Silmälasimuoti ja likinäkö

Anonyymi

Ostin muodikkaat pyöreähköt aika isot silmälasit jotka tuntui ostaessa sopivalta. Mutta kun niihin laitettiin linssit ja miinusta on melkein seitsemän. Ne oli aivan kamalat. Noilla miinuksella silmäni näyttivät tositosi pieniltä ja tämä kehyksen suurehko koko jotenkin korosti sitä pienuutta. Kertokaa joilla on myös paljon miinusta , millaiset lasit olette valinneet!!

13

1720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa valita kapeat lasit. Täällä kans miinuksia 7 verran ja kaihin alkua. Jos joskus joudun kaihi leikkaukseen ja saisin näköni niin, etten tarvitsisi laseja ostaisin varmaan plus miinus nolla lasit. Silmälasit ollu 7 vuotiaasta asti niin silmät menny kuopalle. Ja kerran valitsin liian leveät lasit . En kehdannut pitää niitä. . Ja meni rahat hukkaan . Ja jokainen jolla on noin paljon miinusta kuin mulla, nii tietää paljonko lasit maksaa. Kysyin myös optikon mielipidettä lasien valinnassa ja hänen mielestä oli hyvät. Hyviltä ne näyttikin ilman miinus linssejä, mutta sitten kun hain ne, niin voi apua.

      • Anonyymi

        Kyllä optikon pitäisi tietää, ettei isot sovi , jos on noin paljon miinusta.


    • Anonyymi

      Kapeat.Tosin en ole pitänyt yli kahteen vuoteen silmälaseja ulkona liikkuessa.Sen verran näkee ettei tartte laseja pitää aina.Kotona telkkaa katellessa pidän laseja.

    • Anonyymi

      Joo, ei mitään isoo jos on paljon miinusta. vaan aika pienet. Isoissa laseissa linssikin nousee reunoilta pois kehyksistä, vaikka ostaisi kevennetyt linssit. Sitten taas ne tupalsti kevennetyt menee kuulemma helposti rikki ihan lämmön vaihtelusta. pienissä laseissa tosin poka tulee vastaan, että se rajaa näkökenttää. koitan aina kun tiedän että tulee tilanne ettei sais tulla katveita käyttää piilareita. 30-vuotta on ollu jo piilarit viikonloppukäytössä, eikö silleen tuu ongelmia. jatkuvassa käytössä tulee niitä verisuonia, eikä lopulta voi piilareita käyttöää ollenkaan. Mulla on se etu, että töissä voi käyttää noita pieniä laseja, ettei kapee näkökenttä itsessään haittaa.

    • Anonyymi

      Jos on isot pokat, niin linssit tulee kauemmas silmistä (otsa ja pisket tulee vastaan) ja siksi pienentää entisestään silmiä. Pienissä pokissa linssi pääsee lähelle silmää!

    • Anonyymi

      Jos on paljon miinusta, kannattaa ostaa pienet ja kevyet sangat. Metalliset ovat kevyempiä kuin muoviset. Raskaat ja isot muovisangat painavat nenävartta ja liukuvat helposti alaspäin, joten niitä joutuu koko ajan nostelemaan ja korjailemaan.
      Jouduin jo lapsena pitämään silmälaseja. Siihen aikaan oli linssit lasia eikä niitä ohennettu. Nenävarteen jäii pysyvä jälki sen ajan silmälaseista.

      • Anonyymi

        Ja joustosangat ehdottomasti


    • Anonyymi

      Mahdollisimman pienet ja ovaalin mallisella linssiaukolla, niin linssien paksuus näkyy vähiten. Omat lasini HK Titan, linssiaukkko 47 mm leveä ja nätisti on saatu -10 linssikin laitettua. Ohennus 1.74.
      Kyllä optikon ammattitaitoon kuuluu osata sanoa, että - 7 linssiin ei kannata valita isoaukkoista kehystä.
      Itse kun menen optikolle sanon heti, että kehykset sitten titaania ja miinusta kympin verran, niin osaavat alkaa hyllystä napsia sopivia kehyksiä. Asioin Silmäasemalla.

      • Anonyymi

        Minä nimenomaan kysyin optikon mielipidettä. Ja lopputulos oli aivan järkyttävä.
        Laitappa lasien sangasta ne tiedot niin katson, josko sopisi minullekkin
        Ja kerro paljonko maksoi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä nimenomaan kysyin optikon mielipidettä. Ja lopputulos oli aivan järkyttävä.
        Laitappa lasien sangasta ne tiedot niin katson, josko sopisi minullekkin
        Ja kerro paljonko maksoi?

        Sama täällä. Tonni meni hukkaan. Vanhoilla laseilla yritän pärjätä.


    • Anonyymi

      Olen yli 70 v. Silmälasit on ollut lapsuudesta lähtien. Aikuisena miinusta noin 8.

      Minulle on aina optikko valinnut pienen joukon linsseihin sopivia kehyksiä, suhteellisen pieniä. Niistä on valittu kasvoihin sopivat ja lopulta päässä mukavimmilta tuntuvat ja ulkonäöltään mieleiset. Yleensä olen saanut hyvät lasit, aivan sopimattomia en koskaan.

      Voimakkaasti likinäköinen ei voi saada suuria laseja, jotka olisivat hyvännäköiset ja kevyet, vaikka ohennusta olisi enin mahdollinen määrä.

    • Anonyymi

      Kannattaa valita sellaiset lasit, joissa linssistä ei tule kovin iso. Vaikka linssiin ottaa suurimman ohennuksen, se jää reunoilta helposti paksuksi. Pienemällä linssillä voi myös vähentää sitä efektiä, että kasvot kapenevat linssien kohdalta voimakkaasti.

    • Anonyymi

      Itse en haksahda tuohon ”suuriin ” silmälaseihin , koska sekin muoti oli muutama 10 vuotta sitten mutta loppui aika pian , joten muotivirtaukset mukaisesti harvoin ostetaan silmälaseja se tavallinen klassiset koot ovat aina muodissa ihan vaan pienillä muutoksilla
      En liioin pidä kaiken mailmaan väreistä mitä silmälasit muoti tarjoaa, sillä niihinkin vaikea sovelluttaa omaa pukeutumistaan niin ettei näytä pelleltä kirjavana kun sirkuksessa konsanaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe