uutta tutkimusta pride henkisistä ihmisistä niistä 40 tuhatta on

Anonyymi

Suomessa on jopa yli 40 000 pedofiilia – Sexpon hanke pyrkii auttamaan: "Vastaanotolle on tunkua – ei tarvitse kertoa nimeä"
7:42

MTV

Uutiset

SeriE-hanke yrittää auttaa lapsista seksuaalisesti kiinnostuneita. Vastaanotolle on tunkua, sanoo hankepäällikkö.
Luetuimmat
NYT
TÄNÄÄN
VIIKKO
Media: Ukraina harhauttaa venäläisjoukkoja tuhlaamaan pitkän kantaman ohjuksiaan jäljitelmiin
Suojatietä ylittänyt lapsi jäi auton alle Hyvinkäällä, kuva turmapaikalta julki – kuljettaja selasi puhelinta
Tässä on mystinen Jokerien uusi taustayhtiö – MTV Urheilu tavoitti ainoan kaupparekisteriin merkityn jäsenen: "Minulla ei ole lupaa"
MTV haastatteli nuorta naista, jota piikitettiin mahdollisesti käsivarteen Blockfesteillä: "Kysyin kaveriltani, olimmeko edes siellä" – festivaalin järjestäjät vaiti tapauksesta
Satelliittikuva herätti huolen: Sodan keskipisteenä olevan Euroopan suurimman ydinvoimalan katolla on kolme suurta reikää
NÄYTÄ LISÄÄ
JULKAISTU 22 MINUUTTIA SITTEN
Sexpo-säätiön SeriE-hanke pyrkii auttamaan lapsista seksuaalisesti kiinnostuneita henkilöitä – myös heitä, jotka eivät ole syyllistyneet rikokseen. Pedofiileja on Suomessa arviolta jopa yli 40 000, mutta ennaltaehkäisevän työn rahoitus on vaarassa.

SeriE-hanke aloitettiin viisi vuotta sitten. Ajatuksena on pyrkiä ehkäisemään lapsiin ja nuoriin kohdistuvia seksuaalirikoksia tarjoamalla lapsista ja nuorista seksuaalisesti tai romanttisesti kiinnostuneille ennaltaehkäisevää apua.

Aiemmin apua oli tarjolla lähinnä heille, jotka ovat jo syyllistyneet vakavaan rikokseen, kertoo hankepäällikkö Patricia Thesleff. SeriE-hanke pyrkii muuttamaan tämän. Thesleff vieraili MTV:n Uutisaamussa tiistaina.

– Ollaan päästy hyvin vauhtiin ja tavoitettu asiakkaita. Se meidät yllätti, ja vähän pelottikin alkuun, että saadaanko yhtään asiakasta, Thesleff kommentoi.

– Nyt on tilanne, että listat ovat täynnä ja vastaanotolle on tunkua. Eli ainakin asiakkaiden luottamus on saatu, mutta myös ammattilaisten, jotka ohjaavat (asiakkaita) hyvin hanakasti meille, hän jatkaa.

Apua anonyymisti
Hanke tarjoaa anonyymia tukipuhelinta sekä myös vastaanottoa. Osallistua voi Thesleffin mukaan ilman pelkoa henkilöllisyyden paljastumisesta.

– Ei tarvitse kertoa nimeä, ja voi lähestyä puhelimitse. Ei tehdä muistiinpanoja. Yhteydenotto on tehty turvalliseksi. Aika paljon epäluottamusta on ollut siihen, mitä tästä seuraa, jos kerron jollekin.

Lisäksi hankkeen piiriin ohjataan ihmisiä viranomaisten taholta. Potentiaalisia asiakkaita riittää.

– Suomessa on arviolta noin 40 000 miestä ja naisten osuus siihen vielä päälle, jotka kokevat seksuaalista tai romanttista kiinnostusta lapsia kohtaan, Thesleff sanoo.

Kaikki pedofiilit eivät syyllisty rikoksiin, ja hankkeessa pyritään auttamaan myös heitä.

SeriE on Thesleffin mukaan tavoittanut kaikkia sukupuolia, mutta miehet ovat suurin asiakasryhmä. Iältään 20-29-vuotiaita on asiakkaissa eniten.

Hankkeen verkkosivuilla kerrotaan, että tämän vuoden puolella asiakkaita on ollut yli 63, ja tapaamisia 560. Hankkeessa ollaankin nyt huolissaan jatkosta, sillä rahoitus päättyy tämän vuoden loppuun.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Siis pride ihmiset olette sairaita

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   4889
  2. Nordstream sabotaasi todennäköisesti Yhdysvaltojen työtä

   Kuten koko Ukrainan sodan provosointi, niin jenkit ovat taas asialla. Kaikessa on lopulta kyse petrodollarin tuomasta valta-aseman säilyttämisestä kei
   Maailman menoa
   531
   2429
  3. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   85
   2031
  4. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   266
   1793
  5. 162
   1509
  6. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   5
   1501
  7. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   341
   1290
  8. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   271
   1151
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   181
   977
  10. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   235
   912
  Aihe