HS: Eräs totuus Ukrainan sodasta

Anonyymi

LASKUVARJOJÄÄKÄRI Filatjev, 34, ponnahti julkisuuteen julkaistuaan kriittiset muistelmansa kokemuksistaan Ukrainan sodassa.

Filatjev julkaisi 141 sivun mittaisen tekstin VKontakte-sivullaan elokuun alussa. VKontakte on venäläinen sosiaalisen median sivusto, joka muistuttaa Facebookia.

Lue lisää:
”Minulta kesti viikkokausia ymmärtää, ettei Venäjällä ollut sotaa” – Venäläinen lasku­varjo­jääkäri tuomitsi sodan Ukrainassa ja pakeni maasta

Hän pakeni Venäjältä elokuun puolivälissä. Ranskaan hän saapui Tunisian kautta.

Filatjevin alkuperäinen suunnitelma oli julkaista muistelmat ja antautua sitten poliisille. Ihmisoikeusjärjestö Gulagu.netin perustaja Vladimir Osetškin sai käännettyä Filatjevin pään, ja julkaisun jälkeen hän vaihteli olinpaikkaansa Venäjällä ennen pakoaan.

FILATJEV lähetettiin Venäjän hyökättyä helmikuussa Etelä-Ukrainaan, missä hän taisteli Hersonin ja Mykolajivin alueella kahden kuukauden ajan.

”’Meillä ei ollut moraalista oikeutta hyökätä toiseen maahan, varsinkaan kun se oli meitä kaikkein lähimpänä sijaitseva”, hän kirjoitti muistelmissaan.

Filatjevin mukaan suuri enemmistö sotilaista ei hyväksy sotaa, mutta ei uskalla sanoa sitä ääneen. Kannattajia oli hänen mukaansa vain kymmenen prosenttia.

Hänet evakuoitiin rintamalta silmätulehduksen vuoksi Krimin Sevastopolissa sijaitsevaan sotilassairaalaan.

FILATJEVIN mukaan Venäjän hyökkäys on kaoottinen ja sotilaat nääntyneitä. Sotilaat olivat huonosti koulutettuja ja asevoima surkeasti varusteltu jo ennen hyökkäyksen alkua.

”Asevoimat on samassa alennustilassa johon Venäjä on viime vuosina vajonnut”, hän kertoi uutistoimisto AFP:lle lentokentällä. ”Kaaos ja korruptio lisääntyvät vuosi vuodelta."

Filatjev sanoo, että jos hänelle myönnetään turvapaikka Ranskasta, hän lupaa jatkaa työtään sen hyväksi, että sota saataisiin loppumaan.

”Miksi kerron tästä kaikesta yksityiskohtaisesti? Haluan ihmisten Venäjällä ja maailmassa tietävän, miten tämä sota alkoi ja miksi ihmiset yhä lietsovat sitä”, hän sanoi.

Hänen mukaansa suuri enemmistä sotilaista ei halua jatkaa taistelua, mutta eroaminen on tehty hyvin vaikeaksi. Jotkut ampuvat itseään päästäkseen rintamalta ja saadakseen luvatun kolmen miljoonan ruplan (noin 50 000 euron) korvauksen vammautumisesta, Filatjev sanoo.

1

59

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kokenut kaikki tietää.

   Vaivainen kaikki kokee.

   Putleristi ei halua uskoa tosiasioita.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Antti Hulkon taidot eivät riittäneet

   Hesarin juttua Hanoi Rocksin konsertista: "Rockbiiseissä hänen ikuinen tapansa venyttää kieliä hieman summittaisesti tuo vain hyvää punkmaista rosoa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   4129
  2. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   250
   2946
  3. Millainen on liian erikoinen nainen?

   Kysymys otsikossa. Mikä aiheuttaa sen, ettei kelpaisi kumppaniksi.
   Ikävä
   71
   1872
  4. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   243
   1774
  5. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   4
   1614
  6. Kun viimeksi näin sinut nainen

   Näytti vartalosi taas yhtä kuumottavalta kuin kaikilla muilla kerroilla kun olemme olleet tekemisissä. Oletko valmis tapaamaan siinä paikassa?
   Ikävä
   39
   1349
  7. Ajattelen sua joka ainoa päivä

   kaikesta huolimatta, kaikesta sattuneesta huolimatta. Minua tietyllä tavalla pelottaa nähdä sua, koska ei olla tavattu pitkästä aikaa enkä tiedä laink
   Tunteet
   28
   1338
  8. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   101
   1262
  9. Annathan vielä kerran anteeksi?

   Saisin rauhan. Tunnen liian vahvasti eri tunteita ja en osaa hillitä niitä tietyssä mielentilassa. Kyllä varmaan tiedät. Ei se silti tietenkään oikeut
   Ikävä
   62
   1183
  Aihe