Voisko joku kertoa ,mitenkä voisi saada tresaamatonta hirven /peura lihaa?
Vaari sanoi että hänelle parhaat lihat ovat tulleet silloin kun eläin on mennyt liian
läheltä pihapiiriä,Eivät ole olleet mitenkään ahdinkossa.
Valkohäntää ei kuulemma kannata ampua jos sillä on häntä pystyssä?
Savustaessa on kuulemma liian rapeaa syötäväksi.
Hirven lihaan kuulemma tulee tressattuna,katajamarjainen kusen haju ja maku.
Vähä kuin sota aikana kaadetun.
Linnustuksessa ei kannata kahtakertaa samaa kanalintua häiritä.
Hirvenlihan makuja on kuulemani mukaan moneen lähtöön,riipuu kuulemma ampujista ja osumista sekä hirven nopeasta pyydystämisestä.
Tietysti suolistamin tarvitsee myös opettelua.
Tressaamaton/Tressattu liha.
3
214
Vastaukset
- Anonyymi
Pakkasesta löytyi 2018 vuodelta oleva paisti.Päältäpäin näytti ihan hyvältä.
Laitoin sulamaan suolaveteen pariksi päiväksi.Tämän jälkeen kuivasin ja vielä suolasin
mausteilla paistin.Porkkanoiden ja sipulien kanssa paistopussiin, Uuniin lämpöä 175 astetta ja 6kg paisti uuniin,5,45 h.Lientä oli tullut yli puoli litraa.Paisti olikovin pitä syistä sitä leikatessa,silti kosteaa. En huomannut sitä maistellessani.että eläin olisi ollut mitenkään tressaantunut kuollessaan,jotenkin kyllä olin havatsevani että kyseessä olisi ollut vanhempi eläin.Mutta hyvää oli!
Saattaa noita tressattujakin paisteja löytyä.riipuu varmasti osumista kuinka nopeasti eläin saadaan kaadettua.Pakkasessa olo aika ei näyttäisi ainakaan heti vaikuttavan paistin laatuun/makuun. - Anonyymi
Olen syönyt paljon hirvenlihaa ja valmistanut sitä monella eri tavalla. Aluksi on tärkeää että lihaa raakakypsytetään riittävästi, jolloin liha on mureaa. Kypsennyksessä on kaksi pääperiaatetta. On joko kypsennettävä niin vähän, ettei lihasitkisty, tai vaihtoehtoisesti niin pitkään, että liha taas mureutuu. Jos paistaa pihvinä, niin pannu niin kuumaksi kuin saa ja 2 minuuttia per puoli ja sitten pois pannulta ja pihvit uunivuokaan ja folio päälle ja sitten 150 asteiseen uuniin 5-10 minuutiksi ja sitten pois uunista ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia. Paistamiseen suosittelen voita, koska se antaa hyvää makua pihviin.
Jos uunissa tekee paistia, karjalanpaistia tms. tai keittää lihaa, niin minimiaika on 2 tuntia. Mitä pidempään, niin sen mureampaa tulee.- Anonyymi
Yleensä hirveä ei riiputeta lahtivajassa riittävän kauan, joten se raakakypsytys on helpoin tehdä omassa jääkaapissa kun lihat on jo vakumoitu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun513575Näen jatkuvasti Sompasaunalla alastomia miehiä ja naisia
jotka menevät siihen viereiseen rantaan myös uimaan alasti. Sompasaunat on siis Mustikkamaalla Helsingissä, ja kuljen si1122446Kova karman laki
Karman lain kautta pahantekijä tehdessään pahaa toteuttaa koston ja rangaistuksen sille jolle pahaa on tehty. Tämä tarko5932273Päivieni piristys, missä olet?
Toit iloa ja valoa mun elämään ☀️ Nyt mennyt kohta viikko ettei ole nähty. Kaipaan nähdä sua silti ja pelkään vaikka tei192026KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar761700Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo431658- 201648
Helena ja Mikko Koivun ero jatkuu edelleen ja loppua ei näy.
Voi eikä, miksi menee noin vaikeaksi avioero ja sopua ei tää ex- pari vaan saa.1361532- 281446
Millainen kaivattusi luonne on?
Millaisia luonteenpiirteitä arvostat kaivatussa? Oletteko samanlaisia luonteeltanne?921411