Kauppias veti juomakaappien töpselit seinästä ja säästää puolikkaan omakotitalon verran energiaa: "

Anonyymi

Uutinen: https://yle.fi/uutiset/3-12615522

Tehkää ihmeessä muutkin kauppiaat samoin! Kaikki tuotteet vaan pois kylmähyllystä, mikä lämpimässä säilyy, ja kylmäkaapit pois päältä. Ei kylmän kaljan saaminen kaupasta ole mikään ihmisoikeus, toisin kuin sähkön saaminen kotiin keskeytyksettä, jos on esim. hengityskoneessa.

7

303

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onpas tuossa uutisessa näkyvä myymälän tiedote aika hassu. Siinä on uskottu mitä lehdissä kerrotaan. Ei se olkiluoto 3 ja tuulivoima hintoja tule pelastamaan, vaan kaasun ja sähkön hinnan eriyttäminen sekä muut ylemmän tason päätökset. Energian hinnat ovat aina olleet riippuvaisia sodista ja niin tälläkin kertaa.

   Tuossakin kaupassa näyttää olevan vanhat avohyllyt ilman suljettavia lasiovia, jotka vievät sähköä todella paljon. Olisivat menneet romuksi jokatapauksessa.

   • Anonyymi

    Jes, ja muutenkin kannattaa vähentää kylmiä juomia. Ihmiset voi kukin kotonaan jäähdyttää tarpeen mukaan. Idea kai on, että kylmät juomat nautitaan kunhan kassalta on päästy eikä viedä omaan jääkaappiin.

    lajijasuris


  • Anonyymi

   Nuo "ylemmän tason" päätökset eivät lisää sähkön tuotantoa yhtään, saattavat jopa osin heikentää sitä! Pula ja ahdinko tulee, jos kulutus esim. kylmänä pakkas-aamuna ylittää tuotannon, ihan noista päätöksistä riippumattomasti.

   Siksi kaikkea tuollaista "keskakulutusta" kannattaa välttää, etenkin tyyninä pakkkaspäivinä => sähkön hinta pysyy järkevällä tasolla ja ei jouduta katkoksiin! Tämä koskee myös jokaista kotitaloutta, ei ainoastaan kauppoja ja julkisia tiloja (teollisuus osaa tämän jo nyt).

   InsinööriX

   • Anonyymi

    Pahinta kerskakulutusta pakkasaamujen sähköpulassa on laittaa auto töpseliin!


  • Anonyymi

   Tuossahan tulee "kaksinkertainen" säästö kun ei viedä kylmiä juomia kotiin sitä jäähdyttämään ja taas käytetä energiaa sen kumoamiseen.

  • Anonyymi

   Lidl:stä ei taida saada kylmiä juomia nyttenkään. Esimerkkinä
   ykkös- olutta. Mökille mennessä on kolme Lidl kauppaa, sieltä
   ostelen ruokatarpeet ja autossa olevaa kompressorijääkaappin.
   Paikalliset kauppiaat jäävät nuolemaan näppejään.

   • Anonyymi

    Lidl ei ole laittanut juomiaan kylmäkaappeihin (paisi maidot) Kesällä tosin on siinä kasssojensuulla näkynyt joitain kylmäkaappeja, joiss juomia.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   19
   4084
  2. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   399
   1419
  3. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   97
   1300
  4. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   437
   1280
  5. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   68
   885
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   50
   795
  7. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   181
   753
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   20
   742
  9. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   72
   731
  Aihe