Pennun sisäsiisteys opinnot

Anonyymi

Omistan n. 5 kuukautta vanhan Pomeranian pennun. Ongelmana on, ettei pentu opi sisäsiistiksi. Vahingot vielä ymmärtäisi, mutta kun pentu ei suostu tekemään asioitaan ulos OLLENKAAN. Pisimmillään pentu on pidätellyt 13 tuntia, kunnes pääsi takaisin kotiin ja alkoi pissata jo sylissäni kun astuimme ovesta sisään. Jos ollaan ulkona pitkään ja "joutuu pidättelemään" kunnes päästään kotiin niin alkaa jo itkeä hätäänsä,mutta silti jääräpäisesti odottaa kotiin pääsyä.

Siitä asti kun hän on tullut meille niin pihalla on laukottu koko ajan, joten mahdollisuuksien puutteista ei ole kyse. Nyt toki niitä on vähemmän kun ollaan miehen kanssa palattu lomilta töihin,mutta edelleen ollaan ulkona paljon.

Pentu on ollut meillä kaksi kuukautta ja ulos tehnyt tänä aikana asiansa yhteensä 5 kertaa. Joka kerta on tällöin kehuttu ja annettu namuja, mutta 5 krt/2kk ei ole tarpeeksi jotta jotain oppisi.

Hän on kiintynyt pissaamaan aina jollekkin alustalle (kasvattajalla oli tällaisia). Otettiin eläinlääkärin neuvosta pois käytöstä jo yli kuukausi sitten, ja on otettu niitä ulos mukaan, ilman vaikutusta. Alustojen pois ottaminen on siinä mielessä vielä vaikeuttanut tilannetta meidän kannalta, että enää pentu ei nuuski ja pyöri ennen toimitustaan, vaan pissaa ja kakkaa nyt spontaanisti ilman ennakkovaroitusta lattialle.

Ollaan youtubesta katsottu videoita ja luettu netistä yhtä jos toista ohjetta ilman mitään tuloksia ja alamme olla epätoivoisia. Kun yritämme googlettaa vinkkejä, niin tekstiä tulee siitä että vahinkoja sattuu,mutta meillä tilanne on enneminkin niin että ulos tulee ne vahingot.

Olemme pohtineet, että pentu oli aiemmin paljon arempi kun tuli meille,ja mietitty sen mahdollisuutta, että ehkä ulkona on ollut niin pelottavaa ettei ole sitten kyennyt rentoutumaan vessahommiin. Asumme kerrostalossa ja melko vilkkaalla alueella,mutta olemme löytäneet muutamia rauhallisia paikkoja ilman liikaa hulinaa.

Olemme myös miettineet, että hän on oppinut mahdollisesti nyt väärinpäin, ja ajattelee että on ihan ehdotonta tehdä toimitukset sisälle,ja nyt pitäisi saada opetettua tämä uskomus pois.

Onko kukaan ollut vastaavassa tilanteessa? Onko antaa jotain vinkkiä? Minulla ja miehellä alkaa loppua voimat kun jokainen vapaa hetki pitää viettää ulkona koiran kanssa ilman tulosta. Vapaapäivänä olisi kiva tehdä muutakin kuin hillua ulkona 14 tuntia ilman tulosta.

Koira myöskin tekee koko ajan asioitaan yhä harvemmin,mikä lisää taas haastetta. Tulostaan asti hän on ollut enemmän se tyyppi,että pissaa harvoin mutta paljon kerralla.

Jos jollain olisi antaa jotain hieman epätavallisempia vinkkejä, tai olisi kokemusta asiasta niin olisin enemmän kuin kiitollinen näistä. Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin mikäli jokin asia selostuksessani jäi epäselväksi.

0

89

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

    Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
    Kotimaiset julkkisjuorut
    37
    2429
   2. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

    Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
    Kotimaiset julkkisjuorut
    18
    1625
   3. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

    Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
    Tv-sarjat
    17
    1498
   4. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

    No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
    Kotimaiset julkkisjuorut
    7
    1323
   5. Riparilaisista vain 48 prosenttia uskoo jumalaan

    Seurakuntalaisessa on julkaistu tietoa riparilaisten uskosta jumalaan. Vain noin 48 prosenttia heistä uskoo jumalaan. Kun miettii ettei läheskään kaik
    Luterilaisuus
    198
    1051
   6. 68
    983
   7. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

    Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
    Ikävä
    87
    975
   8. Vain idiootti ei tajua että USA räjäytti kaasuputken

    Tavoitehan oli tuhota Saksan ja EU:n talous.
    Maailman menoa
    341
    942
   9. Taidat muija vieläkin elätellä toiveita

    Siitä, että ottaisin suhun yhteyttä. Mun aivopuolikkaat on laskeneet jo kaikki potentiaaliset syy-seuraus tulemat siitä.
    Ikävä
    53
    908
   10. Iskeekö Venäjä Suomeen?

    Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
    Maailman menoa
    208
    857
   Aihe