Ukrainan jälleenrakennus ja terästeollisuus

Anonyymi

Ukrainalla ei ole ollenkaan tällä hetkellä mitään terästeollisuutta vaan kaikki on romutettu täysin. Tätä maata kun aletaan jälleenrrakentamaan sodan loputtua, nousee valmiiksi teräksen hinta reippaasti kysynnän kasvaessa ylöspäin. Nyt jo on alettu kyselemään kapasitetteja ja siihen ei edes neljän maan tuotanto riitä 10-15v. urakoihin. On laskettu, että Ukrainan jälleenrakentaminen tulisi maksamaan varoivaisesti arvioiden 4-5 biljoonaa euroa. Pelkästään teräksen osuus saattaisi olla 500 miljardia nykymarkkinahinnalla.

6

212

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Siis tarkotatko SSAB:n ja Outokummun suhteen... no joo, eipä niillä tuoteta vielä kuin pohjoismaihin. Teräksen hinta tulee nousemaan vain kun kulut nousee. Ukrainaan ei roiitä mikään koko Euroopan tuotantokaan. Se on iso rojekti... pitää varmaan alkaa ostaan sitte lappua sisään hyvissä ajoin.

  • Anonyymi

   Ssab tulee nousemaan lujasti.
   Teräksen hinta tosi vahva eikä enää markkinahäirikkö Ukraina ole pelissä.
   Samoin Venäjä on poissa...
   Hinnat tulevat vahvistumaan viimeisellä ja ekalla kvartaalilla..

  • Anonyymi

   Nyt viimeistään on alettava satsaamaan reilusti lisää Pohjoismaiseen teräksentuotantoon ja varmistettava saatavuus kun Venäjä julisti osittaisen liikekannallepanon.

  • Anonyymi

   nyt kannattaa kerätä rahaa ukrainalaisille ja pistää rahat omaan taskuun 🤣🤣🤣

  • Anonyymi

   Kiinan terästähän sinne tarvitaan. Myös muita materiaaleja, mutta mikä maa ja yritys saa sitten kaupat aikanaan. Tiedäppä tuo sitten. Toki jos ostaa kaikkea niin joku varmasti lyö voitolle.

   • Anonyymi

    Minä en usko, että Kiina myy terästä Ukrainaan, kyllä se jälleenrrakennus jää eurooppalaisten kontolle. Tässä käy niin, että Ukraina otetaan pikapikaa EU:hun, kun sota päättyy miten päättyy hyvänsä, sillalailla EU varmistaa yhtenäisyyden, hintojen vakaan nousun ja Ukraina pelastuu. Muuten siitä tulee Euroopassa suurin hylkiömaa koskaan, joka joutuu orjan töihin kansalaistensa kera ja pian sillä ois sisällisota, koska oligarkit ostaisi maat jne. Historian ei kannattaisi tässä maassa antaa toistaa itseään... vahva vakaa nousu ja turvallisuustilanne paranee. Koska nyt jos on hyökkääjä pystytty osoittamaan, niin nyt on suurin kaipuu Venäjän rajan luomiseksi johonkin kohtaan.. mikä se ikinään tulee olemaan, niin se aiotaan pitää. EU rajat kun luodaan ne pitää.

    Itse osallistuin sijoittajapuolella keskusteluihin, joissa oli mukana lukuisia poliitikoita ja kaikki oli yhtä mieltä Ukrainan jatkosta. Muuten meillä on Euroopassa helvetin suuri katastrofi edessä.

    T. vinkkivinkki


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   397
   1728
  2. Rakastan sinua työkaverini

   Niin rakastan vaikka kuinka yritän kieltää tunteeni. Aina mielessä.
   Ikävä
   64
   1437
  3. Lähes 6 miljoonaa Ukrainalaista on vapautunut Kiovan oligarkkien orjuudesta demokraattisesti

   Vaalit jotka sinetöivät vapaan kansan synnyn Ukrainaan Nato johtoisen oligarkki orjuuden alta. Ihmiset ova onnellisia orjuuden päättymisestä , paitsi
   Maailman menoa
   430
   1061
  4. Millä kirjaimella alkaa

   voitko kertoa millä kirjaimelle kaivattusi alkaa. Entä sinä?
   Ikävä
   45
   1057
  5. Yrität parannella ulkonäköäsi

   vaikka se ei paremmaksi muutu. 🤦‍♂️
   Tunteet
   84
   990
  6. Tietysti ihastuin sinuun

   Olet mies minulle luotu
   Ikävä
   64
   986
  7. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   949
  8. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   45
   944
  9. Onko kaivattusi tumma vai vaalea

   Onko hän pitkä vai lyhyt?
   Ikävä
   64
   906
  10. Kuka höperö uskoo

   Joihinkin kaksoisliekkeihin ja telepatioihin? Samaa sarjaa kuin kaikki erityisherkkyydet ja enkeliterapiat. Täyttä huuhaata.
   Ikävä
   81
   811
  Aihe