Kela-korvaukset yksityisistä sairaanhoitopalveluista

Anonyymi

Hallitus on esittänyt, että Kela-korvaukset joko poistuvat kokonaan tai pienentyvät lähes puolella yksityisistä sairaanhoitohoitopalkkioista. Vasemmisto ilmeisesti kuvittelee, että vain hyvätuloiset käyttävät yksityisiä palveluja. Mutta kunnalliseen terveyskeskukseen on vähintään parin kuukauden jono, gynekologipalveluja ei tarjota jne. Kunnalliseen hammashoitoon on käytännössä mahdotonta päästä.

Hammashoidon Kela-korvauksia ei poisteta, mutta ei eläkeläistä paljon naurattanut, kun yli 600 euron hammashoidoista sai Kela-korvausta alle 50 euroa. Eikä kyse ollut mistään esteettisestä hammashoidosta.

Mutta uusi sotehan turvaa kaikille mahdollisuuden päästä hoitoon lyhyellä odotusajalla... Se uskoo, ken voi! Sitä ennen voisi mieluummin Kela-korvauksia nostaa kuin viedä loputkin pois. Joskushan sairaskuluista sai verovähennystäkin.

17

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      SOTE lupaa asioita, joihin ei ole tekijöitä ja joihin ei todellisuudessa riitä rahat.
      Nyt jo ollaan törmätty henkilöstöpulaan eikä se ainakaan helpota, kun leivotaan uusi väliportaan hallinto vähentämättä henkilöstöä muualta.

      Lähes kaikki hammashoito on yksityisen puolen tekemää. Julkisella puolella ei ole mitään mahdollisuutta korvata sitä työtä, jos ihmiset päättäisivät siirtyä sille.

      Ihmettelen, ettei kukaan ole koskaan laskenut yksinkertaisesti sitä työtuntimäärää ja tilantarvetta, joka vaadittaisiin siihen, että kaikki yksityisten tekemät hoidota tehtäisiin julkisella puolella.

      Silloin paljastyisi nimittäin, ettei Suomessa työvoima tule ikinä riittämään eikä meillä ole tarpeeksi ihmisiä maksamaan siitä aiheutuvaa verotaakkaa, vaikka veroaste olisi 100%

      Asioita kannattaa usein tarkastella suuruusluokkien kautta eikä upota liian syvälle pilkkuihin. Kun suuruusluokat eivät kertakaikkiaan täsmää, ei ole väliä annetaanko kuvitteellisille ihmisielle nemmän vai vähemmän palkkaa.

      • Anonyymi

        Kun lähes kaikki hammashoito on yksityispuolen tekemää, voitaisiin koko julkisen puolen aikuisten hammashoito lopettaa. Säästyneet rahat kela-korvauksiin ja tukeen vähävaraisten hammashoitoon. Lasten ja koululaisten hammashoito voisi olla edelleen yhteiskunnan vastuulla, hoitopaikka voi tietenkin olla myös yksityisvastaanotolla.

        Kun sanotaan, että terveydenhoito ei saa olla markkinavoimien hallinnassa ja rahantekoväline, mikä on vaihtoehto? Ei nykyinenkään systeemi ole demokraattinen, osa pääsee edullisen julkisen hoidon piiriin, osa ei. Toki väestö vanhenee, sairaanhoito- ja vanhuspalveluja tarvitaan enemmän, mutta myös väestö on keskimäärin terveempää kuin ennen - jos ei mielenterveyspuolta (!!??) lasketa. Vanhusten hoito on toki kallista, on se sitten julkisen tai yksityisen puolen, esim. ympärivuorokautista hoitoa harva pystyy itse ilman yhteiskunnan tukea kokonaan itselleen maksamaan. Eikä sairaalapäivän hintakaan saatavaan hoitoon nähden ole kallista. Siitä kiitos ja siksi veroja maksamme.

        Valtion ja kuntien budjetissa suurin osa koostuu ns. sosiaalimenoista, joihin toki kuuluu terveyspuolen lisäksi paljon muuta. Mutta hallintopuolta on liikaa : nyt uudessa sote-mallissakin hallintotasoja useita, edustajia kymmeniä, kun jokainen kunta haluaa oman edustajansa, palkkiot suuria - aikamoinen himmeli saatu aikaiseksi eikä kukaan ole vielä päässyt ko. palveluita hyödyntämään.

        Ja jos kävisi niin suuri ihme, että tämänhetkiset julkisen puolen henkilöstöresurssit saataisiin täyteen ja jonot terveyskeskuksissa purettua, paine uusien potilaiden tuloon on suuri: yksityisellä puolella kävijät siirtyisivät julkiselle puolelle ja vähäisemmistäkin vaivoista varattaisiin aikoja, kun edullisesti pääsisi. Mutta unelmia toki pitää päättäjillläkin olla.


    • Anonyymi

      Aikuinen voi olla vähävarainen.

      • Anonyymi

        Niin toki voi aikuinen olla vähävarainen, mutta sitä varten olisi kela-korvaus sekä muu rahallinen tuki ok. Nyt tällä systeemillä ei edes vähävarainen pääse/ole varaa hammashoitoon, jollet ole täysin pa.


    • Anonyymi

      Monenlaisia korvauksia karsitaan pois
      ja monenlaisia uusia veroja ja vanhojen
      verojen nostamisia on tulossa Suomalaisille!

      Valtio joka on raukkamainen omalle kansalle
      siten voi maksaa EU, YK ja ongelma maiden,
      ja ongelma maista tulevien tuhansien
      siirtolaisten maksuja kaikenlaisia,
      kaupungin omistamia.....siis SINUN OMISTAMIA
      vuokra asuntoja kun maksetaan vaikka
      1000 asuntoa niin veroista otetaan vuokrat
      ja 1000 Suomalaista jotka tarvitsisivat asunnon
      odottavat jos seuraavaksi?
      Suomalaiset itse ja/tai perheet/sukulaiset
      OVAT KAIKEN MAKSANEETKIN
      pahan varalle, oli se terveyshuolto tai
      kaupungin vuokra asunnot!

      Suomi on vajoamassa alas ja lopussa voi
      olla katastrofaalinen loppu?

    • Anonyymi

      Ihan hyvä, että tukia karsitaan kunhan samalla kevennetään verotusta.

      Ihmiset tietävät poliitikkoja paremmin mihin on järkevä käyttää omat rahat.

    • Anonyymi

      On pahoja aikoja tulossa Suomelle,
      Suomi saa katsoa peiliin kuka on vastuussa!
      Luopiokuntatalo on pilannut Suomen viime vuosina!

    • Anonyymi

      Tarkoitus on ajaa yksityiset palvelut alas.
      On tasa-arvoa, ettei kukaan pääse lääkäriin.

    • Anonyymi

      Paskaa puhuva valtio on Suomi!

    • Anonyymi

      Kaikkien Suomalaisten melkein
      kaikki yhteiskunnan itse maksetut edut
      ovat huononemassa koska kokematon ja heikko
      valtio laittaa sinun ja perheesi rahoja
      EU ja YK tukiin ja maahantunkeutujien tukiin!
      Verorahat ja muut maksut muuttuvat
      tukirahoiksi muille tahoille!

      • Anonyymi

        Eli tarkoitat Marinin hallituksen toimia.
        Muualle Eurooppaan jaetaan ja omilta karsitaan.
        Onneksi on vaalit tulossa ja viimeisimmän Gallupin mukaan, SDP on "ottanut paikkansa" 3. suurimpana puolueena 10% kannatuksella, joskin alaspäin on vielä menossa. Onneksi suomalaiset ovat vihdoin "heräämässä" karmeaan todellisuuteen, siihen, mihin tämä hallitus on Suomen saanut.


    • Anonyymi

      Onneksi meillä Suomessa on viiden puolueen hallitus, SDP, KEPU, VIHR, VAS, ja RKP
      Sanna Marinin, SDP, toimiessa pääministerinä.

      Onneksi sen takia, että kriisi toisensa jälkeen hoidettiin hyvin, mikä tarvitsi hyvää ja tasapuolista kriisinhoito tahtoa ja taitoa.

      Covid-19 pandemia tuli yllätyksenä ja levisi nopeasti ilman ennakkovarautumista. Varmuusvarasto oli Sipilän porvarihallituksen jäljiltä päivittämättä. Maskeja ei ollut.
      Pandemia-lakeja ei ollut jne.
      Rokotusohjelma käynnistettiin ja hoidettiin oikea-aikaisesti (joidenkin tietämättömien vastustuksesta huolimatta) yhteistyössä THL:n asiantuntijoiden kanssa. Uudenmaan lääni eristettiin, jotta koronan leviäminen estettiin. Työllisyys hoidettiin yritysten ja tapahtumien sulkemisen jälkeen valtion tuilla jne.

      Ukrainan sodan vuoksi ja EU:n Venäjän sanktioiden takia Venäjän kauppa loppui. Seurasi Uniperin osakkeiden romahdus, joita Fortum oli Sipilän hallituksen aikana v. 2017 hankkinut. Energiakriisi hoidettiin (energia-tuet, ALV:n alennus 10 prosenttiin) samalla kun on varauduttu tulevaan taantumaan ja inflaatioon.

      Sipilän Porvarihallituksen virheitä on korjattu. Hoitajien lakko estettiin. Kiky-sopimuksen ja aktiivimallin pahimmat leikkaukset on kohtuullistettu, taksilaki uudistettu jne.

      Toisen asteen koulu-uudistus on hallituksen iso ja tärkeä saavutus — heti toiseksi suurin peruskoulun jälkeen.

      Natoon liittyminen tulee pian eduskuntaan lähes yksimielisenä ja puolustusvoimien vaatimia hävittäjiä ja vahvaa varustautumista varten (noin 7 miljardia) on tarvittu lisää valtion lainaa.

      SOTE-UUDISTUS on käynnistynyt 21 uudella hyvinvointialueella, minkä kehittäminen edelleen, jotta sairauksia voidaan paremmin ennaltaehkäistä, ikäihmisten palveluja parantaa ja jotta riittävä erikoissairaanhoito saadaan terveyskeskuksiin (myös maaseudulle, vaatii lisää erikoislääkäreiden koulutusta, lisää lääkärien harjoittelupaikkoja ja lisää hoitotyöhön keskittyviä hoitajia. Toisen asteen koulutus auttanee myös lääkärien, hoitajien ja opettajien pulassa, kun yhä useammat lukion käyneet voivat hakea jatko-opintoihin.

      Paljon on nykyinen hallitus tehnyt, mikä näkyy tulevina vuosina — edellyttäen että enää ei leikata sosiaaliturvasta, ei leikata koulutuksesta, ei leikata THL:n määrahoista, ei leikata palkoista (ei leikata vuosi-lomapäiviä, eikä jäädytetä palkkoja) kuten Sipilän porvarihallitus (kepu, kok, persut) teki. Sipilän hallitus oli leikkaajahallitus, jonka aikana varallisuuserot ja tuloerot kasvoivat, kuten myös täysin tulottomien määrä työttömien uusien sanktioiden takia.

      Verokertymää ei voida pienentää veroja tai veroprogressiota vähentämällä. Sen sijaan verotuksen porsaanreijät tulee tukkia. Valtionlaitosten johtajien palkat kohtuullistaa. Pääministerin tehtävä on vaativa, eikä valtion laitosten johdon palkat saa ylittää pääministerin palkkaa. Myös eläkepalkkakatto tai eläkekatto tarvitaan Suomeenkin.

      Terveyserot tulee poistaa tai ainakin minimoida. Rahan puute ei saa estää hyvää hoitoa ja sairauksien ennaltaehkäisyä. Yksityinen terveysbisnes ei saa estää julkisen sektorin kehittämistä, kun terveyserot poistetaan.

      Tuleva hallituskausi on tärkeä. Eduskantaan tulee saada kansanedustajia, jotka näkevät kokonaisuuksia. Ymmärtävät hyvinvointivaltion palvelujen arvon ja säilyttämisen tärkeyden, kun ketään ei jätetä. Jotta kukaan meistä ei syrjäydy yhteiskunnan ulkopuolelle.
      Perusturvasta on huolehdittava, jotta syrjäytyneiden määrä ja leipäjonot eivät Suomessa kasva.

    • Anonyymi

      Hallitus on ideologisessa kiihkossaan kaatamassa kaiken julkisen terveydenhoidon niskaan joka jo nyt on kaaoksessa, vaikka meillä olisi melkoisen hyvä yksityinenkin sektori käytettävissä!

      Jos sekin summa mikä on mennyt SOTE kuluihin tähän mennessä ja tulee vielä menemään vuosittain olisi laitettu KELA korvauksiin yksityisiä palveluja varten niin terveydenhoidon tilanne olisi tällä hetkellä täysin toisenlainen - Paljon parempi!

    • Anonyymi

      Onhan monet terveyspalvelut huonontuneet paljon,
      vaikka veroja ja kaikenlaisia maksuja otettu,
      ei se vaan ole tarpeeksi!
      Valtion laskut ovat paljon yli verojen,
      rahoja maksetaan EU'n ja YK'n
      ja kymmenille tuhansille maahantunkeutujille
      joista moni, ei kaikki on rasistisia vihaajia,
      vihaa monia uskontoja ja kulttuureita kohtaan
      mukaanlukien Suomalaisia kohtaan
      vuosiksi tulevaisuuteen!
      RAHAA EI OLE TARPEEKSI VALTIOLLE,
      EI TARPEEKSI SUOMALAISILLE!

    • Anonyymi

      Yksityisen terveysbisneksen tukeminen on tullut maksamaan veronmaksajille niin paljon, että julkisen, kaiken kattavan, terveydenhuollon kehittäminen on jäänyt. Uutta sote-lainsäädäntöä on valmisteltu noin 20 vuotta ja aina julkisen terveydenhuollon kehittäminen on jäänyt tekemättä oikeistopuolueiden vastustaessa ja vaatiessa enemmän rahaa yksityiseen terveysbisnekseen ja vanhusten yksityisille hoivafirmoille.

      Joten erikoissairaanhoito, mikä on erittäin kallista, on yleensä yksityisen sektorin järjestämää (lukuunottamatta yliopistollisia sairaaloita ja keskussairaaloita).

      Tästä Kuntaliiton tilastosta (perustuu Tilastokeskuksen tilastointiin) selviää miten valtion maksama tuki jakaantuu:


      "Kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon nettokustannukset euroa/asukas

      Manner-Suomen kuntien sosiaali- ja terveystoiminnan nettokustannukset olivat
      3 632 euroa/asukas vuonna 2020.

      Erikoissairaanhoidon osuus tästä oli 37 % eli
      1 334 euroa/asukas ja perusterveydenhuollon osuus 18 % eli 672 euroa/asukas.

      Ikääntyneiden palvelut (pl. kotihoito) osuus sosiaali- ja terveystoiminnan nettokustannuksista oli yhteensä
      13 % eli 483 euroa/asukas.

      Tietojen lähde on Tilastokeskuksen Kuntataloustilasto 2020."

      ---
      " Erikoissairaanhoidon osuus tästä oli 37 % eli
      1 334 euroa/asukas ja
      perusterveydenhuollon osuus 18 % eli 672 euroa/asukas."

      Harvalla meistä on varaa yksityisen sektorin erikoissairaanhoitoon. Valtiolla ei ole varaa maksaa yksityisten pörriäisten ja terveystalojen sijoittajien osinkoja kela-korvauksina.
      Perusterveydenhuolto käsittää kaikki kuntien terveyskeskusten ja sairaaloiden palvelut että akuuttien palvelut, joista nyt vuoden alusta vastaa sote-yhtymät. Myös lääkärien ja hoitajien koulutuksesta huolehtii julkinen sektori.

      Muut kuin julkisen sektorin terveyspalvelut ovat terveysfirmojen ja työterveyshuollon järjestämät (josta me jokainen maksamme veroin, vaikka emme niitä saisi).

      EU:n määräysten mukaan verovaroista ei voi tukea yksityisiä firmoja ja jos on tuettu, niin tuki voidaan periä takaisin. Suomen maksamat Kela-korvaukset ovat siten kyseenalaisia, voidaanko niin yleensä tehdäkään.

      Joka tapauksessa julkisen sektorin terveyspalveluja on uudistettava ja kehitettävä asiakkaiden eli potilaiden tarpeen mukaan eikä yksityisen sektorin voittojen kasvattamiseksi osakeyhtiölain mukaan.

      Suomessa ei ole varaa (ilman ulkomaan velkaa) hoitaa vanhenevan väestön terveys hyvin, ilman jonoja ja sairauksia ennaltaehkäisten, siihen pystyy vain verovaroin tuettu julkinen sektori, hyvin hoidettuna.

    • Anonyymi

      Suomessa on suhtkoht toimiva
      terveydenhuolto Suomalaisille
      mutta se tulee paljon huononemaan
      koska niin paljon huononlaatuisia
      jopa rikollisia ja jopa terroristimaisia
      siirtolaisia on tuotu Suomeen
      kansan tahtoa vastaan!
      En koskaan ole tavannut Suomalaista
      joka olisi asiasta samaa valtion kanssa.
      Siksi raukkamainen valtio!
      On sellainen heikko ja seuraajamainen valtio.

    • Anonyymi

      Ensiapu on jo muutenkin kuollut ja pääministeri kiertelee provinssia valehtelemassa ensihoidosta nuorille.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe