Kaali on monelke ihan lempiruokaa, mutta onko lanttu unohdettu? Onko sitä edes myynnissä? Itse syön vain jouluna lanttulaatikon muodossa.
Leikkaako lanttu?
21
266
Vastaukset
- Anonyymi
Lanttu olisi maukas lisuke esim. lihapatoihin. Nettiruokakaupasta, josta ruokani viikottain tilaan sitä ei saa. Ei ole myynnissä vähäisen menekin takia ?
- Anonyymi
Mieluummin nauriin tuotantoa pitäisi elvyttää. Se oli ennen makeaa raastettuna.
- Anonyymi
Se on yllättävän kallis juures. Ei houkuta ottaa käyttöön.
- Anonyymi
Lanttu on kamalan kova ja iso kuorittavaksi. Ei siihen kykene ainakaan vanha. Lanttulaatikkoa ´saa valmiinakin.
- Anonyymi
Niin lanttua kuin porkkanaa saa osaa valmiina soseena, josta voi itse laatikon tehdä,
mutta ostan valmiita laatikoita sen verran kuin syön.
Kaupoissa on vielä pieniäkin lanttuja ja puolikkaita, sopivia kuutioitaviksi
keittoon ja patoihin.
Joskus keittelen lanttusiivuja ja syön pelkästään niitä luomuvoita päällä.
Hyvää ! - Anonyymi
Voihan sen lantun keittää kokonaisena ensin, niin on helpompi pilkkoa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voihan sen lantun keittää kokonaisena ensin, niin on helpompi pilkkoa.
Voi kun ei ole niin isoa kattilaa ja menis sähköäkin kamalasti, se kestää monta tuntia pehmitä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin lanttua kuin porkkanaa saa osaa valmiina soseena, josta voi itse laatikon tehdä,
mutta ostan valmiita laatikoita sen verran kuin syön.
Kaupoissa on vielä pieniäkin lanttuja ja puolikkaita, sopivia kuutioitaviksi
keittoon ja patoihin.
Joskus keittelen lanttusiivuja ja syön pelkästään niitä luomuvoita päällä.
Hyvää !Nehän on helppoja vegepihvejä, kiitos vinkistä!!!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voihan sen lantun keittää kokonaisena ensin, niin on helpompi pilkkoa.
Totta, mutta viipaleet kypsyy nopeammin. Lanttua ole pakko kuoria ennen keittämistä,
keitetystä lantun viipaleesta on helppo lautasella leikata kuori pois.
Lantun voi leikata ensin puoliksi, puolikkaista on helpompi leikata "puolikuun" muotoisia viipaleita (siis leikata toiseen suuntaan). - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voi kun ei ole niin isoa kattilaa ja menis sähköäkin kamalasti, se kestää monta tuntia pehmitä.
Lanttuja myydään eri kokoisia.
- Anonyymi
Sipuli, porkkana ja lanttu ja karjalanpaisti lihat uunissa valmistettu herkkuruoka.
Sunnuntaisin silloin tällöin.
Lopusta kun sitä aina jää voi tehdä maukkaan keiton maanantaina. - Anonyymi
Aiheen sivusta, mutta ruuasta kuitenkin:
Syötkö kunnon aamupalan ja syötkö säännöllisesti ja syötkö kasviksia ?
Kasviksissa on vitamiineja ja hivenaineita, joita elimistömme tarvitsee.
Olen vuosia syönyt liian vähän ja harvoin ja kun paino on mennyt hitaasti
jo liian alas, olen yrittänyt kesän aikana korjata
vaillinnaista "ruokavaliotani", jota ei voi ruokavalioksi kutsua:
Suunnilleen purkki hernekeittoa päivässä ja 2-3 karjalanpiirakkaa.
Silloin tällöin jotain muutakin.
En aikaisemmin syönyt aamukahvin kanssa kuin yhden karjalanpiirakan ilman mitään päällä.
Puolikas annos hernekeittoa päivällä ja loppu illemmalla saattoi olla ainoat ruokailutapahtumat. Iltapalaksi karjalanpiirakka.
Tiedän tietysti ennestäänkin, että pitäisi syödä säännöllisesti,
vaikka ei tuntisi nälkää,
mutta syömiset on menneet hunningolle, kun ei maistu, kun ei ole nälkä..
Satuin muistutukseksi lukemaan, että energiaa olisi hyvä saada tasaisesti pitkin päivää kroppaan, aamullakin proteiinia, ei vain leipää tai puuroa,
koska elimistö kuluttaa koko ajan energiaa ja aivot tarvitsevat
sitä ajatustyöhön (vaikkei suuria ajattelisikaan :)
ja että elimistön aineenvaihdunta pysyy tasaisena, kun alkaa syödä
säännöllisemmin.
"Säännöllinen ateriarytmi tuo selvän eron vointiin ja vireystilaan viimeistään kahdessa viikossa" väitettiin lukemassani jutussa.
En huomannut hetkeä milloin olisin alkanut piristymään ,
mutta olo on kohentunut, kun pitää huolta, että "moottorissa
on polttoainetta" eli kroppa saa säännöllisesti ja sopivasti ruokaa.
Painokin on noussut kilon. Ehkä keväällä en ole enää alipainoinen,
jos ei ole käynyt niinkuin m*stalaisen hevoselle. - Anonyymi
Kun joku valitti ,että lanttu on kovaa, pitää paikkansa.
Minäpä laitan n halkaisijaltaan 10cm lantun mikroon kulhoon , joku kansi päälle keikkumaan ja mikro 13 -14 min päälle.
Kappas vaaan, nosta kylmän veden alle jäähtymään, otan kuoret OHUESTI pois ja siteen on helppo paloitella ja laittaa vaikka lihakeittoon tai syödä miten tahtoo.
Ei irtoa sormet leikatessa eikä tule muutakaan vahinkoa, Helppo homma. - Anonyymi
” Voi kun ei ole niin isoa kattilaa ja menis sähköäkin kamalasti, se kestää monta tuntia pehmitä.”
———————
Juu, ei todella noin , vaan kypsennys mikossa , eikä ven kannen tarvitse tiiviisti sopia siihen päälle, varmaan kupukin käy ja tosiaan 13-14min minunkin mikrossa riittää, ja on helppo kuoria kun jäähdyttää kylmässä vedessä. - Anonyymi
Kaupoissa on monen kokoisia lanttuja myynnissä.
Ei yhteen soppaan tai pataan tarvitse kuin pienen lantun.
En ole koskaan kokenut lantun kuorimista ongelmaksi.
Hyvällä veitsellä homma sujuu. - Anonyymi
Mitä varten isoa lanttua pitäisi mikrossa tai kattilassa kypsentää ?
Pieniäkin lanttuja myydään.
Pienen lantun kuoriminen raakana, palasina keittoon tai pataan ei ole minkäänlainen ongelma.
Jouluna myydään valmista lanttu - ja porkkanasosetta laatikoita vasten..- Anonyymi
"Pienen lantun kuoriminen raakana, palasina keittoon tai pataan ei ole minkäänlainen ongelma."
Ei ehkä sinulle, mutta minulle on jo ongelma, koska käsivoimat ovat häipyneet.
Voisin mainita esim. säilykepurkin avaaminen ja jopa maitotölkin, jossa on se ulosvedettävä läpyskä.
- Anonyymi
Lanttua haasteellisempi minulle on mukula/juuriselleri. Tykkään mausta ja "ymppään" sitä jos johonkin pataan ja keittoon.
Siinä olevat "karvat" menevät pinnan uomiin.
Kolmas haastetta antava on inkivääri. Sen kuoret olen oppinut raastamaan kuorimaveitsen kärjellä.
Pieniä ovat nämä murheet. Joskus ei "lanttu" leikkaa oikeasti ja siinä onkin pähkäilemistä.- Anonyymi
Juustohöylä on hyvä porkkanan ja juurisellerin kuorimiseen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juustohöylä on hyvä porkkanan ja juurisellerin kuorimiseen.
Uusi vinkki minulle. Eipä ole "lanttu" leikannut kokeilemaan 😊
- Anonyymi
Lanttu on pula ajan paras juures koska pitää ruokahalun loitolla. Se on ameriikan herkkuva!🤠
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mielessäni vieläkin T
Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän381853Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p431416Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa
Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k61401- 141372
Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?
Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.11355Persut petti kannattajansa, totaalisesti !
Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,71334Sinäkö se olit...
Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis21317Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat
Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin11260Hyvää yötä ja kauniita unia!
Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä21210Lepakot ja lepakkopönttö
Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta41192