Leivänpaahdin, Clas Ohlson T367SS avaus ja korjaus

Anonyymi

Aika pitkään hyvin toiminut Clasulta ostettu leivänmpaahdin malliltaan T367SS lakkasi toimimasta. Painettava liukusäädin ei enää pysy pohjassa. Kun pitää käsin pohjassa, leipä paahtuu normaalisti.
https://manuall.fi/clas-ohlson-t367ss-paahdin/

Joku muoviosa tai metallikontatori ehkä kulunut hiukan. Vika olisi varmasti helppoa korjata, kunhan saisi paahtimen auki.
Pohjassa on 4 ruuvia ja muovinen lukituskynsi. Ne avaamalla paahtimen kuoriosa ei kuitenkaan tule liukumalla eikä nostamalla pois. Youtube viodeoista ei ole apua.

Sattuisiko joku joskus ehkä purkanut vastaavan?

Koventelen tässä pikku hiljaa omia otteita. Jollakin keinoin kuori lopulta avautuu, mutta ejkä pahasti vääntyneenä. Jos jollakin olisi sopivat loitsut, niin auttaisi kummasti.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Homma valmis! Clas Ohlsonilta aikanaan ostettu T367SS –mallinen leivänpaahdin saatu onnistuneesti korjattua.

   Leivänpaahtimen pohjassa on 4 kpl ruuveja, joissa ruuvikantana on 5-sakarainen tähtikuvio. Onneksi pieni torx-avain otti siihen sen verran kiinni, että sai kierrettyä ruuvit auki. Pohjaa pitää kiinni lisäksi kaksi muovisalpaa, jotka painetaan ruuvarin kärjellä auki.

   Nyt laitekotelon molempia sivulevyjä voi kääntää ruuvimeisselillä raosta kampeamalla auki, jolloin molemmilta puolilta avautuu pari muovisalpaa lisää. Kotelon sivulevyjä levitetään parin senttimetrin verran.

   Nyt leivänpaahtimen pohjasta tulee näkyville 4 kpl lisäruuveja, joissa tällä kerta onkin ristipäällä oleva kanta. Kun ristipääruuvit avaa, koko laitteen pohjaosan kaikkine sisällä olevine sähköisine osineen voi nostaa pois leivänpaahtimen kuoren sisältä.

   Leivänpaahdin painetaan päälle painovivusta, ja tämän painovivun päässä oleva muovinen painikeosa pitää poistaa ennen pohjan ja sisäosien ulos ottamista. Muovinen painike on lukittu metallivarteensa muoviosan päässä olevalla lukituskielellä. Tuota muoviosan päässä olevaa lukituskieltä pitää nostaa millin verran, niin muoviosan voi vetää pois.

   Syy miksi leivänpaahtimen painovipu ei pysy ala-asennossaan, eikä paahda leipää löytyy helposti näkyvistä kuparisista kontaktoreista. Kontaktorien pinta pitää raaputtaa puhtaaksi. Toista kuparista kontaktoria kannattaa myös taivuttaa millin verran lisää, niin että sähköinen kontakti tulee kireämmäksi.

   Nyt kontaktorien läpi kulkee taas kunnolla sähkö. Kelamagneetti saa virtaa, ja magneetti pitää alas painettua paahtokelkkaa pohjassa leivän paahdon ajan. Toimintoa voi testailla paahtimen kuoren ollessa auki. Testin ajaksi pitää kuitenkin liittää johto kiinni paahtimen kuoriosassa olevaan piirilevyyn, että testailu onnistuu.

   Laite kootaan samassa järjestyksessä kuin purettiinkin. Toimii taas useamman vuoden eteenpäin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   327
   4202
  2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2550
  3. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   273
   2410
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   252
   1997
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   1384
  6. Miksi tapasinkaan sinua

   Olen tavattoman harmissani, kun koskaan törmäsin sinuun. Olisi paljon parempi, ettemme olisi koskaan nähneetkään toisiamme.
   Ikävä
   38
   1016
  7. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   58
   963
  8. Oot leuhka

   ja ihan s***anan itteäs täynnä. En kyllä millään ymmärrä miksi. Oli ihan jees olo siihen asti taas että sun omahyväisen naaman näin. Kukaan toinen he
   Tunteet
   91
   955
  9. Anteeks rakas

   Eihän liekkisi muhun sammu ikinä Olet mun ainut onnenkipinä Matka tää on joskus kivinen Ja osaan olla raskas ihminen On päivä tää pilvinen Kun painaa
   Romantiikka
   162
   890
  Aihe