Älä osta uutta vaan käytetty!

Anonyymi-ap

Jos olet ostamassa tietokonetta ja budjettisi on tiukka, sanotaan vaikka 200-400 euroa, niin suosittelen ostamaan käytetyn koneen uuden sijasta. Nykyään on monia firmoja jotka myyvät käytettyjä toimistokoneita jotka on testattu ja joihin on asennettu hyvät osat ja päivitetyt ohjelmistot. Kannattaa vertailla firmojen hintatasoja ja asiakkaiden antamia arvosteluja. Hyvät paikat antavat käytetyillekin vuoden takuun. Olen ostanut useita edullisia koneita sekä uutena että käytettynä, ja todennut että muutamalla satasella saa todella hyvän käytetyn, mutta todella huonon uuden. Uusi pöytäkone 200-400 eurolla on yleensä varustettu pienikokoisella emolevyllä johon ei voi vaihtaa prosessoria, muistikampoja tai näytönohjainta eikä virtalähdekään ole standardimallia, eli kun huomaat ettei kone pyöritä pelejä tai videoita kunnolla niin et voi tehdä asialle mitään. Tuon hitauden ja jumittamisen kruunaa se että nuo koneet on asennettu täyteen tarpeettomia ohjelmia jotka pyörivät taustalla ja syövät niitä niukkoja resursseja. Tuttavani ovat ostaneet noita muutaman satasen uusia koneita ja kaikki on olleet aivan onnettomia pyörittämään yhtään mitään, ja esim. äitini hankkimat kaksi uutta pöytäkonetta hajosivat alle kahdessa vuodessa. Olen neuvonut että ostakaa käytetty kone niin saatte samalla rahalla 10x paremman. Nuo vanhat toimistokoneet on pomminvarmaa tekniikkaa joka on tehty kestämään, ja pystyy vaihtamaan tehokkaampaa näyttistä, muistia, kovalevyä yms mitä vaan sattuu tarvitsemaan. Itselläni on käytettynä ostettu pöytäkone josta maksoin alle 200, laitoin siihen ssd-levyn, gtx1050ti - näytönohjaimen ja pari muistikampaa lisää jolloin keskusmuistia on 16gt. Muistit ja näyttis käytettynä maksoivat 120e ja uusi ssd-levy 70e eli koneelle tuli hintaa 390e, ja tuo vanha rousku pyörittää nyt mainiosti pelejä joita ei uudella halpiskoneella saa edes käynnistymään. Gta5, Project Cars 2, Euro Truck simulator yms pyörii korkeilla grafiikoilla ja jopa BeamNg simulaattori, joka vaatii rutosti potkua koneelta, pyörii hyvillä grafiikoilla. En ole käytettyjen koneiden myyjä enkä mainosta mitään firmaa, vaan kirjoittelin tämän ihan vaan siksi että ict-asentajana ja it-tuessa työskennelleenä mua ihmetyttää ja v**uttaa se että kaupoissa myydään hyväuskoisille asiakkaille ala-arvoista romua.

20

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Halvimmat ns. markettikoneet ovatkin täyttä paskaa, niistä tulee lähinnä paha mieli. Se, että hankkiiko koneen uutena tai käytettynä, lopulta ratkaisee budjetti, ja se mihin käyttöön kone tulee. Itse olen pääasiassa omat koneeni kasannut uusista osista, mutta kierrättänyt vanhat osat johonkin muuhun käyttöön. Myyminen on monesti isompi vaiva, kuin jättää osat omaan käyttöön. Itsellä on käytettynä ostettu Macbook Pro, millä tätäkin viestiä kirjoitan. Kone on sen verran "vanha", että se on juuri ja juuri pudonnut pois Applen virallisesta päivityssyklistä. Tosin tämä ei ole estänyt asentamasta tähän uudempaa käyttöjärjestelmää, eli BigSur 11.6.6:lla mennään. Itsekkin it-alalla töissä olevana, on valitettavasti tullut nähtyä ihmisillä käytössä sen tason romuja, että en oikeasti tiedä olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. Asian, kun on ottanut hienovaraisesti puheeksi, että mitäs jos hankkisit uudemman koneen, niin tähän ei olla valmiita, kun olen maksanut tästä X vuotta sitten niin ja niin paljon. Aha, joo asia selvä sit. Parhaassa tapauksessa kone on saatu ilmaiseksi kaverilta, siskolta tai veljeltä, ja sen enempää siitä myllystä ei sit tiedettäkään. Nämä tapaukset ovat olleet kaikki kannettavien kohdalla.

      • Anonyymi

        Vapusen ser koneet!


      • Anonyymi

        Eka ja toka palopuhe on samalta kirjoittajalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eka ja toka palopuhe on samalta kirjoittajalta.

        Nyt meni valitettavasti väärin. Hyvät psykoosit sulla on tulilla ainakin, mikäli luulet/tiedät kahden kirjoituksen olevan samalta kirjoittajalta. T: toisen viestin kirjoittaja. Eikä tänne mitään järkevää voi kirjoittaa, kun tanopäät tulee heti huutelemaan. Onneksi on huomenna maanantai ja te jonnet pääsette takaisin kouluun oppimaan jotain.


    • Anonyymi

      Kolmen vuoden päästä Windows kympin tuli päättyy. Eikä käytettyihin koneisiin useinkaan saa asennetuksi W11-versiota. Tämä asia kannattaa tykönänsä pohtia.

      • Anonyymi

        Käytettyyn kannattaa asentaa Linux ellei ole pakottavaa syytä käyttää Windowsia. Päivityksiä ja uusia versioita tulee loputtomasti.


      • Anonyymi

        Vaapusen rahattomuus on vakavaa!


      • Anonyymi

        Winkura on paha haitake!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaapusen rahattomuus on vakavaa!

        Sinolipapparainenhan se on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaapusen rahattomuus on vakavaa!

        Kollivapusen ser koneet............


    • Anonyymi

      Ostin käytetyn yritysläppärin hajonneet marketkoneen tilalle. Laadukas ja tukeva laite. Parempi kuin entinen uutena vaikka oli kalliimpi.

      • Anonyymi

        Otan osaa! Tahmaa sie siitten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otan osaa! Tahmaa sie siitten.

        Pääsi tahmaa. Ei käytetty läppäri.


    • Anonyymi

      OSTA UUTTA!!!

      • Anonyymi

        Miksi? Paremman käytetyn saa halvemmalla.


      • Anonyymi

        Älä aivoton huuda. Jokainen ostaa sitä mitä haluaa/tarvitsee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi? Paremman käytetyn saa halvemmalla.

        ÄLÄ VALEHTELE, kun tuollaista soopaa kirjoittelet, eikö pikku päähäs pälkähtänyt esittää jokin todiste väittämäsi tueksi, no eipä tietenkään, olet tottunut kusettamaan meitä asiakkaita ja uskot että se riittää että sinä sanot niin.

        VIE ROMUSI SER JÄTTEISIIN ÄLÄ TYRKYTÄ NIITÄ!


    • Anonyymi

      Ei kellään ole uutta konetta.
      Kun kone kannetaan ulos kaupasta se muuttuu käytetyksi.

    • Anonyymi

      amd, radeopn, ryzen 7, 120hz/4K, 32", 512g, 16g, ulkkomailta, sama hitna tuplatehot. linux ubuntu kylkeen win11 pron.

    • Anonyymi

      OMPAS JOPPARIT VALEHTELEMALLA NOSTETTA HAKEMASSA VANHOILLE ROMUILLE, veisivät romunsa sinne minne ne kuuluukin, ongelmajätteisiin.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe