Entiselle kaupunginvaltuutettu Pekka Laaksoselle on myönnetty ero valtuustosta

Anonyymi

9

391

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pyysi eroa ja ero myönnettiin. Kaiketi myös Pekka on tyytyväinen lopputulokseen. Eli, sitä sai mitä tilasi.

  • Anonyymi

   Jos joku viitsii valittaa, päätös kumoutuu. "Henkilökohtaiset syyt" eivät ole riittävä syy eroamiseen. Erota voi, jos esim. on toiminut tehtävissä määrätyn ajan tai löytyy terveydellinen syy, mutta se vaatii lääkärin todistuksen (joka salataan).

   Itse asiassa kaupunginhallituksen pitäisi kumota tuo päätös ja lähettää asia uudelleen käsittelyyn.

  • Anonyymi

   Kuntalain 38. pykälän mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Esimerkiksi paikkakunnalta muutto on tällainen, samoin terveydelliset syyt.

   Kuntaliiton lakimies Saija Haapalehto sanoo, että myös syyn pätevyyden arviointi kuuluu valtuustolle.

   Luottamustoimesta voi kieltäytyä, jos on vähintään 60-vuotias tai ollut vähintään neljä edellistä vuotta samassa tai kahdeksan vuotta yleensä kunnallisessa luottamustoimessa. Haapalehdon mukaan samat syyt katsotaan päteväksi perusteeksi myös luottamustoimesta eroamiselle.

   Soukola on alle 60-vuotias, mutta valtuutettuna hän on ollut vuoden 2009 alusta.

   Kunnissa luottamushenkilöiden eronpyyntöihin suhtaudutaan vaihtelevasti. Usein eronpyyntö hyväksytään lähes rutiininomaisesti, mutta poikkeuksiakin on.

   Esimerkiksi Padasjoella on kuluvalla valtuustokaudella kahdesti hylätty sivistyslautakunnan jäsenen eroanomus. Sirpa Venäläinen on perustellut eroanomustaan muun muassa sillä, että Padasjoen kunnassa ei hänen näkemyksensä mukaan ole noudatettu lakeja, asetuksia eikä korkeaa moraalia.

   Eroa ei ole myönnetty, koska Venäläisen esittämät asiat eivät ole liittyneet sivistystoimeen eikä toimissa ole havaittu laittomuuksia. Valtuusto äänesti asiasta molemmilla kerroilla, sillä osa valtuutetuista olisi hyväksynyt eronpyynnön.

  • Anonyymi

   odotettiinkin jo tätä uutista kiitos tiedon jakamisesta.

  • Anonyymi

   Valtakunnan lehden tiedesivuilla on juttua asiayhteyteen liittyvästä ihmistyypistä

   "Ylimielinen ja ilkeä tuhoaa tuottavuutta ja hyvinvointia – pahinta on hienovarainen ylimielisyys ja asiattomuus.

   Ylimielisyys on tila tai asenne, jossa henkilö on omasta ylemmyydestään varma. Hän on yliolkainen, pöyhkeä ja suhtautuu muihin väheksyvästi.

   Ylimielisyys on myös yksi piirre narsistisessa persoonallishäiriössä. Narsismiin liittyy toki muutakin, kuten manipuloivuutta, myötätunnon puutetta, jatkuvaa ihailun tarvetta ja kateellisuutta.

   Mutta ylimielisyyden huomaa:

   ”Ylimielinen katsoo, että muut ovat häntä varten, mutta hän ei ole muita varten. Ylimielinen ajattelee mielellään toisten puolesta, häneltä menevät mielipide- ja tosiasiat sujuvasti sekaisin. Kun häntä yrittää muistuttaa virheestä, hän kiistää”, kuvailee sosiaalipsykologi Janne Viljamaa.

   Hän työstää ensi vuonna ilmestyvää tietoteosta Ilkeät ihmiset.

   YLIMIELISEN katteeton usko omiin kykyihin ja erehtymättömyyteen on erityisen vaarallista siksi, että hän ei näe ylimielisyyttä itsessään."

   • Anonyymi

    Kiitos osuvasta postauksestasi.


  • Anonyymi

   Onnen päivä.

  • Anonyymi

   Näin se Jämsässä menee. Ja monessa muussa kunnassa. Kellokkaille ja päälliköille joojottelijat ja hymyilijät pärjäävät ja ne, jotka aidosti kyseenalaistavat asioita, savustetaan pihalle. Olen tätäkin episodia katsellut pitkään.
   Kyllä pitäisi keskustelumahdollisuus ja linja tiedon käsittelyyn olla aina olemassa. Ja jos ongelmia tulee, ne käsitellään kuten demokratiassa pitää. Mutta nyt isokenkäiset hermostuvat, kun virheitä nostetaan esiin ja vaaditaan niistä selvitystä. Huterissa käsissä on Jämsän kunnallinen johto. Halu tehdä töitä puuttuu kautta linjan. Valmista on totuttu odottamaan ja edustamiseen keskitytty. Vaikka ei ole edustettukaan, vain luimisteltu ja korona on lisänny luimistelua entisestään. Kaupungissa ei tehdä toisissaan töitä kuin suorittavalla tasolla.

   • Anonyymi

    Ihan yhtä todenpitävä näkemys kuin Kremlistä rökäletappion jälkeen


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   216
   6503
  2. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   91
   2064
  3. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   431
   1545
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   20
   1411
  5. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   280
   1374
  6. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   11
   1124
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   251
   1005
  8. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   954
  9. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

   Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
   Ikävä
   62
   875
  Aihe