Rahan käyttö kohteet

Anonyymi

Hei.
Mitä mieltä olette, mieskunppanini palkasta jää nettona pääasiassa 1000-1500€ enemmän kuin minulla. Tuloni ovat vaihtelevat vuorotyön vuoksi. Mies vuosi tasolla n 70000€, n 48000€.
Meillä on yhteisestä kodistamme kummallakin omat lainat lyhennys omien tulojen mukaan.
Minun vanhempi lapseni asunut n 5v jo omillaan.
Molemmilla 16v lapset.
Hän maksaa tuntuvat elarit, lapsen sekä vakuutukset ja muös harrastusta ja välinehankimtoja ym ym. Aina arvokkaimmasta päästä.
Nyt on myös näyttänyt siltä että rahaa on vähemmän koska hänen vuokralla oleva rt asunto on vesi vaurio korjauksessa, ei vuokratujoa. Nyt äkisti päätettiin mopo vaihtaa kevariin.
Siihen jän maksoi tonnin lisää vaihdossa. Ex ei kuulema halunnut osallistua. Mielestäni ei ole oikein.
Mies yhtä äkkiä sanoi kun oli hakenut kaukaa kevarin ja majoitus, diesel, ruokailut.
Niin jän ilmoitti että hänelle nyt kauppaan hakemaan ruokaa hänen rahat loppu ja on maksanut mp vakuutusta ym. Olen sitä mieltä että en ole ruokien hommaaja jos itse käyttää kaikki rahat mp kuluihin! Minullakin omia laskuja ym. Jouduin korottamaan luottoani. Aion ehdottaa hänelle että tekee myös niin. Ei mene näin että laittaa tämmöisiin rahat ja minun pitäisi ruokapuoli hänelle ostaa.

11

605

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lisään vielä että puolison exä hyvin niukasti haluaa satsata hankintoihin vaikka elarilla saa kaiken mitä tuon ikäinen kuluttaa. Itse lähtee vain ilmoittamalla ja tiedoksi antamalla lyhyillä varoajoilla eri lomien aikaan reissuun ja käskee miehen hoitaa pojan asioita ja valvoa. Mm 10v ottanut itselleen juhannukset, mm syyllä isi voi viedä lapsen aina mökilleen.
      Ja hiihtomat myös 5v poissa. Koska silloin puolestaan minulla kohde jossa olemme. Olen alkanut tästäkin tekemään selvää että puoliksi lomat tai vuorovuosin. Ei toimi. Ym ym mätää….

      • Anonyymi

        Miski sutturat kuvittelevat että kun vie perhestä miehen tämä maksaa hänen ja lastensa elättämisen? Meihen ei kuulu maksaa ulkopuolisten naikkosten ja lastensa elämää vaan oman perheen sen entisen jonka tämä nainen on rikkonut jotta pääsee siivelle elämään. Miehet on tallukoita jossain määrin kun ottaa elättejä talon täys eikä huolehdi omistaan, ja jättää nämä äidin vastuulle kokonaan, ja hei halooo alkaa hyysää ja elättää tämän rikkojanaisen lapsia ja naista??? Se ei käy mun tajuun ei sitten millään. Eipä ihme et mies menettää omat entiset lapset kokonaan kun käyttäytyy kuin idiootti. Ei kukaan lapsi siedä isältään tuollaista tekoa, ettäheittää heidät ulos ja ottaa virraita kotiinsa.


      • Anonyymi

        Vaikeita ne ovat aina nämä uusperheiden ekonomiset jaot.
        Kun ihmiset osaavat puhua asioista asiatasolla niin moni perhe päättää yhdessä sopimukseen nykyisen ja exän kanssa miten mikäkin maksu hoidetaan.
        Siis yhteispelillä asiat hoituu.

        Sitten on opittava sanomaan EI kohta aikuisille lapsille jos ovat vaatimassa asioita mitkä maksavat paljon , siis tasapaino olisi löydettävä .

        Onhan se oma lapsi kaikille rakas ja pitäisi yrittää auttaa heitä , samalla kun uusi perhekin on rakas ja siinäkin omat menonsa .

        Joten kun lapset tulevat aikuisiksi niin heillä on oma tienisti ja toivon mukaan ovat niin hyvin kasvatettuja etteivät enää pyytele asioita vaan ostavat tavaraa omilla tuloillaan toivottavasti asiasi hoituu ja pääsette yhteisymmärrykseen kultasi kanssa


      • Anonyymi

        Miehen lapsi on pian aikuinen joten elatusmaksut ja yhteiset lomat ovat pian ohitse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miehen lapsi on pian aikuinen joten elatusmaksut ja yhteiset lomat ovat pian ohitse.

        No ei kai täs ikäinen lapsi haluakaan viettää lomiaan vanhempiensa kanssa joten äkkiä ne lapset ikuisti ja saavat oman elämän .
        Kun ajattelee miten lyhyt aika se on kun lapset ovat lapsia niin tottakai biologinen vanhempi haluaa lapsensa parasta.
        Tuo elatusmaksuista valittaminen.on mielestäni turhaa, sillä kun menee yhteen jonkun kansa jolla on lapsia niin silloin tietää että siihen kuuluu elatusmaksut,
        Mutta jos ostetaan kalliita tavaroita lapselle niin kohtuus on että laskut jaetaan kahtia biologisten vanhempien taholta ,


      • Anonyymi kirjoitti:

        No ei kai täs ikäinen lapsi haluakaan viettää lomiaan vanhempiensa kanssa joten äkkiä ne lapset ikuisti ja saavat oman elämän .
        Kun ajattelee miten lyhyt aika se on kun lapset ovat lapsia niin tottakai biologinen vanhempi haluaa lapsensa parasta.
        Tuo elatusmaksuista valittaminen.on mielestäni turhaa, sillä kun menee yhteen jonkun kansa jolla on lapsia niin silloin tietää että siihen kuuluu elatusmaksut,
        Mutta jos ostetaan kalliita tavaroita lapselle niin kohtuus on että laskut jaetaan kahtia biologisten vanhempien taholta ,

        "Mutta jos ostetaan kalliita tavaroita lapselle niin kohtuus on että laskut jaetaan kahtia biologisten vanhempien taholta"

        Jos biologiset vanhemmat yhdessä sopivat että jotain lapselle hankitaan yhdessä, niin silloin tottakai myös voi olettaa että maksetaan puoliksi jos ei muuta sovita. Mutta jos lähivanhemmalle (useimmiten kai äiti) maksetaan elareita, ei hän voi mennä vain hankkimaan jotain ja olettaa että mies maksaa vielä elareitten päälle puolet hankinnasta. Eikä tietenkään vaikka isäkin hankkisi jotain lapselle ihan omasta vapaasta tahdostaan, niin ei hän voi vaatia silloin toista maksamaan puolta jos ei toinen osapuoli ole suostunut kyseiseen hankintaan.

        "Tuo elatusmaksuista valittaminen.on mielestäni turhaa, sillä kun menee yhteen jonkun kansa jolla on lapsia niin silloin tietää että siihen kuuluu elatusmaksut"

        Tämä on totta! Mutta jos mies nyt vielä elareiden päälle päättää omasta tahdostaan ostaa lapselle kevarin, tai mitä tahansa muuta kallista, niin ei hän voi silloin myöskään olettaa että lapsen äiti maksaa siitä puolet sopimatta asiasta etukäteen, tai olettaa että nykyinen puoliso kustantaa hänen elämisensä koska tuhlaa kaikki omat rahat omaan lapseensa. Epäsuorastihan tässä tapauksessa nykyinen puoliso joutuu kustantamaan miehen lapsen kevarin, jos tämän hankinnan takia elättää miehen.


    • Anonyymi

      Pikku huomautus sinulle , näitä sanoja kuten kevari ei ymmärrä ihmiset jotka eivät käytä slangia puheessaan, joten oisi kiva jos laittaa oikea nimi asialle .
      Sanoja kuten terkkari , saikut, kilppis, eskari , bilettää, jne eivät ole suomea , ja moni pienten lasten vanhemmista käyttää näitä , ja lapset perässä josta seuraa että oikeissa tilanteissa lapset eivät tiedä sitä suomenkielistä sanaa ollenkaan joten siitä seuraa piinallisia tilanteita .
      Ja kun on tulkkina suomalaisille asioissa vieraassa maassa niin suomea puhuva ei saa apua mitenkään sillä tulkit eivät hallitse slangia

      • Anonyymi

        Kevari=kevytmoottoripyörä, terkkari= terveydenhoitaja, saikku= rairausloma, kilppis= kilpikonna, bilettää= juhlia, elarit= elatusmaksut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kevari=kevytmoottoripyörä, terkkari= terveydenhoitaja, saikku= rairausloma, kilppis= kilpikonna, bilettää= juhlia, elarit= elatusmaksut.

        👍👍👍👍


    • Anonyymi

      Miksi olet yhä hänen kanssa?Luuletko ettet saa parempaa miestä?Asiat joita kirjoitit tänne ei sinua auta yhtään. Puhu kasvotusten asiat poikki halki kumppanisi kanssa. Jos loppu tulos ei tunnu hyvältä eroa.Katkerutesi tekstissäsi pursusi miehen ja hänen ex kumppaniin lapsiin. Kukaan ei sinua pakotanut alakaa ole miehen tai kumpanin kanssa jolla lapsia edelisestä suhteesta.Omat lapset menevät aina edelle uusissa suhteissa. Tulet olemaan aina kakonen tai jopa kolmonen.Kaveritkin ohitaa sinut,kuin suku..

    • Anonyymi

      Jotenkin tulee mieleen, että on jäänyt keskustelematta hyvin tärkeä asia seurustelun aikana. Ja se on juuri tämän taloudellisen puolen hoito, sinulla oli varmaankin vain olettama, josta nyt sitten on kehittynyt riitä ja keskinäisten välinen sotkeutuminen.

      Aina olisi suhteen alussa seurustelua jatkettava pitemmäksi, jotta se suurin hörhö aika menee ohi eli ne kuuluisat "vaaleanpunaiset lasit" alkaa himmetä ja osataan keskustella arjenkin asioista ja kuinka ne yhteisessä elämässä hoidetaan. Erittäin tärkeää se on silloin, jos on olemassa jo entisen liiton lapsia. Ne lapset tulevat olevat hamaan kuolemaan saakka lapsianne. Tämänkin asian tulette vielä itsekin jos lapsia on huomaamaan. Ne ovat osa perhettänne aina. Perhe on kokonaisuus, jossa on veriside toiseen ihmiseen, siis omaan lapseen.

      Toki aina on syytä keskustella ennen yhteen menoa taloudellisten asioiden hoito ja tehdä siitä suunnitelma, jossa täytyy myös olla rehellinen siitä, mitä ovat tulot ja mitä menot . Onko lainojen hoitoa taakkana.

      Liian usein se seksuaalinen puoli sotkee mahdollisuudet hyvään elämään, jos ei näitä asioita kyetä asiallisesti keskustelemaan ja samoin olisi olla selvillä toisen arvoista elämässä.

      Liian usein olen kuullut varsinkin jonkun nuoren jopa ääneen sanovan, että kun mennään yhteen niin tilit ovat yhteisiä, tämä ei ole totta. Eivät tulot muutu yhteisiksi, kenkään ei pidä uskoa, että näin.

      Teidän tulee luoda yhteinen suunnitelma, miten kukakin osallistuu.

      Mitä tulee näihin entisten liittojen lapsiin, he ovat edelleen vanhempiensa lapsia ja vastuu alaikäisen huollosta kuuluu myös eronneelle.
      Uskon, että moni haluaa jotenkin lapsilleen jopa korvata rahalla sitä, että koti on rikkoutunut.
      Samalla koettakaa miettiä, mihin lapsenne ovat eron vuoksi joutuneet, heillä ei oel enää ehjää kotia, vaikka olisikin kaksi kotia.

      Ja toinenkin asia, omatkin perheenne eli vanhempanne varmasti näkevät ristiriitanne ja katsovat tilanteita, sydän pakahtuneena huolesta nimenomaan lapsestaan ja lapsenlapsistaan.

      Yritetään löytää tasapainoa elämään, siten löytyy se onnellinen elämä, sillä ei se ole seksi ja biletys, uskon senkin aikanaan teille selviävän.
      Tärkeintä lopputulemassa on se oma perhe ja sopu ja oma perhe todellakin eri sukupolvineen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe