Tressaamaton/Tressattu liha.

Anonyymi-ap

Voisko joku kertoa ,mitenkä voisi saada tresaamatonta hirven /peura lihaa?
Vaari sanoi että hänelle parhaat lihat ovat tulleet silloin kun eläin on mennyt liian
läheltä pihapiiriä,Eivät ole olleet mitenkään ahdinkossa.
Valkohäntää ei kuulemma kannata ampua jos sillä on häntä pystyssä?
Savustaessa on kuulemma liian rapeaa syötäväksi.
Hirven lihaan kuulemma tulee tressattuna,katajamarjainen kusen haju ja maku.
Vähä kuin sota aikana kaadetun.
Linnustuksessa ei kannata kahtakertaa samaa kanalintua häiritä.
Hirvenlihan makuja on kuulemani mukaan moneen lähtöön,riipuu kuulemma ampujista ja osumista sekä hirven nopeasta pyydystämisestä.
Tietysti suolistamin tarvitsee myös opettelua.

3

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pakkasesta löytyi 2018 vuodelta oleva paisti.Päältäpäin näytti ihan hyvältä.
      Laitoin sulamaan suolaveteen pariksi päiväksi.Tämän jälkeen kuivasin ja vielä suolasin
      mausteilla paistin.Porkkanoiden ja sipulien kanssa paistopussiin, Uuniin lämpöä 175 astetta ja 6kg paisti uuniin,5,45 h.Lientä oli tullut yli puoli litraa.Paisti olikovin pitä syistä sitä leikatessa,silti kosteaa. En huomannut sitä maistellessani.että eläin olisi ollut mitenkään tressaantunut kuollessaan,jotenkin kyllä olin havatsevani että kyseessä olisi ollut vanhempi eläin.Mutta hyvää oli!
      Saattaa noita tressattujakin paisteja löytyä.riipuu varmasti osumista kuinka nopeasti eläin saadaan kaadettua.Pakkasessa olo aika ei näyttäisi ainakaan heti vaikuttavan paistin laatuun/makuun.

    • Anonyymi

      Olen syönyt paljon hirvenlihaa ja valmistanut sitä monella eri tavalla. Aluksi on tärkeää että lihaa raakakypsytetään riittävästi, jolloin liha on mureaa. Kypsennyksessä on kaksi pääperiaatetta. On joko kypsennettävä niin vähän, ettei lihasitkisty, tai vaihtoehtoisesti niin pitkään, että liha taas mureutuu. Jos paistaa pihvinä, niin pannu niin kuumaksi kuin saa ja 2 minuuttia per puoli ja sitten pois pannulta ja pihvit uunivuokaan ja folio päälle ja sitten 150 asteiseen uuniin 5-10 minuutiksi ja sitten pois uunista ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia. Paistamiseen suosittelen voita, koska se antaa hyvää makua pihviin.

      Jos uunissa tekee paistia, karjalanpaistia tms. tai keittää lihaa, niin minimiaika on 2 tuntia. Mitä pidempään, niin sen mureampaa tulee.

      • Anonyymi

        Yleensä hirveä ei riiputeta lahtivajassa riittävän kauan, joten se raakakypsytys on helpoin tehdä omassa jääkaapissa kun lihat on jo vakumoitu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      74
      2982
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      68
      2857
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1832
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      17
      1689
    5. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1657
    6. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      26
      1622
    7. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1610
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1307
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1283
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1269
    Aihe