Astiastoista tarinaa

Anonyymi-ap

Pohjaksi keskustelulle voisit tehdä hauskan astiasto testin.
https://anna.fi/viihdy/testit/mita-astiasarjaa-sinun-pitaisi-oikeasti-kerata-annan-erehtymaton-astiastotesti-kertoo

Minulle tuli Pentikin Aino astiasto 90-luvulta. Tyttärellä on sitä ja olen ostellut lahjaksi. Tykkään siitä itsekkin, mutta omat ruoka-astiani ovat Arabiaa eikä täydellistä astiastoa ole. Vähän sekalaista, enimmäkseen valkoista. Ei haittaa ettei koko porukalle ole samanlaisia lautasia, harvoin enää isoa joukkoa onkaan kerralla syömässä. Kahvin juon mukista, olisi kyllä kaksikin kahviastiastoa joissa on nätit pienet kahvikupit ja pullalautaset, mutta niille on vain harvoin enää käyttöä.

6

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Todella hyvä aloituksen aihe. Katson ja luen tätä palstaa silloin tällöin vaikka en kuulu ikäryhmään.

    • Anonyymi

      Pentikin Aino tuli täälläkin, mutta oli ihan uutta minulle. Omat käyttöastiat on sekalaisia, konepestäviä ja enimmäkseen valkoisia. Perintönä on tullut täydellinen melkein käyttämätön kultakoristeinen Arabian Irja astiasto. Se on pestävä käsin, ei ole kiinnostanut jälkikasvuakaan. Hienot kahvikupit on äidin vanhaa Myrnaa, kaapissa lojuu nekin. Minulla on yksinkertaiset konepestävät raidalliset 70luvun Arabian kahvikupit, mutta niin pienet ettei kukaan halua enää juoda niistä, Liikaa on kippoja ja kuppeja.

    • Astioista voi tarinoida, astiat itsessään kertovat tarinoita. Testaus taitaa olla tässä ikäluokassa myöhäistä, koska astioita on jo peritty, saatu lahjoiksi ja itsekin hankittu, aivan liikaakin. Mutta ainakin minulle tämä tuli uskonvahvistuksena, sillä sain kihlajaislahjaksi toiveeni mukaisia Arabian Paratiisi-aamiaisastioita. Niiden isot teekupit ovat käytössä myös arkisina kahvikuppeina, koska niissä on runsaasti maitovaraa, olen myöhemmin hankkinut myös muutaman saman sarjan mukin. Rehevä marja-ja hedelmäaihe miellyttää yhä silmää. Puurokulhot ovat myös kauniita tarjoiluastioita, sopivat hyvin uudempiin valkoisiin astioihin.

      "Arabian vuoden 1969 rakastetussa klassikossa yhdistyvät hillitty muoto ja runsas kuviointi. Värit ja koristeet eivät kuitenkaan säikäytä sinua, vaan tekevät arjestasi juhlaa. Birger Kaipiaisen suunnittelema Paratiisi luo jokaiselle ruokailullesi yhtä aikaa mielikuvia Suomen kesästä sekä eksoottisista ulkomaista – talvenkin keskelle. Taidat olla pohjimmiltasi kesäihminen? Pirteydestään huolimatta tämä astiasto ei ole villein valinta: astiasta toiseen muuttumattomana kurottelevat köynnökset tuovat elämääsi turvallisuudentuntua."

      Häälahjaruoka-astiasto oli 70-luvun alun modernia suoralinjaista Arabian Kairaa, sinisin ja harmain raidoin, suurin osa ehjiä vieläkin ja jokapäiväisessä käytössä, tarjoiluastioita käytän myös valkeiden uudempien lautasten kanssa. Häälahjakahvikupit samanhenkistä Saaraa, sinisin tyylitellyin orvokein. Viimeinen ehyt pari nököttää vitriinissä muiden keräilykuppien joukossa. Korvalliset pienet keräilyastiat jostain syystä viehättävät, myös nekkoja ja kastikekannuja olen keräillyt- maitokannut veisivät liikaa tilaa. Kaksikin perittyä täydellistä tusinan kahvikalustoa on perintönä "siunaantunut", molemmissa kultakoristelua, joten en ole uskaltanut konepestä, on ollut käytössä isommissa juhlissa. Lasten perheisiin olen koettanut saada näitä kahvikalustoja työnnetyksi, mutteivat ole vaivoikseen kelpuuttaneet.

      Äidin perintönä sain tusinan hengen Arabian Kauris-ruoka-astiaston monenlaisin lautasin, tarjoiluvadein ja -kulhoin. Astiat on kuvioitu pienillä ruskeilla ja harmailla kaurisaiheilla, tavallaan tyylikäs ja ajaton astiasto, valmistettu v. 40-46. Mutta se konepesun kestämättömyys!

      Itse olen ostanut juhlavampaan käyttöön konepestävää Villeroy@Bochin sinisin hennoin kukkakiehkuroin koristettua Old Luxemburg - astiasarjaa, joka on ollut klassikkona kauan myynnissä ja siihen saa yhä helposti kaupoista täydennystä. Nyt kun lähipiirinkin ruokapöydän kattaus on 14 hengelle ja kuvioihin alkaa tulla yhä enemmän lastenlasten kumppaneita, täydennys on tarpeen. Myös valkeat kulhot ja vadit sopivat hyvin seuraan. Astiastoon saa myös entistä suurempia kahvikuppeja. Sinänsä ei ole väliä, vaikka kaikki lautaset ja kipot olisivat eriparia, mutta joskus on kiva kattaa yhtenäisesti ja juhlavammin, kun on kaappitilaakin astioille.

      • Anonyymi

        Tei testin ja sain tulokseksi Villeroy&Bochin valkean kulmikkaan astiaston. Kauniithan ne olisivat, mutta eivät ihan mieleiseni kuitenkaan. Vuosien mittaan on kaappiin kertynyt anoppini kaapista 60-luvun astiasto ja oman lapsuudenkotini käyttöastiasto, Arabiaa. Keräsin pitkään Pentikin painavia ja paksuja lautasia ja tarjoiluastioita. Nyt olen ne siirtänyt pois arkikäytöstä , koska vievät liikaa tilaa astiakaapissa.
        Kauniit tarjoiluastiat juhlistavat arkisemmankin aterian. Vuosia minulla oli tapana ostaa uusi Marimekon pöytäliina joulupöytään, ja nyt tietenkin olen sitten pulassa niiden kanssa. Eihän niitä tule käytettyä juuri koskaan.
        Tässä elämänvaiheessani en juuri kutsuja laittele, joten muumimukit katetaan kahvipöytään, ja aterioille halpakaupan pesunkestävät lautaset, jotka pysyvät kiiltävinä ja hyvinä pesukoneenkin jäljiltä.


    • Anonyymi

      Aino täälläkin, vaikka en yhtään tykkää niistä painavista savi(?)astioista.
      Perittyjä kahviserviisejä minullakin on kaksin kappalein, ihan nättiä Arabiaa. Kupit on liian pieniä, kun nykyisin käytetään isompi määrä maitoa , ei kermatikkaa. Ei ole myöskään piikoja, jotka tarjoilisi lisää kaffetta kolmekin kuppia.
      Ruokaserviisiä ei ole, vaan valkoisia lautasia joita yhdistän muuhun. Koetan liikaa kirjavuutta välttää,
      Juhliin on valkoisia Arctica lautasia ja kahvikuppeja, muuten kahvimukit eri sarjoista ja vanhat hyvät Teema- lautaset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe