Tressaamaton/Tressattu liha.

Anonyymi-ap

Voisko joku kertoa ,mitenkä voisi saada tresaamatonta hirven /peura lihaa?
Vaari sanoi että hänelle parhaat lihat ovat tulleet silloin kun eläin on mennyt liian
läheltä pihapiiriä,Eivät ole olleet mitenkään ahdinkossa.
Valkohäntää ei kuulemma kannata ampua jos sillä on häntä pystyssä?
Savustaessa on kuulemma liian rapeaa syötäväksi.
Hirven lihaan kuulemma tulee tressattuna,katajamarjainen kusen haju ja maku.
Vähä kuin sota aikana kaadetun.
Linnustuksessa ei kannata kahtakertaa samaa kanalintua häiritä.
Hirvenlihan makuja on kuulemani mukaan moneen lähtöön,riipuu kuulemma ampujista ja osumista sekä hirven nopeasta pyydystämisestä.
Tietysti suolistamin tarvitsee myös opettelua.

3

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pakkasesta löytyi 2018 vuodelta oleva paisti.Päältäpäin näytti ihan hyvältä.
      Laitoin sulamaan suolaveteen pariksi päiväksi.Tämän jälkeen kuivasin ja vielä suolasin
      mausteilla paistin.Porkkanoiden ja sipulien kanssa paistopussiin, Uuniin lämpöä 175 astetta ja 6kg paisti uuniin,5,45 h.Lientä oli tullut yli puoli litraa.Paisti olikovin pitä syistä sitä leikatessa,silti kosteaa. En huomannut sitä maistellessani.että eläin olisi ollut mitenkään tressaantunut kuollessaan,jotenkin kyllä olin havatsevani että kyseessä olisi ollut vanhempi eläin.Mutta hyvää oli!
      Saattaa noita tressattujakin paisteja löytyä.riipuu varmasti osumista kuinka nopeasti eläin saadaan kaadettua.Pakkasessa olo aika ei näyttäisi ainakaan heti vaikuttavan paistin laatuun/makuun.

    • Anonyymi

      Olen syönyt paljon hirvenlihaa ja valmistanut sitä monella eri tavalla. Aluksi on tärkeää että lihaa raakakypsytetään riittävästi, jolloin liha on mureaa. Kypsennyksessä on kaksi pääperiaatetta. On joko kypsennettävä niin vähän, ettei lihasitkisty, tai vaihtoehtoisesti niin pitkään, että liha taas mureutuu. Jos paistaa pihvinä, niin pannu niin kuumaksi kuin saa ja 2 minuuttia per puoli ja sitten pois pannulta ja pihvit uunivuokaan ja folio päälle ja sitten 150 asteiseen uuniin 5-10 minuutiksi ja sitten pois uunista ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia. Paistamiseen suosittelen voita, koska se antaa hyvää makua pihviin.

      Jos uunissa tekee paistia, karjalanpaistia tms. tai keittää lihaa, niin minimiaika on 2 tuntia. Mitä pidempään, niin sen mureampaa tulee.

      • Anonyymi

        Yleensä hirveä ei riiputeta lahtivajassa riittävän kauan, joten se raakakypsytys on helpoin tehdä omassa jääkaapissa kun lihat on jo vakumoitu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 478
      6906
    2. Kun katsoin häntä

      Niin ajattelin että hän on niin rakas ❤️
      Ikävä
      26
      2521
    3. Mitä sanoisit kolmella sanalla

      kaivatullesi ja tunteidesi kohteelle? 🙎💝💝
      Ikävä
      219
      2488
    4. Miksi Pekkaa ei hyväksytä maailmalla julkisiin virkoihin?

      On mennyt jo monta hommaa ohitse.
      80 plus
      143
      1774
    5. Haluisin niin

      Selvittää sun kanssa asiat. Kumpa uskaltaisin. Haluatko sinä?
      Ikävä
      114
      1708
    6. Nyt mielipiteitä kehiin?

      Niin ,onko arvon kuhmolaiset teidän mielestänne kaupungin hommissa turhia työpaikkoja/työntekijöitä? Mielipiteitä tu
      Kuhmo
      60
      1113
    7. Minkälainen koti

      kaivatullasi on?
      Ikävä
      74
      1113
    8. IS: Paljastus - Tästä syystä Marika jätti Diilin kesken -Tilittää: "Jäi vähän karvas maku, koska..."

      Diilissä lähti yllättäen yksi kisaaja. Voi harmi, leikki loppui liian varhain… Diilissä Jaajo Linnonmaa etsii vetäjää Ka
      Tv-sarjat
      4
      1105
    9. Martina miehensä kanssa Malediiveilla.

      Miksi täällä puhutaan erosta? Lensivät Dubaista Malediiveilĺe.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1032
    10. Ei lumous lopu koskaan

      Kerran kun tietyt sielut yhdistyvät kunnolla, ei irti pääse koskaan. Vaikka kuinka etsit muista ihmisistä sitä jotain tu
      Ikävä
      62
      920
    Aihe