reppureissu-kysymys

harkitsen

Niin täällä varmaan käy katselemassa jotkut, jotka on reppureissanneet maailmalla. Jos jollain heistä olisi hiukan aikaa ja intoa kirjotella hiukan oleellisia käytännön pointteja kokemuksella, niin olisin kiitollinen.

Eli mitä kaikkea kannattaa ottaa mukaan noin niinku tarkemmin. Miten hoitaa raha-asiat, siis esim. millä kortilla on hyvä nostaa paikallista valuuttaa, vai onko jotkin matkashekit parhaita? Missä on hyvä pestä vaatteita?

Mistä saa parhaat tiedot katsomisen arvoisista kohteista ja miten muuten kannattaa matkaa ja matkatapoja suunnitella?

Siis nämä nyt esimerkkikysymyksinä. Jos sinulla on joitain hyviä käytännön vinkkejä (siis ihan mitä vain, yleensä parhaita ovat juuri ne mitä ei osaa edes kysyä) ja viitsit niistä julkisesti ilmoittaa niin kiittäisin suuresti.

4

4018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemus

      Olen reissannut nuorena junalla ympäri Eurooppaa. Reppu, jota itse käytin, oli mielestäni kätevämpi.(rinkka näytti olevan hankala ahtaissa tiloissa)

      Säästin huonoja vaatteita, jotka voin heittää matkalla menemään, ettei tarvinnut pestä. Samoin tein Afrikan reissulla viimeksi. Ostin myös matkalta jotain ja käytin reissussa. Helposti kuivuvat ja rypistymättömät vaatteet, jos mahdollista. Kynsiharja hyvä läiskien pesuun, sillä niitä tulee milloin mistäkin. Iso, monen litran minigrippussi on hyvä liotukseen, sillä korkkeja lavuaareissa ei aina ole. Yhdet kengät heitin matkalla pois. Pieni kasvopyyhe oli, johon kuivasin, ja oli helpompi pestä ja kuivata. Hiukset kuivui ilman kuivaamista. Isompi oli, mutta käytin sitä harvoin. Yleensä majapaikoissa oli pyyhkeet.

      En tiedä oletko nainen vai mies, mutta ompelin urheiluliiveihin etuosaan vetoketjullisen luottokorttia hieman isomman pussin. Siihen mahtui vielä €uroja minigrippussissa. Rahoja on hyvä pitää useammassa paikassa. Housuihin voi ommella sisäpuolelle vetoketjullisia taskuja. Kaupoista löytyy ohuita vyölaukkuja, jotka voi pitää housujen tai hameen alla.

      Itse käytin viimeksi monitaskuisia housuja lähes koko ajan. Yhdessä oli vessapaperia, jota oli harvoissa yleisissä vessoissa, ja kumihanskoja (hygienia Afrikassa!)ja muutama roskapussi pieneksi viikattuna. (oksennus tai muu tarve)

      Reppuni painoi 8 kiloa lähtiessä eikä paljon enempää palatessa.

      Kerron mielelläni omia vinkkejä.

    • - Jos et kanna hirvittävää määrää rahaa mukanasi, unohda matkashekit. Ne hankalia realisoitavia monissa maissa. Käteinen jemmattuna eri paikkoihin ja kortti tai kaksi (esim Visa tai MasterCard Visa Electron), myös eri paikoissa pitäisi riittää. Maksa käteisellä ikkuasiat ja kortilla isommat niin ei tarvitse isoja summia kanniskella muutenkaan. Useiden Euroopan maiden valuuttoja saa kohtuuhintaan Suomestakin (ainakin Forex & Tavex ovat ihan hyviä, itse käytän useimmin Tavexia). Jos suunnistat Euroopan ulkopuolelle tai Venäjälle/IVY-maihin, ovat käteiset taalat usein kätevämpiä kuin eurot. Joissain maissa saa isoilla (50 & 100) taalan seteleillä paremman kurssin, mutta älä unohda pikkurahaa eli 1, 2 ja 5 taalan seteleitä, joilla voit monin paikoin pikkuasioita saada hoidettua jos ei paikallista rahaa maahantullessa tai paikallinen käteinen loppuu eikä vaihtopaikkaa lähellä.
      - Älä pidä mitään tarpeetonta arvokasta mukana eli kalliit kellot, korut ym. jätät varmaan kotiin. Kännykkä aina taskussa tai piilossa, ei
      - Jos olet nainen, älä käytä käsilaukkua ja jos mies, lompakon paikka EI ole takataskussa
      - Älä myöskään repun taskuihin tai muihin näkyviin/ulkoneviin paikkoihin, jotka eivät ole masuasi/rintaasi vasten, laita mitään arvokasta.
      - Mistä saat tietoja kohteista riippuu mikä sinua kiinnostaa. Jos et ole juuri matkaillut kannattaa ensin päätellä millä budjetilla olet liikenteessä jamiten haluat matkustaa, sitten tehdä päätöksiä matkan suunnasta (Länsi-Eurooppa, Itä-Eurooppa, Venäjä, Aasia, Lähi-Itä, Etelä-Amerikka tms)

    • Cameron

      Noi edelliset neuvot on hyviä, erityisesti vetoketjulliset salataskut housujen sisään (ns. mom's special).
      Rahajutuista sanoisin sen sen verran, että riippuu mihin olet menossa. Jos esim. aasiaan, niin ottaisin kyllä kaikkia mahdollisia valuuttamuotoja mukaan, enkä luottaisi pelkkiin kortteihin. Mitä jos kortti/kortit menevät rikki/varastetaan? Silloin on hyvä olla matkashekkejä mukana ja dollareita. Älä pihtaa rahavyön ostossa, osta hyvälaatuinen partiokaupasta. Lisäksi voit laittaa rahoja minigrippusseihin, niin ne eivät ole hiestä märkiä. Levittele rahoja muihinkin paikkoihin piiloon(rinkan sisälle/ salatasku huppariin jne), vaikka (20-50 dollaira)pidätkin suurimmat käteisvarannot rahavyössä. Ota vähän narua mukaan ja pesupulveria, aina ei ole joku pesemässä vaatteita puolestasi. Vähän vaatteita, hyvää materiaalia EI mitään sekotetta kuten akryyliä tms. Kuumissa maissa alushousut on hyvä olla 100 puuvillaa. Itse en uskonut tätä ekalla kerralla, nyt uskon...
      Aktiv resorilta saat hyviä maailmanympääryyslippuja huokeella. Hyvää matkaa sulle ja paljon seikkiluja;)

      • Backbacker

        - Vielä sellainen vinkki että jos meinaat kävellä kosteassa ja kuumassa paljon, niin ota pyöräilyhousumalliset dressman kalsarit alle. Muuten hankautuu pallit puhki jos ei ole suojaa ympärillä :-)

        - Lisäksi jos on oikein kuuma ja ei ilmaistointia, niin kastele patja ennen nukkumaan menoa. Muuten se imee kaiken sun vartalon kosteuden itseensä.

        - osta myös bakteereja tappavaa käsidesiä itsellesi, niin voi syödä vähän oudommissakin paikoissa ja pestä kädet. (Saat apteekista)

        Jos haluat oikein asiaan panostaa niin katsele tämä saitti:

        http://www.backpacker.com/gear/0,3436,,00.html


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      341
      3463
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2118
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1672
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1537
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1394
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1281
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1121
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1121
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1107
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      956
    Aihe