Tressaamaton/Tressattu liha.

Anonyymi-ap

Voisko joku kertoa ,mitenkä voisi saada tresaamatonta hirven /peura lihaa?
Vaari sanoi että hänelle parhaat lihat ovat tulleet silloin kun eläin on mennyt liian
läheltä pihapiiriä,Eivät ole olleet mitenkään ahdinkossa.
Valkohäntää ei kuulemma kannata ampua jos sillä on häntä pystyssä?
Savustaessa on kuulemma liian rapeaa syötäväksi.
Hirven lihaan kuulemma tulee tressattuna,katajamarjainen kusen haju ja maku.
Vähä kuin sota aikana kaadetun.
Linnustuksessa ei kannata kahtakertaa samaa kanalintua häiritä.
Hirvenlihan makuja on kuulemani mukaan moneen lähtöön,riipuu kuulemma ampujista ja osumista sekä hirven nopeasta pyydystämisestä.
Tietysti suolistamin tarvitsee myös opettelua.

3

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pakkasesta löytyi 2018 vuodelta oleva paisti.Päältäpäin näytti ihan hyvältä.
      Laitoin sulamaan suolaveteen pariksi päiväksi.Tämän jälkeen kuivasin ja vielä suolasin
      mausteilla paistin.Porkkanoiden ja sipulien kanssa paistopussiin, Uuniin lämpöä 175 astetta ja 6kg paisti uuniin,5,45 h.Lientä oli tullut yli puoli litraa.Paisti olikovin pitä syistä sitä leikatessa,silti kosteaa. En huomannut sitä maistellessani.että eläin olisi ollut mitenkään tressaantunut kuollessaan,jotenkin kyllä olin havatsevani että kyseessä olisi ollut vanhempi eläin.Mutta hyvää oli!
      Saattaa noita tressattujakin paisteja löytyä.riipuu varmasti osumista kuinka nopeasti eläin saadaan kaadettua.Pakkasessa olo aika ei näyttäisi ainakaan heti vaikuttavan paistin laatuun/makuun.

    • Anonyymi

      Olen syönyt paljon hirvenlihaa ja valmistanut sitä monella eri tavalla. Aluksi on tärkeää että lihaa raakakypsytetään riittävästi, jolloin liha on mureaa. Kypsennyksessä on kaksi pääperiaatetta. On joko kypsennettävä niin vähän, ettei lihasitkisty, tai vaihtoehtoisesti niin pitkään, että liha taas mureutuu. Jos paistaa pihvinä, niin pannu niin kuumaksi kuin saa ja 2 minuuttia per puoli ja sitten pois pannulta ja pihvit uunivuokaan ja folio päälle ja sitten 150 asteiseen uuniin 5-10 minuutiksi ja sitten pois uunista ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia. Paistamiseen suosittelen voita, koska se antaa hyvää makua pihviin.

      Jos uunissa tekee paistia, karjalanpaistia tms. tai keittää lihaa, niin minimiaika on 2 tuntia. Mitä pidempään, niin sen mureampaa tulee.

      • Anonyymi

        Yleensä hirveä ei riiputeta lahtivajassa riittävän kauan, joten se raakakypsytys on helpoin tehdä omassa jääkaapissa kun lihat on jo vakumoitu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois

      Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait
      Maailman menoa
      10
      2898
    2. Tykkäsin rakas

      Tuottaa sulle nautintoa❤️🔥olet paras ja nautin itsekkin suunnattomasti
      Suhteet
      39
      2527
    3. Mies mä oon ihan helppo

      Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...
      Ikävä
      38
      1393
    4. Hyvää iltaa!

      Mikä on päivän viisaus?
      Ikävä
      84
      1330
    5. Olet onnellinen sinkku

      Näin se on nähtävä.
      Ikävä
      63
      1211
    6. Mies olen aika erakko nykyään

      Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä
      Tunteet
      40
      959
    7. Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?

      Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.
      Maailman menoa
      124
      853
    8. Haittaako jos

      kaivattusi käy tosi usein pissalla ja/tai kakalla?
      Ikävä
      32
      786
    9. Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas

      Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi
      Yle
      27
      635
    10. Skenaario

      Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan
      Sinkut
      58
      596
    Aihe