Tressaamaton/Tressattu liha.

Anonyymi

Voisko joku kertoa ,mitenkä voisi saada tresaamatonta hirven /peura lihaa?
Vaari sanoi että hänelle parhaat lihat ovat tulleet silloin kun eläin on mennyt liian
läheltä pihapiiriä,Eivät ole olleet mitenkään ahdinkossa.
Valkohäntää ei kuulemma kannata ampua jos sillä on häntä pystyssä?
Savustaessa on kuulemma liian rapeaa syötäväksi.
Hirven lihaan kuulemma tulee tressattuna,katajamarjainen kusen haju ja maku.
Vähä kuin sota aikana kaadetun.
Linnustuksessa ei kannata kahtakertaa samaa kanalintua häiritä.
Hirvenlihan makuja on kuulemani mukaan moneen lähtöön,riipuu kuulemma ampujista ja osumista sekä hirven nopeasta pyydystämisestä.
Tietysti suolistamin tarvitsee myös opettelua.

3

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pakkasesta löytyi 2018 vuodelta oleva paisti.Päältäpäin näytti ihan hyvältä.
      Laitoin sulamaan suolaveteen pariksi päiväksi.Tämän jälkeen kuivasin ja vielä suolasin
      mausteilla paistin.Porkkanoiden ja sipulien kanssa paistopussiin, Uuniin lämpöä 175 astetta ja 6kg paisti uuniin,5,45 h.Lientä oli tullut yli puoli litraa.Paisti olikovin pitä syistä sitä leikatessa,silti kosteaa. En huomannut sitä maistellessani.että eläin olisi ollut mitenkään tressaantunut kuollessaan,jotenkin kyllä olin havatsevani että kyseessä olisi ollut vanhempi eläin.Mutta hyvää oli!
      Saattaa noita tressattujakin paisteja löytyä.riipuu varmasti osumista kuinka nopeasti eläin saadaan kaadettua.Pakkasessa olo aika ei näyttäisi ainakaan heti vaikuttavan paistin laatuun/makuun.

    • Anonyymi

      Olen syönyt paljon hirvenlihaa ja valmistanut sitä monella eri tavalla. Aluksi on tärkeää että lihaa raakakypsytetään riittävästi, jolloin liha on mureaa. Kypsennyksessä on kaksi pääperiaatetta. On joko kypsennettävä niin vähän, ettei lihasitkisty, tai vaihtoehtoisesti niin pitkään, että liha taas mureutuu. Jos paistaa pihvinä, niin pannu niin kuumaksi kuin saa ja 2 minuuttia per puoli ja sitten pois pannulta ja pihvit uunivuokaan ja folio päälle ja sitten 150 asteiseen uuniin 5-10 minuutiksi ja sitten pois uunista ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia. Paistamiseen suosittelen voita, koska se antaa hyvää makua pihviin.

      Jos uunissa tekee paistia, karjalanpaistia tms. tai keittää lihaa, niin minimiaika on 2 tuntia. Mitä pidempään, niin sen mureampaa tulee.

      • Anonyymi

        Yleensä hirveä ei riiputeta lahtivajassa riittävän kauan, joten se raakakypsytys on helpoin tehdä omassa jääkaapissa kun lihat on jo vakumoitu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Antti Hulkon taidot eivät riittäneet

      Hesarin juttua Hanoi Rocksin konsertista: "Rockbiiseissä hänen ikuinen tapansa venyttää kieliä hieman summittaisesti tuo vain hyvää punkmaista rosoa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      2254
    2. Millainen on liian erikoinen nainen?

      Kysymys otsikossa. Mikä aiheuttaa sen, ettei kelpaisi kumppaniksi.
      Ikävä
      55
      1186
    3. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

      Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
      Maailman menoa
      223
      1167
    4. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

      Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
      Ikävä
      99
      1132
    5. Ajattelen sua joka ainoa päivä

      kaikesta huolimatta, kaikesta sattuneesta huolimatta. Minua tietyllä tavalla pelottaa nähdä sua, koska ei olla tavattu pitkästä aikaa enkä tiedä laink
      Tunteet
      27
      1023
    6. Kun viimeksi näin sinut nainen

      Näytti vartalosi taas yhtä kuumottavalta kuin kaikilla muilla kerroilla kun olemme olleet tekemisissä. Oletko valmis tapaamaan siinä paikassa?
      Ikävä
      30
      1005
    7. Annathan vielä kerran anteeksi?

      Saisin rauhan. Tunnen liian vahvasti eri tunteita ja en osaa hillitä niitä tietyssä mielentilassa. Kyllä varmaan tiedät. Ei se silti tietenkään oikeut
      Ikävä
      60
      987
    8. Hetkeäkään en ole epäröinyt

      Runo vaatimaton sulle syysillaksi Sitä odotellessa et otat mut omaksi Ja sua saan edessäs sanoa rakkaaksi Ennen sitä tunnen oloni vain puolikkaaksi S
      Romantiikka
      147
      941
    Aihe