Toimeentulotuki tilitiedot?

Anonyymi

Kun ensimmäistä kertaa hakee toimeentulotukea esim tammikuulle niin kun 2 kuukauden tiliotteet lähetetään eli loka ja marraskuun tiliotteet niin tarkistaako kela että jos esim tässä syyskuussa tilillä on säästössä rahaa ja nostaa ne nyt heti pois jemmaan niin saako kela katsoa yli 3 kuukauden tilitiedot? Jos esim tässä syyskuussa nostaa säästöt käteiseksi niin sillä ei ole vaikutusta tammikuun toimeentulotukeen? Vai onko?

8

223

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos sinulla on säästöjä tilillä nyt syyskuussa ja haet toimeentulotukea TAMMIKUULLE JOULUKUUSSA, tuskimpa ovat kiinnostuneita. Jos olet saanut ison perinnön tms. syyskuussa vaikuttaa tukeesi ; ) Verottajalta saavat tiedot.

   • Anonyymi

    Jep, ihan varmasti syyskuussa saatu iso perintö vaikuttaa toimeentulotuen päätökseen, sehän on sitä varallisuutta, joka on käytettävä ensin, ennenkuin menee kyselemään toimeentulotukea.

    Kela kyselee sivuillaan tt-hakemuksen yhteydessä onko varallisuutta ja millaista varallisuutta. Jos jättää varallisuutta ilmoittamatta, voi käydä helposti niinkin että se tieto tulee myöhemmin esim. verottajalla, ja sillä hetkellä taitaa käydä niin että Kela lähtee hakemaan aiemmin maksettuja toimeentulotukia korkoineen takaisin.


  • Anonyymi

   Kyllä ne varmasti tukien väärinkäyttöepäilyksen tilanteessa saavat kysyä enemmänkin tietoa.

   Normaalioloissa haluavat edeltävän 2 kokonaisen kuukauden tiliotteet.

   Jos jotain säästöjä olet toimeentulotuesta saanut aikaan, niihinhän sinulla on lainmukainen oikeuskin, tosin siitä asiasta voi olla moniakin mielipiteitä kannattaako niitä rahoja säilytellä pankkitilillä vai mieluummin käteisenä.

   On myös oikeuslaitoksen käsittelemiä tapauksia jossa jollakin toimeentulotuensaajalla on jonkin muun tilanteen seurauksena osoittautunut olevan vähän isompia määriä käteistä rahaa (olisiko ollut 10-20 tuhatta), mutta oikeuskäsittelyssä todettiin että raha on säästetty toimeentulotuesta ja silloin ne rahat saa pitää - tietenkin. Eihän siinä nyt olisi mitään järkeä jos edes toimeentulotuesta ei saisi säästää mitään, silloinhan et voisi enää hankkia yhtään mitään, käyttämättä esim. kalliiksi käyviä osamaksuja tai velkaa.

   Em. tilanteesta kannattaa kuitenkin huomata se, että heti kun toimeentulotuen tarpeen katkaisee esim. työtulot, silloin tuota kerättyä varallisuutta voidaan luultavasti jo katsoa sellaisena varallisuutena joka huomioidaan seuraavissa toimeentulotuen laskelmissa jos esim. työjakson jälkeen menee uudelleen tt-tuelle.

   Kyse on kai siitä, mistä olet säästöt hankkinut, on siis tilanteita jossa ne säästöt ovat sinun oikeutesi, ja on tilanteita, jossa ne on huomioitava käytettävänä varallisuutena tt-tuen laskelmiissa.

   • Anonyymi

    Onko luetun ymmärtäminen aivan täysin hallussa? Aloittajahan sanoi hakevansa tukea ensimmäistä kertaa joten tt-tuesta ei voi olla aiempia säästöjä.

    T:Lawetorder


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko luetun ymmärtäminen aivan täysin hallussa? Aloittajahan sanoi hakevansa tukea ensimmäistä kertaa joten tt-tuesta ei voi olla aiempia säästöjä.

    T:Lawetorder

    Aloittajan kysymykseen oli jo vastaus, mutta tässä hieman lavennettiin aihetta siten, että toimeentulotuen varassa aihepiiri "säästöt" voi saada tilanteesta riippuen hieman eri kohteluakin.

    Eipä silti, ei tt-tuesta mitään merkittäviä säästöjä aikaansaa edes vuosikymmenissäkään, ja jos jotain onkin onnistunut säästämään, on varmasti tinkinyt elämässään monista tärkeistä asioista rahaa pois, jolloin voi kysyä että missä raja kulkee paljonko viimesijaisesta tulosta kannattaa säästää.


  • Anonyymi

   Kiitos vastauksista! Jos kela pääsee katsomaan verotietoja niin kuinka pitkältä ajalta?

   • Anonyymi

    Ei ole tietoa, mutta jos arvata pitää, Kela saanee verotietoja halutessaan vaikka useidenkin vuosien ajalta, koska verotushan on julkista tietoa.

    Kyse lienee lähinnä siitä, epäileekö Kela että olisi tapahtunut jokin petos tukiasioissa, ja tietysti silloin hakevat varmasti jotakin lupaa hallinto-oikeudelta kaikkiin niihin tietoihin jotka katsotaan epäilyksenalaisessa asiassa tarpeelliseksi selvittää. Tämä vain arvauksena, en tunne tarkemmin sitä miten ja millä muskeleilla Kela selvittelee mitäkin epäilyksiä.

    Rahamäärän suuruus vaikuttanee asiaan aika paljon, jotain muutaman sadan euron juttua tuskin lähdetään selvittämään kummemmin, mutta jos kyse on jostain kymmenistä tuhansista, varmasti lähtee selvitykset liikkeelle vähän toisella painolla.  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   4136
  2. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2914
  3. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   357
   1816
  4. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   103
   1441
  5. Taas se nähtiin. USA on itse piru

   Miksi Venäjää syyllistetään omien kaasuputkiensa räjäyttämisestä, ja miksi radioon päästetään paskiaisia syyllistämään Venäjää, kun mitään ei ole todi
   Kokkola
   103
   944
  6. Taas kerran, anteeksi

   Anteeksi että turhaan huolestuin Vain koska mua aiemmin kaipasit Siitä mun pitäisi tajuta olla onnellinen Mut kiusaajan valheisiin takerruin Ja ihan o
   Romantiikka
   173
   938
  7. Tuijotan yhden ihmisen

   wa-kuvaa ja tekisi mieli kirjoittaa sinne pieni viaton viesti: Hyvää viikonloppua X! Tässähän se menee mitä varmimmin väärään osoitteeseen ja laitan s
   Ikävä
   41
   765
  8. Venäjästä tulee hitaasti mutta varmasti supervalta

   Venäjä on pikkuhiljaa palautumassa samaan tilaan kuin Neuvostoliiton kulta-aikoina viime vuosisadan puolivälissä. Putin on täydellinen kapteeni ohjaam
   Maailman menoa
   288
   760
  9. Jari Sillanpää paljastaa huumearjen kiroista: "Kauanko voin ottaa, ennen kuin lähden..."

   Karua... Ex-tangokuningas jäi kiinni auton ratista metamfetamiinin eli kristallihuumeen vaikutuksen alaisena v. 2017. Hän sai tuomion ja ehdollista v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   758
  10. Miksi media haluaa ylläpitää valheellista kuvaa Martinan urheilullisesta tasosta

   Martina on nätti ja sanavalmis ihminen, mutta urheilijana aivan kuntotasoa. Hyvän kuvan Martinan tasosta antaa hänen aikansa ja sijoituksensa tänä vuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   747
  Aihe