Toimeentulotuki tilitiedot?

Anonyymi-ap

Kun ensimmäistä kertaa hakee toimeentulotukea esim tammikuulle niin kun 2 kuukauden tiliotteet lähetetään eli loka ja marraskuun tiliotteet niin tarkistaako kela että jos esim tässä syyskuussa tilillä on säästössä rahaa ja nostaa ne nyt heti pois jemmaan niin saako kela katsoa yli 3 kuukauden tilitiedot? Jos esim tässä syyskuussa nostaa säästöt käteiseksi niin sillä ei ole vaikutusta tammikuun toimeentulotukeen? Vai onko?

8

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos sinulla on säästöjä tilillä nyt syyskuussa ja haet toimeentulotukea TAMMIKUULLE JOULUKUUSSA, tuskimpa ovat kiinnostuneita. Jos olet saanut ison perinnön tms. syyskuussa vaikuttaa tukeesi ; ) Verottajalta saavat tiedot.

      • Anonyymi

        Jep, ihan varmasti syyskuussa saatu iso perintö vaikuttaa toimeentulotuen päätökseen, sehän on sitä varallisuutta, joka on käytettävä ensin, ennenkuin menee kyselemään toimeentulotukea.

        Kela kyselee sivuillaan tt-hakemuksen yhteydessä onko varallisuutta ja millaista varallisuutta. Jos jättää varallisuutta ilmoittamatta, voi käydä helposti niinkin että se tieto tulee myöhemmin esim. verottajalla, ja sillä hetkellä taitaa käydä niin että Kela lähtee hakemaan aiemmin maksettuja toimeentulotukia korkoineen takaisin.


    • Anonyymi

      Kyllä ne varmasti tukien väärinkäyttöepäilyksen tilanteessa saavat kysyä enemmänkin tietoa.

      Normaalioloissa haluavat edeltävän 2 kokonaisen kuukauden tiliotteet.

      Jos jotain säästöjä olet toimeentulotuesta saanut aikaan, niihinhän sinulla on lainmukainen oikeuskin, tosin siitä asiasta voi olla moniakin mielipiteitä kannattaako niitä rahoja säilytellä pankkitilillä vai mieluummin käteisenä.

      On myös oikeuslaitoksen käsittelemiä tapauksia jossa jollakin toimeentulotuensaajalla on jonkin muun tilanteen seurauksena osoittautunut olevan vähän isompia määriä käteistä rahaa (olisiko ollut 10-20 tuhatta), mutta oikeuskäsittelyssä todettiin että raha on säästetty toimeentulotuesta ja silloin ne rahat saa pitää - tietenkin. Eihän siinä nyt olisi mitään järkeä jos edes toimeentulotuesta ei saisi säästää mitään, silloinhan et voisi enää hankkia yhtään mitään, käyttämättä esim. kalliiksi käyviä osamaksuja tai velkaa.

      Em. tilanteesta kannattaa kuitenkin huomata se, että heti kun toimeentulotuen tarpeen katkaisee esim. työtulot, silloin tuota kerättyä varallisuutta voidaan luultavasti jo katsoa sellaisena varallisuutena joka huomioidaan seuraavissa toimeentulotuen laskelmissa jos esim. työjakson jälkeen menee uudelleen tt-tuelle.

      Kyse on kai siitä, mistä olet säästöt hankkinut, on siis tilanteita jossa ne säästöt ovat sinun oikeutesi, ja on tilanteita, jossa ne on huomioitava käytettävänä varallisuutena tt-tuen laskelmiissa.

      • Anonyymi

        Onko luetun ymmärtäminen aivan täysin hallussa? Aloittajahan sanoi hakevansa tukea ensimmäistä kertaa joten tt-tuesta ei voi olla aiempia säästöjä.

        T:Lawetorder


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko luetun ymmärtäminen aivan täysin hallussa? Aloittajahan sanoi hakevansa tukea ensimmäistä kertaa joten tt-tuesta ei voi olla aiempia säästöjä.

        T:Lawetorder

        Aloittajan kysymykseen oli jo vastaus, mutta tässä hieman lavennettiin aihetta siten, että toimeentulotuen varassa aihepiiri "säästöt" voi saada tilanteesta riippuen hieman eri kohteluakin.

        Eipä silti, ei tt-tuesta mitään merkittäviä säästöjä aikaansaa edes vuosikymmenissäkään, ja jos jotain onkin onnistunut säästämään, on varmasti tinkinyt elämässään monista tärkeistä asioista rahaa pois, jolloin voi kysyä että missä raja kulkee paljonko viimesijaisesta tulosta kannattaa säästää.


    • Anonyymi

      Kiitos vastauksista! Jos kela pääsee katsomaan verotietoja niin kuinka pitkältä ajalta?

      • Anonyymi

        Ei ole tietoa, mutta jos arvata pitää, Kela saanee verotietoja halutessaan vaikka useidenkin vuosien ajalta, koska verotushan on julkista tietoa.

        Kyse lienee lähinnä siitä, epäileekö Kela että olisi tapahtunut jokin petos tukiasioissa, ja tietysti silloin hakevat varmasti jotakin lupaa hallinto-oikeudelta kaikkiin niihin tietoihin jotka katsotaan epäilyksenalaisessa asiassa tarpeelliseksi selvittää. Tämä vain arvauksena, en tunne tarkemmin sitä miten ja millä muskeleilla Kela selvittelee mitäkin epäilyksiä.

        Rahamäärän suuruus vaikuttanee asiaan aika paljon, jotain muutaman sadan euron juttua tuskin lähdetään selvittämään kummemmin, mutta jos kyse on jostain kymmenistä tuhansista, varmasti lähtee selvitykset liikkeelle vähän toisella painolla.



    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      348
      4594
    2. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      28
      2875
    3. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      93
      1959
    4. Herätys nyt vittu!

      Laihduta hyvänen aika
      Ikävä
      134
      1895
    5. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      31
      1825
    6. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      39
      1713
    7. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      31
      1623
    8. Hävetkäämme!

      Rydman saa jatkaa. Hymyili leveästi haastattelujen aikana. Mikä meissä on vikana kun tuollainen "mies" ministerinä?
      Perussuomalaiset
      110
      1424
    9. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1319
    10. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      177
      1292
    Aihe