltoa voi taloyhtiö hakea vapaaehtoisesti kunnalta jos se päättää yhtiökokouksessaan niin tehdä.
        Haku kuitenkin edellyttää osakkaiden kuulemista haun suhteen, ja myös kannanottoa siihen puolletaanko vai vastustetaanko hakua. Tämän asian ympärillä voidaan velloa tarkoituksellisesti jopa useita vuosia, vellominen ei johda mihinkään, mikä onkin tarkoitus, koska pyrkimyksenä on ollut koko ajan hidastella asian etenemistä. Tarkoituksellista viivyttelyä, tahallista mokailua, unohduksia, taktista tietämättömäksi heittäytymistä. Henkilökohtaisesti kaikki nähty ja koettu.
        Jos enemmistö päättää vastustaa tupakointikiellon hakua, sitä ei haeta. Riippumatta siitä, kärsiikö joku tupakoinnista vai ei.
        Seuraavaksi tupakoivat voivat söpsöttää hallituksen kanssa jostain pelisäännöistä, koska taloyhtiötö uhkaa myös korjausvelvoitteet jos tupakansavun leviämistä ei voida vapaaehtoisin toimin estää eli taustalla kumittelee tämä velvoite taloyhtiölle estää savujen leviäminen- käsky. Tätä uhkausta viidaan käyttää rajoitetusti, sekin menettää tehonsa.

        Käytännössä nämä ohjeitukset jotka ovat ehkä vain esim.tämäntyyppisiä; vältetään tupakointia tiettyyn kellonaikaan , mennään, pyritään tupakoimaan ulkosalla pihalla jne.— on täyttä huuhaata tupakansavusta kärsivän kannalta.
        Savut tulevat asuntoihin jos ne ovat rakenteellisista syistä joka tapauksessa leviämässä muiden tiloihin. Eivät ne katso kellonaikoja. Ja eivät velvoita ketään yhtään mihinkään.

        Eli, uhkana voi aina esittää ” korjausvaatimuksia” ja velvoitteita , käytännössä nämä unohdetaan heti parin oluen jälkeen viikonloppuisin, myöhään iltasella ja marssitaan partsille tupakoinaan. .
        Toiset pyrkivät sitten tekemään siten, että polttavat liesituulettimen edessä ja katkut ilmastoitinkanavaan irrotettavan putken kautta tai reilusti ihan sisällä, välittämättä meneekö seinät ja kalusteet tervaan. Ihan sama, kunhan saa poltella.

        Ja tietysti ajankohta kessuttelulle täytyy tarkoin harkita, yöaika on sopiva, vaimon , tyttöystävän kanssa sinne ihailemaan kuutamoa ja tähtitaivasta, olut toisessa, tupakka toisessa kädessä.

        Samat savut toisten asuntoihin, aamulla haihtuneet, lievä tupakanhaju aistittavissa, verhoihin hajut jäävät pysyvämmin, lopulta ei erota haiseeko asunnossa mikä, tupakka vai haiseeko vain verhot tupakalle tai sohvanpäällinen tai sohvatyynyt. Samoin käy vaatteille, kun tuntitolkulla huoneistoon tunkeaa savua kaikkia mahdollisia kanavia pitkin, mutta aamulla jäljellä vain ehkä mieto haju, savujen haihtuessa koko tilaan , et voi todistaa selkeää tupakanhajua, korkeintaan vain miedon tupakan hajun.
        . Silti yöllä asuntoon tullut ihan selkeää tupakansavua JOTA EI SIIS SAISI ASUNTOON TULLA, ASUNNOSSA EI SAA HAISTA TUPAKKA. Käytännössä haisee joka viikonloppu, jopa niin että haju mahdolisesti tarttu vaatteeisiin, ja haihtuu niistä ajan kanssa.
        Toinen, vaikeampi tapa sitten, jos häiritsevää tupakointia ei saada kuriin, eikä taloyhtiö edelleenkään suostu enemmistöpäätöksellä hakemaan kieltoa, on terveydensuojelulaki. Se oikeasti velvoittaa taloyhtiötä rakenteiden korjaamiseen. Sittenhän korjaavat. Jos asia on sillä hoidettu ok. Oliko pakko tupakoida ” huomaamatta tai salaa yöllä” ? Kuvitellen etteivät ne savut ketään yöllä haittaa, ihmisethän nukkuvat..eivätkä ole valveilla olkkarissa kaysomassa jotain yösarjaa. Eihän tupakansavusta kärsivät saa olla omassa asunnossaan missä tahansa , yöllä pitää nukkua..tuutuutupakkarulla..

        On vain niin ettei se rakenteiden korjaus estä parvekkeiden kautta tulevia savuja.

        Sieltä ne tulevat joka tapauksessa aina, teit mitä tahansa. Käytännössä siis tupakointikiellon asettaminen on ainoa ratkaisu, ei polteta sisällä, eikä parvekkeilla.
        Tupakointikiellon estämiseen taloyhtiössä monet käyttävätkin kaiken energiansa . . Ettei sitä ensinnäkään haettaisi. Aina perusteluna näillä on: kuka valvoo, .ei kannata kunnei voi valvoa..blaablaa...
        Kas kun näitä tupakointikiellon vastustajia on enemistö talossa, silloin on myös todellisia hankaloittamispyrkimyksiä asian osalta takuuvarmasti odotettavissa eikä keinoja kaihdeta.

        Jos taloyhtiössä niukka enemmistö vastustaa tupakointikiellon hakua ja se enemmistö saa taaksensa jonkun arvostetun, pitkäaikaisen hallituksen edustajan, joka periaatteessa vaikka inhoaa henkilökohtaisista syistä tupakointikieltoa vaativaa henkilöä, niin taisteluun tulee henkilökohtainen, ilkeämpi sävy. Siitä tulee tupakoivien leiriläisten ja tupakointia vastustavan yksittäisen henkilön kahnaustilanne, jolloin se menee henkilöön. Silloin tilanne mutkistuu. Harvoin näin tapahtuu, mutta ei mitenkään ennenkuulumatonta.
        Eli tupakanhajun päiväkirja, terveystarkastajan käynnit, useampikin ehkä, aina ei onnaa...

        ''Jos enemmistö päättää vastustaa tupakointikiellon hakua,...''

        Yhtiökokous päättää annetaanko hallitukselle valtuudet aloittaa toimet.
        Yhtiökokouksen päätös tulee olla yksimielinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ''Jos enemmistö päättää vastustaa tupakointikiellon hakua,...''

        Yhtiökokous päättää annetaanko hallitukselle valtuudet aloittaa toimet.
        Yhtiökokouksen päätös tulee olla yksimielinen.

        Yhtiökokous päättää annetaanko hallitukselle valtuudet aloittaa toimet…
        Ilmeisesti tarkoitat hakuprosessia?
        Yhtiökokouksen päätös tulee olla yksimielinen..? Tarkoittaa mitä?
        Yhtiökokouksessa äänestetään sittä, lähteekö taloyhtiö tupakointikiellon hakuprosessiin vai ei. Ja päätöksen ei tarvitse olla yksimielinen, mitä tarkoitat käsitteellä ” yksimielinen” sehän on vain fraasi jonka kokouksen lipuksi puheenjohtaja täröyttää, ilman mitään sen kummempaa merkitustä…blaablaa.
        Enemmistä päättää, päätös ei dellytä sitä että 100% on samaa mieltä: juu ei haeta..juu: haetaan..
        Kettuilet sanoilla..ja leikit fiksua ja viisasta….haistattelet kakkaa…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ''Jos enemmistö päättää vastustaa tupakointikiellon hakua,...''

        Yhtiökokous päättää annetaanko hallitukselle valtuudet aloittaa toimet.
        Yhtiökokouksen päätös tulee olla yksimielinen.

        Jätkähän vi…lee ihan avoimesti, voi ..😡🤬


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ''Jos enemmistö päättää vastustaa tupakointikiellon hakua,...''

        Yhtiökokous päättää annetaanko hallitukselle valtuudet aloittaa toimet.
        Yhtiökokouksen päätös tulee olla yksimielinen.

        Narsistisia persoonallisuuspiirteitä omaavan henkilön vastaus, , näkyy ja paistaa läpi kaikessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhtiökokous päättää annetaanko hallitukselle valtuudet aloittaa toimet…
        Ilmeisesti tarkoitat hakuprosessia?
        Yhtiökokouksen päätös tulee olla yksimielinen..? Tarkoittaa mitä?
        Yhtiökokouksessa äänestetään sittä, lähteekö taloyhtiö tupakointikiellon hakuprosessiin vai ei. Ja päätöksen ei tarvitse olla yksimielinen, mitä tarkoitat käsitteellä ” yksimielinen” sehän on vain fraasi jonka kokouksen lipuksi puheenjohtaja täröyttää, ilman mitään sen kummempaa merkitustä…blaablaa.
        Enemmistä päättää, päätös ei dellytä sitä että 100% on samaa mieltä: juu ei haeta..juu: haetaan..
        Kettuilet sanoilla..ja leikit fiksua ja viisasta….haistattelet kakkaa…

        Aamun laskuhumalassa ei pitäisi.......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Narsistisia persoonallisuuspiirteitä omaavan henkilön vastaus, , näkyy ja paistaa läpi kaikessa.

        Enemmänkin kyse on sosiopaatista, ärsyttää tahallaan. Tekee tuota puolisolleen ja kumppaneilleen ihan päivittäin, välillä naureskelee itsekseen kun muut alkavat kiehumaan. Nauttii provosoinnista ja eriryisesti siitä, että siihen reagoidaan. Haluaa loputtomasti syöttää jotain johon tarttua ja vetää taas narusta, vähän kuin kalassa olisi, nappako toi vai ei syöttiin ja jatkaa syöttien asettelua..ihan kaheli tyyppi.
        Ei kannata välittää, loputtomaan suohon joudut tuollaisen persoonallisuushäiriöisen kanssa, vetelee naruista sen kun kerkiää ja itse naureskelee, sadistiseen persoonallisuustyyppiin viittaa hieman myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän näitä saatanan paskalääviä saa edes vuokrattua kenellekkään. Kuka hullu tulee asumaan näihin asuntoihin joissa naapurit tupakoivat toistuvasti ja savut tulevat naapuriasuntoihin. Niin että vuokratukojen menetys, omaisuuden arvon menetys siihen päälle vielä.
        Tai joudut valitsemaan sen saatanallisen kessuttelijan vuokralaiseksi joka pilaa lisää sun asuntoas röökaamala sisällä ja sen kyllä tietää minkätyyppisiä nämä velttovirtaset, löysäkulliset äjänretaleet ja niiden kiimaiset muijansa ovat, kaikki jotain vähävirtasia tai narkkeja, pistävät palasiksi koko kämpän.
        Joten, pitäkää te mulkkukyrvät, paskanhajun tuottajat turpanne kiinni tai painukaa ulos suoltamaan peräsulkaasujanne.. 👿🤬😡

        Raivoaminen ei auta, vaikka on ymmärrettävää. Rakenteissa vikaa ja kuuluu taloyhtiön korjata. Tämä on selvä asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla ei ole mitään käsitystä kuinka tulee toimia jos kerrostalossa halutaan kieltää tupakointi parvekkeella tai jopa omistusasunnoissa. Mutta, onneksi on suomi24 jossa voit levittää harhojasi:)

        Talon osakkaat määräävät, ei yksittäinen osakas, mutta yksittäisellä osakkaalla on oikeus vaatia yhttiökokouksessa otettavan käsiteltäväksi ja tuoda esiin tupakointikiellon haku- toive tai vaatimus. Ylensä kannattaa olla jämäkkä ja vaativa asian suhteen , muutoin tulee helposti ylikävellyksi jos taloyhtiössä asuu paljon tupakovia. Ylikävely voi olla vaikka ” kuurous vaatimuksille” tai vaatimuksen ” hukuttaminen näkymättömiin” muiden asioiden joukkoon . Se mainitaan vain ” sivulauseessa” ja unohdetaan saman tein, kokousväki älämölisee toisarvoisista asiosta heti sopivasti..jne. Osakkaalla on oikeus vaatia asia käsiteltäväksi, mutta jos hön on arka, arkuutta käytetään välittömästi hyödyksi; ” ei se mitään uskalla ruveta vaatimaan, on selainen tohvelitossu” pidetään äijät asia hanskassa ettei tohvelit ala täällä liikaa sössimään meidän tupakointirauhaa” isännöitsijä nyökkäilee ymmärtävästi, tupakkamiehiä kun on itsekkin. Ja sitä paitsi, tulee kalliiksi ruveta yhden narisijan takia tekemään kallita remontteja, pidetään vaan matalaa profiilia ja unohdetaan koko juttu jne. Ihan oikeasti ja oikeasa elämässä.. jos ei joku usko, se lienee on hönen oikeutensa olla uskomatta.
        .
        Osakkaat sitten äänestävät kyllä tai ei, kyselykaavake osakkaille kotiin, jossa kanta ilmaistu j s palautetaan joko suoraan isännöitsijälle tai taloyhtiön hallituksen jäsenelle.

        Ja sitten isännöitsijän kanssa yhtiökokouksessa vielä äänestys ja äänestävän osakkaan - se puollan tai vastustan äänen antaneiden osakkeen omistajien osakelukumäärät laskuun ja ne jolla osake- enemmistö, heidän kanta ratkaisee. Eli niihin ylimääräisiin ja varsinaisiin yhtiökokouksiin kannattaa tulla, PELKKÄ LAPPU JA SEN ANTAMINEN EI RIITÄ MIHINKÄÄN, SE EI EDUSTA ÄÄNESTÄMISTÄ . Näin olen kuullut, pitääköhän paikkaansa?

        Paikalla on oltava! Sitten sopivasti hallituksen jäsenen toimesta valitaan pieni tila johon ei kaikki mahdu..😆. Ihmiset luulevat, että se ruksi siinä kyselyssä riittää. .siinähän on osakas ilmaissut kantansa, ....😆
        Vai miten se menikään..? Pitikö olla paikalla vai ei? 😁

        Jos osake- enemmistö on vastustamassa tupakointikiellon hakua sitä ei haeta. Toki voi aina yrittää uudestaan.

        Viimeisin keino jos ei haeta - kanta on kovin sitkeä ja haitat edelleen olemassa - on lähteä asiaa viemään eteenpäin terveydensuojelulain turvin , vastoin taloyhtiön osake- enemmistön kantaa. Se on vaikea ja kivinen tie, siksi aina pyritään sopuratkaisuun että taloyhtiö itse päättää vapaaehtoisesti hakea kieltoa. Se pakolla tupakointia kuriin menetelmä jättää aina jotain haavoja asuinyhteisöön ja katkeruuden tunteita ja sitä uhmakkuutta: minähän poltan!

        Terveystarkastaja tulee asuntoon tekemään asunnontarkastuksen , jos savua esiintyy aistinhavaittaen , asia etenee käsittääkseni joko siten, että viranomaiset määräävät taloyhtiön tekemään korjaukset joko savusta kärsivän asuntoon tai tupakoivien asuntoihin.

        Jos tupakansavua ei ilmene, asia ei tietenkään raukea siihen, van sovitaan uusi käynti ja aina seuraava uusi käynti. Jossain vaiheessa sitä katkua sitten ehkä ilmenee.

        Tuoakointikiellon voidaan myös asettaa tietyille, yksittäisille parvekkeille, joista teoreettisesti voidaan katsoa savujen leviävän, ei siis aina tarvita edes tuoakanhajun todentamista, kun kielto voidaan asettaa, mutta koskee vain tiettyjä parvekkeita.

        Jos päädytään korjauksiin, niin sitten taloyhtiö palkkaa urakoitsijan, joka tekee tarvittavat tiivistykset jne..
        Siten seurataan onnistuiko korjaukset vai tuleeko edelleen savua asuntoon jostain. Yleensä se savu tulee- jos rakenteelliset viat on korjattu- viimeistään ilmastointikanavaa pitkin jos sisällä tupakoidaan, ilmastointikanavaahan ei voi sulkea ja toinen on parveke jonka kautta tulee savut myös , lasitus ei ole ilmatiivis, sadevesikin tulee siitä sisään tihkuna, miksei sitten tupakansavutkin.
        . Täysin 100% savuttoman asunnon saa ainoastaan vain siten, että taloyhtiössä kielletään yksiselitteisesti tupakointi huoneistoissa ja parvekkeilla.

        Talohtiö osoittaa pihalla tupakointipaikan, johon sitten tupakoivien on suostuttava lähtemään.
        Jos tupakointikieltoa ei suostu noudattamaan, asunto joko otetaan haltuun tai vuokrayhtiössä, asukkaan vuokrasopimus irtisanotaan. Näyttö lienee heikoin lenkki .

        Näin minä olen ymmärtänyt. Toki kaikki tapaukset ovat erilaisia. Se ettei joitain asiaa tiedä, ei ole syy toisten solvaamiseen tai tiedon mitätöimiseen. Aika harva lopulta tietää miten asian kanssa toimitaan.
        Mitä tuohon tupakointikieltohaun erilaisiin torppaamiskeinoihin tulee, niin näin todellisuudessa on tapahtunut. Se ei todellakaan edusta kenenkään harhoja vaan ihan ihimillistä reaalimaailmaa jossa erilaiset intohimot ja tahtojen taistelut kisaavat.
        Jopa henkilösuhteet vaikuttavat, antipatiat ja sympatiat, ihminen on paitsi järjellä ajatteleva, myös tunteittensa vietävissä.
        Taloyhtiöissähän voi muutoinkin ilmetä vaikka mitä draamoja, vihanpitoa, juoruilua ja mustamaalaamista jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talon osakkaat määräävät, ei yksittäinen osakas, mutta yksittäisellä osakkaalla on oikeus vaatia yhttiökokouksessa otettavan käsiteltäväksi ja tuoda esiin tupakointikiellon haku- toive tai vaatimus. Ylensä kannattaa olla jämäkkä ja vaativa asian suhteen , muutoin tulee helposti ylikävellyksi jos taloyhtiössä asuu paljon tupakovia. Ylikävely voi olla vaikka ” kuurous vaatimuksille” tai vaatimuksen ” hukuttaminen näkymättömiin” muiden asioiden joukkoon . Se mainitaan vain ” sivulauseessa” ja unohdetaan saman tein, kokousväki älämölisee toisarvoisista asiosta heti sopivasti..jne. Osakkaalla on oikeus vaatia asia käsiteltäväksi, mutta jos hön on arka, arkuutta käytetään välittömästi hyödyksi; ” ei se mitään uskalla ruveta vaatimaan, on selainen tohvelitossu” pidetään äijät asia hanskassa ettei tohvelit ala täällä liikaa sössimään meidän tupakointirauhaa” isännöitsijä nyökkäilee ymmärtävästi, tupakkamiehiä kun on itsekkin. Ja sitä paitsi, tulee kalliiksi ruveta yhden narisijan takia tekemään kallita remontteja, pidetään vaan matalaa profiilia ja unohdetaan koko juttu jne. Ihan oikeasti ja oikeasa elämässä.. jos ei joku usko, se lienee on hönen oikeutensa olla uskomatta.
        .
        Osakkaat sitten äänestävät kyllä tai ei, kyselykaavake osakkaille kotiin, jossa kanta ilmaistu j s palautetaan joko suoraan isännöitsijälle tai taloyhtiön hallituksen jäsenelle.

        Ja sitten isännöitsijän kanssa yhtiökokouksessa vielä äänestys ja äänestävän osakkaan - se puollan tai vastustan äänen antaneiden osakkeen omistajien osakelukumäärät laskuun ja ne jolla osake- enemmistö, heidän kanta ratkaisee. Eli niihin ylimääräisiin ja varsinaisiin yhtiökokouksiin kannattaa tulla, PELKKÄ LAPPU JA SEN ANTAMINEN EI RIITÄ MIHINKÄÄN, SE EI EDUSTA ÄÄNESTÄMISTÄ . Näin olen kuullut, pitääköhän paikkaansa?

        Paikalla on oltava! Sitten sopivasti hallituksen jäsenen toimesta valitaan pieni tila johon ei kaikki mahdu..😆. Ihmiset luulevat, että se ruksi siinä kyselyssä riittää. .siinähän on osakas ilmaissut kantansa, ....😆
        Vai miten se menikään..? Pitikö olla paikalla vai ei? 😁

        Jos osake- enemmistö on vastustamassa tupakointikiellon hakua sitä ei haeta. Toki voi aina yrittää uudestaan.

        Viimeisin keino jos ei haeta - kanta on kovin sitkeä ja haitat edelleen olemassa - on lähteä asiaa viemään eteenpäin terveydensuojelulain turvin , vastoin taloyhtiön osake- enemmistön kantaa. Se on vaikea ja kivinen tie, siksi aina pyritään sopuratkaisuun että taloyhtiö itse päättää vapaaehtoisesti hakea kieltoa. Se pakolla tupakointia kuriin menetelmä jättää aina jotain haavoja asuinyhteisöön ja katkeruuden tunteita ja sitä uhmakkuutta: minähän poltan!

        Terveystarkastaja tulee asuntoon tekemään asunnontarkastuksen , jos savua esiintyy aistinhavaittaen , asia etenee käsittääkseni joko siten, että viranomaiset määräävät taloyhtiön tekemään korjaukset joko savusta kärsivän asuntoon tai tupakoivien asuntoihin.

        Jos tupakansavua ei ilmene, asia ei tietenkään raukea siihen, van sovitaan uusi käynti ja aina seuraava uusi käynti. Jossain vaiheessa sitä katkua sitten ehkä ilmenee.

        Tuoakointikiellon voidaan myös asettaa tietyille, yksittäisille parvekkeille, joista teoreettisesti voidaan katsoa savujen leviävän, ei siis aina tarvita edes tuoakanhajun todentamista, kun kielto voidaan asettaa, mutta koskee vain tiettyjä parvekkeita.

        Jos päädytään korjauksiin, niin sitten taloyhtiö palkkaa urakoitsijan, joka tekee tarvittavat tiivistykset jne..
        Siten seurataan onnistuiko korjaukset vai tuleeko edelleen savua asuntoon jostain. Yleensä se savu tulee- jos rakenteelliset viat on korjattu- viimeistään ilmastointikanavaa pitkin jos sisällä tupakoidaan, ilmastointikanavaahan ei voi sulkea ja toinen on parveke jonka kautta tulee savut myös , lasitus ei ole ilmatiivis, sadevesikin tulee siitä sisään tihkuna, miksei sitten tupakansavutkin.
        . Täysin 100% savuttoman asunnon saa ainoastaan vain siten, että taloyhtiössä kielletään yksiselitteisesti tupakointi huoneistoissa ja parvekkeilla.

        Talohtiö osoittaa pihalla tupakointipaikan, johon sitten tupakoivien on suostuttava lähtemään.
        Jos tupakointikieltoa ei suostu noudattamaan, asunto joko otetaan haltuun tai vuokrayhtiössä, asukkaan vuokrasopimus irtisanotaan. Näyttö lienee heikoin lenkki .

        Näin minä olen ymmärtänyt. Toki kaikki tapaukset ovat erilaisia. Se ettei joitain asiaa tiedä, ei ole syy toisten solvaamiseen tai tiedon mitätöimiseen. Aika harva lopulta tietää miten asian kanssa toimitaan.
        Mitä tuohon tupakointikieltohaun erilaisiin torppaamiskeinoihin tulee, niin näin todellisuudessa on tapahtunut. Se ei todellakaan edusta kenenkään harhoja vaan ihan ihimillistä reaalimaailmaa jossa erilaiset intohimot ja tahtojen taistelut kisaavat.
        Jopa henkilösuhteet vaikuttavat, antipatiat ja sympatiat, ihminen on paitsi järjellä ajatteleva, myös tunteittensa vietävissä.
        Taloyhtiöissähän voi muutoinkin ilmetä vaikka mitä draamoja, vihanpitoa, juoruilua ja mustamaalaamista jne.

        Niin ja ei kannata kerto yhdellekkään , edes puhelimessa, koska esim.kaupungin viranomainen tulee käymään.
        Yllätävän moni on ns.juoruilija ja tieto tulee lopulta myös tiettyjen henkilöiden korviiin. Joten hys koko asiasta. Ei kailoteta partsilla tai siellä mistä kaikki puheet kuuluvat naapuriin, mielellään ei yhdellekkään henkilölle.
        Eikä vaihdeta verhoja, pestä seiniä jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talon osakkaat määräävät, ei yksittäinen osakas, mutta yksittäisellä osakkaalla on oikeus vaatia yhttiökokouksessa otettavan käsiteltäväksi ja tuoda esiin tupakointikiellon haku- toive tai vaatimus. Ylensä kannattaa olla jämäkkä ja vaativa asian suhteen , muutoin tulee helposti ylikävellyksi jos taloyhtiössä asuu paljon tupakovia. Ylikävely voi olla vaikka ” kuurous vaatimuksille” tai vaatimuksen ” hukuttaminen näkymättömiin” muiden asioiden joukkoon . Se mainitaan vain ” sivulauseessa” ja unohdetaan saman tein, kokousväki älämölisee toisarvoisista asiosta heti sopivasti..jne. Osakkaalla on oikeus vaatia asia käsiteltäväksi, mutta jos hön on arka, arkuutta käytetään välittömästi hyödyksi; ” ei se mitään uskalla ruveta vaatimaan, on selainen tohvelitossu” pidetään äijät asia hanskassa ettei tohvelit ala täällä liikaa sössimään meidän tupakointirauhaa” isännöitsijä nyökkäilee ymmärtävästi, tupakkamiehiä kun on itsekkin. Ja sitä paitsi, tulee kalliiksi ruveta yhden narisijan takia tekemään kallita remontteja, pidetään vaan matalaa profiilia ja unohdetaan koko juttu jne. Ihan oikeasti ja oikeasa elämässä.. jos ei joku usko, se lienee on hönen oikeutensa olla uskomatta.
        .
        Osakkaat sitten äänestävät kyllä tai ei, kyselykaavake osakkaille kotiin, jossa kanta ilmaistu j s palautetaan joko suoraan isännöitsijälle tai taloyhtiön hallituksen jäsenelle.

        Ja sitten isännöitsijän kanssa yhtiökokouksessa vielä äänestys ja äänestävän osakkaan - se puollan tai vastustan äänen antaneiden osakkeen omistajien osakelukumäärät laskuun ja ne jolla osake- enemmistö, heidän kanta ratkaisee. Eli niihin ylimääräisiin ja varsinaisiin yhtiökokouksiin kannattaa tulla, PELKKÄ LAPPU JA SEN ANTAMINEN EI RIITÄ MIHINKÄÄN, SE EI EDUSTA ÄÄNESTÄMISTÄ . Näin olen kuullut, pitääköhän paikkaansa?

        Paikalla on oltava! Sitten sopivasti hallituksen jäsenen toimesta valitaan pieni tila johon ei kaikki mahdu..😆. Ihmiset luulevat, että se ruksi siinä kyselyssä riittää. .siinähän on osakas ilmaissut kantansa, ....😆
        Vai miten se menikään..? Pitikö olla paikalla vai ei? 😁

        Jos osake- enemmistö on vastustamassa tupakointikiellon hakua sitä ei haeta. Toki voi aina yrittää uudestaan.

        Viimeisin keino jos ei haeta - kanta on kovin sitkeä ja haitat edelleen olemassa - on lähteä asiaa viemään eteenpäin terveydensuojelulain turvin , vastoin taloyhtiön osake- enemmistön kantaa. Se on vaikea ja kivinen tie, siksi aina pyritään sopuratkaisuun että taloyhtiö itse päättää vapaaehtoisesti hakea kieltoa. Se pakolla tupakointia kuriin menetelmä jättää aina jotain haavoja asuinyhteisöön ja katkeruuden tunteita ja sitä uhmakkuutta: minähän poltan!

        Terveystarkastaja tulee asuntoon tekemään asunnontarkastuksen , jos savua esiintyy aistinhavaittaen , asia etenee käsittääkseni joko siten, että viranomaiset määräävät taloyhtiön tekemään korjaukset joko savusta kärsivän asuntoon tai tupakoivien asuntoihin.

        Jos tupakansavua ei ilmene, asia ei tietenkään raukea siihen, van sovitaan uusi käynti ja aina seuraava uusi käynti. Jossain vaiheessa sitä katkua sitten ehkä ilmenee.

        Tuoakointikiellon voidaan myös asettaa tietyille, yksittäisille parvekkeille, joista teoreettisesti voidaan katsoa savujen leviävän, ei siis aina tarvita edes tuoakanhajun todentamista, kun kielto voidaan asettaa, mutta koskee vain tiettyjä parvekkeita.

        Jos päädytään korjauksiin, niin sitten taloyhtiö palkkaa urakoitsijan, joka tekee tarvittavat tiivistykset jne..
        Siten seurataan onnistuiko korjaukset vai tuleeko edelleen savua asuntoon jostain. Yleensä se savu tulee- jos rakenteelliset viat on korjattu- viimeistään ilmastointikanavaa pitkin jos sisällä tupakoidaan, ilmastointikanavaahan ei voi sulkea ja toinen on parveke jonka kautta tulee savut myös , lasitus ei ole ilmatiivis, sadevesikin tulee siitä sisään tihkuna, miksei sitten tupakansavutkin.
        . Täysin 100% savuttoman asunnon saa ainoastaan vain siten, että taloyhtiössä kielletään yksiselitteisesti tupakointi huoneistoissa ja parvekkeilla.

        Talohtiö osoittaa pihalla tupakointipaikan, johon sitten tupakoivien on suostuttava lähtemään.
        Jos tupakointikieltoa ei suostu noudattamaan, asunto joko otetaan haltuun tai vuokrayhtiössä, asukkaan vuokrasopimus irtisanotaan. Näyttö lienee heikoin lenkki .

        Näin minä olen ymmärtänyt. Toki kaikki tapaukset ovat erilaisia. Se ettei joitain asiaa tiedä, ei ole syy toisten solvaamiseen tai tiedon mitätöimiseen. Aika harva lopulta tietää miten asian kanssa toimitaan.
        Mitä tuohon tupakointikieltohaun erilaisiin torppaamiskeinoihin tulee, niin näin todellisuudessa on tapahtunut. Se ei todellakaan edusta kenenkään harhoja vaan ihan ihimillistä reaalimaailmaa jossa erilaiset intohimot ja tahtojen taistelut kisaavat.
        Jopa henkilösuhteet vaikuttavat, antipatiat ja sympatiat, ihminen on paitsi järjellä ajatteleva, myös tunteittensa vietävissä.
        Taloyhtiöissähän voi muutoinkin ilmetä vaikka mitä draamoja, vihanpitoa, juoruilua ja mustamaalaamista jne.

        ''Jos osake- enemmistö on vastustamassa tupakointikiellon hakua sitä ei haeta.''

        Jos yhtiökokouksessa äänestetään tupakointikiellosta, äänestystuloksen on oltava yksimielinen. Selvemmin, yksi ''ei'' ääni kaataa koko pojektin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ''Jos osake- enemmistö on vastustamassa tupakointikiellon hakua sitä ei haeta.''

        Jos yhtiökokouksessa äänestetään tupakointikiellosta, äänestystuloksen on oltava yksimielinen. Selvemmin, yksi ''ei'' ääni kaataa koko pojektin.

        Ei pidä enää paikkaansa. Enemmistö päättää, enemmistöäänet lasketaan, ei kättä nostamalla vaan osakelukumäärä laskemalla.
        Esim.jos tupakoivat hallinnoivat enemmistöosakemääriä, tarkoittaa yleensä isoja perheasuntoja, kolme- neljän huonetta käsittäviä, joiden osakelukumäärä peittoaa kaksioiden ja yksiöiden osakelukumäärän äänestettäessä, niin tupakointikieltoa ei haeta.

        Valitettavasti tupakoivat joissain taloyhtiöissä nomenomaan hallinnoivat/ omistavat isoja asuntoja. Mitä isomman asunnon omistat, sitä isompi on osakelukumäärä.

        Tässä yhdessä keississä se yhtiökokoukseen osallistuva porukka - johon ei siis kaikki edes osallistuneet- tupakoivien kanta voitti siten, että ne osakelukumäärät laskettiin.

        Osakkaille lähetetyt laput tietenkin olivat mukana, niissä näkyi osakkaan huoneiston numero ja osakeluettelosta vain katsomaan paljonko se ja se asunto hallinoi osakkeita. Lasketaan yhteen, puollan ja vastustan äänet ja niiden - puollan/ vastustan henkilöiden osakelukumäärä, vastustajat voittivat, vain koska he hallinnoivat isoja asuntoja.

        Eli kannattaa ostaa 80- 90 m2 asuntoja tupakoivien, niin taloyhtiö säästyy tupakointikiellon haulta. Ellei sitten terveydensuojelulaki puutu asiaan.

        Näitä halpoja perheasuntoja saa edullisesti ostettua juuri vanhoista lähiöistä, jotka sitten ovatkin täynnänsä tupakoivia.

        Kessu haisee joka talon pihalla ja kadulla, puistoissa, ostareiden edessä, bussipysäkeillä. Kamalia paikkoja asua. Täynnä vanhaa rakennuskantaa, johon oikein hakeutumalla hakeutuu tupakoijat, kun kaikki uudet talot ovat lähes kaikki parveketupakoinnin ja sisällä tupakoinnin kieltäviä, myös vuokra- ja aso- asunnot ja myös useat kovan rahan talot, koska ei kukaan halua pilata asuntoaan tai parvekkeitaam tupakansavulla.

        Näitä kaiken pa..kansavun sallivia voisi kutsua duunari- lähiöiksi tai työläiskaupunginosiksi. Mihinkään et pääse pakoon, et edes kotonasi sitä helvetillistä löyhkää.

        Tällaisista paikoista myös rakennusalan aliurakoitsijat ostavat työntekijöilleen isoja ” kämppiä” joissa siten sallitaan vuokrasopimuksessa parveketupakointikin, kun taloyhtiö on niin idiootteja täynnä ettei kieltoa ole aikanaan saatu aikaan.
        On ehkä yritetty, mutta vuokranantaja, se joka sen ” kämpän” omistaa, on lähettänyt noottia, että jos taloon tulee tupakointikielto, meidän porukka lähtee ja ” kämppä” menee myyntiin.
        Tasan tarkkaan varmasti isot firmat ovat lähettäneet nootteja tällaisten taloyhtiöiden hallituksille, käyttäneet kiristyksenä sitä, ja siten tietenkin ne osakkaat itse jotka polttavat lähettävät isännöitsijälle kiukkuista sähköpostia siitä etteivät he tule asumaan enää ja taloyhtiö joutuu kusiseen tilanteesen kun yksi kaks asuntoja tulee valtavasti myyntiin joita kukaan ei osta.
        Eli jo ihan heti alkuun on tatoybtiö tehnyt mokan kun ei ole hakenut kieltoja.

        Fakta on kuitenkin se, että kyllä se raksafirman tai aliurakoitija tai mikä tahansa yrityksen , duunari joutuu työmaallakin polttamaan toisaalla, samat sääännöt sielläkin pelaavat kuin muissakin työpaikoissa.
        Ja mikä ihmeen vaikeus siinä on lähteä ulkos tupakoimaan, työmaallakin joutuu sen saman tekemään tai kuka tahansa joka työssään työaikanac tupakoi.
        Yht’ äkkiä on niin jumalattoman vaikeaa lähteä ulos kun on kotona. Samat paskakatkut se tupakoija muille tuottaa kuin työpaikallaankin. Vai muuttuko se löyhkä jotenkin miedommaksi kotona?
        Siis voi j..luta tätä yksinkertaisuutta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä enää paikkaansa. Enemmistö päättää, enemmistöäänet lasketaan, ei kättä nostamalla vaan osakelukumäärä laskemalla.
        Esim.jos tupakoivat hallinnoivat enemmistöosakemääriä, tarkoittaa yleensä isoja perheasuntoja, kolme- neljän huonetta käsittäviä, joiden osakelukumäärä peittoaa kaksioiden ja yksiöiden osakelukumäärän äänestettäessä, niin tupakointikieltoa ei haeta.

        Valitettavasti tupakoivat joissain taloyhtiöissä nomenomaan hallinnoivat/ omistavat isoja asuntoja. Mitä isomman asunnon omistat, sitä isompi on osakelukumäärä.

        Tässä yhdessä keississä se yhtiökokoukseen osallistuva porukka - johon ei siis kaikki edes osallistuneet- tupakoivien kanta voitti siten, että ne osakelukumäärät laskettiin.

        Osakkaille lähetetyt laput tietenkin olivat mukana, niissä näkyi osakkaan huoneiston numero ja osakeluettelosta vain katsomaan paljonko se ja se asunto hallinoi osakkeita. Lasketaan yhteen, puollan ja vastustan äänet ja niiden - puollan/ vastustan henkilöiden osakelukumäärä, vastustajat voittivat, vain koska he hallinnoivat isoja asuntoja.

        Eli kannattaa ostaa 80- 90 m2 asuntoja tupakoivien, niin taloyhtiö säästyy tupakointikiellon haulta. Ellei sitten terveydensuojelulaki puutu asiaan.

        Näitä halpoja perheasuntoja saa edullisesti ostettua juuri vanhoista lähiöistä, jotka sitten ovatkin täynnänsä tupakoivia.

        Kessu haisee joka talon pihalla ja kadulla, puistoissa, ostareiden edessä, bussipysäkeillä. Kamalia paikkoja asua. Täynnä vanhaa rakennuskantaa, johon oikein hakeutumalla hakeutuu tupakoijat, kun kaikki uudet talot ovat lähes kaikki parveketupakoinnin ja sisällä tupakoinnin kieltäviä, myös vuokra- ja aso- asunnot ja myös useat kovan rahan talot, koska ei kukaan halua pilata asuntoaan tai parvekkeitaam tupakansavulla.

        Näitä kaiken pa..kansavun sallivia voisi kutsua duunari- lähiöiksi tai työläiskaupunginosiksi. Mihinkään et pääse pakoon, et edes kotonasi sitä helvetillistä löyhkää.

        Tällaisista paikoista myös rakennusalan aliurakoitsijat ostavat työntekijöilleen isoja ” kämppiä” joissa siten sallitaan vuokrasopimuksessa parveketupakointikin, kun taloyhtiö on niin idiootteja täynnä ettei kieltoa ole aikanaan saatu aikaan.
        On ehkä yritetty, mutta vuokranantaja, se joka sen ” kämpän” omistaa, on lähettänyt noottia, että jos taloon tulee tupakointikielto, meidän porukka lähtee ja ” kämppä” menee myyntiin.
        Tasan tarkkaan varmasti isot firmat ovat lähettäneet nootteja tällaisten taloyhtiöiden hallituksille, käyttäneet kiristyksenä sitä, ja siten tietenkin ne osakkaat itse jotka polttavat lähettävät isännöitsijälle kiukkuista sähköpostia siitä etteivät he tule asumaan enää ja taloyhtiö joutuu kusiseen tilanteesen kun yksi kaks asuntoja tulee valtavasti myyntiin joita kukaan ei osta.
        Eli jo ihan heti alkuun on tatoybtiö tehnyt mokan kun ei ole hakenut kieltoja.

        Fakta on kuitenkin se, että kyllä se raksafirman tai aliurakoitija tai mikä tahansa yrityksen , duunari joutuu työmaallakin polttamaan toisaalla, samat sääännöt sielläkin pelaavat kuin muissakin työpaikoissa.
        Ja mikä ihmeen vaikeus siinä on lähteä ulkos tupakoimaan, työmaallakin joutuu sen saman tekemään tai kuka tahansa joka työssään työaikanac tupakoi.
        Yht’ äkkiä on niin jumalattoman vaikeaa lähteä ulos kun on kotona. Samat paskakatkut se tupakoija muille tuottaa kuin työpaikallaankin. Vai muuttuko se löyhkä jotenkin miedommaksi kotona?
        Siis voi j..luta tätä yksinkertaisuutta!

        Ja aina on myös näitä: ostin tän koska täällä saa tupakoida..täysiä diootteja suoraan sanoen, nämä ovat näitä; helvettiin naapurit, mä omistan tän kämpän ja teen mitä haluun, vaikka pistän nuotion keskelle partsin lattiaa jos haluun…ja grillaan siinä ..
        Naisystävät samanlaisia vajaaälyisiä idiootteja.
        Työpaikoilla jaksetaan vääntäytyä kyllä ulos, kas kummaa, liikuntakyä riittää tuolloin ja käsityskyky riittää ymmärtämään ja huomioimaan muutkin, mutta siten kotona jotenkin ” lamppu sammuu totaalisesti”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ''Jos osake- enemmistö on vastustamassa tupakointikiellon hakua sitä ei haeta.''

        Jos yhtiökokouksessa äänestetään tupakointikiellosta, äänestystuloksen on oltava yksimielinen. Selvemmin, yksi ''ei'' ääni kaataa koko pojektin.

        Tupakointikieltoa haetaan kaupungilta, ei siitä päätetä missään kokouksessa, sitä täytyy hakeavirallisesti jotta sitä voi myös valvoa ja sen rikkomisesta asettaa saktioita.

        Yhtiökokous voi toki järjestysssäännöissään kieltää tupakoinnin mutta silloin se vaatii kaikkien hyväksynnän, näin ymmärtäisin.
        Kaupungin kautta haettava tupakointikielto on hieman eri asia kyin yhtiöjärjestykseen merkittävä kielto. Kaupungilta haettavaan kieltoon riittää enemmistöpäätös, eli päätöksen ei tarvitse olla yksimielinen, sitä saa vastustaa, mutta enemmistöpäätös riittää sen hakemiseen. Siinä ei yhden henkilön vastustus merkitse sitä, että hakemusta ei voida lähettää. Muutoinhan tilanne olisi täysin mahdoton, yksi jukuripää torppaisi enemmistön vaatimuksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tupakointikieltoa haetaan kaupungilta, ei siitä päätetä missään kokouksessa, sitä täytyy hakeavirallisesti jotta sitä voi myös valvoa ja sen rikkomisesta asettaa saktioita.

        Yhtiökokous voi toki järjestysssäännöissään kieltää tupakoinnin mutta silloin se vaatii kaikkien hyväksynnän, näin ymmärtäisin.
        Kaupungin kautta haettava tupakointikielto on hieman eri asia kyin yhtiöjärjestykseen merkittävä kielto. Kaupungilta haettavaan kieltoon riittää enemmistöpäätös, eli päätöksen ei tarvitse olla yksimielinen, sitä saa vastustaa, mutta enemmistöpäätös riittää sen hakemiseen. Siinä ei yhden henkilön vastustus merkitse sitä, että hakemusta ei voida lähettää. Muutoinhan tilanne olisi täysin mahdoton, yksi jukuripää torppaisi enemmistön vaatimuksen.

        Eli on kaksi tapaa saada taloyhtiöön tupakointikielto, taloyhtiö kieltää yhtiöjärjestyksessään tupakoinnin sisätiloissa ja parvekkeilla = vaatii yksimielisen päätöksen
        Tai taloyhtiö hakee kaupungilta tupakointikielto sisälle ja parvekkeille= tehdään enemmistöpäätöksenä, jota yksittäisen osakkaan vastustus ei voi kaataa. Se tehdään enemmistöpäätöksen turvin. Tämä on se toimivin tapa hakea kieltoa, koska yhtiöjärjestyksee n merkittävän kiellon voi yksittäinen osakas torpata täysin.
        Kaupungin myöntämää kieltoa ei käsittääkseni voi edes perua, se on pysyvä kielto.?
        Yhtiöjärjestykseen merkittävän kiellon voi kai perua koska vain, tupakansavusta kärsivän vaikka muutettua toisaalle? Tästä en tosin ole varma, pitääkö paikkansa. Yleensä yhtiöjärjestykseen meilläkin on vuosien mittaan taloyhtiön hallitus, kyr…essään johonkin asukkaaseen, tehnyt ties mitä ylim.lisäyksiä, ei vaadi edes yhtiökokouksen pätöstä. Taloyhtiön hallitus voi olla niin sisäänpäin lämpiävä ja omassakuplassaan elävä, että se voi käytännössä, osakkaita kuu,ematra tai niille mitään informoimatta tehdä aika vapaasti idioottimaisiakin päätöksiä, vaikka kaljapäissään kokoontua ja Shörsselssönin johdolla sörsselöidä vaikka mitä🥴


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli on kaksi tapaa saada taloyhtiöön tupakointikielto, taloyhtiö kieltää yhtiöjärjestyksessään tupakoinnin sisätiloissa ja parvekkeilla = vaatii yksimielisen päätöksen
        Tai taloyhtiö hakee kaupungilta tupakointikielto sisälle ja parvekkeille= tehdään enemmistöpäätöksenä, jota yksittäisen osakkaan vastustus ei voi kaataa. Se tehdään enemmistöpäätöksen turvin. Tämä on se toimivin tapa hakea kieltoa, koska yhtiöjärjestyksee n merkittävän kiellon voi yksittäinen osakas torpata täysin.
        Kaupungin myöntämää kieltoa ei käsittääkseni voi edes perua, se on pysyvä kielto.?
        Yhtiöjärjestykseen merkittävän kiellon voi kai perua koska vain, tupakansavusta kärsivän vaikka muutettua toisaalle? Tästä en tosin ole varma, pitääkö paikkansa. Yleensä yhtiöjärjestykseen meilläkin on vuosien mittaan taloyhtiön hallitus, kyr…essään johonkin asukkaaseen, tehnyt ties mitä ylim.lisäyksiä, ei vaadi edes yhtiökokouksen pätöstä. Taloyhtiön hallitus voi olla niin sisäänpäin lämpiävä ja omassakuplassaan elävä, että se voi käytännössä, osakkaita kuu,ematra tai niille mitään informoimatta tehdä aika vapaasti idioottimaisiakin päätöksiä, vaikka kaljapäissään kokoontua ja Shörsselssönin johdolla sörsselöidä vaikka mitä🥴

        On näinkin käynyt, että pyydettäessä sähköpostilla isännöitsijältä kopiota kokouspöytäkirjasta, sitä ei ole pyynnöstä huolimatta lähetetty, ei myöskän ole mitään selitystä siitä, miksi ei ole lähetetty. Ei luulisi olevan mikään vaiva se, että isännöitsojä tai joku huoltotoimiston työntekijä ilmoittaisi syyn, miksi sitä ei voi lähettää. Tulisi edes joku selitys, vaikka sellainen, että osakkaan on tultava itse paikan päälle sitä lukemaan tai että se saa vain taloyhtiön hallituksen jäseneltä. Mutta ei mitään selitystä koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On näinkin käynyt, että pyydettäessä sähköpostilla isännöitsijältä kopiota kokouspöytäkirjasta, sitä ei ole pyynnöstä huolimatta lähetetty, ei myöskän ole mitään selitystä siitä, miksi ei ole lähetetty. Ei luulisi olevan mikään vaiva se, että isännöitsojä tai joku huoltotoimiston työntekijä ilmoittaisi syyn, miksi sitä ei voi lähettää. Tulisi edes joku selitys, vaikka sellainen, että osakkaan on tultava itse paikan päälle sitä lukemaan tai että se saa vain taloyhtiön hallituksen jäseneltä. Mutta ei mitään selitystä koskaan.

        Niin - ja kas kun ei ole kukaan älynnyt vaatia tupakoiville omia työpaikkoja? Tuöpaikoillakin on jo vuosikymmenien ajan joutunut lähtemään ulos tupakalle, kysymys kuuluu, miksi se sama tapa ei toimi kerrostalossa?
        Miten ne säännöt ja ihmisten terveydensuojelu eivät toimi kerrostalossa? Miksi kerrostaloissa sallitaan se, mikä on työpaikoilla ollut jo kielletty jo vuosikymmeniä?
        Samalla tavalla sielläkin työpaikan tupakointipaikoilla on ulkona kylmä, sataa vettä ja on kurjaa, silti sinne köpötellään vaikka olisi kuinka töitä kasautunut työpöydälle tai ilma minkälsinen tahansa tai jätetään tupakka välistä pois ja otetaan nikotiinipurkkaa tai jotain muuta. .
        Tätäen vain ymmärrä. Samat ihniset jotka rutisevat siitä etteivät saa polttaa sisällä kotona tai kotiensa parvekkeilla muka , tai vastustavat henkeen ja vereen niissä,tupakointikieltoa, menevät kiltisti omalla tuöpaikoillaan ulos tupakoimaan. Siis niin täysin järjetöntä kuin vain olla voi.
        Raksamiehetkin polttavat ulkona, eikä siinä parakissa toisten työntekijöiden joutuessa haistelemaan sitä katkua. Miksi sama asenne toimi kerrostalossa asuessa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin - ja kas kun ei ole kukaan älynnyt vaatia tupakoiville omia työpaikkoja? Tuöpaikoillakin on jo vuosikymmenien ajan joutunut lähtemään ulos tupakalle, kysymys kuuluu, miksi se sama tapa ei toimi kerrostalossa?
        Miten ne säännöt ja ihmisten terveydensuojelu eivät toimi kerrostalossa? Miksi kerrostaloissa sallitaan se, mikä on työpaikoilla ollut jo kielletty jo vuosikymmeniä?
        Samalla tavalla sielläkin työpaikan tupakointipaikoilla on ulkona kylmä, sataa vettä ja on kurjaa, silti sinne köpötellään vaikka olisi kuinka töitä kasautunut työpöydälle tai ilma minkälsinen tahansa tai jätetään tupakka välistä pois ja otetaan nikotiinipurkkaa tai jotain muuta. .
        Tätäen vain ymmärrä. Samat ihniset jotka rutisevat siitä etteivät saa polttaa sisällä kotona tai kotiensa parvekkeilla muka , tai vastustavat henkeen ja vereen niissä,tupakointikieltoa, menevät kiltisti omalla tuöpaikoillaan ulos tupakoimaan. Siis niin täysin järjetöntä kuin vain olla voi.
        Raksamiehetkin polttavat ulkona, eikä siinä parakissa toisten työntekijöiden joutuessa haistelemaan sitä katkua. Miksi sama asenne toimi kerrostalossa asuessa?

        On pakko esittää sama kysymys uudestaan jos joku tietäisi mistä on kyse.
        Mikä aine tuottaa järkyttävän, etikkasillimäisen, vahvan hajun huoneistoon.?
        Illan aikana on keittiössä haissut tolkuton löyhkä taas kerran. Käy nenän limakalvoille ja on todella etottäin vahvaa.
        Esiintyy noin kerran kuukaudessa nyt säännöllusesti kolmena perättäisenä kuukautena, loka, marras ja nyt joukukuussa. Haju kestää vuorakaudesta kahteen vuorokauteen. Siihen sekoittuu vaniljan hajua ajoittain, mutta pääsääntöisesti juuri etikkasillin ja paistettujen silakoitten voimakas haju on pääraaka- aineet. Aiheuttaa nenän limakalvoja polttelua.
        Kertokaa mistä on kyse?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On pakko esittää sama kysymys uudestaan jos joku tietäisi mistä on kyse.
        Mikä aine tuottaa järkyttävän, etikkasillimäisen, vahvan hajun huoneistoon.?
        Illan aikana on keittiössä haissut tolkuton löyhkä taas kerran. Käy nenän limakalvoille ja on todella etottäin vahvaa.
        Esiintyy noin kerran kuukaudessa nyt säännöllusesti kolmena perättäisenä kuukautena, loka, marras ja nyt joukukuussa. Haju kestää vuorakaudesta kahteen vuorokauteen. Siihen sekoittuu vaniljan hajua ajoittain, mutta pääsääntöisesti juuri etikkasillin ja paistettujen silakoitten voimakas haju on pääraaka- aineet. Aiheuttaa nenän limakalvoja polttelua.
        Kertokaa mistä on kyse?

        Kerrostaloissa voi nyt olla mitä tahansa mömmöjen kokkailijaa varsinkin jos asuu jossain tuppukylässä.
        Niissä taloyhtiöissä ei juuri kukaan puutu yhtään mihinkään. Hallituksen keski- ikä lähentelee 80 v. osa jo dementoituneita joten aika vapaat kädet asukkaillamyös kokkailuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrostaloissa voi nyt olla mitä tahansa mömmöjen kokkailijaa varsinkin jos asuu jossain tuppukylässä.
        Niissä taloyhtiöissä ei juuri kukaan puutu yhtään mihinkään. Hallituksen keski- ikä lähentelee 80 v. osa jo dementoituneita joten aika vapaat kädet asukkaillamyös kokkailuun.

        Mulqwistien taloyhtiöissä on kaikki sallittu, huoraaminen - ja kokkelinteko. Thaikku - naiset käyvät nussimassa vanhoja äijiä tilauksesta, tietävät ovikoodit ja ovet jätetään auki kun äijät odottaa mulkuni lutkuttajia vuoteella, hallitus siunaa kun itsekkin käyttävät thai- huoria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin - ja kas kun ei ole kukaan älynnyt vaatia tupakoiville omia työpaikkoja? Tuöpaikoillakin on jo vuosikymmenien ajan joutunut lähtemään ulos tupakalle, kysymys kuuluu, miksi se sama tapa ei toimi kerrostalossa?
        Miten ne säännöt ja ihmisten terveydensuojelu eivät toimi kerrostalossa? Miksi kerrostaloissa sallitaan se, mikä on työpaikoilla ollut jo kielletty jo vuosikymmeniä?
        Samalla tavalla sielläkin työpaikan tupakointipaikoilla on ulkona kylmä, sataa vettä ja on kurjaa, silti sinne köpötellään vaikka olisi kuinka töitä kasautunut työpöydälle tai ilma minkälsinen tahansa tai jätetään tupakka välistä pois ja otetaan nikotiinipurkkaa tai jotain muuta. .
        Tätäen vain ymmärrä. Samat ihniset jotka rutisevat siitä etteivät saa polttaa sisällä kotona tai kotiensa parvekkeilla muka , tai vastustavat henkeen ja vereen niissä,tupakointikieltoa, menevät kiltisti omalla tuöpaikoillaan ulos tupakoimaan. Siis niin täysin järjetöntä kuin vain olla voi.
        Raksamiehetkin polttavat ulkona, eikä siinä parakissa toisten työntekijöiden joutuessa haistelemaan sitä katkua. Miksi sama asenne toimi kerrostalossa asuessa?

        Jos taloyhtiön hallitus suosii tupakoivia, et voi mitään. Usein ovat itse tupakoivia ja pitävät tarkkaan huolta siitä eteivät omat edust mene ristiin riippumatta siitä miltä sun asunnossa haisee, vaikka sitten kokonaisen askin tuottamat katkut.
        Valitettavasti maailma on nyt vaan sellainen että se vahvin ja härskein voittaa ja nujertaa heikoimmat alleen.
        Laki on ihan kädetön tuollaisen edessä, jos näin huonosti on päässyt käymään, et voi mitään. Et voi lähteä haastamaan taloyhtiötä tai yksittäisiä osakkaita oikeuteen esim.syrjinnästä. Ainoa mitä voit tehdä on muuttaa pois. Näin se vain menee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos taloyhtiön hallitus suosii tupakoivia, et voi mitään. Usein ovat itse tupakoivia ja pitävät tarkkaan huolta siitä eteivät omat edust mene ristiin riippumatta siitä miltä sun asunnossa haisee, vaikka sitten kokonaisen askin tuottamat katkut.
        Valitettavasti maailma on nyt vaan sellainen että se vahvin ja härskein voittaa ja nujertaa heikoimmat alleen.
        Laki on ihan kädetön tuollaisen edessä, jos näin huonosti on päässyt käymään, et voi mitään. Et voi lähteä haastamaan taloyhtiötä tai yksittäisiä osakkaita oikeuteen esim.syrjinnästä. Ainoa mitä voit tehdä on muuttaa pois. Näin se vain menee.

        Sairauden ja ikävyyksiwn täyttämää joulua kaikille parveketupakoitsijoille. Toivottavasti elämänne on yhtä kurjaa kuin niillä ihmisilläkin jotka joutuvat kärsimään savustamisesyanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos taloyhtiön hallitus suosii tupakoivia, et voi mitään. Usein ovat itse tupakoivia ja pitävät tarkkaan huolta siitä eteivät omat edust mene ristiin riippumatta siitä miltä sun asunnossa haisee, vaikka sitten kokonaisen askin tuottamat katkut.
        Valitettavasti maailma on nyt vaan sellainen että se vahvin ja härskein voittaa ja nujertaa heikoimmat alleen.
        Laki on ihan kädetön tuollaisen edessä, jos näin huonosti on päässyt käymään, et voi mitään. Et voi lähteä haastamaan taloyhtiötä tai yksittäisiä osakkaita oikeuteen esim.syrjinnästä. Ainoa mitä voit tehdä on muuttaa pois. Näin se vain menee.

        Missä päin Suomea on tuollainen ketkujen hallinnoima taloyhtiö?
        Jossain on jotain vikaa. Oletko joutunut jonkun hallituksen jäsenen vainoamaksi? Vainoaminen ja maalittaminen on rikos. Taloyhtiön kuluu noudattaa lakia, myös terveydensuojelulaki kuuluu siihen.
        Tupakansavu huoneistossa on terveyshaitta. Taitavat tupakoivat naapurit pistää halvalla sinua? .. Ovat ottaneet silmätikuksi ja savustavat tarkoituksella sinua ulos talosta? Taloyhtiön hallituksen avustuksella?

        Joku kaipaa halpaa asuntoa itselleen tai seurustelukumppanilleen ja haluaa sinulta asunnon edullisesti? Siltä tuo vaikuttaa, on täysin tahallista toimintaa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä päin Suomea on tuollainen ketkujen hallinnoima taloyhtiö?
        Jossain on jotain vikaa. Oletko joutunut jonkun hallituksen jäsenen vainoamaksi? Vainoaminen ja maalittaminen on rikos. Taloyhtiön kuluu noudattaa lakia, myös terveydensuojelulaki kuuluu siihen.
        Tupakansavu huoneistossa on terveyshaitta. Taitavat tupakoivat naapurit pistää halvalla sinua? .. Ovat ottaneet silmätikuksi ja savustavat tarkoituksella sinua ulos talosta? Taloyhtiön hallituksen avustuksella?

        Joku kaipaa halpaa asuntoa itselleen tai seurustelukumppanilleen ja haluaa sinulta asunnon edullisesti? Siltä tuo vaikuttaa, on täysin tahallista toimintaa..

        Ehkä jätän kertomatta. Mutta, todella parveketupakointi rassaa hermoja äärimmäisellä tavalla. Jatkuva pahaksi ja epämiellyttäväksi koettu ja aistittun haju asunnossa syö ihmistä.
        Jokainen haluaa että oma koti tuoksuu raikkaalle ja puhtaalle, sitä asiaa on vaikea kenenkään edes kieltää. Ja kun se ei onnistu ja asunto haisee tuhkakupille, alkaa pitkäpinnaisenkin ihmisen saumat ratkeamaan ja lopulta tulee se lakipiste jossa on valmis tekemään ihan mitä tahansa, vaikka nirhaamaan sen henkilön joka pilaa sinun asumisviihtyvyyden. Henkisen jaksamisen rajat tulevat vastaan.
        Tupakansavu asunnossa, lievänäkin mutta jatkuvana on kuin toistuvaa pahoinpitelyä, jatkuvaa jokapäiväistä kädellä läpsimistä ja haukkumista, etkä voi pahoinpitelijällesi yhtään mitään.
        Se hetättää alkukantaisen raivon ja vihan ja monesti käyn mielessäni kuinka käsittelen tämän pahoinpitelijäni,
        Vihassa on vain se ikävä puoli, ettei se tarjoa ratkaisua eikä se helpota, viha vain lisää vihan ja katkeruuden tunteita jotka taas vain vahvistuvat vahvistumistaan. Syntyy itse itseään ruokkiva pahan kehä, josta ei pääse etoon millään, vaan se kuristaa entistä tiukemmin.

        Tupakan lieväkin, jatkuva haju asunnossa on sama jos sulla asuu naapurissa jätteiden ketääjä joka jemmaa kotiinsa vanhoja jätteitä joiden hajut tulee sun asuntoosi , eikä kukaan tee asialle mitään.
        Jo pienikin määrä kun sietokyky on ylitetty- jätteen( tupakan) hajua nostaa raivon ihan järkyttäviin sfääreihin jolloin jotenkin ihmismieli lukkiutuu täysin ja tulee niin hirvittävä olo ettei tiedä miten päin olisi, jotta oma olo helpottuisi. Siksi käytän sanaa henkinen ja fyysinen väkivalta, koska oikeasti kaikki tuntuu kehossa ja mielessä, kun ihminen kuormittuu jonkin asian vuoksi jolle kukaan ei tee mitään etkä itse voi vaikuttaa asiaan millään tavalla.
        Käytännössä se tuntuu siltä, ettet hallitse ollenkaan omaa elämääsi, et sitä pientä tilaa josta olet maksanut ja josta ma ksat aina kuukausittain vastiketta että voit siinä tilassa olla ja elää mukavasti ja turvallisesti. Sulta viedään se sun oma tila pois silloin kun joku toinen ottaa sen tupakan tai jätteiden hajuilla itselleen.
        Tai voi verrata toistuvaan, häiritsevään melun aiheuttamiseen. Jatkuva bassonrummutus kotona, miltä kuulllostaisi? . Siis joka päivä, eikä auta valitukset vaan taloyhtiön hallitus kehoittaa ostamaan kuulosuojaimet tai korvatulpat. Ihan vastaavaa edustaa jatkuva lievä tupakanhaju joka nousee alakerran asuntojen parvekkeilta, jotkut pitävät siellä täysinäisiä tuhkakuppeja ja se tuhkakupin haju tulee asuntoosi ja se tupakanpolttamisesta seurannut katku…joka päivä. Peset ja puunaat ja aina haisee tupakantumpit ja tuhkakupit, teit mitä tahansa..
        Alkaa kyrpiinnyttämään toden teolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä jätän kertomatta. Mutta, todella parveketupakointi rassaa hermoja äärimmäisellä tavalla. Jatkuva pahaksi ja epämiellyttäväksi koettu ja aistittun haju asunnossa syö ihmistä.
        Jokainen haluaa että oma koti tuoksuu raikkaalle ja puhtaalle, sitä asiaa on vaikea kenenkään edes kieltää. Ja kun se ei onnistu ja asunto haisee tuhkakupille, alkaa pitkäpinnaisenkin ihmisen saumat ratkeamaan ja lopulta tulee se lakipiste jossa on valmis tekemään ihan mitä tahansa, vaikka nirhaamaan sen henkilön joka pilaa sinun asumisviihtyvyyden. Henkisen jaksamisen rajat tulevat vastaan.
        Tupakansavu asunnossa, lievänäkin mutta jatkuvana on kuin toistuvaa pahoinpitelyä, jatkuvaa jokapäiväistä kädellä läpsimistä ja haukkumista, etkä voi pahoinpitelijällesi yhtään mitään.
        Se hetättää alkukantaisen raivon ja vihan ja monesti käyn mielessäni kuinka käsittelen tämän pahoinpitelijäni,
        Vihassa on vain se ikävä puoli, ettei se tarjoa ratkaisua eikä se helpota, viha vain lisää vihan ja katkeruuden tunteita jotka taas vain vahvistuvat vahvistumistaan. Syntyy itse itseään ruokkiva pahan kehä, josta ei pääse etoon millään, vaan se kuristaa entistä tiukemmin.

        Tupakan lieväkin, jatkuva haju asunnossa on sama jos sulla asuu naapurissa jätteiden ketääjä joka jemmaa kotiinsa vanhoja jätteitä joiden hajut tulee sun asuntoosi , eikä kukaan tee asialle mitään.
        Jo pienikin määrä kun sietokyky on ylitetty- jätteen( tupakan) hajua nostaa raivon ihan järkyttäviin sfääreihin jolloin jotenkin ihmismieli lukkiutuu täysin ja tulee niin hirvittävä olo ettei tiedä miten päin olisi, jotta oma olo helpottuisi. Siksi käytän sanaa henkinen ja fyysinen väkivalta, koska oikeasti kaikki tuntuu kehossa ja mielessä, kun ihminen kuormittuu jonkin asian vuoksi jolle kukaan ei tee mitään etkä itse voi vaikuttaa asiaan millään tavalla.
        Käytännössä se tuntuu siltä, ettet hallitse ollenkaan omaa elämääsi, et sitä pientä tilaa josta olet maksanut ja josta ma ksat aina kuukausittain vastiketta että voit siinä tilassa olla ja elää mukavasti ja turvallisesti. Sulta viedään se sun oma tila pois silloin kun joku toinen ottaa sen tupakan tai jätteiden hajuilla itselleen.
        Tai voi verrata toistuvaan, häiritsevään melun aiheuttamiseen. Jatkuva bassonrummutus kotona, miltä kuulllostaisi? . Siis joka päivä, eikä auta valitukset vaan taloyhtiön hallitus kehoittaa ostamaan kuulosuojaimet tai korvatulpat. Ihan vastaavaa edustaa jatkuva lievä tupakanhaju joka nousee alakerran asuntojen parvekkeilta, jotkut pitävät siellä täysinäisiä tuhkakuppeja ja se tuhkakupin haju tulee asuntoosi ja se tupakanpolttamisesta seurannut katku…joka päivä. Peset ja puunaat ja aina haisee tupakantumpit ja tuhkakupit, teit mitä tahansa..
        Alkaa kyrpiinnyttämään toden teolla.

        ''Ehkä jätän kertomatta....''

        Joo, olisit jättänyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ''Ehkä jätän kertomatta....''

        Joo, olisit jättänyt.

        Mitä merkitystä sillä sulle oli, ei mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä jätän kertomatta. Mutta, todella parveketupakointi rassaa hermoja äärimmäisellä tavalla. Jatkuva pahaksi ja epämiellyttäväksi koettu ja aistittun haju asunnossa syö ihmistä.
        Jokainen haluaa että oma koti tuoksuu raikkaalle ja puhtaalle, sitä asiaa on vaikea kenenkään edes kieltää. Ja kun se ei onnistu ja asunto haisee tuhkakupille, alkaa pitkäpinnaisenkin ihmisen saumat ratkeamaan ja lopulta tulee se lakipiste jossa on valmis tekemään ihan mitä tahansa, vaikka nirhaamaan sen henkilön joka pilaa sinun asumisviihtyvyyden. Henkisen jaksamisen rajat tulevat vastaan.
        Tupakansavu asunnossa, lievänäkin mutta jatkuvana on kuin toistuvaa pahoinpitelyä, jatkuvaa jokapäiväistä kädellä läpsimistä ja haukkumista, etkä voi pahoinpitelijällesi yhtään mitään.
        Se hetättää alkukantaisen raivon ja vihan ja monesti käyn mielessäni kuinka käsittelen tämän pahoinpitelijäni,
        Vihassa on vain se ikävä puoli, ettei se tarjoa ratkaisua eikä se helpota, viha vain lisää vihan ja katkeruuden tunteita jotka taas vain vahvistuvat vahvistumistaan. Syntyy itse itseään ruokkiva pahan kehä, josta ei pääse etoon millään, vaan se kuristaa entistä tiukemmin.

        Tupakan lieväkin, jatkuva haju asunnossa on sama jos sulla asuu naapurissa jätteiden ketääjä joka jemmaa kotiinsa vanhoja jätteitä joiden hajut tulee sun asuntoosi , eikä kukaan tee asialle mitään.
        Jo pienikin määrä kun sietokyky on ylitetty- jätteen( tupakan) hajua nostaa raivon ihan järkyttäviin sfääreihin jolloin jotenkin ihmismieli lukkiutuu täysin ja tulee niin hirvittävä olo ettei tiedä miten päin olisi, jotta oma olo helpottuisi. Siksi käytän sanaa henkinen ja fyysinen väkivalta, koska oikeasti kaikki tuntuu kehossa ja mielessä, kun ihminen kuormittuu jonkin asian vuoksi jolle kukaan ei tee mitään etkä itse voi vaikuttaa asiaan millään tavalla.
        Käytännössä se tuntuu siltä, ettet hallitse ollenkaan omaa elämääsi, et sitä pientä tilaa josta olet maksanut ja josta ma ksat aina kuukausittain vastiketta että voit siinä tilassa olla ja elää mukavasti ja turvallisesti. Sulta viedään se sun oma tila pois silloin kun joku toinen ottaa sen tupakan tai jätteiden hajuilla itselleen.
        Tai voi verrata toistuvaan, häiritsevään melun aiheuttamiseen. Jatkuva bassonrummutus kotona, miltä kuulllostaisi? . Siis joka päivä, eikä auta valitukset vaan taloyhtiön hallitus kehoittaa ostamaan kuulosuojaimet tai korvatulpat. Ihan vastaavaa edustaa jatkuva lievä tupakanhaju joka nousee alakerran asuntojen parvekkeilta, jotkut pitävät siellä täysinäisiä tuhkakuppeja ja se tuhkakupin haju tulee asuntoosi ja se tupakanpolttamisesta seurannut katku…joka päivä. Peset ja puunaat ja aina haisee tupakantumpit ja tuhkakupit, teit mitä tahansa..
        Alkaa kyrpiinnyttämään toden teolla.

        Jos taloyhtiö ei tuollaiseen puutu se kertoo joko siitä että valittajaa pidetään hönttinä, valehtelijana, ei- luotettavana, mt- ongelmaisena tai vain muutoin on päätynyt syystä tai toisest taloyhtiön hallituksen ” mustalle listalle” ja voi olla jopa että jollain on jotain henkilökohtaista kaunaa valittajaa kohtaan.
        Muutoinhan tuollainen olisi osoitus vain erittäin huonosta ja välinpitämättömädtä suhtautumisesta asukkaita kohtaan ja myös kertoo selvästi, että hallitus ei toiminnassaan noudata yhdenvertaisuus- ja tasa- arvon periaatteita.
        Eli ihmisiä kohdellaan eri tavalla, riippuen henkilökohtaisista motiiveista.. Kaikki tuokin sotii asunto- osakeyhtiölakia vastaan.. Muutoin tuota välinpitämättömyyttä ei oikein voi selittää.

        Toki jos taloyhtiö on kovin toksinen ilmapiiriltään muutoinkin, on selvää, että myrkyllinen ilmapiiri ja henki taloyhtiössä vie kaikelta normaalilta ja terveeltä elinpohjaa
        , se tukehtuu myrkyllisiin asenteisiin kuten juuri tuollaisiin henkilökohtaisiin kaunan tai toisaalta henkilökohtaisin sympatioiden tunteisiin.
        Eli henkilökohtaiset tuntemukset, asenteet, näkemykset, ennakoluulot näkyvät kaikessa, näinhän ei pitäisi koskaan päästä käymään, mutta jos kyseessä on sementoitunut vallankäyttö - eli hallituksen jäsenet hallinnoineet itsevaltiaasti taloa yli 30 vuotta, on selvää että jo se itsessään on luonut pohjan tuleville vallan ja aseman väärinkäytöksille joille ei siis kukaanenää voi mitään.
        Tietyntyyppinen asukasaines on kaapannut vallan enemistöltä.

        Todella toksinen taloyhtiö täytyy ola tuolloin kyseessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä jätän kertomatta. Mutta, todella parveketupakointi rassaa hermoja äärimmäisellä tavalla. Jatkuva pahaksi ja epämiellyttäväksi koettu ja aistittun haju asunnossa syö ihmistä.
        Jokainen haluaa että oma koti tuoksuu raikkaalle ja puhtaalle, sitä asiaa on vaikea kenenkään edes kieltää. Ja kun se ei onnistu ja asunto haisee tuhkakupille, alkaa pitkäpinnaisenkin ihmisen saumat ratkeamaan ja lopulta tulee se lakipiste jossa on valmis tekemään ihan mitä tahansa, vaikka nirhaamaan sen henkilön joka pilaa sinun asumisviihtyvyyden. Henkisen jaksamisen rajat tulevat vastaan.
        Tupakansavu asunnossa, lievänäkin mutta jatkuvana on kuin toistuvaa pahoinpitelyä, jatkuvaa jokapäiväistä kädellä läpsimistä ja haukkumista, etkä voi pahoinpitelijällesi yhtään mitään.
        Se hetättää alkukantaisen raivon ja vihan ja monesti käyn mielessäni kuinka käsittelen tämän pahoinpitelijäni,
        Vihassa on vain se ikävä puoli, ettei se tarjoa ratkaisua eikä se helpota, viha vain lisää vihan ja katkeruuden tunteita jotka taas vain vahvistuvat vahvistumistaan. Syntyy itse itseään ruokkiva pahan kehä, josta ei pääse etoon millään, vaan se kuristaa entistä tiukemmin.

        Tupakan lieväkin, jatkuva haju asunnossa on sama jos sulla asuu naapurissa jätteiden ketääjä joka jemmaa kotiinsa vanhoja jätteitä joiden hajut tulee sun asuntoosi , eikä kukaan tee asialle mitään.
        Jo pienikin määrä kun sietokyky on ylitetty- jätteen( tupakan) hajua nostaa raivon ihan järkyttäviin sfääreihin jolloin jotenkin ihmismieli lukkiutuu täysin ja tulee niin hirvittävä olo ettei tiedä miten päin olisi, jotta oma olo helpottuisi. Siksi käytän sanaa henkinen ja fyysinen väkivalta, koska oikeasti kaikki tuntuu kehossa ja mielessä, kun ihminen kuormittuu jonkin asian vuoksi jolle kukaan ei tee mitään etkä itse voi vaikuttaa asiaan millään tavalla.
        Käytännössä se tuntuu siltä, ettet hallitse ollenkaan omaa elämääsi, et sitä pientä tilaa josta olet maksanut ja josta ma ksat aina kuukausittain vastiketta että voit siinä tilassa olla ja elää mukavasti ja turvallisesti. Sulta viedään se sun oma tila pois silloin kun joku toinen ottaa sen tupakan tai jätteiden hajuilla itselleen.
        Tai voi verrata toistuvaan, häiritsevään melun aiheuttamiseen. Jatkuva bassonrummutus kotona, miltä kuulllostaisi? . Siis joka päivä, eikä auta valitukset vaan taloyhtiön hallitus kehoittaa ostamaan kuulosuojaimet tai korvatulpat. Ihan vastaavaa edustaa jatkuva lievä tupakanhaju joka nousee alakerran asuntojen parvekkeilta, jotkut pitävät siellä täysinäisiä tuhkakuppeja ja se tuhkakupin haju tulee asuntoosi ja se tupakanpolttamisesta seurannut katku…joka päivä. Peset ja puunaat ja aina haisee tupakantumpit ja tuhkakupit, teit mitä tahansa..
        Alkaa kyrpiinnyttämään toden teolla.

        Hyvin kirjoitat ja kaikki on hyvää, mitä kirjoitat. Tupakka on paha ja meluhaitta on myös paha. Usein tupakoitsija on piittaamaton myös aiheuttamansa kovan metelin suhteen. Siinä on viina usein vielä lisätekijänä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos taloyhtiö ei tuollaiseen puutu se kertoo joko siitä että valittajaa pidetään hönttinä, valehtelijana, ei- luotettavana, mt- ongelmaisena tai vain muutoin on päätynyt syystä tai toisest taloyhtiön hallituksen ” mustalle listalle” ja voi olla jopa että jollain on jotain henkilökohtaista kaunaa valittajaa kohtaan.
        Muutoinhan tuollainen olisi osoitus vain erittäin huonosta ja välinpitämättömädtä suhtautumisesta asukkaita kohtaan ja myös kertoo selvästi, että hallitus ei toiminnassaan noudata yhdenvertaisuus- ja tasa- arvon periaatteita.
        Eli ihmisiä kohdellaan eri tavalla, riippuen henkilökohtaisista motiiveista.. Kaikki tuokin sotii asunto- osakeyhtiölakia vastaan.. Muutoin tuota välinpitämättömyyttä ei oikein voi selittää.

        Toki jos taloyhtiö on kovin toksinen ilmapiiriltään muutoinkin, on selvää, että myrkyllinen ilmapiiri ja henki taloyhtiössä vie kaikelta normaalilta ja terveeltä elinpohjaa
        , se tukehtuu myrkyllisiin asenteisiin kuten juuri tuollaisiin henkilökohtaisiin kaunan tai toisaalta henkilökohtaisin sympatioiden tunteisiin.
        Eli henkilökohtaiset tuntemukset, asenteet, näkemykset, ennakoluulot näkyvät kaikessa, näinhän ei pitäisi koskaan päästä käymään, mutta jos kyseessä on sementoitunut vallankäyttö - eli hallituksen jäsenet hallinnoineet itsevaltiaasti taloa yli 30 vuotta, on selvää että jo se itsessään on luonut pohjan tuleville vallan ja aseman väärinkäytöksille joille ei siis kukaanenää voi mitään.
        Tietyntyyppinen asukasaines on kaapannut vallan enemistöltä.

        Todella toksinen taloyhtiö täytyy ola tuolloin kyseessä.

        Eiköhän kyse on tietyn poliittisen ajattelutavan omaavasta taloyhtiön hallituksesta jonka jäsenet ajattelevat ja toimivat poliitisesti suuntautuneesti.
        . Tupakoinnin vastustajat nähdään negatiivisesti, he edustavat yhteiskunnan vihattua ” holhoustyyliä” jota vastustetaan viimeiseen hengenvetoon asti, kykenemättä irroittamaan poliittista ajattelusuuntausta henkilön henkilökohtaiseen kärsimykseen.
        Eli henkilö saa kärsiä tupakansavusta koska minä taloyhtiössä näin päätän, että tämä ihminen edustaa sitä vihattua piliittista ajattelutapaa ja holhousyhteiskuntaa ja siis tiettyä poliittista vastapuolta.
        Joissain taloyhtiöissä ollaan menty niin pitkälle vallankäytössä ettei ei osata ajatella enää muutoin kuin poliittisen suodattimien läpi ihan kaikki.
        Jos kärsii ja valittaa on kuuluu eri sarjaan ja voidaan enemistöpäätöksellä aiheuttaa kärsimyksiä ” holhoamista” edustavaa kohtaan.
        Yhteiskunta on siis jakautunut jopa asuonalueittain poliittisesti eri leireihin jossa vastapuolta edustava nyljetään elävältä ja johon ei yleisiä. lainsäädännöllisiä tosiasioita sovelleta vaan lakeja rikotaan säälimättä. Aivan kuten turvapalveluita / vartijapalveluita tarjovissa yrityksissäkin. Pahoinpidellä saa, vapaasti , , kukaan ei puutu, kunhan tehdään se salassa. Ei poikkea tämä käytäntä millään tavalla taloyhtiöistä joissa harvainvalta - tupakoivat- ovat ottaneet koko taloyhtiön hallintaansa ja viittaavat kintaalla yksittösten asukkaiden asunishaittoihin tupakoinnin osalta. Päinvastoin, hallituksen jäsenet oikein kehoittavat polttelemaan rauhassa välittämättä kaiken maailman nipottajista ja rutisijoista. Turhaan kitisevät, ovat aivottomia ” vihervassareita” joten saavatkin kärsiä.

        Henkilökohtaiset kaunat puretaan estoitta yhteen tai useampaan asukkaaseen joka on kehdannut ja uskaltanut esim.arvostella tai kyseenalaistaa taloyhtiön tekemiä päätöksiä. Sitä arvostelua ei sa..tan, vi..n ” muijilta” kaivata, pitäkööt muijat turpansa kiinni ja kärsikööt tupakansavusta, , mitäs aukoivat päätänsä väärälle henkilölle.

        Kosto elää…manailee ikääntynyt hallituksen, monituhatvuotinen läski äijä joka ei jaksa enää juuri askeltakaan ottaa, mutta viha ja katkeruus arvostelusta yhä vaan vuosi toisensa jälkeen syö sisuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän kyse on tietyn poliittisen ajattelutavan omaavasta taloyhtiön hallituksesta jonka jäsenet ajattelevat ja toimivat poliitisesti suuntautuneesti.
        . Tupakoinnin vastustajat nähdään negatiivisesti, he edustavat yhteiskunnan vihattua ” holhoustyyliä” jota vastustetaan viimeiseen hengenvetoon asti, kykenemättä irroittamaan poliittista ajattelusuuntausta henkilön henkilökohtaiseen kärsimykseen.
        Eli henkilö saa kärsiä tupakansavusta koska minä taloyhtiössä näin päätän, että tämä ihminen edustaa sitä vihattua piliittista ajattelutapaa ja holhousyhteiskuntaa ja siis tiettyä poliittista vastapuolta.
        Joissain taloyhtiöissä ollaan menty niin pitkälle vallankäytössä ettei ei osata ajatella enää muutoin kuin poliittisen suodattimien läpi ihan kaikki.
        Jos kärsii ja valittaa on kuuluu eri sarjaan ja voidaan enemistöpäätöksellä aiheuttaa kärsimyksiä ” holhoamista” edustavaa kohtaan.
        Yhteiskunta on siis jakautunut jopa asuonalueittain poliittisesti eri leireihin jossa vastapuolta edustava nyljetään elävältä ja johon ei yleisiä. lainsäädännöllisiä tosiasioita sovelleta vaan lakeja rikotaan säälimättä. Aivan kuten turvapalveluita / vartijapalveluita tarjovissa yrityksissäkin. Pahoinpidellä saa, vapaasti , , kukaan ei puutu, kunhan tehdään se salassa. Ei poikkea tämä käytäntä millään tavalla taloyhtiöistä joissa harvainvalta - tupakoivat- ovat ottaneet koko taloyhtiön hallintaansa ja viittaavat kintaalla yksittösten asukkaiden asunishaittoihin tupakoinnin osalta. Päinvastoin, hallituksen jäsenet oikein kehoittavat polttelemaan rauhassa välittämättä kaiken maailman nipottajista ja rutisijoista. Turhaan kitisevät, ovat aivottomia ” vihervassareita” joten saavatkin kärsiä.

        Henkilökohtaiset kaunat puretaan estoitta yhteen tai useampaan asukkaaseen joka on kehdannut ja uskaltanut esim.arvostella tai kyseenalaistaa taloyhtiön tekemiä päätöksiä. Sitä arvostelua ei sa..tan, vi..n ” muijilta” kaivata, pitäkööt muijat turpansa kiinni ja kärsikööt tupakansavusta, , mitäs aukoivat päätänsä väärälle henkilölle.

        Kosto elää…manailee ikääntynyt hallituksen, monituhatvuotinen läski äijä joka ei jaksa enää juuri askeltakaan ottaa, mutta viha ja katkeruus arvostelusta yhä vaan vuosi toisensa jälkeen syö sisuksia.

        Nuo ” tuhatvuotiset” hallituksen jäsenet ovatkin kaikkein pahimpia. Valta on noussut nuppiin niin paljon että kuvittelevat omistavansa koko taloyhtiön kavereidensa kanssa. Omien puolta pidetään häikäilemättä, ihan kuin väkivaltaan syyllistyneet vartijatkin, samaan kastiin kuuluvat, vallan väärinkäyttäjät, despoottiset itsevaltiaat.
        Ainoa toivo on että nämä ” tuhatvuotiset” sammaloituneet kivenjärkäleet kuolevat sitten aikanaan pois, toisaalta tilalle tulee samanlaisia, jos muutosta ei tähän mennessä ole taloyhtiössä tapahtunut, ei sitä muutosta ole odotettavissa myöhemminkään. Tietty porukka hakeutuu tuollaisiin asumaan, missä despooteille annetaan täysi määräysvalta, ja asunto- osakeyhtiölailla pyyhtään takapuolta. Enemmistövallan nimissä kohdellaan muita asukkaita tai tiettyjä asukkaita pelkkänä likasankona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo ” tuhatvuotiset” hallituksen jäsenet ovatkin kaikkein pahimpia. Valta on noussut nuppiin niin paljon että kuvittelevat omistavansa koko taloyhtiön kavereidensa kanssa. Omien puolta pidetään häikäilemättä, ihan kuin väkivaltaan syyllistyneet vartijatkin, samaan kastiin kuuluvat, vallan väärinkäyttäjät, despoottiset itsevaltiaat.
        Ainoa toivo on että nämä ” tuhatvuotiset” sammaloituneet kivenjärkäleet kuolevat sitten aikanaan pois, toisaalta tilalle tulee samanlaisia, jos muutosta ei tähän mennessä ole taloyhtiössä tapahtunut, ei sitä muutosta ole odotettavissa myöhemminkään. Tietty porukka hakeutuu tuollaisiin asumaan, missä despooteille annetaan täysi määräysvalta, ja asunto- osakeyhtiölailla pyyhtään takapuolta. Enemmistövallan nimissä kohdellaan muita asukkaita tai tiettyjä asukkaita pelkkänä likasankona.

        Siksi kai monet seuraavatkin äänestykäyttäytymistä asuinalueittain, koska jos osut taloyhtiöön jossa asuu poliittisesti niin eri suuntaan asennoituvia ihmisiä, se alkaa näkymään myös siinä, miten sinua osakkaana kohdellaan taloyhtiössä.
        Valitettavasti kaikilla ei ole mahdollisuuksia valita poliittista ajattelutapaansa tai äänestyskäyttäytymistään vastaavaan asuinaluetta , joten esim.julkisten poliittisesti hiukkaakaan suuntautuneiden mielipiteiden ilmaisu on iso riski maalittamisen kohteeksi joutumiselle.
        Poliittinen viha ja kauna voivat saada aika uskomattomia piirtetä ja ilmaisukeinoja, yksi on se, ettei tule yksittäisenä asukkaana lainkaan noteerattua tai huomioitua tai suorastaan ryhdytään käytännössä sakihivuttamaan kohdetta ulos taloyhtiöstä vain tekemällä ihmisen asumisesta todella ikävää mm.tupakoimalla tarkoituksellisesti ja runsaasti ihan naapurissa.

        Valituksia tupakansavusta ei noteerata millään tavalla, sitä vähätellään, se kielletään kokonaan, puhutaan puuta heinää hallituksen jäsenille tai hallituksen jäsenet eivät lotkauta korviaankaan koko asialle, lakaistaan maton alle. Kaikki tuo välinpitämättömyys ja puuttumattomuus on vain osoitus siitä,,että valittajaa ei noteerata lainkaan.

        Tämä puolestaan vaikuttaa yksilön henkiseen hyvinvointiin ja yhdessä tupakansavun kanssa , tekee taloyhtiössä asumisesta helvetillistä.
        Asunnon myynti takkuaa heti hajuhaittaan jos myyt, myyt tupakoivalle joka kessuttelee sitten mielin määrin. Sitten ehkä taloyhtiö voi puuttua, koska ja kun se ikävä henkilö on muuttanut pois ja nyt kiinnostus ja mielenkiinto herääkin niihin tupakan haittoihin ja äänestetään tupakointikiellon haun puolesta.
        Taloyhtiöön suunnitellaan mukava tupakointipaikka.
        Mutta, kaikki sen jälkeen kun taloyhtiön hallituksen jäsenen mielestä se ikävä, ei toivotuttu , vihattu persoona lähtee talosta ulos. Se hallituksen jäsenen inhokki.
        Millä nimellä koko tätä hallittua ja harkittua sakihivutus- prosessia kutsuttaisiin työpaikoilla, yrotyksissä tai kouluissa?
        Ja jolle kukaan ei voi mitään, sitä ei voi todistaa, näyttää toteen ja silti sitä tapahtuu joka paikassa, taloyhtiöissä, työpaikoilla, kouluissa jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siksi kai monet seuraavatkin äänestykäyttäytymistä asuinalueittain, koska jos osut taloyhtiöön jossa asuu poliittisesti niin eri suuntaan asennoituvia ihmisiä, se alkaa näkymään myös siinä, miten sinua osakkaana kohdellaan taloyhtiössä.
        Valitettavasti kaikilla ei ole mahdollisuuksia valita poliittista ajattelutapaansa tai äänestyskäyttäytymistään vastaavaan asuinaluetta , joten esim.julkisten poliittisesti hiukkaakaan suuntautuneiden mielipiteiden ilmaisu on iso riski maalittamisen kohteeksi joutumiselle.
        Poliittinen viha ja kauna voivat saada aika uskomattomia piirtetä ja ilmaisukeinoja, yksi on se, ettei tule yksittäisenä asukkaana lainkaan noteerattua tai huomioitua tai suorastaan ryhdytään käytännössä sakihivuttamaan kohdetta ulos taloyhtiöstä vain tekemällä ihmisen asumisesta todella ikävää mm.tupakoimalla tarkoituksellisesti ja runsaasti ihan naapurissa.

        Valituksia tupakansavusta ei noteerata millään tavalla, sitä vähätellään, se kielletään kokonaan, puhutaan puuta heinää hallituksen jäsenille tai hallituksen jäsenet eivät lotkauta korviaankaan koko asialle, lakaistaan maton alle. Kaikki tuo välinpitämättömyys ja puuttumattomuus on vain osoitus siitä,,että valittajaa ei noteerata lainkaan.

        Tämä puolestaan vaikuttaa yksilön henkiseen hyvinvointiin ja yhdessä tupakansavun kanssa , tekee taloyhtiössä asumisesta helvetillistä.
        Asunnon myynti takkuaa heti hajuhaittaan jos myyt, myyt tupakoivalle joka kessuttelee sitten mielin määrin. Sitten ehkä taloyhtiö voi puuttua, koska ja kun se ikävä henkilö on muuttanut pois ja nyt kiinnostus ja mielenkiinto herääkin niihin tupakan haittoihin ja äänestetään tupakointikiellon haun puolesta.
        Taloyhtiöön suunnitellaan mukava tupakointipaikka.
        Mutta, kaikki sen jälkeen kun taloyhtiön hallituksen jäsenen mielestä se ikävä, ei toivotuttu , vihattu persoona lähtee talosta ulos. Se hallituksen jäsenen inhokki.
        Millä nimellä koko tätä hallittua ja harkittua sakihivutus- prosessia kutsuttaisiin työpaikoilla, yrotyksissä tai kouluissa?
        Ja jolle kukaan ei voi mitään, sitä ei voi todistaa, näyttää toteen ja silti sitä tapahtuu joka paikassa, taloyhtiöissä, työpaikoilla, kouluissa jne.

        Bottiverkon kautta täälläkin mennään. Ei ihme, vpn kun laittaa päälle, joutuu jäähylle, eli vpn yhdistääautomaattisesti bottiverkkoon. Kiitos taloyhtiö ja Elisan Ethernet palvelin ja verkkopalvelu. Pelkkää p..skaa tarjoaa myös F- Securen feikki- versio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bottiverkon kautta täälläkin mennään. Ei ihme, vpn kun laittaa päälle, joutuu jäähylle, eli vpn yhdistääautomaattisesti bottiverkkoon. Kiitos taloyhtiö ja Elisan Ethernet palvelin ja verkkopalvelu. Pelkkää p..skaa tarjoaa myös F- Securen feikki- versio.

        F- Securen ilmainen kokeiluversio käytössäz? , ihan kuin vastaamollakin, jokin halpis- tuote jota ylläpitää tietotekniikan opiskelijat sivubisneksenään. Et ole ladanut koneellesi mitään sovellusohjelmaa vaan tietoturva- selaussuoja tulee jostain pilven kautta tai laitteesi tarjoaman ladattavan sovelluskehittäjän koneen välityksellä..😆..ei hyvää päivää..ja tuo jos laittaa vpn päälle herjaa sivusto bottiverkosta on jo huolestuttavaa tai että ilmoitus että olet jäähyllä, 🤔. VPN ilmeisesti automaattisesti yhdistää bottiverkkoon..huhu..h..uh..ja mitä ethernetillä on tekemistä verkkoselaimen kanssa? Toimiiko yhteytesi internettin ns.pimeän verkon ( sipuliverkon) kautta ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        F- Securen ilmainen kokeiluversio käytössäz? , ihan kuin vastaamollakin, jokin halpis- tuote jota ylläpitää tietotekniikan opiskelijat sivubisneksenään. Et ole ladanut koneellesi mitään sovellusohjelmaa vaan tietoturva- selaussuoja tulee jostain pilven kautta tai laitteesi tarjoaman ladattavan sovelluskehittäjän koneen välityksellä..😆..ei hyvää päivää..ja tuo jos laittaa vpn päälle herjaa sivusto bottiverkosta on jo huolestuttavaa tai että ilmoitus että olet jäähyllä, 🤔. VPN ilmeisesti automaattisesti yhdistää bottiverkkoon..huhu..h..uh..ja mitä ethernetillä on tekemistä verkkoselaimen kanssa? Toimiiko yhteytesi internettin ns.pimeän verkon ( sipuliverkon) kautta ?

        Menee jo vainoharhaisuuden puolelle, liikaa stressiä tupakankärystä?


      • Anonyymi

        Sama porukka - tupakoivat- kusevat ulkona ollessaan ihan joka paikkaan. Paskaa, kusilunta ja tupakantumppeja ihan joka paikassa ja banaanin- tai mandariininkuoria. Alepan kahvimukeja ja muita jätepusseja ympäristöönsä viljeleviä munapäitä. Täysin häiriintynyttä porukkaa, persulaisten äärioikeistoa- tai incel- porukkaa. Päihde- mielenterveysongelmaisia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siksi kai monet seuraavatkin äänestykäyttäytymistä asuinalueittain, koska jos osut taloyhtiöön jossa asuu poliittisesti niin eri suuntaan asennoituvia ihmisiä, se alkaa näkymään myös siinä, miten sinua osakkaana kohdellaan taloyhtiössä.
        Valitettavasti kaikilla ei ole mahdollisuuksia valita poliittista ajattelutapaansa tai äänestyskäyttäytymistään vastaavaan asuinaluetta , joten esim.julkisten poliittisesti hiukkaakaan suuntautuneiden mielipiteiden ilmaisu on iso riski maalittamisen kohteeksi joutumiselle.
        Poliittinen viha ja kauna voivat saada aika uskomattomia piirtetä ja ilmaisukeinoja, yksi on se, ettei tule yksittäisenä asukkaana lainkaan noteerattua tai huomioitua tai suorastaan ryhdytään käytännössä sakihivuttamaan kohdetta ulos taloyhtiöstä vain tekemällä ihmisen asumisesta todella ikävää mm.tupakoimalla tarkoituksellisesti ja runsaasti ihan naapurissa.

        Valituksia tupakansavusta ei noteerata millään tavalla, sitä vähätellään, se kielletään kokonaan, puhutaan puuta heinää hallituksen jäsenille tai hallituksen jäsenet eivät lotkauta korviaankaan koko asialle, lakaistaan maton alle. Kaikki tuo välinpitämättömyys ja puuttumattomuus on vain osoitus siitä,,että valittajaa ei noteerata lainkaan.

        Tämä puolestaan vaikuttaa yksilön henkiseen hyvinvointiin ja yhdessä tupakansavun kanssa , tekee taloyhtiössä asumisesta helvetillistä.
        Asunnon myynti takkuaa heti hajuhaittaan jos myyt, myyt tupakoivalle joka kessuttelee sitten mielin määrin. Sitten ehkä taloyhtiö voi puuttua, koska ja kun se ikävä henkilö on muuttanut pois ja nyt kiinnostus ja mielenkiinto herääkin niihin tupakan haittoihin ja äänestetään tupakointikiellon haun puolesta.
        Taloyhtiöön suunnitellaan mukava tupakointipaikka.
        Mutta, kaikki sen jälkeen kun taloyhtiön hallituksen jäsenen mielestä se ikävä, ei toivotuttu , vihattu persoona lähtee talosta ulos. Se hallituksen jäsenen inhokki.
        Millä nimellä koko tätä hallittua ja harkittua sakihivutus- prosessia kutsuttaisiin työpaikoilla, yrotyksissä tai kouluissa?
        Ja jolle kukaan ei voi mitään, sitä ei voi todistaa, näyttää toteen ja silti sitä tapahtuu joka paikassa, taloyhtiöissä, työpaikoilla, kouluissa jne.

        Nämä enemmistöpäätöksen turvin tehtävät päätökset mm.tupakointikiellon eväämiseen eivät ole enää asiallisia
        . Kun on kyse toisten ihmisten terveyteen ja asunisviihtyvyyteen suoraan vaikuttaviin asioihin, on selvää ettei tällaisia asumiseen liittyviä hajuhaittoja saisi edes esiintyä kerrostaloissa.
        Eihän kukaan siedä mitään jätteiden jatkuvaa hajuakaan omassa asunnossaan, joten miksi pitäisi hyväksyä toistuva tupakansavun hajuakaan?
        Täysin epäloogista. Ihan sama kuin enemistöpäätöksen turvin sallittaisin häiritsevä elämä klo: 21-08:00 välisenä aikana vain siksi, että enemmistö elää vuorokausirytmiltään nyt täysin erilaista elämää. Pyykkiä saisi pestä milloin huvittaa, remonttia tehdä milloin huvittaa, imuroida, siirrellä huonekaluja milloin se omaan elämäntyyliin sopii? Haloo, anybody home!
        Savun tulemista toisten asuntoihinkaan ei voida millään edes estää. Ei voida vaatia ja edellyttää että muut asukkaat, se vähemistö, pitääparvekkeen oven suljettuna, eläävain yhdessä osassa asuntoa kun muu osa asuinhupneistoista on asumiskelvottomassa kunnossa sinne tulevan tupakansavun katkun vuoksi. Jojainen kuitenkin maksaa täyden vuokran, mutta ei voi käyttää parvekettaan eikä jotain huoneistonsa osaa vain hajuhaitan vuoksi.
        Sotten tämä käryttävä, nimotiiniriippuvainen salki enemmistönäpäättää että heidän oikeutensa harrastaa nimenomaan parvekkeellaan tai huoneistoissaan riippuvuuttaan on isompi kuin muoden oikeus elää savuttomassa asunnossa joka sentään on heidän hallinnassaan ja omistuksessaan.
        Ei jumaluta miten narsistista ajattelua. Jos yksikin tupakoiva ajattelisi vaikka samaa ajattelutapaa jonkun muun asian ja riippuvuuden osalta joko kotonsa ulkopuolelle tai kotiinsa liittyen , he ymmärtäisivät oman logiikkansa järjettömyyden ja epäoikeudenmukaisuuden . Mutta ei. Minä,minä, minä ja minä joka paikassa ensimmäisenä : MINÄ JA MINUN TUPAKOINTIPIKEUTENI…helkatti mitä p###kaa..🤬


    • Anonyymi

      Joo sen takia mäkin aloin asunnottomaksi.

      • Anonyymi

        Ai, kun et suostunut tupakoimaan piha- alueella vai? Aika huono syy jäädä asunnotomaksi ja olikohan ainoa?


    • Anonyymi

      ”Persujen” taloyhtiö, täynnä keski- ikäisiä tai 25-35 v. Ja 50-75 v. miehiä ja naisia, osalla kohtalainenkin koulutus , mutta aivokapasiteetti ja muiden ymmärtäminen rajallista ja mikä merkittävintä, ovat täysin kyvyttömiä joustamaan , muuttamaan omia tapojaan ja tottumuksiaan , mikä on tietylle poliittisen ajattelutavan omaaville hyvin tyypillistä. Ja yhteiskunta- ja sääntövastaisuus , kaikki tulkitaan holhoukseksi ja vapauden rajoittamiseksi.
      ” Mua ei kukaan määrää; ostin tän kun täällä saa tupakoida v***aks se mulle kuuluu miltä jonkun mummon asunnossa haisee, mun puolta pitää taloyhtiö ja iso osa asukkaista.. Joten ämmä pidä t*** s kiinni ja muuta muualle nilittämään.” .

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mistä tietää että kesä on tulossa. Varmin merkki kesän tulosta on lisääntynyt tupakointi parvekkeilla ja sisätiloissa. Mitä valoisampaa ja lämpimämpää on, sitä useimmín neurootikot ja nikotinistit aloittavat ramppaamisensa partseillaan. Karsea katku alkaa toukokuussa ja päättyy marraskuussa. Parvekkeela ei ole mitään käyttöä muille kuin tupakoville paskaperseille. Sivistyneistön alueilla ei tarvitse kärvistellä riippuvuuksista kärsivien elämäntapaongelmien vuoksi. Muualla sitäkin enemmän. Jos ei ole meteliä, on katkua sitäkin enemmän? Jos on meteliä ei ole välttämättä katkua. Joskus taas kaikki on yhdessä ja samassa meteli, katku, örvellys ja sikailu.


    • Anonyymi

      Tupakoimattomana mua ei häiritse työpaikalla tms tupakoivat vaikka itsekin altistun sille savulle mut kerrostalossa mua häiritsee jos savut tulevat sisälle ja koko paikka haisee tupakalle.

      • Anonyymi

        Menet siis tupakoivien työkavereittesi kanssa ulos pitämään heille seuraa? Näinhän tuo on tulkittavissa koska laki kieltää työpaikoilla sisätiloissa tupakoinnin, ellei ole kyseessä tupakkakoppi. Yleensä ihmiset ovat jo vuosikymmeniä tupakoineet ulkona, pihalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menet siis tupakoivien työkavereittesi kanssa ulos pitämään heille seuraa? Näinhän tuo on tulkittavissa koska laki kieltää työpaikoilla sisätiloissa tupakoinnin, ellei ole kyseessä tupakkakoppi. Yleensä ihmiset ovat jo vuosikymmeniä tupakoineet ulkona, pihalla.

        Kummallista miten se pihalle meno vaikeutuu tuhatkertaisesti kun tullaan kotiin?


    • Anonyymi

      Huvittavinta on, että kun mikään ei lopeta tupakointia, niin ota yhteys isännöitsijään. Sisäilmayhdistys, terveystarkastajat.... mitä se auttaa,kun hallituksen jäsenet asuvat muualla.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe