Kannattaako vaihtaa pörssisähköstä pois?

Anonyymi

Vuoden 2021 kulutukseni oli 11455,1 kWh.
Päiväsähköä käytin 55% ja yösähköä 45%.

Sopimus monta vuotta vanha toistaiseksi voimassa oleva Fortum Tarkka:
-Spot + 0,3c/kWh
-perusmaksu 2,99€/kk

Laskin fortumin laskut yhteen 2021 vuodelta =
1 118,22 € (+perusmaksut = 35,88€) = 1 154,1 €
Sähkönsiirto maksoi yhteensä = 809,22 €
Nämä yhdessä, eli sähkön kokonaiskustannus vuonna 2021 oli = 1 963,32 € (11455,1 kWh)

Eli kilowattituntihinnaksi siirtoineen, veroineen yms. kaikkine maksuineen vuonna 2021 muodostuu vain:
0,17139 €/kWh, joka ei ole pahakaan!

Vertailin hintoja nyt tänään, ja halvin oli sellainen jossa arvioitu vuosikustannus tuolle 2021:n kWh määrälle oli: 3 883 €, mikä on melkein tuplasti entinen.

Asiallisia vastauksia arvostaisin kovasti! Tässä on ihan pää pyörällä oltu näiden hintapelien kanssa monta päivää :)

15

418

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   itse en uskaltaisi ottaa talveksi pörssisähköä. Kiinteähintainen neljä kertaa vuodessa vaihtuvahintainen toistaiseksi voimassaoleva tuntuu järkevimmältä. Pörssisähkön kattohinta on 4 e/kWh ja jos talveen tulee kovia vähätuulisia pakkasjaksoja, niin silloin ollaan helisemässä pörssisähkön kanssa.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Miten kaikki köyhät työlaiset pärjää? Jos palkka on 1700-2000€/kk brutto? Jos kuukauden työstä jäi 2 vuotta sitten sillä palkalla käyttörahaa 100-200€, kun ei turhia ostele, niin mites nyt kun parin vuoden takaisesta on polttoaineiden hinta tuplaantunut ja sähkönhinta taitaa olla jo 3-4 kertaistunut?

    Ihmettelen tätä nykymaailman menoa, ihmiset ajetaan ihan tyhjätaskuiksi ja kuilun partaalle henkisesti. Itsemurhien määrä tulee lisääntymään.

    Mutta toisaalta vähemmälläkin pärjää jos panostaa edes vähän henkiseen hyvinvointiin. Ja jos opettelee olemaan edes jonkun verran kiitollinen siitä kaikesta hyvästä mitä itsellä jo valmiiksi on. Kyllä nyt ravistellaan Suomea, sekä koko Eurooppaa.

    Vaan mielelläänhän maksan vaikka 4 kertaista hintaa sähköstä ja elän vaikka makaroonilla, kuin jos että olisi sota. Mutta kyllä tässä kansa köyhdytetään nyt.


  • Anonyymi

   Kannattaa vaihtaa...!

  • Anonyymi

   Terve, sähkönmyyjänä viimeiset vuodet olleena niin ehdottomasti suosittelen pörssisähkön pitämistä. Arvelen että olette itsekin siihen tulokseen tullut laskelmien kanssa :) Ilman muuta.

   • Anonyymi

    Paholaianen numerosi on 666 paina numero yksi jos kysymyksessä on sähkösopimus, paina kaksi jos kysymyksessä on henkivakuutuus.


   • Anonyymi

    Pörssisähkö huitelee lähes sadassa kWh yhä enemmän,. Viimeaikainen kaaos euroopassa voi olla pysyvää pitkiäkin aikoja. Pörssisähköä ei saa mikään taho rauhoittumaan, paineet on ylöspäin ei alas.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paholaianen numerosi on 666 paina numero yksi jos kysymyksessä on sähkösopimus, paina kaksi jos kysymyksessä on henkivakuutuus.

    Juuri näin, kumpaakin saa ja kalliiseen hintaan ja provikat taskuun namnam


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pörssisähkö huitelee lähes sadassa kWh yhä enemmän,. Viimeaikainen kaaos euroopassa voi olla pysyvää pitkiäkin aikoja. Pörssisähköä ei saa mikään taho rauhoittumaan, paineet on ylöspäin ei alas.

    Pörssisähkö on alle 1 sentistä noin sataan senttiin/kWh. Jos pystyy ajiottamaan kulutustaan niin pörssisähkö on halvin, muuten ei.


  • Anonyymi

   Ilmeisesti kannattaa vaihtaa pois. Tuntipörssisopimus on tähän saakka ollut välillä jopa edullinen jos on pystynyt hyödyntämään tehokkaasti yöajan halvat tunnit eli varaamaan lattialaattaan, pattereihin ja vesivaraajaan lämpöä halvemmalla. Nyt kyllä näyttää pahasti siltä, että halvan sähkön ajat on ohi myös yöllä ja viikonloppuisin. Se mihin kannattaa vaihtaa on sitten toinen juttu, sen näkee vasta sitten myöhemmin kannattiko valinta.

  • Anonyymi

   Kannattaa
   .. jouluna kun kinkut paistuu ja joulukuuset valaistuu niin sähkön hinta on lähempänä euroa kwh.... Suomalaiset tuntien mitää sähkönssäästöbuumia ei tule...

  • Anonyymi

   Laskin pörssisähkön ennusteiden mukaan vuoden 2024 huhtikuuhun asti.

   Jos vaihtaisi nyt 33,86c/kWh 18kk sopimukseen, säästäisin ensi talven kalleimpina 7 kuukautena 900€, mutta sen jälkeen 2023 huhtikuusta 2024 huhtikuuhun (12kk aikaa) tulisi takkiin 2160€, pörssisähköön verrattuna. Eli tuolla määräaikaisella 18kk sopparilla on pitkä häntä josta tulee takkiin sitten kun ensi keväänä pörssisähkön hinta palautuu alle 20c/kWh hintoihin.

   Eli jos ennustegraafit pörssisähkön keskimääräisille kuukausihinnoille pitävät paikkansa vuoteen 2024 asti, voin valita pidänkö pörssisähkön ja maksan ensi talvena 900€ ylimääräistä ja sitten seuraavan vuoden aikana säästän 2160€, vai haluanko säästää tänä talvena 900€ ja maksaa siitä ilosta seuraavan vuoden aikana 2160€.

   Nyt ei enää saa mistään halvempia sopimuksia kuin tuo 33,86c/kWh 18kk.

   Ajattelin että jos pitäisin pörssisähkön ja olisin talven yli kylmässä ja kävisin suihkussa joka 3s päivä nopeasti, enkä saunoisi ollenkaan...

  • Anonyymi

   Minulla on likimain sama kulutus ja jakauma kuin aloittajalla ja tein heinäkuun alussa kaksivuotisen määräaikaisen sopimuksen 16,60 ja 12,10 senttiä/kWh. Sen jälkeen hinnat ovat nousseet reippaasti enkä usko, että ensi kesänäkään pörssisähkössä päästään paljoa tuon tason alle. Suorasähkölämmittäjä kun ei voi paljoa kulutustaan rajoittaa ja kesällä ei paljoa sähköä kulu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin syyttää nyt viranomaisia siitä että itärajaa ei saada suljettua

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009088673.html Aina löytyy syyllinen muualta Marinin mielestä.
   Maailman menoa
   437
   6042
  2. Erika Vikman avoimena bilettämisestä kameroiden sammuttua: "Itse en olisi selvinnyt..."

   Erika Vikman paljastaa, bilettikö vaiko ei yön pikkutunneilla Vain elämää -ohjelman kuvauksissa muiden artistien kanssa. Kuvaukset loppuvat n. klo 24
   Kotimaiset julkkisjuorut
   29
   4871
  3. Mitä jos Putin ja Venäjä onkin oikeassa?

   Mitä jos Ukrainan länsimielit sittenkin kaltoin kohtelivat itäukrainan venäjänkielistä ja mielistä väestöä kuten esim, Oliver Stonen dokumentti Ukr
   Maailman menoa
   667
   2143
  4. 36-vuotiaalle Marinille laitettu "holhooja" joka vahtii hänen tekemisiään

   eli sitä, että nyt ei mennä bilettään ja sekoileen, jotta ei kohuja tulisi kun vaalitkin lähenee. Onhan se jotenkin hupaisaa, että 36-vuotias perheen
   Maailman menoa
   334
   2058
  5. Auttaako mustasukkaiseksi tekeminen?

   Mitä sillä saavuttaa tai yrittää saavuttaa?
   Ikävä
   123
   810
  6. En tahdo kuolla Putinin takia, video voi järkyttää herkkiä katsojia

   Video voi järkyttää herkkiä katsojia En tahdo kuolla Putinin takia https://youtu.be/v4hQi-gs3AY
   Maailman menoa
   162
   733
  7. Sofian maineella on vaikea löytää uutta lompakkoa

   Mutta pakko hänen on yrittää koska työnteko ei maistu. Tänään taas baarikierros josko saisi jonkun satimeen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   730
  8. Mikko Koivun petturuudelle kova hinta

   Kaunis Helena saa miljoonia dollareita ja Mikko pojalle nauravat kaikki.. Tämä on ilon päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   697
  9. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   73
   647
  Aihe