Ei kun ansiosidonnaisen kimppuun vaan Kokoomus. Samalla 15 miljardia meni Fortumiin. Reilu peli!!!

Anonyymi

Suomen tappiot jopa 15 miljardia”
– Saksa suunnittelee Uniperin kansallistamista. Fortum saisi ehkä muutaman sata miljoonaa jäljellä olevista osakkeistaan. Suomen tappiot tulevat huonossa, mutta todennäköisessä skenaariossa olemaan 10–15 miljardin euron kokoluokkaa, Purra sanoi.

Purra tarkensi, että summa on jopa neljännes valtion tämän vuoden budjetista.

– Rahasummalla paikkaisi monta kertaa sairaanhoidon ongelmat ja nostaisi hoitajien palkkoja, parantaisi koulutuksen tasoa, tekisi merkittäviä puolustushankintoja kriisiaikana ja niin edelleen.

13

166

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Rahat saa laittaa turhaan Hallitus sut kyllää murhaa valitaaaat sä turhaaan

  • Anonyymi

   Suomi-koirien pitäisi muistaa jo historiasta, että pitäisi pysyä Suomen rajojen sisällä, niin tappiotkin jäisivät silloin paljon pienemmiksi vaikka olisi kuinka kusipäiset johtajat vallassa.

   • Anonyymi

    Johtajat ovat kansan valitsemia


  • Anonyymi

   Köyhiltä on helpointa ottaa ja sitähän kokoomus ja eva pyrkivät tekemään, säälimättä.

   • Anonyymi

    Ei köyhiltä ole mitään otettavaa


  • Anonyymi

   Eihän tuo ole kuin kuuden vuoden työttömyyskorvaukset.

   Valtio maksaa työttömyydestä 2,59 mrd vuodessa.

   • Anonyymi

    Vähemmän jaettavaa mamuille


  • Anonyymi

   Fortum sai jo syyskuun alussa valtiolta 2,35 miljardia euroa lainaa selviytyäkseen sähkön johdonnaismarkkinoiden vakuusvaatimuksista.

   Eli valtion maksamat noin vuoden työttömyyskorvaukset.

  • Anonyymi

   Tänään selvisi Fortumin Uniper sijoituksen tuotto. Myytiin siis sähköverkot 7 miljardilla. Hyvä että päästiin siitäkin auringolaskun alasta eroon, tuotto oli vain nelisen prosenttia pääomalle. Ostettiin Uniper seitsemällä miljardilla ja myytiin nyt 0.5 mijardilla. Osinkoja tuli 0,9 miljardia. Jos ei ymmärrä taloudesta mitään niin näyttää että olisi tullut tappiota 5.6 miljardia. Asiahan ei tietysti ole näin, vaan tässä on tapahtunut Sipilän "tase töihin" efekti. Aivan kuin possuille olisi syötetty 7 tonnia rehua ja saatu 1.4 tonnia mitä mainiointa possun paistia. Väliltä näyttäisi kadonneen 5.6 tonnia materiaalia mutta se on muuttunut sian lannaksi aivan kuin Uniperinkin tapauksessa, eli vaihdettiin 7 miljardin vanhanaikainen bisnes 1.4 miljardiin riihikuivas rahaa. Näin Suomessa pistetään tase töihin. Ihan asiasta ne toimarin bonukset tulivat. T. Hankenin Hessu

   • Anonyymi

    Aika kätevästi Suomi meni myymään sähkönsiirtoverkot, ja käytti rahat Uniperiin, ja niin vain kävi että nekin rahat hävisi.

    Olisi varmaan kannattanut pitää ne siirtoverkot omassa hallussa alunperinkin, tämä sama ilmiö taitaa toistua vähän muuallakin.


  • Anonyymi

   Kokoomuksen määrätietoinen periaate on heikentää työttömyysturvaa jotta pakansaajat ovat heikemmässä asemassa paremmin hyödynnettävissä. Se on se bointti .Ei heillä ole tarkoitustakaan parantaa palkansaajien asemaa.

   • Anonyymi

    Kyllä, Kokoomuksella on todellakin täysin määrätietoinen, ideologinen ja systemaattinen tavoite heikentää kaikkea mahdollista turvaa joka kansalaisen suojaksi on tehty etenkin silloin, kun se turva on olemassa suojaksi esim. taloudellista hyväksikäyttöä vastaan.

    Osakkeenomistajien suojaksi tehdyt miljardien tulonsiirrot eivät Kokoomusta huoleta lainkaan, mutta esim. kansalaisten päätösvaltaa ja oikeusturvaa ja valinnanvapauksia suojaavia tulonsiirtoja ja oikeuksia vastaan Kokoomus hyökkää kaikin mahdollisin keinoin ja täydeltä laitamalta aina kun mahdollisuus.

    Tämä tarkoittaa myös sitä, että Kokoomus eduskunnassa istuessaan käyttää veronmaksajien maksamaa kallista aikaa 4 vuotta kerrallaan tähän em. kansan suojaksi tehtyjen turvamekanismien kimppuun hyökkäämiseen, ja laiminlyövät samalla tehtävänsä eduskunnassa sekä opposition että hallituksen asemissa siksi että sekin aika olisi pitänyt käyttää paremmin.

    Kokoomus on tässä suuruudenhulluudessaan päässyt aivan uudelle tasolle, luullessaan, että aiheuttamalla kansalle maksimimäärät vahinkoa, voitaisiin "kannustaa" heitä tekemään Kokoomuslaisille parempaa tulosta, mutta kaikkihan me tiedämme jo historian kirjojenkin valossa, miten tuollainen fasismiajattelu johtaa lopulta koko valtion kaaokseen ja katastrofiin, siinä lähtee virkamiehetkin tekemään töitään aivan väärille urille ja voi olla tarpeettomia kuolemiakin luvassa.

    Viimeisin julkitullut lopputulos Kokoomukselta sähköverkkojen myynti, ja rahojen täydellinen tuhoaminen Uniperin kautta, niitä miljardeja ei ihan kovin nopeasti saadakaan takaisin sosiaaliturvaa leikkaamalla, ja syy siihen piilee siinä, että tietyn rajan jälkeen jokainen euro mikä leikataan sosiaaliturvasta pois, tulee maksamaan muina kustannuksina aina enemmän.

    Kun Kokoomus saisi ikitoivomuksensa huipentuman aikaan eli sosiaaliturvan kokonaan pois, silloin Suomessa on luultavasti käynnissä jo täysi anarkia, ja silloin nähdään myös esim. KOK ja KESK puolueiden porvarijoukkojen erot. KOK porvarit kun verosuunnittelevat em. rahat Suomesta ulos, ei heillä ole mitään tarvetta edes jäädä Suomeen, kun taas KESK porvareilla rahat on melko usein investoituna Suomeen, ja jos Suomen elinolosuhteet muuttuisi kaaosmaiseen tilaan, kyllä se tarkoittaisi Keskustalaisellekin porvarille huolenaihetta miten voisi säilyttää oman toimintaympäristönsä rauhallisena.


  • Anonyymi

   Onneksi on suurlama taas tuloillaan, ja työttömiä tulee ovista ja ikkunoista lisää. Loppuu se fittuilu kun omaan nilkkaan napsahtaa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   120
   4523
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   482
   2242
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   460
   1581
  4. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   60
   1413
  5. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   1403
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   12
   1020
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   7
   994
  8. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   230
   877
  9. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   224
   850
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   36
   758
  Aihe