Toimeentulotuki tilitiedot?

Anonyymi-ap

Kun ensimmäistä kertaa hakee toimeentulotukea esim tammikuulle niin kun 2 kuukauden tiliotteet lähetetään eli loka ja marraskuun tiliotteet niin tarkistaako kela että jos esim tässä syyskuussa tilillä on säästössä rahaa ja nostaa ne nyt heti pois jemmaan niin saako kela katsoa yli 3 kuukauden tilitiedot? Jos esim tässä syyskuussa nostaa säästöt käteiseksi niin sillä ei ole vaikutusta tammikuun toimeentulotukeen? Vai onko?

8

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos sinulla on säästöjä tilillä nyt syyskuussa ja haet toimeentulotukea TAMMIKUULLE JOULUKUUSSA, tuskimpa ovat kiinnostuneita. Jos olet saanut ison perinnön tms. syyskuussa vaikuttaa tukeesi ; ) Verottajalta saavat tiedot.

      • Anonyymi

        Jep, ihan varmasti syyskuussa saatu iso perintö vaikuttaa toimeentulotuen päätökseen, sehän on sitä varallisuutta, joka on käytettävä ensin, ennenkuin menee kyselemään toimeentulotukea.

        Kela kyselee sivuillaan tt-hakemuksen yhteydessä onko varallisuutta ja millaista varallisuutta. Jos jättää varallisuutta ilmoittamatta, voi käydä helposti niinkin että se tieto tulee myöhemmin esim. verottajalla, ja sillä hetkellä taitaa käydä niin että Kela lähtee hakemaan aiemmin maksettuja toimeentulotukia korkoineen takaisin.


    • Anonyymi

      Kyllä ne varmasti tukien väärinkäyttöepäilyksen tilanteessa saavat kysyä enemmänkin tietoa.

      Normaalioloissa haluavat edeltävän 2 kokonaisen kuukauden tiliotteet.

      Jos jotain säästöjä olet toimeentulotuesta saanut aikaan, niihinhän sinulla on lainmukainen oikeuskin, tosin siitä asiasta voi olla moniakin mielipiteitä kannattaako niitä rahoja säilytellä pankkitilillä vai mieluummin käteisenä.

      On myös oikeuslaitoksen käsittelemiä tapauksia jossa jollakin toimeentulotuensaajalla on jonkin muun tilanteen seurauksena osoittautunut olevan vähän isompia määriä käteistä rahaa (olisiko ollut 10-20 tuhatta), mutta oikeuskäsittelyssä todettiin että raha on säästetty toimeentulotuesta ja silloin ne rahat saa pitää - tietenkin. Eihän siinä nyt olisi mitään järkeä jos edes toimeentulotuesta ei saisi säästää mitään, silloinhan et voisi enää hankkia yhtään mitään, käyttämättä esim. kalliiksi käyviä osamaksuja tai velkaa.

      Em. tilanteesta kannattaa kuitenkin huomata se, että heti kun toimeentulotuen tarpeen katkaisee esim. työtulot, silloin tuota kerättyä varallisuutta voidaan luultavasti jo katsoa sellaisena varallisuutena joka huomioidaan seuraavissa toimeentulotuen laskelmissa jos esim. työjakson jälkeen menee uudelleen tt-tuelle.

      Kyse on kai siitä, mistä olet säästöt hankkinut, on siis tilanteita jossa ne säästöt ovat sinun oikeutesi, ja on tilanteita, jossa ne on huomioitava käytettävänä varallisuutena tt-tuen laskelmiissa.

      • Anonyymi

        Onko luetun ymmärtäminen aivan täysin hallussa? Aloittajahan sanoi hakevansa tukea ensimmäistä kertaa joten tt-tuesta ei voi olla aiempia säästöjä.

        T:Lawetorder


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko luetun ymmärtäminen aivan täysin hallussa? Aloittajahan sanoi hakevansa tukea ensimmäistä kertaa joten tt-tuesta ei voi olla aiempia säästöjä.

        T:Lawetorder

        Aloittajan kysymykseen oli jo vastaus, mutta tässä hieman lavennettiin aihetta siten, että toimeentulotuen varassa aihepiiri "säästöt" voi saada tilanteesta riippuen hieman eri kohteluakin.

        Eipä silti, ei tt-tuesta mitään merkittäviä säästöjä aikaansaa edes vuosikymmenissäkään, ja jos jotain onkin onnistunut säästämään, on varmasti tinkinyt elämässään monista tärkeistä asioista rahaa pois, jolloin voi kysyä että missä raja kulkee paljonko viimesijaisesta tulosta kannattaa säästää.


    • Anonyymi

      Kiitos vastauksista! Jos kela pääsee katsomaan verotietoja niin kuinka pitkältä ajalta?

      • Anonyymi

        Ei ole tietoa, mutta jos arvata pitää, Kela saanee verotietoja halutessaan vaikka useidenkin vuosien ajalta, koska verotushan on julkista tietoa.

        Kyse lienee lähinnä siitä, epäileekö Kela että olisi tapahtunut jokin petos tukiasioissa, ja tietysti silloin hakevat varmasti jotakin lupaa hallinto-oikeudelta kaikkiin niihin tietoihin jotka katsotaan epäilyksenalaisessa asiassa tarpeelliseksi selvittää. Tämä vain arvauksena, en tunne tarkemmin sitä miten ja millä muskeleilla Kela selvittelee mitäkin epäilyksiä.

        Rahamäärän suuruus vaikuttanee asiaan aika paljon, jotain muutaman sadan euron juttua tuskin lähdetään selvittämään kummemmin, mutta jos kyse on jostain kymmenistä tuhansista, varmasti lähtee selvitykset liikkeelle vähän toisella painolla.



    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      147
      2962
    2. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      316
      2092
    3. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      91
      2061
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      125
      1997
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1779
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1455
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      101
      1230
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      27
      1198
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1110
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      102
      999
    Aihe