Aseenkantolupa ja rikoshistoria

Anonyymi

Vaikuttaako luvan saantiin jos "rikos on vanhentunut"?
Entä jos on ollut "epäiltynä" mutta ei ole tullut syytettä?

Tai vuosia sitten todettu masennus johon ei ole lääkitystä päällä ollut vuosiin, kun ei ole ollut tarvetta?

En nyt mistään tietynlaisesta aseesta puhu, mutta mainittakoot vaikka esimerkkinä joku johon helpoiten ehkä luvan saa, joku pulttilukkopiekkari?

Miehelläni on karhunpyyntiin kivääri, mietin että jos haen lupaa ja poliisi toteaakin että ei nyt myönnetä kun ollut joskus masis ja vanhentunut rikos, niin eihän ne mieheltä ala pyssyä pois hakemaan minun takia? On kuitenkin asekaapissa johon minulla ei ole avainta.

8

259

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   alottajan aihetta lainaan ja onkos muuten rinnakkaislupa helpompi saada ku ostolupa omalle? vai onko ihan samat vaatimukset?

   • Anonyymi

    Samat on vaatimukset niin rinnakkais- ja varsinaisella luvalla.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Aselupia myöntävä viranomainen käyttää kokonaisvaltaista harkintaa, jossa kaikki mennyt vaikuttaa aina jonkin verran. Jos tapahtumista on jo vuosia aikaa ja elämä on tasaantunut, niin tuskin ne enää vaikuttavat asiaan ja korkeintaan pyydetään lisäselvityksiä. Tee kunnon hakemus perusteluineen ja valmistaudu vastaamaan mahdollisiin lisäkysymyksiin huolella niin eiköhän lupalappu irtoa.

  • Anonyymi

   Ampuma-aseen hankintaluvan saa helpoiten metsästysperusteisesti. Eli hanki metsästyskortti ja liity metsästysseuraan. Sen jälkeen voit hakea metsästysaseeseen hankintalupaa metsästysperusteisesti, myös vipulukkoiseen pienoiskivääriin ja kaikkiin muihinkin aseisiin jotka on valmistettu metsästyskäyttöön.

   Hankintalupaan ei tarvitse perustella mitään muuta kuin mitä hankintaluvassa kysytään. Ellei sinulla ole aikaisemmin ollut aselupaa, niin poliisi hyvin todennäköisesti haastattelee sinut. En usko että poliisilla on käytössään kansalaisten terveystietoja, joten vanhasta masennusdiagnoosista ei pitäisi olla haittaa.

   Vanhasta rikoksesta voi olla haittaa riippuen millainen rikos on ollut kyseessä? Ja riippuu myös hankintaluvan myöntävästä poliisista miten hän arvioi aikaisemman rikoksen vaikuttavan. Käytännössä voit saada hankintaluvan siis toisen paikkakunnan poliisiasemalta jos ensimmäinen sen kieltää. Tilanne on edelleen tämä, vaikka on jo vuosia puhuttu että näin asia ei pitäisi olla, vaan linja pitäisi olla sama paikkakunnasta riippumatta.

  • Anonyymi

   Ostin aseen johon ei tarvitse aseenkantolupaa. Meinasin ensin ostaa revolverin, mutta ostin kuula- aseen. Siihen käy biokuulat. 0,20 mm kuulat. Minulla ei ole ollut omaa asetta koskaan.

   • Anonyymi

    Niin? Kuinka kommenttisi vastaa mielestäsi aloittajan kysymykseen?


   • Anonyymi

    Aika pieniä kuulia, miten noin pienet kuulat saa ladattua? Ilmeisesti hyvin suuretavan suurennuslasin ja todella ”neula” kärkisillä pinsettien avulla, mutta käsi ei kyllä saa täristä.

    Mitenkähän se 0,2 mm piipunreikä on valmistettu, kun taitaa 1 mm reiässäkin olla jo tekemistä?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   2487
  2. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   1787
  3. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   17
   1524
  4. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   1416
  5. Riparilaisista vain 48 prosenttia uskoo jumalaan

   Seurakuntalaisessa on julkaistu tietoa riparilaisten uskosta jumalaan. Vain noin 48 prosenttia heistä uskoo jumalaan. Kun miettii ettei läheskään kaik
   Luterilaisuus
   200
   1112
  6. 67
   1048
  7. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   87
   998
  8. Vain idiootti ei tajua että USA räjäytti kaasuputken

   Tavoitehan oli tuhota Saksan ja EU:n talous.
   Maailman menoa
   341
   975
  9. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   264
   962
  10. Taidat muija vieläkin elätellä toiveita

   Siitä, että ottaisin suhun yhteyttä. Mun aivopuolikkaat on laskeneet jo kaikki potentiaaliset syy-seuraus tulemat siitä.
   Ikävä
   53
   932
  Aihe