Ambulanssimiehet

Anonyymi-ap

Isäni kuoli 2016, mutta vähän aikaa sitten muisteltiin sisarusten kesken isää. Ennen Kuolemaa hän kertoi viimeisimmästä matkastaan sairaalaan. Hän oli tykästynyt kovasti Lean grillin makkaroihin.

Isä kertoi että ambulanssimiehet olivat ajaneet äänekoskelle grillille ja ostaneet hänelle omista rahoistaan kaksi grillimakkaraa ja maidon, jotka hän sai rauhassa syödä loppuun ennen sairaalaan sisälle viemistä.

2 viikkoa isä oli keskussairaalassa ennen kuin nukkui sitten pois. Isä osasi nimetä toisen näistä ambulanssihoitajista, mutta toisen nimeä ei muistanut. Kiitos teille hyväsydämisyydestä ja ihmisarvon kunnioittamisesta! Toivottavasti molemmat hoitajat tekevät edelleen työtä yhtä suurella sydämellä.

VT

48

3768

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mukavia ensihoitajia ja kiva juttu, mikä harvinaista tällä palstalla.

      • Anonyymi

        Ihana juttu ja ihanat hoitajat!


    • Anonyymi

      Tuollaisia hoitajia tarvittaisiin lisää!

    • Anonyymi

      meidänkin äitiä kävi ambulanssi katsomassa kolme kertaa ja vasta kolmannella kerralla suostui kyytiin. kuumetta oli yli 38 astetta ja ei jaksanu kunnolla vessaaan kävelemään. ambulanssikuski osasi puhua oikealla tavalla. äidillä oli influenssa ja tulehdusarvot yli 150. viikon jälkeen vasta pääsi kotiin.

    • Anonyymi

      Odotettiin ambulanssia 6 tuntia eikä kuulunut eikä näkynyt. Lääkäri soitti sairaalasta että ottakaa taksi......................

      • Anonyymi

        Minäkin odotin ambualnssia melkein kaksi tuntia palokunnan kanssa ennen kuin sellainen Viitasaarelta tuli. Pitäisikö niitä olla enemmän?


    • Anonyymi

      Olin yksin huoltaja 4 lapselle ja 2 vuotias sai päähän haavan. Ambulanssi tuli ja liimasi haavan. Olin muutenkin aivan lopussa, mutta Esa pyysi minut ambluanssiin ja käytiin pitkä keskustelu. Ilman tuota en tiedä olisinko enää jaksanut. Äiti tuli sitten vielä apuun ja elämä lähti taas raiteille.

      Nyt menee paremmin! KIITOS!!!!

    • Anonyymi

      Minut lähetettiin sairaalaan ambulanssilla kinnulan terveyskeskuksesta mutta ambulanssi otti vielä verikokeita ja soittivat sairaalaan eikä tarvinnukkaan sinne lähtee. Pitäskö lääkäreiden koulutusta pidentää kun ambulanssit hoitaa homman paremmin?

    • Anonyymi

      Kinnulan arvauskeskus onkin ihan kuraa ollut jo viimeiset 10 vuotta.

      • Anonyymi

        ei aivan täysin.......... sain panadolia puhjenneeseen umpisuoleen. toki kun sairaaalaan pääsin ihmettelivät etten aijemmin tullu..........................................................


    • Anonyymi

      Terveyskeskukseen ei saa yhteyttä ja lopulta kun saa niin tulee tunne, että puhelintätiä ei kiinnosta... Soitin heti aamusta, koska en saanut kunnolla hengitettyä. Lääkäri olisi telkkarin kautta kattonut minua. Vaihtoehdoksi annettiin soittaa ambulanssi tai mennä neljältä pihtiputaan päivystykseen. Kiitos ei mistään taas. Voisiko päättäjät jo lopettaa tuon terveystalo pelleilyn?

    • Anonyymi

      Minnasta puhutaan. Aivan ***** akka

    • Anonyymi

      äidille soitettiin ambulanssi ku oli huonossa kunnossa. tutkivat mitenkä pystyivät ja soittivat lääkärille. eivät vieneet. siitä alkoi ramppaaminen terveyskeskuksessa jossa otettiin muutaman viikon ajan kokeita ja sitten lähetettiin keskussairaalaan josta kahden tunnin jälkeen pihtiputaalle. pihtiputaan ja keskussairaalan väliä ramppasi parikuukautta kunnes aikajätti.

    • Anonyymi

      Ambulanssit on kiiretilanteita varten. Ei niitä ole joka nurkalla ja jokaiseen yskäisyyn saatavilla.

    • Anonyymi

      Mulle puhkesi astma ja jouduin soittamaan ambulanssin. Lääkkeet auttoi heti ja terveyskeskus hoiti loput tutkimukset. Nyt on lääkkeet ja ei ole ongelmaa.

    • Anonyymi

      Ennen omaiset piti huolen omaisestaan. Nykyään ei kiinnosta tai ei jakseta. -> 112 "viekää."

    • Anonyymi

      On hoitajissa eroa paljon! Ambulanssia on tarvittu ja tullaan tarvitsemaan. Kokeneet hoitajat ovat aina olleet oikeassa ja osanneet antaa oikeat hoidot ja ohjeet meille. Nyt on paljon nuoria ja kokemattomia ollut. On tavallaan turhaa kuskaamista ollut sen vuoksi. Asiallisia ja tarkkoja kuitenkin ovat olleet.

    • Anonyymi

      kiitos sairaankuljettajille 4.1 kun hoiditte minut kuntoon mökillämme

    • Anonyymi

      Yli 6 tuntia odotettiin 7 vuotiaalle lapselleni ambulanssia ja sekin tuli lopulta Reisjärveltä. Äänekoskella vaihettiin sitten vielä ambulanssia Jyväskylän ambulanssiin.

    • Anonyymi

      ambulanssi kävi mutta lähti heti mukamas kiire tehtävälle. melkeen 10 tuntia meni eikä vieläkään useasta soitosta huolimatta tullut ambulanssia. päätettiin että ollaan sitten!

      • Anonyymi

        Ja hyvin pärjäsitte? On se kummaa, kun joka talon ja tönön nurkalla on auto tai useampi, mutta piipaa-auton kyytiin pitäisi päästä.


      • Anonyymi

        Jos ihan paikan päällä on ambulanssi käynyt niin ovat varmasti välittäneet teidän avuntarpeen tiedot eteenpäin. Kiireettömille tehtäville ei ambulanssia tahdo saada. Jos olette 10 tuntia odottanut niin miksi ette vaan menny taksilla päivystykseen?


    • Anonyymi

      Olen TODELLA TODELLA KIITOLLINEN! Lapseni lakkasi hengittämästä. Ambulanssi tuli nopeasti ja elvyttivät hänet. Helikopteri otti meidät Viitasaarella kyytiin ja veivät Kuopioon jatkohoitoon, joka kesti 4 kuukautta. Nyt tyttö on kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Lääkärikin totesi, että enkelit oli vierellä.

      • Anonyymi

        Jatkan vielä tähän ja pyydän anteeksi hoitajilta käyttäytymistäni. Olin toisessa paikassa. En pysty teille mitenkään tätä korvaamaan vaikka tahtoisin. KIITOS!


    • Anonyymi

      HUH HUH! Ovat varmasti ymmärtäneet sinun hädän vanhempana tuossa tilanteessa. Onneksi teillä kaikki nyt hyvin!

    • Anonyymi

      Isästäni kirjoitan myös. Pitkään eli syövästä huolimatta. Loppuajasta tarvitsimme paljon ambulanssia. Olivat sympaattiasia ja avuliaita ja antoivat kaikkensa, jotta isän viimeiset viikot olivat siedettävät.

      Keskustelivat isän ja meidän muiden kanssa asiasta rehellisesti. Se sai meidät kaikki hyvälle mielelle vaikka totuus oli surullinen. Isä ei halunnut pitkittää lähtöään. Sairaankuljettajat antoivat ylimääräistä lääkettä kipuihin monena päivänä.

    • Anonyymi

      naapuri oli lattialla enkä jaksanut häntä sieltä ylös auttaa. hätäkeskuksesta sanottiin että ambulansseja ei ole vapaana. kotipalvelunnumerosta ei kukaan vastannut ja usean soiton ja tuntien odottelun jälkeen poliisi tuli auttamaan. ei voi turvautua täällä maalla siihen että apua on saatavilla.

    • Anonyymi

      Ensihoitajat löysivät minulta rytmihäiriön, joka oli aina ehtinyt ennen tutkimuksia mennä ohi. Novasta sain lääkkeet siihen. Huokaisin helpotuksesta kun viimein selvisi mikä se oli.

    • Anonyymi

      ambulanssi ei suostunut minua viemään sairaalaan vaikka minulla oli eteisvärinä joka sytkytti 150 kertaa minuutissa

    • Anonyymi

      Ja selvisit koska olet täällä huutelemassa. Eteisvärinä eli flimmeri ei ole välittömästi tappava. ei ne terkkaristakaan tilaa ku taksin flimmeri potilaille....

    • Anonyymi

      Mukava lukea muitakin tarinoita kuin haukkuja ambulansseista tällä foorumilla. Ei se kuulkaas ole aina niin yksiselitteistä miksi mihinkin ratkaisuun on ensihoitajat päätyneet. Vahvasti toimintaa ohjaa käypähoitosuositukset ja päivystävät lääkärit.

      N. 40% ensihoidon asiakkaista ei tarvitse ambulanssi kuljetusta sairaalaan. Tämä ei tietenkään tarkoita etteikö nämä 40% olisi ambulanssia tarvinnut vaivaa hoitamaan tai tarkastamaan. + taksillä lähetetään eteenpäin ne henkilöt jotka päivystyskäyntiä tarvitsevat, mutta eivät vaadi matkan aikana hoitoja tai valvontaa. Nyt en puhu kinnulan alueella operoivista yksiköistä vaan valtakunnallisella tasolla.

      Täytyy hattua nostaa kollegoille jotka ovat normaalista käytännöstä poikenneet ja toteuttaneet alkuperäisen kirjoittajan isän ns. viimeisiä toiveita. Nykypäivän kiireissä sitä itsekkin toivoisi pystyvänsä samaan.

      Eh Sadi

    • Anonyymi

      Kiitos Sadi!

      Ambulansseja ei ole äärettömästi saatavilla. Hätätilanteessakin ihmiset niitä joutuu odottamaan. Pelastuslaitos tuottaa ensivaste toimintaa, joka pystyy äärimmäisessä hätätilanteessa antamaan lisää aikaa, kunnes ambulanssi saapuu.

      Ihmisten ei pidä pelätä soittaa ambulanssia kun siltä tuntuu, mutta ymmärrystä tarvitaan, että aina ambulanssi ei kuljeta. Ambulanssi kuljetus on tilanteisiin, joissa potilas tarvii hoitoa tai valvontaa matkalla sairaalaan tai terveyskeskukseen.

    • Anonyymi

      Jännä nähdä mihin hyvinvointialue terveyspalveluita vie.... syyskuuhun mennessä toimittavat papereita käsiteltäviksi hallituksiin. montakohan ambulanssia ja paloasemaa taas lakkautetaan??

    • Anonyymi

      Kinnulan ambulanssi pelasti äitini hengen. Saarijärven lääkärin mielestä olisi pitänyt seurata viikonlopun yli. Ei olisi selvinnyt.

      Kiitos ammattitaitoisille ambulanssihoitajille. Äiti selvisi!

    • Anonyymi

      Viitasaari/ Pihtipudas ampulanssi henkilöstö täydet pisteet myös satunnaisen tapaturman hoidosta kesä 2022.

    • Anonyymi

      Vaikka oltiin soitettu sairaalaan ja sieltä käsketty tilata ambulanssi niin ei hätäkeskuksen mielestä semmosta kuitenaan tarvittu.

    • Anonyymi

      Todella ammattitaitoista henkilökuntaa ja kertovat asiat rehellisesti. Ei ole ensihoitajien vika, että päivystykset on ruuhkaisia.

    • Anonyymi

      Ylilääkäri Jyväskylästä on taas lakkauttamassa Kinnulan ambulanssia. Kannonkoskelle on saatava uusi paloasema, mutta jos Kinnulasta ei saada ambualnssia pois niin sitä ei voi rakentaa...... Onkohan jollain päättäjällä rahoja kiinni siinä paloasemassa?

    • Anonyymi

      Vpk sopimuksia irtisanotaan ympäri Suomea ja tilalle kalliimpaa kahden miehen yksikköä ympärivuorokautisesti tilalle...

      Kumma homma, että toimiva 80k maksava järjestelmä on nyt korvattava 700k maksavalla systeemillä.

    • Anonyymi

      ks624 ambulanssi taitaa olla kinnulan?? netisn mukaan ainakin. no mies sieltä pysäytti ambulanssin meidän innokkaan pojan luokse joka vilkutteli kovasti heille. laittoi vilkut päällä näytti ambulanssia ja antoi koko perheelle vielä paloauto heijastimet. kiitos huomaavaisuudesta. pojalle se oli iso juttu!!!!

    • Anonyymi

      Kiitos hyvästä hoidosta!

    • Anonyymi

      Kiitos hoitajille minun ja "puikulan" puolesta. Käytiin vielä lääkärissä aamulla ja kaikki hyvin. Loppu yö meni hyvin!

    • Anonyymi

      Onko ambulanssikuskit luvallisesti koulun salilla työaikana?

    • Anonyymi

      Salilla käyminen kuuluu lähes joka pelastusasemalla vuorokohtaiseen rutiiniin. Toiset noudattaa enemmän ja toiset vähemmän tätä. Sitä en tiedä onko heillä lupa juuri teidän koulun salia käyttää, mutta oletan, että sopimus sinne on.

    • Anonyymi

      Kiitos teille. Äiti nukkui rauhallisesti taivaaseen. Toimitte todella ammattitaitoisesti.

    • Anonyymi

      Apua sain ja ammattitaitoisia ihmisiä olivat. Kiitos siitä. 3 tuntia meni saada apua tänne Puttaalle. Kuulemma Kinnulan auto oli kolmas, joka hälytetty ja olivat Äänekoskella kun heidät käskettiin tehtävälle.

      Vaikka toitotetaan, että terveyspalvelut on tasavertaisia ja hyvällä tolalla niin ei se siltä vaikuta. Putaan sairaalaa ollaan sulkemassa ja Äänekoskelle joutuu päivystykseen menemään.

      • Anonyymi

        2 ampulanssi naista. Ei ottanut kyytiin, vaan käski soittaa kelataksin. Näin Hämeenlinna. Antoi puolilasia vettä. Aiemmin potilas pyörtynyt. Kela taksi tuli n.parin tunnin kuluttua. Vei ensiapuun. Sieltä tarkkailu, osasto ja samana päivänä leikkaus.syy vakava. Olisiko syytä potkia pellolle tuollaiset , jotka ei ammattiaan osaa.


    • Anonyymi

      Ei ensimmäinen tapaus kyseisellä paikkakunnalla. Mikä näitä tärkeitä palkan nauttijia vaivaa. Tulkaa alas. Ette ole lääkäreitä, vaan potilaan kuljettajia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe