Kela-korvaukset yksityisistä sairaanhoitopalveluista

Anonyymi

Hallitus on esittänyt, että Kela-korvaukset joko poistuvat kokonaan tai pienentyvät lähes puolella yksityisistä sairaanhoitohoitopalkkioista. Vasemmisto ilmeisesti kuvittelee, että vain hyvätuloiset käyttävät yksityisiä palveluja. Mutta kunnalliseen terveyskeskukseen on vähintään parin kuukauden jono, gynekologipalveluja ei tarjota jne. Kunnalliseen hammashoitoon on käytännössä mahdotonta päästä.

Hammashoidon Kela-korvauksia ei poisteta, mutta ei eläkeläistä paljon naurattanut, kun yli 600 euron hammashoidoista sai Kela-korvausta alle 50 euroa. Eikä kyse ollut mistään esteettisestä hammashoidosta.

Mutta uusi sotehan turvaa kaikille mahdollisuuden päästä hoitoon lyhyellä odotusajalla... Se uskoo, ken voi! Sitä ennen voisi mieluummin Kela-korvauksia nostaa kuin viedä loputkin pois. Joskushan sairaskuluista sai verovähennystäkin.

4

62

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   SOTE lupaa asioita, joihin ei ole tekijöitä ja joihin ei todellisuudessa riitä rahat.
   Nyt jo ollaan törmätty henkilöstöpulaan eikä se ainakaan helpota, kun leivotaan uusi väliportaan hallinto vähentämättä henkilöstöä muualta.

   Lähes kaikki hammashoito on yksityisen puolen tekemää. Julkisella puolella ei ole mitään mahdollisuutta korvata sitä työtä, jos ihmiset päättäisivät siirtyä sille.

   Ihmettelen, ettei kukaan ole koskaan laskenut yksinkertaisesti sitä työtuntimäärää ja tilantarvetta, joka vaadittaisiin siihen, että kaikki yksityisten tekemät hoidota tehtäisiin julkisella puolella.

   Silloin paljastyisi nimittäin, ettei Suomessa työvoima tule ikinä riittämään eikä meillä ole tarpeeksi ihmisiä maksamaan siitä aiheutuvaa verotaakkaa, vaikka veroaste olisi 100%

   Asioita kannattaa usein tarkastella suuruusluokkien kautta eikä upota liian syvälle pilkkuihin. Kun suuruusluokat eivät kertakaikkiaan täsmää, ei ole väliä annetaanko kuvitteellisille ihmisielle nemmän vai vähemmän palkkaa.

   • Anonyymi

    Kun lähes kaikki hammashoito on yksityispuolen tekemää, voitaisiin koko julkisen puolen aikuisten hammashoito lopettaa. Säästyneet rahat kela-korvauksiin ja tukeen vähävaraisten hammashoitoon. Lasten ja koululaisten hammashoito voisi olla edelleen yhteiskunnan vastuulla, hoitopaikka voi tietenkin olla myös yksityisvastaanotolla.

    Kun sanotaan, että terveydenhoito ei saa olla markkinavoimien hallinnassa ja rahantekoväline, mikä on vaihtoehto? Ei nykyinenkään systeemi ole demokraattinen, osa pääsee edullisen julkisen hoidon piiriin, osa ei. Toki väestö vanhenee, sairaanhoito- ja vanhuspalveluja tarvitaan enemmän, mutta myös väestö on keskimäärin terveempää kuin ennen - jos ei mielenterveyspuolta (!!??) lasketa. Vanhusten hoito on toki kallista, on se sitten julkisen tai yksityisen puolen, esim. ympärivuorokautista hoitoa harva pystyy itse ilman yhteiskunnan tukea kokonaan itselleen maksamaan. Eikä sairaalapäivän hintakaan saatavaan hoitoon nähden ole kallista. Siitä kiitos ja siksi veroja maksamme.

    Valtion ja kuntien budjetissa suurin osa koostuu ns. sosiaalimenoista, joihin toki kuuluu terveyspuolen lisäksi paljon muuta. Mutta hallintopuolta on liikaa : nyt uudessa sote-mallissakin hallintotasoja useita, edustajia kymmeniä, kun jokainen kunta haluaa oman edustajansa, palkkiot suuria - aikamoinen himmeli saatu aikaiseksi eikä kukaan ole vielä päässyt ko. palveluita hyödyntämään.

    Ja jos kävisi niin suuri ihme, että tämänhetkiset julkisen puolen henkilöstöresurssit saataisiin täyteen ja jonot terveyskeskuksissa purettua, paine uusien potilaiden tuloon on suuri: yksityisellä puolella kävijät siirtyisivät julkiselle puolelle ja vähäisemmistäkin vaivoista varattaisiin aikoja, kun edullisesti pääsisi. Mutta unelmia toki pitää päättäjillläkin olla.


  • Anonyymi

   Aikuinen voi olla vähävarainen.

   • Anonyymi

    Niin toki voi aikuinen olla vähävarainen, mutta sitä varten olisi kela-korvaus sekä muu rahallinen tuki ok. Nyt tällä systeemillä ei edes vähävarainen pääse/ole varaa hammashoitoon, jollet ole täysin pa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin syyttää nyt viranomaisia siitä että itärajaa ei saada suljettua

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009088673.html Aina löytyy syyllinen muualta Marinin mielestä.
   Maailman menoa
   458
   7538
  2. Erika Vikman avoimena bilettämisestä kameroiden sammuttua: "Itse en olisi selvinnyt..."

   Erika Vikman paljastaa, bilettikö vaiko ei yön pikkutunneilla Vain elämää -ohjelman kuvauksissa muiden artistien kanssa. Kuvaukset loppuvat n. klo 24
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   6213
  3. Mitä jos Putin ja Venäjä onkin oikeassa?

   Mitä jos Ukrainan länsimielit sittenkin kaltoin kohtelivat itäukrainan venäjänkielistä ja mielistä väestöä kuten esim, Oliver Stonen dokumentti Ukr
   Maailman menoa
   717
   2680
  4. 36-vuotiaalle Marinille laitettu "holhooja" joka vahtii hänen tekemisiään

   eli sitä, että nyt ei mennä bilettään ja sekoileen, jotta ei kohuja tulisi kun vaalitkin lähenee. Onhan se jotenkin hupaisaa, että 36-vuotias perheen
   Maailman menoa
   361
   2555
  5. En tahdo kuolla Putinin takia, video voi järkyttää herkkiä katsojia

   Video voi järkyttää herkkiä katsojia En tahdo kuolla Putinin takia https://youtu.be/v4hQi-gs3AY
   Maailman menoa
   183
   1122
  6. Mikko Koivun petturuudelle kova hinta

   Kaunis Helena saa miljoonia dollareita ja Mikko pojalle nauravat kaikki.. Tämä on ilon päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   1006
  7. Sofian maineella on vaikea löytää uutta lompakkoa

   Mutta pakko hänen on yrittää koska työnteko ei maistu. Tänään taas baarikierros josko saisi jonkun satimeen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   990
  8. Auttaako mustasukkaiseksi tekeminen?

   Mitä sillä saavuttaa tai yrittää saavuttaa?
   Ikävä
   129
   949
  9. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   83
   811
  Aihe