Onko ohjelmoija superoppija?

Anonyymi

Miksi IT-alalla vaaditan nopeaa oppimiskykyä, vaikka opinnoissa riitti, että asiat opitaan suhteellisen rauhassa ja kunnolla? Sain yliopistossa arvosanoja 3, 4 ja 5 kun 5 on maksimi, mutta töissä kengänkuvan takalistoon kun opin liian hitaasti. Vai olisiko pedagogiikasta hyötyä, että oppisin oppimaan nopeammin?

7

229

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   se on enempikin kyky/taito oppia ohjelmointiin liittyviä asioita. Kun aikansa puuhailee ohjelmoinnin kanssa niin aivot hyvällä tuurilla kehittyvät vastaavasti. Esimerkiksi se että tieto tallettuu taulukkorakenteeseen ja taulukosta toiseen pompitaan pointerien ja osoittimien avulla. Taulukot tavallansa leijuvat visuaalisesti omassa päässä. Jotkut oppivat sen visualisoinnin nopeasti, mutta he jotka eivät kykene visualisoimaan ovat isossa pulassa. Tulee seinä vastaan. Ohjelmointi on enempikin visualisointikyky kuin muistilaji. Samalla tavalla myös hyvä kuvataiteilija visualisoi kuvattavan asian/tilanteen/tunteen joka näkyy sisäisenä leijuvana mielikuvana, Sen jälkeen taiteilija kopioi näkemänsä mielikuvan kankaalle.

  • Anonyymi

   Liian tunnollinen oppija opettele asioita perusteellisemmin ja tähän menee aikaa. "Nopea oppija" opettelee jotain pintapuolisesti ja häkkää jotain kasaan, ei niinkään laadukasta, mut siis "jotain", ja koko homma pitää tehdä kohta uusikisi, mutta pomolle voi näyttää, et kato mä osaan jo tehdä tätä kun olen niin nopea oppimaan.

   Enemmän kyse onkin siis taktiikasta kuin siitä, että joku on super nopee ja toinen on hirveen hidas.

   Vaihda sinäkin "nopean oppijan"-taktiikaan, eli älä niin välitä laadusta vaan pelasta oma hanurisi tekemällä äkkiä jotain kasaan ja sitten meet käytäville vaahtoamaan, et "kattokaa jätkät mitä mä tein, osaan jo tänkin homman".

   Nopeesti jotain älytöntä kasaan ja sit vaan hirvee itse-markkinointi -kampanja päälle! Näin menestyjä toimii työelämässä. Älyäkään ei niin hirveesti edes tarvita . Merkittävin taito on itsekritiikin puute ja kyky estottomaan itsekehuun ilman mitään saavutuksia.

   • Anonyymi

    Masentavan totta tämä kehotus. Tärkeintä alalla on, että pystyt elämään impostor-syndrooman kanssa. Tosiasiahan on, ettei kukaan pysty 100% hallitsemaan kymmeniä tuhansia koodirivejä, vaan on vain opittava olemaan vakuuttava vaikka tietää vain marginaalisesti mistä puhuu. Onneksi se vastapuoli tietää yleensä vielä vähemmän.


  • Anonyymi

   Väitäisin suhteet ja kontaktit on tärkeintä.

   • Anonyymi

    En usko oppimisnopeuden riippuvan suhteista.


  • Anonyymi

   Pitää olla nopea lukemaan, löytämään nopeasti ne artikkelit tms. lähteet, joita kannattaa lukea ja pitää lisäksi pystyä omaksumaan lukemansa ja lisäksi muistaa omaksumansa ja oppimansa. Tämä kaikki siksi, että teknologiat muuttuu koko ajan ja urakierron aikana saattaa joutua tekemään töitä aiemmin tekemiensä teknologioinsa kanssa, jotka sinun oletetaan osaavan. Eli kun opit uutta, vanha ei saa unohtua. Siinä saattaa käydä pää ahtaaksi.

  • Anonyymi

   Ja pitää osata hyödyntää sekä hakukoneita että nyt myös tekoälyä. Hyvästä muistista ja nopeasta oppimiskyvystä on paljon hyötyä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   627
   6257
  2. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   73
   3326
  3. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   132
   2952
  4. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   62
   2102
  5. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   85
   1785
  6. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   54
   1386
  7. 116
   1327
  8. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1312
  9. Pelkään, etten unohda sinua koskaan

   Ja olo jää tällaiseksi. Kuin jotain puuttuisi koko ajan. 💔
   Ikävä
   43
   1221
  10. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   66
   1112
  Aihe